Autor Wątek: Zmagania ligowe by kamil18kks|Ważna informacja!  (Przeczytany 76315 razy)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|Swansea - Sunderland! Kolejny mecz i ...
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwiec 21, 2012, 18:35:49 »
No dla mnie jest to wielkie zaskoczenie, że beniaminek ligi potrafił urwać punkty dość dobrej ekipie jaką jest Sunderland.. Mam nadzieję, że Czarne Koty zaliczyły jedną z nielicznych wpadek w tym sezonie, bowiem jest to jeden z bardziej lubianych przeze mnie klubów.

PS. Nie lepiej zrobić tak aby ta kariera składała się z takiego magazynu? Chodzi mi o to że byś dawał taki wpis, gdzie by były wszystkie wyniki i może jakiś 2-5 zdaniowy opis każdego meczu. Wszystko to by trwało krócej, a i kariera była by lepsza. Czemu o tym wspominam? A no dlatego, że wątpię żebyś rozegrał wszystkie 38 kolejek każdym klubem i w dodatku to tak wszystko dobrze opisał, jednak może się mylę. :) Kariera bardzo fajna, także aż szkoda jak by miała się zmarnować :).

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.01.2012r.
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|Swansea - Sunderland! Kolejny mecz i ...
« Odpowiedź #181 dnia: Czerwiec 21, 2012, 20:06:43 »
Sunderland lekko mówiąc zlekceważył rywala, ten grał swoją piłkę i zasłużenie wygrał trafiając przy tym 4 gole.
Mojsesh ma dużo racji, byłoby Ci o wiele łatwiej.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|Futbol TV News #2
« Odpowiedź #182 dnia: Czerwiec 22, 2012, 15:07:08 »

Wydanie: 2

Fabiański: Chce odejść!

Łukasz Fabiański napisał na swoim Twitterze, że chce odejść ze swojego obecnego klubu jakim jest Arsenal. Fabiański przegrywa rywalizację o miejsce w bramce z Wojtkiem Szczęsnym nie tylko w angielskim klubie, ale także w reprezentacji. Polski bramkarz zapowiedział, że po meczu z Manchesterem United odbędzie rozmowę z trenerem Wengerem o jego pozycji w klubie i poprosi o wystawienie na listę transferową. Dużo się mówi, że niemiecki Bayer Leverkusen jest najpoważniej zainteresowany osobą Fabiańskiego. Obok Bayeru wymienia się także Swansea, Villareal, czy Bolton.

Di Mateo: Teraz będzie tylko lepiej!

Tymczasowy trener londyńskiej Chelsea - Roberto Di Matteo powiedział, że po meczu z Norwich jego drużynie będzie grało się coraz lepiej.
- Zwycięstwo z Norwich było bardzo ważne dla naszego zespołu. Przed meczem w rozmowie z piłkarzami powiedziałem, że ta wygrana będzie bardzo dobrym sposobem na zapomnienie o meczu z WBA, który jak dobrze wszyscy pamiętają przegraliśmy. Pierwszy mecz sezonu ze Stoke w oczach wielu fachowców również nam nie wyszedł mimo wygranej. Sądzę, że to spotkanie pokazało, że to my - Chelsea walczymy o tytuł mistrzowski i to nas powinno się bać. Teraz w następnych meczach będzie tylko lepiej!

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #183 dnia: Czerwiec 22, 2012, 16:51:31 »
Swansea po raz kolejny udowodniło to, że potrafią grać w Premier League mimo tego iż są beniaminkami. Zdecydowanie wygrali to spotkanie i nie ma żadnych wątpliwości kto był na boisku lepszy. Sunderland to zespół na podobnym poziomie, ale teraz mocno odstawał Łabędzi. Jednak to nie tylko ten mecz, ale i cały początek sezonu nie należy do Sunderlandu. Cały mecz ustawiło chyba to, że goście już w 4 minucie stracili bramkę, zupełnie na własne życzenie. Sfaulowali piłkarza Swansea więc gol był w 99% pewny. Ładnie tego dnia grał Sinclar, który strzelił dziś dwa gole. Pewno rośnie zainteresowanie najlepszych klubów wokół jego, ale niech najpierw dogra sezon do końca bo odchodzenie w zimie raczej mija się z celem.
Fabian podejmuje dobrą decyzje szczególnie dla swojego rozwoju. To dobry bramkarz, który nie potrzebnie marnuje się grzejąc ławę. Jednak nie wiem czy dobrym wyborem jest Swansea ponieważ tam mają już znakomitego bramkarza. Najbliżej jest Bayer, ale przecież mają oni Adlera i jeszcze jego mocnego bramkarza (zapomniałem jak się nazywa), a już wiem Leno. Bolton to może być dobry wybór. Villarreal to zdecydowanie nie bo jeśli gra tak u Ciebie jak w ostatnim sezonie to... Nawet jeśli dobrze grający to Łukasz według mnie nie pasuje do Hiszpańskiej piłki. Jak już to może liga Szkocka i Celtic? Przecież tam jest Forester, ale on po sezonie odchodzi z powodu wypożyczenia.
Wypowiedź Di Mateo jak zwykle dobra, lubię tego trenera. Wydaje mi się, że ma on doskonały kontakt z piłkarzami Chelsea. Tego właśnie brakowało Villasowi-Boasowi, choć przed jego przyjściem martwiłem się, że klub z Londynu może zdominować całą ligę. Teraz Andre chyba nie ma pracy, ale wiele klubów pewnie go chce. Roberto mówi, że walczycie o mistrzostwo więc w żadnym wypadku nie można odpuszczać. Właśnie ten mecz z Norwich dał piłkarzom Chelsea dużo pewności siebie więc trzeba to wykorzystać.

Offline leni55

• Amator
  • *
« Odpowiedź #184 dnia: Czerwiec 22, 2012, 18:30:12 »
Dobry ruch Fabiana, musi znaleźć inny klub jeśli chce się liczyć choćby w reprezentacji.
Chelsea jest dobrym klubem i porażki tylko motywują ich do działania :)

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #185 dnia: Czerwiec 22, 2012, 18:35:04 »
Jedyna słuszna decyzja jaką w tej sytuacji może podjąć Łukasz. Swoją drogą to chętnie zobaczyłbym go w Leverkusen. Di Mateo nie odkrył Ameryki - wiadomo, że zwycięstwo jest najlepszym lekiem na kaca po porażce. Sądzę, że the blues mogą powalczyć o mistrzostwo Anglii.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #186 dnia: Czerwiec 22, 2012, 20:30:15 »
Fabiański napisał że odejdzie i za pewne to zrobi, musi tylko jeszcze porozmawiać na ten temat z Wenger'em. Myślę że wybierze Bayern.
Di Mateo pewny siebie :D

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #187 dnia: Czerwiec 23, 2012, 10:19:54 »
No Łukasz musi uznawać wyższość Wojtka w klubie oraz reprezentacji. Takie bycie bramkarzem i bronienie 4-5 meczy w sezonie to jest nic, także mam nadzieję, że znajdzie sobie Łukasz jakiś dogodny klub i wydaję mi się, że taka drużyna jak Bolton była by bardzo dobra dla naszego golkipera.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #188 dnia: Czerwiec 23, 2012, 10:27:02 »
Oby Fabiański nie poszedł do Bayeru...Z całym szacunkiem do jego umiejętności, ale ciężko mu będzie wygrać rywalizację z Adlerem czy Leno... Bolton !? Tam miałby pewne miejsce pomiędzy słupkami. Jaaskelainen odchodzi do WHU, a Bogdan nigdy nie był jakimś dobrym golkiperem choć kilka fartownych interwencji miał...

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #189 dnia: Czerwiec 23, 2012, 23:15:45 »
Wcale nie dziwię się Fabiańskiemu. Nie jest już najmłodszym zawodnikiem (jeśli chodzi o Arsenal, oczywiście, bo wiadomo, że tam stawia się na młodzież) i musi poszukać sobie miejsca do regularnej gry. Myślę, że najlepiej wpasowałby się do Swansea lub Boltonu. Zna przecież angielski styl gry i są to drużyny, w których Łukasz miałby okazję się wykazywać, a umiejętności na pewno mu nie brakuje.
Di Matteo, nie oszukujmy się, nie zaczął najlepiej tego sezonu. Nienajlepszy styl w meczu ze Stoke, porażka w spotkaniu z WBA... Wprawdzie sześć punktów po trzech meczach to nie jest zły wynik, jednak rywale nie byli z górnej półki i spokojnie można było tu zgarnąć komplet punktów, na dodatek w lepszym stylu, chociaż to oczywiście nie jest najważniejsze. Mam nadzieję, że RdM ogarnie jakoś to "The Blues" i zaczną grać efektownie i efektywnie.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|Liverpool - Bolton!
« Odpowiedź #190 dnia: Czerwiec 24, 2012, 18:45:43 »
3. kolejka BPL

Anfield – Liverpool

Dzień - 27.08.2011
Godzina - 18:30
Faworyt – Liverpool

"The Reds" na miarę możliwości!

Liverpool 4-0 Bolton

30' Kuyt (Adam), 34' A.Carroll (Downing), 63' A.Carroll (Suarez), 68' Suarez (A.Carroll) - brak

brak - 86' Knight

brak

Liverpool: 68' Bellamy --> Downing

Bolton: 57' N'Gog --> K.Davis, 68' M.Petrov --> Miyaichi

Kolejny mecz 3.kolejki BPL. Tym razem na Anfield Road przyjechała ekipa Boltonu Wanderers. Liverpool potrzebował wygranej aby zamazać plamę po fatalnym meczu z Arsenalem i porażce 5-1. Bolton natomiast miał ochotę sprawić niespodziankę i wygrać po raz pierwszy w tym sezonie.

Pierwsze 20 minut to kompletna dominacja Liverpoolu. Bolton nie oddał ani jednego strzału na bramkę Reiny. The Reds co chwila stwarzali sobie okazję, a najlepszą w 19 minucie zmarnował Kuyt, który po dograniu Downinga na 5 metr nie zdołał strzelić gola! W 30 minucie pada pierwsza bramka. Adam dośrodkował w pole karne do kompletnie niepilnowanego Kuyta. Holender zdołał przyjąć to dośrodkowanie, popatrzeć jak ustawiony jest bramkarz gości i uderzyć bardzo precyzyjnie! Zaledwie cztery minuty po golu Kuyta Liverpool prowadzi jeż dwiema bramkami. Downing zagrywa kapitalną, prostopadłą piłkę do Carrolla. Napastnik Liverpoolu przyjęciem piłki mija Bogdana i pakuje futbolówkę do pustej bramki! Bolton przez ostatnie 10 minut dłużej utrzymywał się przy piłce, ale nie goście nei byli w stanie oddać strzału na bramkę hiszpańskiego golkipera. Dopiero w 49 minucie Bolton za sprawą Miyaichiego oddał pierwszy strzał na bramkę. W 63 minucie The Reds prowadzili już trzema bramkami! Suarez przedarł się w pole karne po czym odegrał do Carrolla, a napastnik reprezentacji Anglii, bez problemów pokonał bramkarza! Pięć minut później pada czwarta bramka dla Liverpoolu! Carroll będąc odwrócony plecami do bramki wystawił piłkę wbiegającemu Suarezowi. Urugwajczyk strzelił z pierwszej piłki z 16 metrów nie do obrony! Mecz był już kontrolowany przez Liverpool. Nic nie dały zmiany trenera Boltonu, które nie wniosły nic pożytecznego do gry gości. Liverpool odnosi bardzo ważne zwycięstwo, a Bolton zaczyna mieć powody do zmartwienia bowiem po trzech meczach mają na swoim koncie tylko 1 punkt.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|Futbol TV News #3 PILNE!
« Odpowiedź #191 dnia: Czerwiec 24, 2012, 21:58:06 »

Wydanie: 3

PILNE! Fabiański wolnym zawodnikiem!

Łukasz Fabiański rozwiązał za porozumieniem stron kontrakt z angielskim klubem Arsenal FC. Popularny "Fabian" miał dość siedzenia ławce rezerwowych klubu z Londynu. Przez swoją pozycję w Arsenalu, Łukasz był daleko w hierarchii bramkarzy reprezentacji Polski. Jak informowaliśmy kilka dni temu Fabiańskim interesuje się parę klubów, a najpoważniej osobą Łukasza interesuje się niemiecki Bayer Leverkusen. Także właściciele Boltonu Wanderers są gotowi do złożenia ciekawej oferty kontraktowej dla byłego bramkarza warszawskiej Legii.

Łukasz Fabiański (Były bramkarz Arsenalu Londyn): Od dzisiaj jestem już wolnym zawodnikiem i cieszę się z tego faktu. W Arsenalu nie grałem za wiele, ale muszę, przyznać, że dostawałem parę okazji. Będę zawsze kibicem Arsenalu i nic tego nie zmieni. Zdziwiła mnie tylko reakcja zarządu londyńskiego klubu. Zaraz po mojej wypowiedzi, zostałem wezwany na rozmowę. Wykorzystałem ten fakt, aby porozmawiać o mojej przyszłości. Początkowo prosiłem o wystawienie mnie na listę transferową, ale po długiej rozmowie z trenerem i prezesem doszedłem do wniosku, że obustronnie rozwiążemy kontrakt. Bardzo cenię trenera Wengera i dziękuję mu za to, że mogłem grać, trenować i w ogóle posmakować atmosfery takiego wielkiego klubu jakim jest Arsenal. Co do mojej przyszłości to mój agent rozmawia już z paroma klubami. Z tego co mi wiadomo Bayer i Bolton to faworyci do podpisania ze mną kontraktu, ale to przecież moja decyzja jest najważniejsza.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #192 dnia: Czerwiec 24, 2012, 22:52:36 »
Łukasz iść do Boltonu, przynajmneij sobie pograsz. W Bayerze to najwyżej będziesz mógł wodę podawać. Adler i Leno są od ciebie lepsi i nie ma co się oszukiwać. Widać Sunderland i Liverpool w formie, po 4 bramki pakują rywalom i dziękuje dobranoc.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #193 dnia: Czerwiec 24, 2012, 23:42:07 »
Ta, jednak Bolton byłby najlepszą ofertą dla polskiego bramkarza.

Offline Jaro9

• Junior
  • *
  • Na forum od: 03.06.2009r.
« Odpowiedź #194 dnia: Czerwiec 25, 2012, 01:01:42 »
Trzymam za słowo RDM! Liverpool w gazie, po sromotnej porażce z "Kanonierami" , odegrał się i rozbił Bolton. Chyba właśnie "Kłusakom" potrzeba kogoś takiego jak Fabian, kto wie jaki byłby wynik gdyby nie Bogdan a Łukasz stał między słupkami Boltonu? :D Ciekawe jak to się skończy.

Offline leni55

• Amator
  • *
« Odpowiedź #195 dnia: Czerwiec 25, 2012, 15:06:05 »
Powiem tyle: Liverpool na mistrza!!! Ale lanie sprawiliśmy Boltonowi ;D Super, że tak dobrze współpracował Carroll i Suarez :)
Fabian idź do Niemiec ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #196 dnia: Czerwiec 25, 2012, 17:24:24 »
w końcu poszedł po rozum do głowy i być moze wykorzysta swój potencjał gdzie indziej. szkoda, że w Arsenalu mu się nie powiodło, ale albo Almunia, albo kontuzja, albo Szczęsny mu w tym przeszkadzali. mam nadzieję, że Lukasz zostanie w PL i będziemy mogli go oglądać w twoim opowiadaniu.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #197 dnia: Czerwiec 25, 2012, 17:38:28 »
Oby Fabian został w PL. Boltonowi się akurat przyda :D Świetny mecz Liverpoolu. Odgrywają się za klęskę na Emirates. Bolton był bezradny, nawet zmiany nie pomogły. Oby to zapowiadało lepszą formę The Reds w następnych spotkaniach.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #198 dnia: Czerwiec 25, 2012, 21:56:39 »
Jedyna słuszna decyzja Łukasza. Oby podpisał kontrakt, który umożliwi mu regularną grę, a w konsekwencji - powołania do reprezentacji. Dobrze, że "kanonierzy" nie trzymali go na siłę, niszcząc mu w ten sposób karierę. Chętnie zobaczyłbym go w Bundeslidze ;)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #199 dnia: Czerwiec 25, 2012, 22:14:25 »
Bardzo dobra decyzja Fabiańskiego. Dobrze, że rozwiązał kontrakt, dzięki czemu łatwiej będzie mu znaleźć zaangażowanie w innym klubie, nie trzeba będzie przecież za niego płacić. Mam nadzieję, że Łukasz nie będzie kombinował i zostanie w Anglii, Bolton to będzie dobre miejsce dla takiego zawodnika.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #199 dnia: Czerwiec 25, 2012, 22:14:25 »