Autor Wątek: Zmagania ligowe by kamil18kks|Ważna informacja!  (Przeczytany 76326 razy)

Offline Suchy35

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 02.07.2012r.
  • ♥ SV Werder & Arsenal FC ♥
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|Mainz - Leverkusen!
« Odpowiedź #260 dnia: Lipiec 10, 2012, 12:56:11 »
Uwielbiam Bundesligę a mecze transmitowane na kanale Futbol TV będę z uwagą śledził. Po powrocie Zidana Mainz zaskakuje i może być rewelacją tego sezonu. Osobiście liczę że mistrza zdobędzie Werder, kocham tą drużynę i będę trzymał kciuki by w twojej karierze szło im nam jak najlepiej. Pierwsze zwycięstwo 4-2 daje na to dużą nadzieję.  ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #261 dnia: Lipiec 10, 2012, 13:16:24 »
łoho. niezła jazda w Moguncji. nieoczekiwane rozstrzygnięcie, a emocji co nie miara. początek dał nam po golu na każde z kont, a później po jednej znakomitej okazji. szczególnie mogła zachwycić ta z strzałem Augusto. druga połowa to popis Zidana, byłego gracza BVB, kibice go z miejsca pokochali :)

ale to nei wystarczyło

literówka

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #262 dnia: Lipiec 10, 2012, 14:02:26 »
No mecz był na prawdę emocjonujący. Nie minęło pierwsze 10 min a tu już dwa trafienia. Fani przed telewizorami się nie nudzili na pewno no i na stadionie też. ;) Ostatecznie to Mainz zatrzymała 3 punkty na swoim obiekcie. Wcześniej Hertha również pokazała ,że umie grać przed właśną publicznością. ;P

PS. Tam w meczu Herthy - przeczytałem ,że strzelił Sergio Ramos. ;d

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #263 dnia: Lipiec 10, 2012, 14:04:38 »
PS. Tam w meczu Herthy - przeczytałem ,że strzelił Sergio Ramos. ;d

To Adrian Ramos, napastnik Herthy :D

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #264 dnia: Lipiec 10, 2012, 14:27:56 »
Byłem pewny, że Bayer zdoła osiągnąć tutaj korzystny dla siebie rezultat, a tutaj proszę, jaka niespodzianka. Oczywiście Mainz miało trochę szczęścia, ale szczęście sprzyja podobno lepszym ;) Mecz był wyrównany, Bayer zasługiwał chociaż na punkcik, ale Zidan załatwił ich perfekcyjnie. Oby to nie koniec takich niespodzianek. A może np. Mainz pokusi się o niespodziankę w całym sezonie, a nie tylko w jednym meczu? Bardzo byłoby fajnie, na pewno podniosło by to tylko atrakcyjność ligi.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|Bayern - Borussia Moenchegladbach!
« Odpowiedź #265 dnia: Lipiec 10, 2012, 14:47:17 »
1. kolejka Bundesligi

Allianz Arena

Dzień - 07.08.2011
Godzina - 17:30
Faworyt

Dreszczowiec w Monachium!

