Zapowiedź 18 kolejki: Manchester City vs Liverpool
vs Stadion: Etihad Stadium
Data: 14.12.2011
W dość nietypowy dzień na rozgrywki ligowe bo w środę do Manchesteru przyjeżdża Liverpool. W jednym z hitów kolejki, (drugi to mecz Arsenal vs Tottenham) na boisko wybiegną jedni z najlepszych piłkarzy Premier League.
Emocje gwarantowane, zobaczymy jak spisze się City po wodzą Manciniego, który nie tak dawno lekko skrytykował Dlaglisha. Teraz obaj Ci trenerzy będą mogli zmierzyć się w meczu ligowym.
Kto wygra, gwiazdki City czy wojownicy The Reds przekonamy się już niedługo.
Adam: Szkoda, że nie pomogę The Reds
Charlie Adam wyraził swoje niezadowolenie i żal z powodu tego, że nie może pomóc drużynie w starciu z The Citizens.
Szkot musi pauzować przez trzy mecz z powodu czerwonej kartki jaką dostał w meczu z Norwich City.
-Bardzo chciałbym wybiec na boisko z chłopakami ale nie mogę, szkoda, że tak się to wszystko potoczyło.
Mimo wszystko uważam, że Liverpool pokona City i wyprzedzimy ich w tabeli.
Tevez: Odbuduje to co straciłem
Argentyński napastnik Carlos Tevez prawdopodobnie wybiegnie na mecz z Liverpool'em w pierwszym składzie Man City.
Piłkarz, który nie tak dawno łączony był z The Reds, przeprosił za wszystko Manciniego i wszystkich fanów City a teraz dostaje szanse na grę.
-Cieszę się, że Roberto mi zaufał, muszę pokazać swoją klasę i wrócić do składu. Mecz z Liverpool'em to doskonała ku temu okazja, już nie mogę się doczekać.
Przewidywane składy:
Manchester City: Hart - Richards, Toure, Kompany, Clichy - De Jong, Milner, Yaya Toure, Tevez, Aguero - Dzeko
Liverpool: Reina - Johnson, Agger, Skrtel, Enrique - Lucas, Gerrard, Henderson, Downing, Suarez - Carroll