Wieści transferowe: część IIIOficjalnie. Nowy zespół w walce o Beckhama. Czy 15 mln € sprawi, że Becks odejdzie z LA?
Oficjalnie. Landon Donovan zostaje w LA!Dzisiejszy dzień zaczynamy bardzo optymistycznie. Dotarła do nas wiadomość, że definitywnie Landon Donovan zostaje w LA Galaxy do końca obowiązującego kontraktu. Na ostatniej konferencji prasowej z udziałem Landona podkreślał on, że bardzo mu zależy na pozostaniu w klubie. 7,5 miliona euro oferowane przez niemieckie Schalke 04 okazało się zbyt małą kwotą, by zachęcić do sprzedaży Donovana.
Drugą dzisiejszą informacją jest oficjalna oferta kupna Davida Beckhama. Kolejny klub jest zainteresowany pozyskaniem 36 letniego anglika. Włoskie Lazio, które próbuje odbudować swoją pozycje w Europie ściągając dobrych piłkarzy chce wzbogacić się o Becks'a oferując aż 15 milionów euro. Na razie nie mamy informacji o zaakceptowaniu oferty, także nie możemy nic spekulować. Jednak czy ta kwota nie jest na tyle wysoka, by Becks odszedł z LA?
Transfer gwiazdy Manchesteru United!"To będzie przełom w mojej karierze"Dimitar Berbatov oficjalnie nowym nabytkiem Los Angeles Galaxy! Na zwołanej dziś specjalnej konferencji prasowej mieliśmy poznać drugi nowy nabytek LA. Nikt jednak nie wiedział kto to będzie. Klub wszystko trzymał w tajemnicy. Postać, którą ujrzeliśmy zrobiła na nas nie małe wrażenie. Klub zasilił niewątpliwie piłkarz z najwyższej europejskiej półki. Jest nim bułgar Dimitar Berbatov. 31 letni gracz był m.in. gwiazdą wielkiej marki jaką jest sam Manchester United. W 104 spotkaniach dla angielskiego klubu strzelił 47 bramek, zdobywając przy tym aż 5 hat-tricków w Barclays Premier League. W sezonie 2010/2011 został królem strzelców ligi z 20 bramkami.
Dimitar Berbatov: "Jestem zadowolony z przejścia do LA Galaxy. Nigdy nie grałem w klubie z poza Europy, także będzie to ciekawe doznanie. MLS jest coraz bardziej atrakcyjną ligą dla piłkarzy z Europy. Sądzę, że za sezon... może dwa wielu świetnych graczy trafi do MLS. Niewątpliwie to będzie przełom w mojej karierze. Moim celem jest jak najlepsza gra i pomoc w awansie do Ligi Mistrzów.
Bruce Arena: "Najdłużej walczyliśmy o tego zawodnika. Chcemy mieć silną ofensywę, a taką może zapewnić nam para Keane - Berbatov. Od początku jak Dima dotarł do Los Angeles udało nam się nawiązać świetny kontakt i chciałbym, by taki utrzymał się jak najdłużej. Fakt, że trochę musieliśmy na niego wydać, ale mam nadzieje, że pieniądze nie pójdą w błoto... (śmiech)."
Dimitar Berbatov trafił z Manchesteru United do LA Galaxy za kwotę 12 milionów euro. Kontrakt z nim będzie obowiązywał przez 3 lata. Bułgar będzie grał z numerem 29 na plecach.