Autor Wątek: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny  (Przeczytany 366016 razy)

Offline pavulon666

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 03.10.2012r.
Odp: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny
« Odpowiedź #1740 dnia: Październik 07, 2012, 23:23:05 »
dodam tylko ze mi gra chodzi jakby plynniej gdy wgralem exe usuwajacego blur. nie wem czy ma to zwiazek z online ale moze ktos sprobuje i sie przyda. Mozna pliczek znalezc w dziale paczy i dodatkow na pes13 na forum

Nie wiem moze to kwesta plynnosci dzialania samej gry

Offline ElShaarawy92

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 16.02.2010r.
« Odpowiedź #1741 dnia: Październik 07, 2012, 23:37:33 »
dodam tylko ze mi gra chodzi jakby plynniej gdy wgralem exe usuwajacego blur. nie wem czy ma to zwiazek z online ale moze ktos sprobuje i sie przyda. Mozna pliczek znalezc w dziale paczy i dodatkow na pes13 na forum

Nie wiem moze to kwesta plynnosci dzialania samej gry

To jest wyłączenie tego blura podczas powtórek?
Masz oryginalną wersję PES'a 2013, a nie grasz online? Zgłoś się do mnie, chętnie odkupię online pass.

Offline pavulon666

• II - ligowiec
« Odpowiedź #1742 dnia: Październik 08, 2012, 08:57:47 »

To jest wyłączenie tego blura podczas powtórek?
nie no ja sciagnalem exe pliczek  usuwajacy blura w grze. Mozna go znalezc tu na forum w dziale dodatkow do pes 13. podmienia orginalnego exe ale takze wymaga plyty i online rowniez dziala. Nie wiem  moze to zludzenie ale zawsze mi sie zdawalo ze bez blura gra jest plynniejsza.

Offline Lons

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.02.2007r.
« Odpowiedź #1743 dnia: Październik 08, 2012, 09:52:47 »

Przepaść jest ogromna, Pes 2012 sprzedał się w ilości nieco ponad 1 mln egzemplarzy, zaś Fifa 12 w liczbie 11 mln egzemplarzy. Jak widać z czym do ludzi ;)

Człowieku przestań pisać bzdury i kłamliwe informacje podawać. Pes 2012 sprzedał się w ilości 3,5 mln egzemplarzy

Nie wiem jak PES, ale na allegro jeden sprzedawca sprzedał FIFY az 440 uzytkownikom...
moze FIFA nie jest taka zła wg mnie, zmiana fizyki, ulepszenia jak w Jenkey i z pewnoscia bedzie zajebiaszcza.

Mnie to w FIFIE wkurza np barczystosc i wszystkich zawodnikow, sa zrobione na "odpierdziel"
Pograc w nią u kolegi na konsoli, jeszcze ujdzie i moze byc z tego fun, ale samemu w domu nie bardzo...
A ja kupiłem od 4 Console gdzie PES na Ps3 sprzedał się w jednej aukcji 180 szt, drugiej 240, a w trzeciej 280 szt. Dodaj, a dowiesz się ile wyszło razem.

Nie pisz posta pod postem /pawlodar
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2012, 18:12:39 wysłana przez pawlodar_10 »

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 08.10.2012r.
« Odpowiedź #1744 dnia: Październik 08, 2012, 14:56:18 »
Te online to porażka, nie da się grać, jak się ma za wolne łącze.
Przeciwnik robi sobie co chce gdy ja gram pod jego dyktando, z racji pełnego zajebania się zawodników moich. Przeciwnik gra jak offline, a ja jak bym grał na prędkości -2......
Kto to widział żeby bramki wpadały prawie cały czas z połowy niemal że. Bramkarz nawet nie drgnie, nawet po strzale z 20 metrów.
Reakcja jest tak zajebista że jedynie stać i patrzeć co przeciwnik robi. Nawet jak bym był jakimś pro graczem, nie idzie wygrać... a niebawem sięgnę rate 0 :D

Chyba trzeba zakończyć grę online..... nie warte zachodu, zwłaszcza że te noobki co mają rate od 400 i 1000 to lamusy jakich wielu, jedyną ich zaletą są szybkie łącza w obu przypadkach (down/up), i to kur*** oczywista oczywistość.

