Autor Wątek: Zmagania ligowe by kamil18kks|Ważna informacja!  (Przeczytany 76307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
Zmagania ligowe by kamil18kks|Ważna informacja!
« dnia: Kwiecień 12, 2012, 19:56:38 »
Witam! Chciałbym rozpocząć cos nowego, coś czego a chwilę obecną nie ma na forum, aczkolwiek były „próby” takiej kariery, lecz nie do końca udane. Chciałbym, a w zasadzie będę opisywał każdy mecz po kolei z rozgrywek ligowych w Polsce, Anglii, Niemczech, Francji, Hiszpanii i Włoszech. Będę to opisywał w formie kanału sportowego, bądź pomeczowego studia lub coś innego wymyślę :P .Tak, spodziewam się komentarzy (nie będę tutaj pisał od kogo :P ) typu: powodzenia. Na pewno tego nie dokończysz; Zaraz Ci się znudzi ... i takie inne. Tak samo mam plany, jak użytkownicy zaczynający kariery Arsenalem , Realem, Barcą czy wieloma innymi klubami. Nie zaszkodzi spróbować :D Patche na jakich będę grał to T-Mobile Ekstraklasa i PesEdit 3.2. Chciałbym podziękować RedDevilowi który doradził mi parę spraw :) Zapraszam do lektury :)

Start kanału Futbol TV!

Już od 1 czerwca na największe platformy w Polsce zawita nowy kanał o tematyce piłkarskiej! Futbol TV – bo taką nazwę będzie nosił ten kanał ma być dostępny na platformach Cyfrowego Polsatu, Telewizji N i Cyfry +. Kanał ten ma skupiać w swojej ofercie same najlepsze ligi piłkarskie z Europy a może w przyszłości i na świecie! Liczne transmisje meczów w jakości HD, studia, magazyny, wywiady, ciekawostki to wszystko znajdą państwo w ramówce tegoż kanału. Zastanawiają się pewnie państwo – a co będzie jak np. trzy mecze będą o tej samej godzinie? Futbol TV już to przewidziało i stworzyło pięć pobocznych kanałów, na których ten problem będzie rozwiązany! Zapowiedź tego kanału jest wprost fenomenalna! Dla fanów futbolu dzień 1 czerwca będzie bardzo ważnym dniem! Zobaczmy co powiedział prezes nowego kanału pan Michał Kieł:

- Jestem dumny z tego, że możemy wystartować na największych platformach w Polsce. Pomysł o stworzenie takiego kanału zrodził mi się w głowie już jakieś dwa lata demu, lecz dopiero teraz doszliśmy do zakończenia prac. 1 czerwca oficjalnie wystartujemy na platformach cyfrowych. Jak już było wspomniane dołączymy także pięć kanałów pobocznych, które umożliwią wybranie meczu który jest rozgrywany o tej samej godzinie co inny. Jeżeli chodzi o to jakie ligi będą na naszym kanale, mogę odpowiedzieć: Najlepsze! Liga angielska, niemiecka, francuska,  włoska, hiszpańska i nasza rodzima liga polska to są już pewne rozgrywki transmitowane przez nasz kanał. Walczymy także o możliwość pokazywania rozgrywek pucharowych tych krajów wymienionych. W naszej przyszłości jest pomysł o rozszerzenie lig jeszcze o holenderską, turecką, rosyjską i portugalską. Mam nadzieje, że ten kanał trafi w serca wielu maniaków futbolu.

Jak pewnie wiecie wstępy mi ne wychodzą, nienawidzę ich pisać :P pierwszą ligą która będę opisywał to będzie liga angielska :) jak coś was ciekawi to pytać :P
PS. Nie będę zbyt często dodawał jakiegoś newsa, meczu bo nie mam ostatnio zbyt wiele czasu. Jak tylko znajdę chwile to coś wrzucę.
PS.2 To logo, a w zasadzie napis jest tylko dla picu :p pewnie nie podoba wam się bo sam to robiłem a z grafiki jestem cienki :p czekam aż któryś grafik wykona mi logo :D
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2012, 15:07:02 wysłana przez kamil18kks »

Offline arek16lks

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.07.2010r.
    • [IMG]http://img94.imageshack.us/img94/9383/pes62012041900405747.jpg[/IMG]
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:00:00 »
Pomysł fajny i inspirujący ale ja bym się skupił tylko na jednej lidze ... Polskiej :D

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:03:15 »
Nie rozumiem, będziesz pokazywał każdy mecz każdej kolejki z każdej ligi ?

