15. Kolejka
" Brutalne zwycięstwo "
34' Ronaldo , 67' Ronaldo , 89' Lass ( Coentrao ) ---- 11' Santa Cruz 22' Altintop , 45' Pepe , 55' Lass , 61' Ramos STATYSTYKI
3 Bramki 1
0 Asysty 0
9(6) Strzały(celne) 5(4)
8 Faule 2
1 Rzuty wolne 8
1 Rzuty karne 0
1 Rzuty rożne 1
1 Offside 2
9 Przejęcia 14
60% Posiadanie piłki 40%
To już 15 kolejka BBVA końcówka pierwszej połowy sezonu , wczoraj na Santiago Bernabéu Real grał z Betisem , chyba nikt nie miał wątpliwości jeśli chodzi o zwycięzce , co powiedzieli nam trenerzy przed rozpoczęciem meczu ...
Jose Mourinho - " No nie oszukujmy się , Betis to słaby przeciwnik , nie przejmuję się wynikiem bo jestem pewny zwycięstwa "
Pepe Mel - " Przed nami najtrudniejszy rywal ligi , nie liczę na zwycięstwo ani nawet na remis , trzeba będzie przełknąć gorzką pigułkę porażki "
Zawodnicy już na boisku , pierwszy gwizdek i zaczynamy , pierwsze minuty meczu nie były zbyt ciekawe , dopiero w 11 minucie padł gol co dziwne była to bramka zdobyta przez Santa Cruz po której Betis prowadził 0:1 w 17 minucie Mario , nieprzepisowo powstrzymywał Callejóna we własnym polu karnym , sędzia dyktuje rzut karny , którego nie wykorzystuje Cristiano Ronaldo , w 34 minucie po pięknym strzale z daleka Ronaldo zdobywa gola i ustala wynik na 1:1 , to był koniec emocji w pierwszej połowie.
Druga połowa już nieco ciekawsza w 61 minucie po bardzo brutalnym zagraniu Sergio Ramosa sędzia usuwa go z boiska , 6 minut później Cristiano daje Królewskim prowadzenie , po tym golu Betis próbował strzałów z dystansu niestety bez skutecznie aż w samej końcówce po pięknym dośrodkowaniu z rzutu rożnego przez Coentrao , Lass wbija gola główką.
Cristiano Ronaldo 8,0 - W tym spotkaniu bez wątpienia Cristiano zasłużył na to wyróżnienie strzelił 2 bramki i zapewnił Realowi zwycięstwo.
STRZELCY I ASYSTENCI
W rankingu strzelców od ostatniego meczu troszkę się pozmieniało , na pierwszym miejscu oczywiście Cristiano Ronaldo z już aż 25 trafieniami !! 2 miejsce zajmuje Benzema , Francuz na swoim koncie ma 16 bramek tuż za nim na 3 pozycji Llorente z 14 golami , w tabeli asystentów bez zmian , wielkie trio Ozil , Diego , Yebda po 8 asyst .
!! ZŁOTA PIŁKA DLA RONALDO !!
Wczoraj wieczorem na największej piłkarskiej imprezie , gwiazda Realu Madryt , Cristiano Ronaldo został okrzyknięty najlepszym piłkarzem pod słońcem i otrzymał Złotą Piłkę po raz drugi w swojej karierze , Portugalczyk bez wątpienia zasłużył sobie na tą nagrodę , w ostatnim czasie Cristiano łamał wszelkie granice i bił wszelkie rekordy , tak więc chyba nikogo nie dziwi ta decyzja . Po ogłoszeniu ostatecznego werdyktu , cały zespół Królewskich wraz z trenerem , podskoczyli z radości i zaczęli głośno bić brawo dla ich kolegi z drużyny.
Co powiedział sam Cristiano Ronaldo podczas wręczania nagrody ...
Cristiano Ronaldo - " Jestem chyba najszczęśliwszym człowiekiem , aż brak mi słów żeby opisać tą radość , chciałem jeszcze tylko podziękować wszystkim tym , którzy pomogli mi w osiągnięciu tego sukcesu "
Albiol do PSG
To już oficjalna decyzja , Raul Albiol odejdzie z Realu Madryt do PSG , zawodnik podpisał roczny kontrakt o wartości 31 milionów euro , Raul odejdzie już w zimowym okienku transfeorym.
Raul Albiol - " Z jednej strony trudno będzie mi się pożegnać z klubem i kolegami z drużyny , ale z drugiej strony wiem , że tak dla mnie będzie lepiej może w PSG dostanę więcej szans gry "