I nawet pierd... graj przez pesleague, gówno ma się do prawdy, późnienia zawsze będą dla typa z gorszym łączem.

dlaczego ktoś skasował mój post? napisałem- co jest przecież prawdą -że to nie wina Konami , że faceta nie stać na lepsza sieć? Dlaczego ktoś to skasował, coś się nie zgadza w tej teorii?

Onomatopeja pisze jakieś głupoty bo przecież oczywistym jest , że do gry online potrzeba w miarę dobrego połączenia , zresztą PES 2013 wymaga naprawdę minimum (strasznie małe ilości sanych są przerzucane, zobaczcie w statystykach wysłanych danych)

gośc pisze do innych, że są głupi itd -nikt nie reaguje, ja napisałem po prostu, że ze słabym połączeniem się po prostu nie da i nie jest winą Konami, że użytkownik Onomatopeja nie ma floty na lepsze łącze- to mi posta skasowano
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2012, 14:58:13 wysłana przez Kostek123 »

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #1745 dnia: Październik 08, 2012, 16:00:50 »
gośc pisze do innych, że są głupi itd -nikt nie reaguje, ja napisałem po prostu, że ze słabym połączeniem się po prostu nie da i nie jest winą Konami, że użytkownik Onomatopeja nie ma floty na lepsze łącze- to mi posta skasowano

No widzisz... te forum ma pewne ograniczenia w wolności słowa, a moderatorzy... brak słów :D

Ja mam 2MB ale grałem u znajomego co ma 1Mb w gównianej Neostradzie. I powiem że na takim łączu z takim słabym uploadem nie idzie grać.
Zmiana operatora nie zawsze jest możliwa na takie łącze jak by się chciało, a nie że tylko nie stać. Nie każdy na mniej zabudowanym terenie w tym kraju może mieć dostęp do łącz o większej przepustowości niż 2MB lub brak większej konkurencji operatorów.

Najwyraźniej to Ty masz problemy ze sobą... żałosny jesteś

i to pisze człowiek który nie bierze udziału w dyskusji

Odpowiem to twym tokiem myślenia: Ale "Beka" z twoich postów.
Ty naprawdę najwięcej wnosisz do dyskusji, eh ale Beka.... daruj sobie lol

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1746 dnia: Październik 08, 2012, 16:52:02 »
dlaczego ktoś skasował mój post? napisałem- co jest przecież prawdą -że to nie wina Konami , że faceta nie stać na lepsza sieć? Dlaczego ktoś to skasował, coś się nie zgadza w tej teorii?

Onomatopeja pisze jakieś głupoty bo przecież oczywistym jest , że do gry online potrzeba w miarę dobrego połączenia , zresztą PES 2013 wymaga naprawdę minimum (strasznie małe ilości sanych są przerzucane, zobaczcie w statystykach wysłanych danych)

To ja już uprzedzę, że to nie ja :]

Jak piszecie o tych łączach, to patrzcie na prędkość uploadu, nie downloadu, bo ta wartość ma tu główne znaczenie.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #1747 dnia: Październik 08, 2012, 17:59:58 »
No widzisz... te forum ma pewne ograniczenia w wolności słowa, a moderatorzy... brak słów :D

Ja mam 2MB ale grałem u znajomego co ma 1Mb w gównianej Neostradzie. I powiem że na takim łączu z takim słabym uploadem nie idzie grać.
Zmiana operatora nie zawsze jest możliwa na takie łącze jak by się chciało, a nie że tylko nie stać. Nie każdy na mniej zabudowanym terenie w tym kraju może mieć dostęp do łącz o większej przepustowości niż 2MB lub brak większej konkurencji operatorów.

z tego co widzę tro Neo 2 MB ma taki sam upload jak przy prędkości 1 Mb/s -czyli up to 256 kb/- wiec obydwaj macie TAKIE SAMO połączenie do gry.

Po drugie- to mówisz, że przegrywasz bo masz wolne połączenie i ogrywają cię noobki bo mają lepsze połączenie? Otóż jest dokładnie odwrotnie, jesteś po prostu słabym graczem. Nie wyzywaj mnie jak poprzednika od głupich a przeczytaj dlaczego:

wyobraź sobie , że trafiasz na gościa z uploadem 10 mb/s ty masz 256 kb/s -za to pobierasz prędkością 1 Mb/s. Wysyłacie sobie pakiety danych. I tak się składa, że ty dostaniesz od niego  WSZYSTKIE paczki (bo twoje pobieranie do tego w zupełności wystarcza) , on MOŻE kilka od Ciebie ZGUBIĆ.