Jeśli tak to szacun  .

Offline Bonito

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 14.02.2010r.
  • vamos barca !
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:04:36 »
Też zbytnio tego nie kminię, ale może wyjść fajnie. Ciekawy, oryginalny pomysł = stały czytelnik :)
" border="0

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:09:00 »
Tak mam zamiar pokazywać każdy mecz każdej kolejki z tych wymienionych lig :D

Offline arek16lks

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:12:48 »
Tak mam zamiar pokazywać każdy mecz każdej kolejki z tych wymienionych lig :D
Aaaa  to wybacz myślałem że chodzi o coś innego ,ale jak każdy mecz to genialnie!:)
kiedy start?

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:16:23 »
no to powodzenia, nie powiem, ambitne, z początku myślałem, że zajmiesz sie naszą polską ligą.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:18:17 »
co do startu to muszę poczekać do jutra aż siostra przywiezie mi PesEdita ;)

EDIT: Prosiłbym o głosy w ankiecie :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2012, 20:22:13 wysłana przez kamil18kks »

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:19:19 »
No bardzo ambitny plan jak ci już zdążyłem wyjaśnić na PW. Futbol TV gdyby istniał, to by byłby najczęściej przeze mnie oglądanym kanałem sportowym. :D Mam nadzieję, ze pomysł wypali i być może stanie się najlepszą karierą na forum. Z tego miejsca życzę ci tego i powodzenia. :)

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.05.2011r.
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:23:06 »
Gratki że będzie Ci się chciało ;)
W ankiecie oddałem głos na "Przedstawienie kilku informacji o zbliżającym się sezonie"

P.S. - Mam nadzieje że będziesz się starał faworyzować Lechia i łódzkiego Widzewa :) :D
Jak coś to o logo poproś Lizaka, ja teraz muszę zrobić te 5 prac dla UF ;)
widzew.png" border="0

Offline arek16lks

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:26:01 »
eee tam widzew :D,faworyzuj ŁKS ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2012, 20:30:48 wysłana przez arek16lks »

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Milan.
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:37:14 »
W ankiecie oddałem głos na "Przedstawienie kilku informacji o zbliżającym się sezonie"

+1

Oj na pewno będziesz miał wielu wiernych czytelników. Obyś długo i fajnie to pociągnął .

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:40:56 »
eee tam Widzew :D,faworyzuj ŁKS ;)
Prośba :)
Nie wiem czy miło by Ci było jakbym pisał wszędzie "łks" ale mi jest nie miło jak ktoś piszę np. "widzew", "śląsk", "lech" ... ;)
Dlatego proszę cię: Szanuj inne kluby, nawet jeżeli jest to klub którego najmniej się lubi ;)

Za nic nie głosujcie na opcje pierwszą!
Dajcie mu spokój informacje o klubach znajdziecie min. na Wikipedii ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2012, 20:45:55 wysłana przez Sklado »
widzew.png" border="0

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Milan.
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:42:47 »
Znów Sklado dobrze prawisz, się chłopak tylko namęczy a i tak pewnie nikt tego nie przeczyta.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:45:13 »
szczerze to sam zagłosowałem na pierwszą opcję :P nie przedstawiałbym aż tak szczegółowo tylko kadra, gwiazda zespołu, przewidywane miejsce i jakieś moze inne duperele :P

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 12, 2012, 20:58:19 »
Świetny pomysł. Na pewno będę tu częstym gościem. Najbardziej zainteresowany będę Premier League. Wytrwałości!

