Autor Wątek: Los Angeles Galaxy - świat MLS. [Transfery.]  (Przeczytany 26870 razy)

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: Los Angeles Galaxy - świat MLS. [Transfery.]
« Odpowiedź #160 dnia: Styczeń 16, 2012, 14:19:14 »
Transfer Boatenga świetny ale na prawdę nierealny :P. Będziesz miał z niego pożytku bo to świetny grajek i młody na dodatek. Widzę, że włączyłeś PES 2012 i tam też go kupiłeś :P :D.

Offline heenro19

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.11.2011r.
« Odpowiedź #161 dnia: Styczeń 16, 2012, 14:28:23 »
Mam nadzieję, że jednak Beckham i Donovan zostaną ;) Boateng- dobry grajek, choć często zdarzają mu się błędy, no ale nawet najlepszym się to zdarza no nie?! ;)
" border="0  " border="0  " border="0

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #162 dnia: Styczeń 16, 2012, 14:34:28 »
Dobrze, że Keane zostaje. Sporo zrobił w tej rundzie, Wasz zespół mocno by stracił na tym, gdyby oferta jednak była, a sam Robbie zdecydowałby się odejść.
Co do Boatenga to na pewno to bardzo dobry transfer, jednak nie wydaje mi się żeby 23-letni grajek chciał iść do USA z takiego klubu jakim jest Bayern, no ale skoro już przyszedł... to trzeba się cieszyć.
Oby Landon i Becks zostali do tego końca sezonu jak mówią, po Davidzie nie spodziewam się, że zostanie po sezonie, jednak myślę, że Donovan jednak będzie grał dalej u Was.

Offline Mathi

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 31.12.2011r.
« Odpowiedź #163 dnia: Styczeń 16, 2012, 14:43:59 »
Boateng to mój ulubiony zawodnik, choć bardziej wolę grę Prince. Ale wzmocnienie to jest bynajmniej opłacalne, liczę że Jerome się spisze bardzo dobrze w MLS :).
" border="0

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
« Odpowiedź #164 dnia: Styczeń 16, 2012, 17:56:10 »
bardzo solidny zawodnik jak na MLS
ciekawe czy reszta zespołów też się zbroi :)
może wymienisz parę ciekawych transferów z MLS lub do MLS :)
" border="0

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Visca El Barca !!!
« Odpowiedź #165 dnia: Styczeń 16, 2012, 18:09:57 »
Boateng to na pewno b. dobre wzmocnienie, no i cena, tylko 7mln :O
Bardzo fajnie, że chłopaki raczej zostaną w klubie :) aczkolwiek to tylko spekulacje, a więc kto wie...

Offline BaKuSManUtd

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 27.10.2010r.
  • I <3 Manchester United
« Odpowiedź #166 dnia: Styczeń 16, 2012, 18:44:51 »
Według mnie Jerome Boateng będzie kapitalnym wzmocnieniem w linii defensywnej.Bardzo dobrze że nie sprzedajesz swych największych gwiazd jakimi są niewątpliwie Becks Landon i Keane.Powodzenia dalej.;)

Offline ExTRemE

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 06.05.2011r.
« Odpowiedź #167 dnia: Styczeń 17, 2012, 11:07:05 »
Boateng to ogromne wzmocnienie w grze defensywnej

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #168 dnia: Styczeń 17, 2012, 19:51:49 »
No teraz ważne, aby zatrzymać Becksa w składzie, + do tego dobry transfer młodego Boatenga. Mimo, że po rundzie jesiennej zajmujesz pewne 1. miejsce, to zawsze wzmocnienie się przyda, aby zawojować LM :)

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
« Odpowiedź #169 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:00:01 »

Wieści transferowe: część III

Oficjalnie. Nowy zespół w walce o Beckhama. Czy 15 mln € sprawi, że Becks odejdzie z LA?
Oficjalnie. Landon Donovan zostaje w LA!

Dzisiejszy dzień zaczynamy bardzo optymistycznie. Dotarła do nas wiadomość, że definitywnie Landon Donovan zostaje w LA Galaxy do końca obowiązującego kontraktu. Na ostatniej konferencji prasowej z udziałem Landona podkreślał on, że bardzo mu zależy na pozostaniu w klubie. 7,5 miliona euro oferowane przez niemieckie Schalke 04 okazało się zbyt małą kwotą, by zachęcić do sprzedaży Donovana.
Drugą dzisiejszą informacją jest oficjalna oferta kupna Davida Beckhama. Kolejny klub jest zainteresowany pozyskaniem 36 letniego anglika. Włoskie Lazio, które próbuje odbudować swoją pozycje w Europie ściągając dobrych piłkarzy chce wzbogacić się o Becks'a oferując aż 15 milionów euro. Na razie nie mamy informacji o zaakceptowaniu oferty, także nie możemy nic spekulować. Jednak czy ta kwota nie jest na tyle wysoka, by Becks odszedł z LA?