I tym samym to on ma o wiele gorzej niż ty, tak to NIESTETY działa

Nie wyzywaj wiec userów od głupich ,zwłaszcza , ze racja nie lezy po twojej stronie. 

A moderator Pawlodar- który pisze wyżej- dlaczego nie usuwa postów w którym Onamatopeja wyzywa ludzi ???? Prosze o odpowiedź?

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1748 dnia: Październik 08, 2012, 18:08:37 »
Z tego co widzę, w usuniętym twoim poście o którym pisałeś wyżej ty jego również obraziłeś.

A tak w ogóle, to gdzie on kogoś zwyzywał?
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2012, 18:14:53 wysłana przez pawlodar_10 »
" border="0

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #1749 dnia: Październik 08, 2012, 19:07:23 »
Z tego co widzę, w usuniętym twoim poście o którym pisałeś wyżej ty jego również obraziłeś.

A tak w ogóle, to gdzie on kogoś zwyzywał?
tak, pisząc, że to nie wina Konami, ze facet jest biedny i nei stać go na szybsze łacze

Rozumiem, że chciałeś by  ubrać to w jakieś piękniejsze szaty? Miałem napisać, że jego pasywa nie pozwalają na inwestycje? ze jego płynność finansowa jest zbyt niska i to nie wina Konami?

Napisałem po prostu prawdę- stwierdzenie, że jesli kogoś nie stać na internet to w dobie XXI wieku jest osobą uchodzącą za biedną- jest po prostu prawdą. Nie żartuj sobie , gdzie tu masz obrazę? Jeśli napiszę, że Afryka jest biedna bo ludzi tam nie stać na to by żyć jak Europejczycy to będzie to prawda czy obraza dla Afryki? co

Pytasz gdzie on kogoś obraża? Sugerowanie jakiemuś użytkownikowi , że JEST GŁUPI chyba jest uznawane za obraźliwe, przynajmniej w kręgu kulturowym zachodu

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1750 dnia: Październik 08, 2012, 19:13:53 »
Wydaje mi się, że stwierdzenie "jesteś biedny i nie stać cię na szybszy internet" jest pewnego rodzaju wycieczką osobistą.

Napisałem po prostu prawdę- stwierdzenie, że jesli kogoś nie stać na internet to w dobie XXI wieku jest osobą uchodzącą za biedną- jest po prostu prawdą.

Piszemy o wolnym łączu, nie o całkowitym braku internetu, a tu sprawa już taka prosta nie jest. Można mieszkać w mniejszej miejscowości, gdzie jakość łącza jest niewystarczająca, albo 10 km od stolicy, gdzie kabli nie ma w ogóle i trzeba używać internetu mobilnego.

Jeśli chcesz odpisać, czy coś, zapraszam na pw, tu nie miejsce na takie dyskusje.

" border="0

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #1751 dnia: Październik 08, 2012, 20:22:47 »
Miałem napisać, że jego pasywa nie pozwalają na inwestycje? ze jego płynność finansowa jest zbyt niska i to nie wina Konami?

Stary co ty wypisujesz....
Czy ja wymieniłem jakiekolwiek słowo że mnie nie stać bądź innych na lepsze łącze. Wyraziłem się jasno, a jeśli nie to dopisze że "nie mam możliwości technicznych na zwiększenie prędkości, nawet u innego operatora przy godziwych warunkach", jeśli Cie to tak interesuje.
Z postu o jakości połaszenia w grze względem danych parametru technicznego określonego łącza, zrobiłeś wątek o tym kogo stać bądź nie.
Nie każdy może sobie pozwolić w "dobie 21 wieku" na rarytas bądź jego zbliżenie i to rzeczywistość ale nie o tym będziemy piszemy.
A jeśli pytasz o to że napisałem "głupi". Dosyć często urzyna się tego słowa pod różnym znaczeniem, nawet w gronie przyjaciół itp. A że typ napisałem że nie rozumie o co mi chodzi to najwyraźniej słabo u niego z czytaniem ze zrozumieniem, albo nie spotkał się z tym przypadkiem.
Ale raczej różnica zdań i poglądów nie doprowadzi do sensownej rozmowy, a jedynie tekstów typu "piszesz głupoty" itp.

