Suso: Chcę być lepszy od Torresa
Młody zawodnik Liverpool'u Suso za wzór uznaje byłego już gracza The Reds Fernando Torresa, napastnik przyznaje, że kiedyś chciałby być lepszy niż on.
-Moim marzeniem jest grać jak Torres dla Liverpool'u, zawsze go podziwiałem i chcę kiedyś być jeszcze lepszy od niego.
Jego gra zawsze jest wyjątkowa. To wszechstronny piłkarz, potrafi strzelić bramkę prawą i lewą nogą, być może kiedyś będę taki jak Fernando.
Póki co Suso nie dostaje jednak dużo szans na grę w pierwszym składzie The Reds, życzymy mu żeby to się zmieniło.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wywiad z Kennym - listopad
Dzisiejsza konferencja prasowa to tradycyjnie wypowiedź Kenny'ego na temat danego miesiąca. Oto kilka ciekawych pytań:
Jak czuł się Pan po ograniu Chelsea aż 3-0?
-Jak miałem się czuć? Wiedziałem, że dokonaliśmy wielkiej rzeczy bo przecież rzadko się zdarza żeby ktoś tak ograł lidera.
Które zwycięstwo było ważniejsze, to z Tottenhamem czy z Chelsea?
-Nie ma takiego podziału, oba te zwycięstwa są tak samo ważne, zdobyliśmy za nie tyle samo punktów i w obu pokonaliśmy bardzo silnego rywala.
Zbliża się okno transferowe, to już za miesiąc. Czy Liverpool ma jakieś plany na to okienko?
-Plany zawsze są, nie mogę jednak niczego ujawniać miesiąc przed okienkiem.
Jeśli są plany to możemy się spodziewać jakiegoś nowego gracza w The Reds?
-Strasznie ciężkie pytania<śmiech>. Pozostawię to bez odpowiedzi gdyż nikt naprawdę nie wie co może się wydarzyć.
A jak Pan ocenia postawę The Reds jeśli chodzi o bilans bramkowy?
-Jak dotąd straciliśmy najmniej bramek w lidze i z tego się bardzo cieszę. Niestety strzelamy ich bardzo mało i tutaj jest malutki powód do zmartwień.
Proszę teraz o ogólny opis tego miesiąca
-Tego miesiąca nie możemy zaliczyć ani do zbyt udanych ani do zbyt nieudanych. Dlaczego? Ponieważ wygrywamy z najsilniejszymi rywalami a potem przychodzą niepotrzebne porażki lub remisy z drużynami słabszymi. Musimy nad tym solidnie popracować. Jeśli chodzi o inne aspekty to atmosfera w klubie jest dobra a wszyscy dobrze się rozumieją.