Wypowiedzi pomeczowe
Edoardo Reja: ,, Pierwsze połowa nie należała do najefektowniejszych w wykonaniu obu zespołów. Od piłkarzy tej klasy kibice mogli wymagać więcej ale to dopiero pierwszy przedsezonowy mecz i zawodnicy nie są jeszcze w rytmie meczowym. Mój zespół pokazał charakter, zagraliśmy dobrze w drugiej połowie a dowodem tego jest końcowy wynik. Wiemy że to był tylko mecz towarzyski ale z przeciwnikiem tej klasy każde zwycięstwo cieszy. Bardzo dobrze zagrał Klose, zrobił to co do niego należało czyli strzelał gole. Jednak nie tylko to cechuje tego piłkarza. Gdy widzi kolegę na lepszej pozycji to poda a nie będzie próbował sam dryblować. Na szczególne wyróżnienie zasługuje również nasz bramkarz, Marchetti oraz Djibril Cisse który dał znakomitą zmianę. Z drużyny przeciwników na pochwałę zasługuje Eduardo który w niektórych momentach bronił niesamowicie."
Jorge Jesus: ,,Nie jestem zawiedziony wynikiem, wręcz przeciwnie. Oczywiście nie mogę być zadowolony ale z postawy kilku graczy już tak. Z dobrej strony pokazał się Eduardo. Gdyby nie on to dziś oglądalibyśmy pogrom ze strony Lazio. To dopiero początek budowania mojego zespołu, chłopaki muszą się zgrać, nabrać do siebie zaufania ponieważ bez tego drużyna nie może istnieć. Mam nadzieję że kibice naszego zespołu nie są nami zawiedzeni. Dziękuję."
Miroslav Klose: ,,Pokazaliśmy charakter. Bardzo cieszę się ze zdobycia 2 bramek w debiutanckim, ale nie oficjalnym meczu. Mam nadzieję że w lidze będę również skuteczny. Atmosfera na stadionie jest niesamowita, robi kolosalne wrażenie. Po przejściu do Lazio myślałem że atmosfera w czasie meczu nie będzie taka jak na Allianz Arena z powodu liczby kibiców. Myliłem się i to bardzo. Kibice są wspaniali, głośno dopingują swoją drużynę i mam nadzieję że są z nią na dobre i na złe. Mecz przebiegł po naszej myśli, kontrolowaliśmy grę i byliśmy częściej przy piłce, co spowodowało więcej okazji strzeleckich. Wielkim a zarazem miłym zaskoczeniem przed meczem było to, że to ja wyjdę na boisko z opaską kapitana. Nie sądziłem że takie coś nastąpi, przecież to był mój pierwszy mecz. Dziękuję za taki prezent trenerowi oraz kolegą z drużyny.