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks| Na początek BPL!|
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 13, 2012, 10:59:35 »
Barlcays Premier League

Przez wielu ekspertów jest uznawana za najlepszą ligę świata. Liga ta przynosi największe zyski ze sprzedaży biletów, praw transmisyjnych czy klubowych gadżetów. Na froncie tej ligi walczy dwadzieścia drużyn z czego najgorsze trzy spada do Championship. Pierwsze trzy miejsca w tabeli premiowane są awansem do Ligi Mistrzów, czwarte miejsce daje prawo gry w eliminacjach to Champions League, zaś piąta pozycja gwarantuje grę w Lidze Europejskiej. Drużyną broniącą tytułu jest Manchester United. Drużyna Czerwonych Diabłów jest zarazem najbardziej utytułowaną drużyną tej ligi, ponieważ już dziewiętnaście razy sięgali po Mistrzostwo Anglii. Faworytem tego sezonu okazuje się drużyna Manchesteru City, która wzmocniła swój skład przed sezonem dzięki pieniądzom katarskiego szejka Khaldoona Al Mubaraka. Innym faworytem jest największy rywal The Citizens – ekipa broniąca tytułu Manchester United. Drużyny wymieniane do spadku to – Norwich City, Swansea City i West Bromwich Albion.

Wypowiedzi ekspertów na temat BPL:

Andrzej Twarowski (komentator Canal + Sport i FUTBOL TV)Każdy kto usłyszy hasło piłka nożna ma na myśli angielską BPL. To najlepsza piłkarska liga świata. Nie sądzę, że jest na świecie jeszcze jakiś kibic, który nie oglądał przynajmniej jednego meczu tej ligi, nie sądzę, że jest taki kibic na świecie który nie darzy sympatiom jakiegoś klubu z angielskich boisk. Co roku na boiskach BPL są nie małe emocje. Ja jako komentator tej ligi na C+ Sport mogę śmiało powiedzieć, że każdy mecz który komentowałem był bardzo ciekawy. Angielski futbol zna każdy, a raczej styl w jakim gra się na Wyspach. Tam nikt nie odstawia nogi, gra się brutalnie. Cieszy mnie fakt, że Wojtek Szczęsny jest jedną z kluczowych postaci tej ligi. W tym sezonie ligę zdeklasuje Manchester City, takie jest moje zdanie. Co do „czarnego konia” to sądzę, że może nim być ekipa QPR. Jeżeli chodzi o spadek z ligi, to ciężko tutaj wskazać na drużynę, która pożegna się z ligą. Ja cieszę się, że będę miał więcej okazji do komentowania większej ilości meczy dzięki kanałowi FUTBOL TV. Osobiście czekam z niecierpliwością na rozpoczęcie sezonu.

Marek Saganowski (były gracz Southampton, obecnie gracz ŁKS Łódź)Bardzo lubię ligę angielską chociaż gra się w niej bardzo ciężko. Sam doświadczyłem tego na własnym ciele jak gracze z Wysp potrafią walczyć na całego o każdą piłkę. Każdy sezon uwalnia dla nas, kibiców niesamowite emocje w walce o tytuł mistrzowski, prawo gry w europejskich pucharach czy to w walce o utrzymanie. Wiadomo jakie pieniądze krążą w Premier League. Marzeniem każdego piłkarza jest zagrać w tej lidze. Cieszę się, że Wojtek Szczęsny jest kluczową postacią Arsenalu i w ogóle całej ligi. To niesamowite jak wykorzystał on swoją szansę na grę. Pomyśleć że Polak jest pierwszym bramkarzem jednego z najlepszych klubów na świecie a rezerwowym golkiperem jest również Polak! O do wygrania ligi to w tym sezonie najlepsza będzie Chelsea. Tak uważam, bo ta druzyna ma potencjał, który może wykorzystać.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2012, 13:43:17 wysłana przez kamil18kks »

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 13, 2012, 11:15:58 »
Gdzie jest Rasiak?
Hej panie gdzie jest Rasiak?
Ej, ej Rasiak najlepszy! To nasz ekspert BPL :P
Dałeś Sagana który kopać piłki nie umie, a króla już nie :(

Mój faworyt: Fulham - Zbyt dobrze grają w PES'ie :D
Ogólnie podoba mi się ;)
widzew.png" border="0

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 13, 2012, 13:39:41 »
Masz błąd. United zdobyli Mistrzostwo Anglii 19 razy, a to 12 to się domyślam, że liczba zdobytych trofeów za Premier League (Premiership).

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 13, 2012, 13:42:01 »
Tak 12 chodzi o to że Premier League ;) zaraz poprawię ;) dzięki :D

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer