Autor Wątek: Zmagania ligowe by kamil18kks|Ważna informacja!  (Przeczytany 76821 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 19.04.2012r.
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|FTV News #19 Pilne!
« Odpowiedź #440 dnia: Sierpień 12, 2012, 15:48:34 »
Rodionow. kojarzę piłkarza. co prawda najbliżej był Lecha, ale swego czasu już przywdziewał koszulkę Wisły czy Legii. Balotelli w Juve? ciekawa sprawa, chociaż bardziej widziałbym go w Interze.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|FTV News #19 Pilne!
« Odpowiedź #441 dnia: Sierpień 12, 2012, 21:12:22 »
Mała niespodzianka w starciu Ajaxio z Tuluzą. Gospodarze notują zwycięstwo chociaż faworytem nie byli. Cieszy mnie. Fajnie kiedy wygrywa "słabszy" klub. W drugim spotkaniu bez niespodzianki co mnie bardzo cieszy bo lubię Rennes. Kembo-Ekoko, Mvila to doskonali gracze, którym bardzo kibicuję. Ciekawe transfery. Rodionova znam tylko z mojego menadżera. Ciekawy transfer Super Mario. Jak już transfer to liczyłem na powrót do którejś z części Mediolanu. W Juve taki rozrabiaka nie bardzo pasuje, ale kto wie. Może wystrzeli.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|FTV News #20 Podsumowanie 1.kolejki Ligue 1
« Odpowiedź #442 dnia: Sierpień 13, 2012, 20:10:02 »

Wydanie: 20

Podsumowanie 1.kolejki Ligue 1

PSG 3-2 Lorient
Nice 1-2 Lyon
Nancy 1-4 Lille
Montpellier 1-1 Auxerre
Marsylia 1-0 Sochaux
Caen 2-1 Valenciennes
Brest 4-0 Evian
Ajaccio 2-1 Toulouse
Dijon 0-3 Rennes
Bordeaux 1–1 St.Etienne

Równo z ostatnim gwizdkiem sędziego w meczu Bordeaux - Saint-Etienne zakończyła się również pierwsza kolejka Ligue 1. Na pewno nie możemy narzekać na brak emocji związanych z boiskowymi wydarzeniami. Swoich kibiców zawiodła na pewno Toulousa, która przegrała nieoczekiwanie z beniaminkiem Ligue 1 jakim jest AC Ajaccio. Kibice Bordeaux mogą również czuć pewien niedosyt po tym co zrobili ich ulubieńcy. Stracony gol w ostatniej akcji meczu, który zadecydował o podziale punktów. Ogółem zawodnicy francuskich klubów strzelili w pierwszej kolejce 31 goli! Średnia bramek na mecz to 3.1! Najbardziej w tej kolejce rozstrzelała się drużyna Lille, w której jedno trafienie zaliczył Ireneusz Jeleń, a także Brest. Obie ekipy strzeliły po cztery gole!

Statystyki:

Gole:

Eden Ben Basat - 3
Nene – 2
Jonathan Pitroipa - 2
Lisandro Lopez - 2
Rio Mavuba - 1
Paul Lasne - 1
Victor Montano - 1
Gilles Sunu - 1
Kamel Chafni - 1
Joe Cole - 1
Grégory Pujol - 1
Kafoumba Coulibaly - 1
Fayçal Fajr - 1
Kevin Gameiro - 1
David Bellion - 1
Eduardo Ribeiro dos Santos - 1
Mario Licka - 1
Innocent Emeghara - 1
Benoit Cheyrou - 1
Ireneusz Jeleń - 1
Emmanuel Riviere - 1
Bakary Sako - 1
Romain Hamouma - 1
Oliver Giroud - 1
Nolan Roux - 1
Yohan Mollo - 1

Asysty:

Yann Jouffre - 2
Julien Féret - 2
Eden Ben Basat - 1
Eden Hazard - 1
Jussiê - 1
Franck Tabanou - 1
Kader Mangane - 1
Larsen Touré - 1
Frédéric Bulot - 1
Kim Källström - 1
Thiago Motta – 1
Benoit Lesoimier - 1
Benjamin André - 1
Franck Beria - 1
Younès Belhanda - 1
Max-Alain Gradel - 1
Djamel Bakar - 1
Florent Balmont – 1
Gaëtan Bong - 1
Dimitri Payet - 1
Fayçal Fajr - 1
Jimmy Briand - 1
Dennis Oliech - 1
Franck Dja Djedje - 1
Loïc Rémy - 1

Żółte kartki:

Gaëtan Bong - 1
Ecuélé Manga – 1
Carl Medjani - 1
Carlao - 1
Franck Beria - 1
Joël Sami - 1
Diego Lugano - 1
Etienne Didot - 1
Alou Diarra – 1
Mathieu Peybernes - 1

Czerwone kartki:

brak

Gole z karnych:

Nene - 1

Bramki samobójcze:

brak

Mecze bez puszczonej bramki:

Steve Mandanda - 1
Steeve Elana - 1
Benoît Costil - 1

Passa bez starty:

Fabien Audard – 3 minuty
Salvatore Sirigu – 55 minut
David Ospina – 15 minut
Hugo Lloris – 73 minuty
Steve Mandanda – 90 mint
Teddy Richert – 78 minut
Geoffrey Jourdren – 86 minut
Olivier Sorin – 2 minuty
Guy-Roland Ndy Assembe – 17 minut
Mickaël Landreau – 60 minut
Alexis Thébaux – 7 minut
Nicolas Penneteau – 53 minuty
Steeve Elana – 90 minut
Stephan Andersen – 35 minut
Guillermo Ochoa – 63 minuty
Ali Ahamada – 45 minut
Benoît Costil – 90 minut
Baptiste Reynet – 0 minut
Cédric Carrasso – 0 minut
Stéphane Ruffier – 11 minut

Jedenastka kolejki:

Dzięki Bambaryla za pomysł ;)

Zawodnik kolejki:

Eden Ben Basat - napastnik beniaminka francuskiej Ligue 1, a mianowicie Stade Brestu rozstrzelał Evian strzelając trzy gole i zaliczając w tym meczu jeszcze jedną asystę! Wygrał konkurs na zawodnika kolejki z pomocnikiem Lorient - Jouffre, który w tym plebiscycie uplasował się na drugim miejscu. Ostatnią pozycję na podium zajął według kibiców Damien Perquis! Polak mimo porażki Sochaux zagrał bardzo dobre zawody i walnie przyczynił się do tego, że jego drużyna straciła tylko bramkę w tym meczu!

Drużyna kolejki:

OSC Lille - Obecni Mistrzowie Francji zagrali bardzo dobre spotkanie w wyjazdowym meczu, w którym przeciwnikiem było Nancy. Gracze Lille zaaplikowali swoim rywalom aż cztery bramki, tracąc przy tym jednego gola. Warto wspomnieć, że wynik w w tym meczu ustalił Ireneusz Jeleń.

Najgorsza drużyna kolejki:

Evian - Drużyna beniaminka ligi zdecydowanie "zawaliła" start ligowych zmagań. Przegrała swoje pierwsze ligowe starcie z Stade Brest aż 4-0 praktycznie wcale nie zagrażając bramce rywali. Mając takich zawodników w składzie jak Govou czy Poulsen należy grać ciut lepiej.

Mecz kolejki:

PSG 3-2 Lorient

Mecz otwierający nowy sezon był najlepszym widowiskiem całej pierwszej kolejki. W pewnym momencie Lorient wygrywało 2-1 aby ostatecznie PSG zdołało wygrać to spotkanie 3-2. Na pewno nie takiego początku sezonu oczekiwał sobie właściciel PSG, który liczył na łatwe zwycięstwo. Na takie będzie musiał poczekać przynajmniej do następnej kolejki.

Tabela Ligue 1 po 1.kolejce:

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #443 dnia: Sierpień 13, 2012, 20:28:19 »
Co mogę powiedzieć? Doskonałe masz te podsumowania. Ale nie może być inaczej jeśli wkłada się tyle pracy i staranności w to. Pierwsza kolejka  bez jakiś wielu wielkich niespodzianek. Tuluza przegrywa ale poza tym faworyci zgodnie wygrywają. Remis Bordeaux z Saint Etienne mnie nie dziwi bo ta ekipa potrafi każdemu urwać punkty. Bohater pierwszej kolejki może być tylko jeden Ben Basat, który sam ogrywa Evian. Powtórzę jeszcze raz: Super, super, czekam na więcej.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #444 dnia: Sierpień 13, 2012, 21:43:10 »
chciałem kupić Ben Basata do Wisły. ale wolał Saragossę.

co do podsumowania-kolejne świetne. wkładasz w to dużo pracy, szczególnie z Copy, Paste, ale daje to niesamowity efekt. cieszy nominacja Perquisa do jedenastki kolejki. :)

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
« Odpowiedź #445 dnia: Sierpień 14, 2012, 09:10:26 »
Co do podsumowania, to świetne. Od razu widać, że włożyłeś w nie baaaardzo dużo pracy.
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #446 dnia: Sierpień 14, 2012, 12:19:35 »
Jak zwykle podsumowałeś wszystko tak jak się należało. Już na samym początku twojej kariery było widać ,że wiesz jak to wszystko ogarnąć i opisywać rozgrywki ligowe w różnych krajach. ;) Brest będzie miało wielki pożytek z Ben Basata ;D Już po pierwszej kolejce uplasował się na pozycji lidera w klasyfikacji strzeleckiej. ;) Może ja go kupie do Valencii ? ;D Choć mam Llorente . ;) Jak opiszesz wszystkie mecze ligowe , czyli te 38 kolejek i w ogóle to zapowiada się najdłuższa kariera w historii forum. ;)

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|FTV News #21 Zapowiedź LIGA BBVA!
« Odpowiedź #447 dnia: Sierpień 14, 2012, 14:15:13 »

Wydanie: 21

Zapowiedź sezonu 2011/2012 hiszpańskiej LIGA BBVA!

Viva Espania! Tak można powitać kibiców, którzy długo oczekiwali na rozpoczęcie rozgrywek LIGA BBVA. Liga, która zdominowana jest przez dwa kluby. Dwa kluby, które toczą ze sobą odwieczne boje, bowiem Real Madryt i Barcelona w każdym ligowym sezonie zamierzają utrzeć nosa swoim największym rywalom. Powiedzmy jednak coś o najwyższej klasie rozgrywkowej w Hiszpanii. Na placu boju staje 20 drużyn, z czego ekipa, która zajmie pierwsze miejsce otrzymuje tytuł Mistrza Hiszpanii. Jak do tej pory najbardziej utytułowanym hiszpańskim klubem jest Real Madryt, który już 31-krotnie sięgał po tytuł mistrzowski. Pierwsza, druga i trzecia drużyna w tabeli uzyskuje prawo do gry w elitarnych rozgrywkach jaką są Liga Mistrzów. Czwarta drużyna w tabeli, zagra w eliminacjach do Champions League. Piąta drużyna tabeli gwarantuje sobie prawo do gry w w fazie grupowej Ligi Europejskiej a natomiast drużyna, która zajęła szóste miejsce - zagra w kwalifikacjach do Ligi Europejskiej. Z LIGA BBVA, bądź Primera Division, bowiem tak też mów się na ligę hiszpańską spadają trzy ostatnie drużyny. W tym sezonie faworytem do Mistrzowskiego tytułu jest FC Barcelona, która broni tytułu, ale Real Madryt nie ma zamiaru odpuścić ligowych zmagań. Co do spadku to eksperci i bukmacherzy zdają się być zgodni i mówią, że Rayo Vallecano, Sporting Gijon i Racing Santander pożegnają się z Primera Division. 

Pierwsza kolejka LIGA BBVA

20.08.2011 18:00 Espanyol – Granada
20.08.2011 18:00 Santander – Getafe
20.08.2011 20:00 Real Sociedad – Atl.Madryt
20.08.2011 22:00 Betis – Sevilla
21.08.2011 12:00 Osasuna – Valencia
21.08.2011 16:00 Rayo Vallecano – Mallorca
21.08.2011 18:00 Malaga – Barcelona
21.08.2011 20:00 Levante – Zaragoza
21.08.2011 22:00 Real Madryt – Athl.Bilbao
22.08.2011 21:00 Villareal – Gijon

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #448 dnia: Sierpień 14, 2012, 14:19:25 »
Czekam na La Ligę z niecierpliwością. Jestem bardzo ciekawy wyników a już w szczególności ciekawi mnie mecz Barcelony z Malagą.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #449 dnia: Sierpień 14, 2012, 14:30:38 »
Odwieczne pytanie. Real czy może Barca? W pierwszych kolejkach obie ekipy łatwo mieć nie będę, Athletico i Malaga to mocne ekipy , które będą chciały w tym sezonie wywalczyć sobie możliwość gry w Europejskich Pucharach, więc naprawdę od samego początku będą chcieli zdobywać punkty. Stawiałbym na Real, ale z tym okienkiem transferowym to właściwie różnie może być. Ja osobiście czekam na mecz Getafe, które darzę sympatią.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #450 dnia: Sierpień 14, 2012, 14:35:50 »
Twój wątek jest świetny, bo pracujesz za pięciu i masę wysiłku wymaga budowanie takiego tematu. Naszła mnie jednak taka mała refleksja. Najwięcej uwagi skupia się na Lidze BBVA oraz Premier League - może pomyślisz nad tym, żeby wziąć się tak konkretnie za te dwie ligi? Można spytać innych w postaci ankiety. Kiedy tyle jest tych lig to ciężko wczuć się w klimat i za dużo tych kolejek się nie rozegra, ale gdyby to ograniczyć w taki sposób byłoby w sam raz. To tylko moja mała sugestia, a dla Ciebie byłoby mniej roboty z tym skakaniem po ligach. Co na to inni?

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #451 dnia: Sierpień 14, 2012, 22:47:46 »
kontynuując myśl Darka, to dla mnie najwazniejszymi ligami są Premiership i Bundesliga. jakoś hiszpańska niespecjalnie mnie rajcuje, za bardzo zdominowana. zwężenie wątku może byłoby i korzystne, jednak miło by było zobaczyć zmagania pięciu najwazniejszych lig europejskich, tak jak to teraz obecnie się rozgrywa.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #452 dnia: Sierpień 15, 2012, 13:04:41 »
Już postanowiłem, że pozostanę przy tym jak jest, czyli rozgrywał będę pięć najlepszych lig Europy ;)

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #453 dnia: Sierpień 15, 2012, 13:54:41 »
Już postanowiłem, że pozostanę przy tym jak jest, czyli rozgrywał będę pięć najlepszych lig Europy ;)
OK. Twój wybór. Czekam z niecierpliwością na mecze Realu i Barcelony, chociaż czekam również na Bundesligę. Ciekawe kto tam zwycięży? Borussia czy może Bayern, który ostatnio kupił kilku dobrych zawodników. Ja osobiście trzymam kciuki za Borussię, chyba każdy wie dlaczego :P

Offline Rudinek

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 23.06.2010r.
  • FOOTBALL IS MY LIFE!
« Odpowiedź #454 dnia: Sierpień 15, 2012, 14:32:35 »
Ciekawy pomysł z tą karierą, ale z pewnością poświęcasz jej sporo czasu. Nawet bardzo sporo.
Super Mario przeniósł się do Turynu. Myślę, że tam będzie zdobywał multum bramek. Chociaż wolałbym go oglądać w angielskiej lidze. Bilbao trafiło na Królewskich, myślę że uda im się urwać jakieś punkty. Może nawet komplet.

KojteX

• Gość
« Odpowiedź #455 dnia: Sierpień 15, 2012, 17:32:05 »
Fajnie przedstawienie La Ligi. Nie jest to jednak zbyt ciekawa liga jeśli chodzi o walkę o mistrza, gdyż tak naprawdę, o mistrzostwo walczą dwa zespoły, ale jeśli spojrzymy trochę niżej, to tam się dzieją bardzo ciekawe rzeczy.

pasztelan

• Gość
« Odpowiedź #456 dnia: Sierpień 15, 2012, 18:02:20 »

Nie żeby coś, ale to liga Portugalska jest 5 Ligą Europy, nie francuska

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #457 dnia: Sierpień 15, 2012, 20:05:11 »
Nie żeby coś, ale to liga Portugalska jest 5 Ligą Europy, nie francuska

Nie żeby coś, ale według mnie to w Portugalii liczy sie tylko Porto, Sporting, i Benfica, a we Francji OM, Lille, OL, PSG, Bordeaux ;)

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Zmagania ligowe by kamil18kks|Pierwszy mecz LIGA BBVA! Espanyol - Granada!
« Odpowiedź #458 dnia: Sierpień 16, 2012, 13:59:32 »
1. kolejka LIGA BBVA

Estadi Cornellà-El Prat

Dzień - 20.08.2011
Godzina - 18:00
Faworyt

Podział punktów na otwarcie!

Espanyol 1-1 Granada

81' K.Uche (Albin) - 8' F.Jara (Ighalo)

brak

brak

59' Albin --> Verdu

59' Geijo --> Ighalo

Nowy sezon hiszpańskiej LIGA BBVA zainaugurowali gracze Espanyolu i Granady. Zdecydowanym faworytem tego meczu była ekipa Espanyolu. Granada – jako beniaminek skazywana była na porażkę w tym meczu, ale jak się okazało, pozostawili po sobie dobre wrażenie. Wszystko zaczęło się od mocnego uderzenia piłkarzy beniaminka. Rzut wolny z okolic 26 metra. Do piłki podszedł Carlos Martins, który dośrodkował w pole bramkowe. Tam nieporadnością wykazali się obrońcy barcelońskiej drużyny, co z zimną krwią wykorzystał Jara, który z okolic piątego metra bez problemów wpakował piłkę do bramki. Espanyol od razu ruszył do ataków. Widać, ta bramka podziałała na nich jak zimna woda po przebudzeniu. Zaledwie sześć minut po straconej bramce, piłkarz który z pewnością pamiętany jest przez polskich kibiców z gry w krakowskiej Wiśle – Kalu Uche, wyłożył piłkę idealnie do nieobstawionego Coutinho na dziesiąty metr. Wydawałoby się, że zawodnik gospodarzy z łatwością zmieści piłkę w siatce, ale rzeczywistość była inna i pomocnik Espanyolu skiksował i lekkim strzałem oddał piłkę w ręce golkipera Granady. Kolejna próba Espanyolu nadeszła w 27 minucie, kiedy to Vladimir Weiss uderzył zza pola karnego, ale jego próbę wyłapał Roberto. Do końca pierwszej połowy gospodarze nie podrywali się już tak często do ataków. Druga połowa, a w zasadzie jej początek nie ukazywał jakiejś specjalnej zawziętości gospodarzy. Długo, długo nic się nie działo aż nadeszła 81 minuta. Wtedy to Estadio Cornellá-El Prat oszalało z radości. Wspomniany wcześniej Kalu Uche dostał świetną piłkę po której znalazł się naprzeciw Roberto. Nigeryjski zawodnik takich okazji nie marnuje i nie inaczej było tym razem. Po tej bramce Granada zdecydowanej cofnęła się do defensywy aby wybronić ten jeden punkcik. Ostatecznie Espanyol i Granada podzieliły się punktami, z czego bardziej zadowoleni mogą być goście.

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #459 dnia: Sierpień 16, 2012, 14:13:04 »
Nie spodziewałem się, że Grenada odbierze punkty Espanyolowi. Przygotowany raczej byłem na pewne zwycięstwo Espanyolu. Ale cóż taki jest football i nawet beniaminek potrafi walczyć jak równy z równym z mocnym zespołem. Czekam na kolejne mecze ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #459 dnia: Sierpień 16, 2012, 14:13:04 »