Swansea po raz kolejny udowodniło to, że potrafią grać w Premier League mimo tego iż są beniaminkami. Zdecydowanie wygrali to spotkanie i nie ma żadnych wątpliwości kto był na boisku lepszy. Sunderland to zespół na podobnym poziomie, ale teraz mocno odstawał Łabędzi. Jednak to nie tylko ten mecz, ale i cały początek sezonu nie należy do Sunderlandu. Cały mecz ustawiło chyba to, że goście już w 4 minucie stracili bramkę, zupełnie na własne życzenie. Sfaulowali piłkarza Swansea więc gol był w 99% pewny. Ładnie tego dnia grał Sinclar, który strzelił dziś dwa gole. Pewno rośnie zainteresowanie najlepszych klubów wokół jego, ale niech najpierw dogra sezon do końca bo odchodzenie w zimie raczej mija się z celem.
Fabian podejmuje dobrą decyzje szczególnie dla swojego rozwoju. To dobry bramkarz, który nie potrzebnie marnuje się grzejąc ławę. Jednak nie wiem czy dobrym wyborem jest Swansea ponieważ tam mają już znakomitego bramkarza. Najbliżej jest Bayer, ale przecież mają oni Adlera i jeszcze jego mocnego bramkarza (zapomniałem jak się nazywa), a już wiem Leno. Bolton to może być dobry wybór. Villarreal to zdecydowanie nie bo jeśli gra tak u Ciebie jak w ostatnim sezonie to... Nawet jeśli dobrze grający to Łukasz według mnie nie pasuje do Hiszpańskiej piłki. Jak już to może liga Szkocka i Celtic? Przecież tam jest Forester, ale on po sezonie odchodzi z powodu wypożyczenia.
Wypowiedź Di Mateo jak zwykle dobra, lubię tego trenera. Wydaje mi się, że ma on doskonały kontakt z piłkarzami Chelsea. Tego właśnie brakowało Villasowi-Boasowi, choć przed jego przyjściem martwiłem się, że klub z Londynu może zdominować całą ligę. Teraz Andre chyba nie ma pracy, ale wiele klubów pewnie go chce. Roberto mówi, że walczycie o mistrzostwo więc w żadnym wypadku nie można odpuszczać. Właśnie ten mecz z Norwich dał piłkarzom Chelsea dużo pewności siebie więc trzeba to wykorzystać.