Wracając do toku tego co pisałem prędzej, odnośnie łącza 1Mb/s na 256Kb/s jest napisane przez Konami 24Kb/s jako minimum, ale nie wie się tego jak przekłada się te ich minimum na płynność gry, więc tutaj przy zachowaniu tego "min." jedynie większy download od 1Mb, zapewni płynniejszą grę.

I na tym chyba zaprzestaniemy dalszej dyskusji, unikając "przypadkowych" urzeczownikowiwszy wytykających i czekających na okazje do zaczepki, cwaniactwa.

Addio.

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #1752 dnia: Październik 08, 2012, 21:01:56 »
ach świetny pomysł, nazwać kogoś głupkiem i wytłumaczyć to, że się tak w śród swoich znajomych mawia, i że to w zasadzie pieszczotliwy zwrot. Super.

Widocznie masz te połączenie uber niestabilne, generujące masę błędów , stąd problemy. Infrastruktura w Polsce dalej jest dupna, to ja wiem ale to tez nie WINA KONAMI. Wkurzyłeś mnie bo sapiesz do jakichś przypadkowy ludzi a nie mas zupełnie racji. Kończmy ale zastanów się na przyszłość, jak masz wkurw to wyjdź na spacer a nie piesz posta z pytaniem "czy jesteś głupi" itd

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #1753 dnia: Październik 08, 2012, 21:57:55 »
jedynie większy download od 1Mb, zapewni płynniejszą grę.

Akurat Download to ma tutaj najmniejsze znaczenie ^^

Offline WTMyhood

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 16.08.2012r.
« Odpowiedź #1754 dnia: Październik 08, 2012, 22:21:34 »
Stary co ty wypisujesz....
Czy ja wymieniłem jakiekolwiek słowo że mnie nie stać bądź innych na lepsze łącze. Wyraziłem się jasno, a jeśli nie to dopisze że "nie mam możliwości technicznych na zwiększenie prędkości, nawet u innego operatora przy godziwych warunkach", jeśli Cie to tak interesuje.
Z postu o jakości połaszenia w grze względem danych parametru technicznego określonego łącza, zrobiłeś wątek o tym kogo stać bądź nie.
Nie każdy może sobie pozwolić w "dobie 21 wieku" na rarytas bądź jego zbliżenie i to rzeczywistość ale nie o tym będziemy piszemy.
A jeśli pytasz o to że napisałem "głupi". Dosyć często urzyna się tego słowa pod różnym znaczeniem, nawet w gronie przyjaciół itp. A że typ napisałem że nie rozumie o co mi chodzi to najwyraźniej słabo u niego z czytaniem ze zrozumieniem, albo nie spotkał się z tym przypadkiem.
Ale raczej różnica zdań i poglądów nie doprowadzi do sensownej rozmowy, a jedynie tekstów typu "piszesz głupoty" itp.

Wracając do toku tego co pisałem prędzej, odnośnie łącza 1Mb/s na 256Kb/s jest napisane przez Konami 24Kb/s jako minimum, ale nie wie się tego jak przekłada się te ich minimum na płynność gry, więc tutaj przy zachowaniu tego "min." jedynie większy download od 1Mb, zapewni płynniejszą grę.

I na tym chyba zaprzestaniemy dalszej dyskusji, unikając "przypadkowych" urzeczownikowiwszy wytykających i czekających na okazje do zaczepki, cwaniactwa.

Addio.

człowieku odnoszę się teraz do całokształtu Twoich wypowiedzi....
czytam i głowa mnie boli... dostanie pisząc... nie udzielaj się bo g+wno się znasz ;)
co do min. to jest 192kb/s - kto kupił grę ten widział ;)

Offline pavulon666

• II - ligowiec
« Odpowiedź #1755 dnia: Październik 08, 2012, 22:41:30 »

Odpowiem to twym tokiem myślenia: Ale "Beka" z twoich postów.
Ty naprawdę najwięcej wnosisz do dyskusji, eh ale Beka.... daruj sobie lol
na uploadzie 1 mega da sie spokojnie grac bo to przewyzsza kilka razy te 192 kb wymagane minimalnie

Tu nie chodzi o mega szybkosc ale stabilnosc lacza i niski ping
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2012, 22:44:47 wysłana przez pavulon666 »

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #1756 dnia: Październik 08, 2012, 23:14:51 »
człowieku odnoszę się teraz do całokształtu Twoich wypowiedzi....
czytam i głowa mnie boli... dostanie pisząc... nie udzielaj się bo g+wno się znasz
co do min. to jest 192Kb/s - kto kupił grę ten widział

Ale Beka.... jeśli tak sądzisz to musi być w tym szczypt prawdy, ale jednocześnie i zarazem ty jeszcze mniej wiesz, i też mam migrenę od czytania tego.
To co że pisze, widziałem pudełeczko i co z związku z tym... ? Pisze minimalne, ale nie pisze czy zapewniającą płyną grę w porywaniu z offline.