Transfer gwiazdy Manchesteru United!
"To będzie przełom w mojej karierze"

Dimitar Berbatov oficjalnie nowym nabytkiem Los Angeles Galaxy!

Na zwołanej dziś specjalnej konferencji prasowej mieliśmy poznać drugi nowy nabytek LA. Nikt jednak nie wiedział kto to będzie. Klub wszystko trzymał w tajemnicy. Postać, którą ujrzeliśmy zrobiła na nas nie małe wrażenie. Klub zasilił niewątpliwie piłkarz z najwyższej europejskiej półki. Jest nim bułgar Dimitar Berbatov. 31 letni gracz był m.in. gwiazdą wielkiej marki jaką jest sam Manchester United. W 104 spotkaniach dla angielskiego klubu strzelił 47 bramek, zdobywając przy tym aż 5 hat-tricków w Barclays Premier League. W sezonie 2010/2011 został królem strzelców ligi z 20 bramkami.

Dimitar Berbatov: "Jestem zadowolony z przejścia do LA Galaxy. Nigdy nie grałem w klubie z poza Europy, także będzie to ciekawe doznanie. MLS jest coraz bardziej atrakcyjną ligą dla piłkarzy z Europy. Sądzę, że za sezon... może dwa wielu świetnych graczy trafi do MLS. Niewątpliwie to będzie przełom w mojej karierze. Moim celem jest jak najlepsza gra i pomoc w awansie do Ligi Mistrzów.

Bruce Arena: "Najdłużej walczyliśmy o tego zawodnika. Chcemy mieć silną ofensywę, a taką może zapewnić nam para Keane - Berbatov. Od początku jak Dima dotarł do Los Angeles udało nam się nawiązać świetny kontakt i chciałbym, by taki utrzymał się jak najdłużej. Fakt, że trochę musieliśmy na niego wydać, ale mam nadzieje, że pieniądze nie pójdą w błoto... (śmiech)."

Dimitar Berbatov trafił z Manchesteru United do LA Galaxy za kwotę 12 milionów euro. Kontrakt z nim będzie obowiązywał przez 3 lata. Bułgar będzie grał z numerem 29 na plecach.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 14:53:57 wysłana przez Daro. »

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #170 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:13:24 »
Cieszę się, że udało ci się pozyskać Berbatova. Jest to na pewno bardzo dobry napastnik, który potrafi strzelać wiele goli o czym także świadczy liczba strzelonych bramek w United. Suma którą przeznaczyłeś na Bułgara nie jest jakaś tam wielka, także jest to bardzo dobre wzmocnienie :D.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #171 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:18:01 »
No, proszę... Takiego transferu chyba nikt się nie spodziewał. Berbatov to będzie dla Was ogromne wzmocnienie, chyba w końcu znudziło mu się siedzenie na ławce w United. Strzelał tyle bramek, a był tak niedoceniany... Nie mój interes. Na pewno Dimitar z Robbie Keanem stworzą najlepszy duet napastników w MLS, oby tak było. Ofertę za Becksa trzeba dość poważnie rozpatrzeć, mimo wszystko. Dostać za 36-letniego zawodnika tyle kasy, to by było coś.

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
« Odpowiedź #172 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:26:12 »
Berbatov to bardzo dobre wzmocnienie, w MLS nie będziesz miał równych!
inne kluby MLS kogoś dobrego pozyskały? :)
jeśli nie, wiadomo kto wygra ligę :D
" border="0

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #173 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:51:16 »
Ale transfer! Mocno się zbroisz, MLS jest twoja to pewne ale na Ligę Mistrzów przydadzą się takie wzmocnienia ;). Fenomenalny transfer świetnego gracza a w United rezerwowego...

PS. Nigdy nie grałem w klubie z Europy  - mały błąd :P.