Bayern Monachium 3-2 Borussia Moenchegladbach

5' Gomez (Kroos), 23' Kroos (Ribery), 84' Robben - 36'  Reus, 78' Hanke

18' Schweinsteiger - 10' Neustädter

brak

73' Tymoshchuk --> Luis Gustavo

66' Hanke --> De Camargo

Ostatni mecz pierwszej kolejki Bundesligi rozegrany został w Monachium. Bayern mierzył się z Borussią Moenchegladbach. Spotkanie z wysokiego C zaczęli gospodarze bo już w 3 minucie Robben po podaniu Luisa Gustavo strzelił na bramkę, ale Dante wybił piłkę z linii bramkowej. Zaledwie dwie minuty później pada pierwszy gol w tym meczu. Toni Kroos zagrywa świetną, prostopadłą piłkę do Mario Gomeza, a napastnik o hiszpańskich korzeniach w sytuacji sam na sam mija Ter Stegena i pakuje piłkę do pustej bramki. Ter Stegen miał dzisiaj mnóstwo pracy, ale bronił dobrze, tak jak np. w 16 minucie, kiedy Gomez po dośrodkowaniu Robbena główkował, Ter Stegen popisał się świetną interwencją na refleks. 23 minuta to drugi gol dla Bawarczyków. Ribery odgrywa do wbiegającego w pole karne Kroosa, a pomocnik gospodarzy mocnym strzałem pokonuje Ter Stegena. W tej sytuacji nie popisał się młodziutki bramkarz Borusii, bo strzał był jak najbardziej do wybronienia. Po półgodzinie gry pierwszy raz groźnie zaatakowali goście. Arango uderzył bardzo groźnie z rzutu wolnego, ale Neuer z największym trudem wybronił. 5 minut później, czyli w 36 minucie mamy bramkę dla Moenchegladbach! Reus w sytuacji sam na sam pokonuje Neuera strzelając mu między nogami. Kolejne groźne akcje nastąpiły w drugiej połowie. Moenchegladbach zaczęło żwawiej atakować. Swoje okazje mieli Reus, De Camargo czy Arango. Na 12 minut przed końce wprowadzony parę minut wcześniej Tymoshchuk fauluje w polu karnym Reusa. Sędzia bez wahania wskazał na wapno. Sam poszkodowany ustawił piłkę, ale jego strzał wybronił Neuer! Na szczęście dla gości Hanke szybko dopadł do piłki i strzelił bramkę. Borussia Moenchegladbach dobiła swego i wyrównała. Gdy goście myśleli, że w ich posiadaniu jest już jeden punkt, w 84 minucie Robben przejął piłkę na 18 metrze, przełożył obrońcę i mocnym strzałem po ziemi pokonuje Ter Stegena! Publiczność szaleje! Bawarczycy w dramatycznych okolicznościach wygrywają to spotkanie!

Do waszych karier wpadnę później, bo teraz spadam.  :)

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #266 dnia: Lipiec 10, 2012, 16:34:50 »
Bayern miał twardy orzech do zgryzienia - świetna postawa Neuera i odrobina szczęścia dała im trzy punkty z całkiem silnym przeciwnikiem.
Leverkusen było chyba zbyt pewne siebie, co przyczyniło się do niespodziewanej porażki i zamiast wywozić łatwe punkty za wygraną muszą obejść się smakiem i wychodzą z niczym.

Podziwiam Twoją karierę z względów czysto technicznych - ogromna ilość drużyn, których grę musisz analizować i opisywać, nie możesz się wczuwać w jedną z ekip, każda musi mieć taki opis, na jaki zasłużyła - kłaniam się do ziemi.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #267 dnia: Lipiec 10, 2012, 16:47:20 »
Widzę, że dobrnęliśmy do końca 1 kolejki w Niemczech. Ostatnie dwa spotkania to istne thrillery, oby takich więcej. Działo się w nim co nie miara. W Moguncji byliśmy świadkami wielkiej sensacji. Zidan pokazał się, ze znakomitej strony. Jeszcze lepsze spotkanie oglądaliśmy na stadionie w Monachium. Gospodarze prowadzili już 2:0, ale goście walczyli i swoje wywalczyli, prawie. Bo Robben zadał ostateczny cios i trzy punkty zostały na Alllianz Arena.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #268 dnia: Lipiec 10, 2012, 21:45:46 »
W tym spotkaniu dopatrywałem się hitu pierwszej kolejki Bundesligi i chyba się nie pomyliłem. W pierwszej połowie inicjatywę zdecydowanie miał Bayern i świetnie to wykorzystał strzelając dwa gole, chociaż chyba zbyt szybko przyszło rozluźnienie, bo rywale przed przerwą zdołali jeszcze wyrównać. Gdy w końcówce Borussia wyrównała wydawało się, że uda im się dokonać małej niespodzianki, jednak od czego Bayern ma w swojej drużynie Robbena, który wybił marzenia M'Gladbach o jakimkolwiek punkcie na Allianz Arena.

PS. To co teraz? Ligue 1, Serie A czy może Primera Division? ;)

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #269 dnia: Lipiec 10, 2012, 21:50:31 »
PS. To co teraz? Ligue 1, Serie A czy może Primera Division? ;)

Serie A ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #270 dnia: Lipiec 10, 2012, 22:17:42 »
cały zespół Bayernu zagrał dziś wyśmienicie. gdyby nie chwilowe rozluźnienie, to po "czarnej" Borussi nie byłoby co zbierać, a tak przynajmniej mieliśmy mały dreszczowiec. nawet mieliśmy niewykorzystanego karnego, jednak dobitego.