Z resztą widziałem dziś u jednego typa jak gra na 4 mega download przy nieznacznie lepszym uploadzie względem neostrady 1Mb i gra była znacząco płynniejsza, prawie jak offline.
Wniosek nasuwa się tylko jeden. Lepszy down tym gra bardziej płynniejsza (reakcja zawodników), inaczej ujmując mniejszy PING, ale nie zawsze.

Nie wiem jak przy neostradzie 1Mb można powiedzieć że gra się jak offline... bo to ewidentna pomyłka.
Grając z polakami miałem tak samo jak z osobami za granicy, zajebiście spowolniona reakcja "moich" zawodników pod każdym aspektem, zaś typ grał jak chciał (jak offline), przy tym że nawet na sekundę nie wyskoczył śmieszny wskaźnik stanu połączenia online w czasie meczu.

Ciao.

Offline pavulon666

• II - ligowiec
« Odpowiedź #1757 dnia: Październik 08, 2012, 23:18:50 »
powem naa koniec tylew skoro osoby mowia ze graja na malym uploadzie i nie wielkim znow downloadzie i gra sie raczej dobrze to odpowiedz sobie sam gdzie lezy problem bo na pewno nie po stronie konami akurat w tym przypadku.

Masz albo ewidetnie badziewny net albo ewidetnie badziewny sprzet i to jest rozwiazanie , zadnego innego nikt ci nie poda

A na pudelku jest jak byk 192 wiec majac te 256 nawet uploadu mozesz grac i koniec kropka. Narzekaj na wyzej wymienione przyczyny bo jak uwazasz ze tu trzeba super swiatlowodu to sie grubo mylisz. Wdocznie problem jest po twojej stronie.

I tak powiem wprost gra mi sie jak offline w 80% meczow rozgrywanych a ty mozesz nie wierzyc ale coz. No tyle ze ja neostrady nie mam tylko lokalnego dostawce;]Widocznie za malo widziales albo nie wierzysz w opinie tych ktorzy nie maja problemow
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2012, 23:24:55 wysłana przez pavulon666 »

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #1758 dnia: Październik 08, 2012, 23:46:09 »
Onomatopeja- zrób speedtest i wklej tu wynik -wklejasz wygenerowany kod- wiesz ocb.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE   wykonaj ten, zmierz dwa razy : pierwszy raz wybierz miasto w Polsce , drugi raz weź nie wiem- co Insbruck powiedzmy , wklej oba wygenerowane kody

poza tym dwie rzeczy : nie podawaj prędkości pobierania danych bo to nei ma znaczenia , po drugie bardziej PRZESRANE MA TWÓJ PRZECIWNIK niz ty, czy ty to rozumiesz- jesli twoje wysył danych generuje błędy a jego nie, to u niego dzieją się cuda , ty masz o niebo  lepiej bo odbierasz pakiety na czas
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2012, 23:50:47 wysłana przez Kostek123 »

Offline lukacs83

• Amator
  • *
  • Na forum od: 06.04.2012r.
« Odpowiedź #1759 dnia: Październik 09, 2012, 20:19:39 »
Panowie, po nowym PES13 oczekiwałem dużo. Ale niestety się zawiodłem. Piłkarze biegają niczym kloce, bez zwrotności, dynamiki. Dodatkowo spore opóźnienie po między przyciśnięciem klawisza, a reakcją. Niestety jeśli chodzi o inteligencję bramkarzy- jest to totalna klapa (zdarzyło się nawet, iż przy wciskaniu przycisku, aby bramkarz wyszedł do dośrodkowania, bramkarz idzie w szacowanym zetknięciu się piłki z murawą, ale w ogóle nie bierze pod uwagę przeciwników).
To co się nazywa "kiwką" na klawiaturze wydaje się zwodami "w miejscu"...
Dziękuję, ściągam Fifę13.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1759 dnia: Październik 09, 2012, 20:19:39 »