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #174 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:54:18 »
PS. Nigdy nie grałem w klubie z Europy  - mały błąd :P.
Dzięki, poprawiłem. ; )

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #175 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:28:40 »
No i pięknie :) Berbatov będzie ogromnym wzmocnieniem, a czy w tej sytuacji sprzedasz któregoś z napastników?
Pięknie będzie w ataku wyglądać para rodem z Premier League :D To kolejny wielki moment dla MLS, bo choć może Bułgar jest mniej medialny od takich piłkarzy jak Beckham czy Henry, trzeba pamiętać, że tak jak piszesz, swego czasu został królem strzelców najsilniejszej ligi świata! Mógłbyś dodać też jakąś notatkę o jego wcześniejszych występach w Bayerze Leverkursen i Tonnenhamie, bo szczerze mówiąc, oprócz jesieni 2010, okres spędzony w MU nie był dla Berbatova najbardziej udany :)

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #176 dnia: Styczeń 18, 2012, 16:48:55 »
15 milionów za Becksa?
To dobra propozycja, możesz się potargować i wyciągnąć te skromne 20. :D :D
A tak na serio, pomyśl nad tym, Anglik ma swoje lata i nie będzie grał cały czas dobrze. Forma może mu spaść w każdej chwili.
Berbatov w LA? Nie spodziewałem się.. no cóż, mi nigdy nim nie grało się dobrze, powodzenia.

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Visca El Barca !!!
« Odpowiedź #177 dnia: Styczeń 18, 2012, 18:16:58 »
Powiem Ci, za te 12mln to zrobiłeś bardzo dobry interes ;)
Dimitar na pewno się sprawdzi w duecie z Keanem :) czekam na mecze

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #178 dnia: Styczeń 22, 2012, 19:26:13 »

Wieści transferowe: część IV

David Beckham: "Zostaję w LA!"
Oficjalnie. Nowy nabytek LA! Koniec wzmocnień w tym oknie.
Oficjalnie. LA z gigantem przed rozpoczęciem drugiej części sezonu.

Ta najważniejsza wiadomość dnia to pozostanie Davida Beckhama w LA. Klub jak i sam zawodnik nie doszli do porozumienia z włoskim klubem Lazio. Kwota 15 milionów euro była jednak zbyt niska, choć wielu spekulowało, że może lepiej byłoby sprzedać Davida, który ma już swoje lata. Poza tym David czuje się w Los Angeles bardzo dobrze, co podkreśla w wielu wywiadach. To bardzo dobra wiadomość przed nadchodzącą rundą finałową MLS. Walka o mistrzostwo z pewnością byłaby dużo trudniejsza bez filaru pomocy - Becks'a.

Steven Whittaker drugim wzmocnieniem obronnym LA Galaxy.

Dziś zaprezentowano trzeciego i najprawdopodobniej ostatniego w tym oknie nowego zawodnika LA Galaxy. Jest nim 27 letni szkot Steven Whittaker. Urodzony w Edynburgu gracz został wykupiony z Glasgow Rangers za kwotę 6,5 mln €. Kontrakt ze skrzydłowym obrońcą będzie obowiązywał przez 2,5 roku.

Steven Whittaker: "Bardzo się cieszę z transferu. Przez kilka lat obserwuje MLS i gra w jednym z klubów tej ligi będzie dla mnie zaszczytem. Zrobię wszystko co w mojej mocy, by pomóc nowym kolegom w wygraniu ligi i awansie do Ligi Mistrzów."

Bruce Arena: "Steven był dość krótko obserwowany u nas, ale wystarczyło to, by podjąć decyzje o  wysłaniu oferty transferowej. Cieszę się, że udało się nam go pozyskać. Mamy teraz naprawdę fajną ekipę i możemy być pewni dobrej pozycji w lidze."

LA Galaxy vs Manchester City na Rose Bowl.

Przed rozpoczęciem rundy wiosennej MLS piłkarze Galaxy sprawdzą swoją formę w spotkaniu sparingowym z czołowym zespołem jednej z najlepszych lig europy i świata - Manchesterem City. Spotkanie zostanie rozegrane na Rose Bowl, który przechodzi w przerwie mały remont. Trener Bruce Arena zapowiada, że na to spotkanie wystawi najmocniejszy skład. Będzie to niezły test dla piłkarzy, by sprawdzić ich dyspozycje przed rozpoczęciem walki o mistrzostwo Major Soccer League.

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
« Odpowiedź #179 dnia: Styczeń 22, 2012, 19:29:59 »
coś kojarzę to nazwisko, ale czy jako piłkarza, czy kogoś innego, tego już nie wiem
na pewno nie tak ważny transfer jak Berbatova czy Boatenga

sparing z Man City, silniejsza drużyna niż reszta zespołów z MLS razem wzięta :D
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #179 dnia: Styczeń 22, 2012, 19:29:59 »