1 kolejka pełna goli, fantastyczna inauguracja tej ligi. czekam na włoską.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #271 dnia: Lipiec 10, 2012, 22:57:51 »
Bayern zafundował sobie niezłą drogę. Z nieba do piekła i z powrotem. Prowadzili 2-0. Jeszcze przed przerwą kontaktową bramkę strzelił Reus. Na 10 minut przed końcem meczu wyrównał Hanke, a Robben tuż przed końcem meczu zafundował 3 punkty. Na Allianz był świetny mecz. Nie zabrakło goli, było sporo akcji. Jeszcze wszystko zakończyło się happy endem dla Bayernu.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|Podsumowanie 1.kolejki Bundesligi
« Odpowiedź #272 dnia: Lipiec 11, 2012, 12:29:52 »

Wydanie: 8

Podsumowanie 1.kolejki Bundesligi

Borussia Dortmund 4–3 Hamburger SV
Augsburg 3–2 Freiburg
FC Koln 1–0 Wolsfburg
VfB Stuttgart 0–1 Schalke 04
Hannover 96 1–0 Hoffenheim
Werder Brema 4–2 Kaiserslautern
Hertha Berlin 2–0 Nurnberg
Mainz 05 3–2 Bayer Leverkusen
Bayern Monachium 3–2 Borussia Moenchegladbach

Za nami pierwsza kolejka niemieckiej Bundesligi. Czas więc podsumować tą fazę rozgrywek. Kolejka ogólnie była bardzo, ale to bardzo dobra. Padło ogółem aż 33 gole, co daje średnią 3.3 gola na mecz! Ciekawostką jest fakt, że w trzeciej kolejce BPL również padło 33 gole i średnia bramek na mecz również wyniosła 3.3! Już pierwszy mecz przyniósł aż 7 goli, z czego aż 3 w tym meczu strzelili Polacy, a dokładniej Błaszczykowski i Lewandowski! Kuba trafił dwukrotnie, a Robert raz pokonał bramkarza Hamburgera SV. Gola w tej kolejce strzelił także Kuba Świerczok w przegranym przez jego Kaiserslautern meczu z Werderem 4-2. Zawiódł Bayer Leverkusen, który przegrał w Mainz 3-2. Może nie tyle co zawiódł, ale nie miał szczęścia w tym meczu. Kolejkę w skali od 1-10 możemy śmiało ocenić na wysokie 7.5.

Statystyki:

Gole:

Gökhan Töre - 3
Jakub Błaszczykowski – 2
Mohamed Zidan - 2
Claudio Pizarro - 2
Adrian Ramos – 1
Renato Augusto - 1
Robert Lewandowski – 1
Jakub Świerczok - 1
Eren Derdiyok - 1
Mario Gomez - 1
Raffael - 1
Neven Subotić - 1
Arjen Robben - 1
Sami Allagui - 1
Milovoje Novaković – 1
Julian Schuster – 1
Mike Hanke - 1
Axel Bellinghausen – 1
Kostas Fortounis - 1
Marco Reus - 1
Toni Kroos - 1
Markus Rosenberg - 1
Mohamed Adbellaoue - 1
Torsten Oehrl - 1
Naldo - 1
Sascha Möldres – 1
Sebastian Freis - 1
Raul - 1

Asysty:

Andreas Ivanschitz - 2
Claudio Pizarro - 1
Robert Lewandowski – 1
Lars Bender - 1
Tunay Torun - 1
Toni Kroos - 1
Shinji Kagawa - 1
Raffael - 1
Sokratis Papastathopoulos - 1
Dorge Kouemaha - 1
Franck Ribéry - 1
Marcel Schmelzer – 1
Sami Allagui – 1
Tranquillo Barnetta - 1
Jakub Świerczok - 1
Mladen Petrić - 1
Marko Marin - 1
Artur Sobiech - 1
Lukas Podolski - 1
Koo Ja Cheol – 1
Daniel Baier - 1
Jonathan Schmid - 1

Żółte kartki:

Jan Polak - 2
Julian Schuster - 2
Sven Ulreich - 2
Timmy Simons - 1
Jermaine Jones – 1
Jan Kirchhoff - 1
Joel Matip - 1
Mehmet Ekici – 1
Bastian Schweinsteiger – 1
Roman Neustädter - 1
Kevin Trapp - 1

Czerwone kartki:

Jan Polak – 1
Julian Schuster - 1
Sven Ulreich - 1

Gole z karnych:

Julian Schuster - 1

Bramki samobójcze:

brak

Mecze bez puszczonej bramki:

Michael Rensing - 1
Timo Hildebrand - 1
Marc Ziegler - 1
Ron-Robert Zieler - 1
Thomas Kraft - 1

Passa bez starty:

Roman Weindelfeller – 2 minuty
Jaroslav Drobny – 54 minuty
Diego Benaglio – 49 minut
Michael Rensing – 90 minut
Timo Hildebrand – 90 minut
Sven Ulreich – 30 minut
Marc Ziegler – 52 minuty
Ron-Robert Zieler – 90 minut
Tom Starke – 21 minut
Kevin Trapp – 30 minut
Tim Wiese – 12 minut
Raffael Schäfer – 9 minut
Thomas Kraft – 90 minut
Rene Adler – 18 minut
Christian Wetklo – 3 minuty
Manuel Neuer – 12 minut
Marc-André ter Stegen – 6 minut
Oliver Baumann - 30 minut
Simon Jentzsch - 16 minut

Jedenastka kolejki:

Zieler - Brečko , Sokratis , Taşçi , Fuchs - Błaszczykowski , Ivanschitz , Kroos , Gökhan Töre - Zidan , Świerczok

Zawodnik kolejki:

Gökhan Töre – Pomocnik HSV zasłużył na to wyróżnienie. Mimo iż jego drużyna przegrała z Borussią Dortmund 4-3 on jako jedyny w tej kolejce ustrzelił hat-tricka. Urodzony w Kolonii, ale uprawniony do gry w tureckiej drużynie narodowej pomógł swojej drużynie uniknąć blamażu jakim byłaby wysoka porażka z podopiecznymi trenera Kloppa.

Drużyna kolejki:

Werder Brema - Drużyna bremeńczyków pokazała najlepszy futbol ze wszystkich drużyn niemieckiej Bundesligi. Werder swój mecz wygrał z Kaiserslautern 4-2, ale prowadził w tym meczu 4-0! Akcje Werderu były bardzo szybkie, co spowodowało, że goście z Kaiserslautern nie byli w stanie przeszkodzić Bremeńczykom w swobodnym konstruowaniu akcji.

Najgorsza drużyna kolejki:

Wolsfburg - Od Wolsfburga oczekiwało się pewnego zwycięstwa w Kolonii, a tymczasem "Wilki" przegrały tam po bramce Novakovicia. Wolsfburg nie straciło tylko trzy punkty, ale straciło także swoją gwiazdę - Mario Mandżukicia, który po starciu ze strzelcem gola dla Koln, mocno nadwyrężył kostkę i czeka go przerwa od gry przez co najmniej 3 tygodnie.

Mecz kolejki:

Mainz 05 3–2 Bayer Leverkusen  
Ciężko było wybrać mecz kolejki, ponieważ było bardzo dużo ciekawych spotkań w Bundeslidze. Ostatecznie wybraliśmy mecz Mainz z Bayerem Leverkusen, w którym gospodarze wygrali 3-2. Bardzo szybki mecz, akcja za akcję. Praktycznie ani raz zawodnicy nie walczyli o piłkę w środkowej strefie, tylko akcje toczyły sę albo pod bramką Wetklo albo Adlera.

Tabela Bundesligi po 1.kolejce

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #273 dnia: Lipiec 11, 2012, 14:20:03 »
Mecze jak na pierwszą kolejkę były bardzo ciekawe. Padło dużo bramek. I takie spotkania chciało by się oglądać co tydzień. ;) Jakub oraz cała Borussia już zaczynają szaleć. Teraz tylko niech Robert nabierze pewności i może wyruszać z Polakami na podbój Ligi ;D Podoba mi się to jak to wszystko opisujesz. ;)  i jestem ciekaw jaka będzie twoja następna liga krajowa. ;)

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #274 dnia: Lipiec 11, 2012, 16:36:26 »
Jeśli Polacy będą w takiej formie strzeleckiej aż do końca sezonu to może Robert w końcu wywalczy tą koronę króla strzelców ;) Dobrze, ze Błaszczykowski udowadnia już od początku swoją klasę, bo dobrze wiemy jak to jest z obsadą pomocników w BVB - konkurencja jest ogromna. Czapki z głów dla Töre za tego hat-tricka w meczu z naprawdę silną Borussią.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #275 dnia: Lipiec 11, 2012, 21:05:11 »
świetne podsumowanie, zawarłeś w nim to, co jest najważniejsze.
ale... mam zastrzeżenie. w 1 kolejce było nie 3,3 gola na mecz, ale 3,66. było 9 spotkań. a;le to niuansik.
cieszy dwójka Polaków w zestawieniu 11 najlepszych w 1 kolejce, szczególnie nominacja Świerczoka budzi zaskoczenie.
mecz kolejki jak dla mnie bez kontrowersji-naprawdę się tam działo.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #276 dnia: Lipiec 12, 2012, 10:12:04 »
ale... mam zastrzeżenie. w 1 kolejce było nie 3,3 gola na mecz, ale 3,66. było 9 spotkań. a;le to niuansik.

racja, zapędziłem się dzięki  piuk ;)

a mam pytanie, czy zawodnicy mogą być wypożyczani do innych klubów w ciągu trwania sezonu? Chodzi mi o to czy mogą być wypożyczani tylko w oknie transferowym czy nie?

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|Kolej na Serie A!
« Odpowiedź #277 dnia: Lipiec 12, 2012, 12:28:15 »

Wydanie: 9

Serie A TIM

Najwyższa klasa rozgrywkowa we Włoszech dzisiaj zostanie zainaugurowana. Tytułu Mistrza Włoch broni AC Milan, który w ubiegłych rozgrywkach uprzedziło w walce o Mistrzostwo Inter Mediolan i Napoli. Od sezonu 2004/2005 w Serie A gra 20 drużyn.  Z grona 20 drużyn pierwsza drużyna uzyskuje miano Mistrza Włoch. Pierwsza i druga drużyna kwalifikuje się do gry w Lidze Mistrzów. Trzeci zespół występuje w kwalifikacjach do tych rozgrywek. Czwarty i piąty zespół uzyskuje prawo do gry w fazie grupowej Ligi Europejskiej. Trzy ostatnie drużyny spadają do Serie B. Na ich miejsce wchodzą dwa najlepsze kluby drugoligowe, a drużyny z miejsc 3-6 grają mecze barażowe, które wyłaniają trzecią drużynę do awansu. Najbardziej utytułowaną drużyną jest Juventus Turyn, który sięgał po Mistrzostwo aż 27 razy! W tym sezonie w gronie faworytów do sięgnięcia po Scudetto najpoważniejszym kandydatem jest ekipa AC Milanu. Według bukmacherów Mistrzostwo Włoch w tym sezonie zdobędzie Juventus Turyn. Jeżeli chodzi o potencjalnych spadkowiczów to wymienia się tutaj drużyny Novary, Sieny i Catanii.

Wypowiedź eksperta na temat Serie A:

Radosław Matusiak (były napastnik Palermo)Pewnie nie tylko ja czekam na start Serie A. Ja jako zawodnik, były zawodnik włoskiej ligi wiem jak smakuje tamten styl piłkarski. Można spotkać się z opiniami, ze włoska liga odstaje od czołówki europejskiej piłki ze względu na to, że jest to nudna liga. Nie wydaje mi się. O Mistrzostwo walczy pięć drużyn. Inter, Juventus, Milan, Roma i Napoli. Według mnie to Inter sięgnie po trofeum.  Osobiście liczę także na dobre miejsce Palermo, czy Fiorentiny w bramce której stoi Artur Boruc. Pytasz mnie kto spadnie z Serie A? Novara na pewno, a pozostałe dwie drużyny to według mnie Cesena i Bologna.

1.kolejka

02.09.2011 18.00 Siena – Fiorentina
02.09.2011 20.45 Cagliari – AC Milan
03.09.2011 18:00 Udinese – Juventus
03.09.2011 20:45 Parma – Catania
03.09.2011 20:45 Novara – Palermo
03.09.2011 20:45 SSC Napoli – Genoa
03.09.2011 20:45 Lazio – Cheivo
03.09.2011 20:45 Inter – Lecce
04.09.2011 16:00 Bologna – Roma
04.09.2011 20:45 Atalanta – Cesena

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #278 dnia: Lipiec 12, 2012, 15:00:46 »
Fajnie, że przyszła pora na Serie A. Śmieszy mnie tylko trochę ten "ekspert", który tyle wie o tej włoskiej piłce, bo tyle się tam nagrał, że głowa boli. Lepszy byłby chociażby Koźmiński, ale mniejsza. Ja czekam z niecierpliwością na spotkanie Interu. Ciekawie może być także w starciu Udinese z Juventusem. W reszcie spotkań faworyci powinni raczej powygrywać swoje spotkania, chociaż liga włoska nie jest do końca przewidywalna ;)

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #279 dnia: Lipiec 12, 2012, 15:10:15 »
Śmieszy mnie tylko trochę ten "ekspert", który tyle wie o tej włoskiej piłce, bo tyle się tam nagrał, że głowa boli. Lepszy byłby chociażby Koźmiński, ale mniejsza.

Staram się mniej więcej tak dobierać jak polskie kanały sportowe  ;D

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #279 dnia: Lipiec 12, 2012, 15:10:15 »