Autor Wątek: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny  (Przeczytany 366004 razy)

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 08.10.2012r.
Odp: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny
« Odpowiedź #1800 dnia: Październik 13, 2012, 18:08:53 »
nie zgadzam sie ale nic do dodania więcej nie mam  :)

uważa ktoś, że PES po łatce jest sporo gorszy? jak dla mnie pojawił się straszny random w sieci, raz bramkarze bronią cuda, by na chwilę skrypt "puścił" , potem znów się zatnie coś i bramkarze ponownie uzyskuja przedziwne moce

W PES 2012 było śmiesznie bo ograniczyli wyniki w sposób tak, że strzały często leciały w środek nie zależnie od wybranego kierunku. Ale jak już wyszło uderzenie z bliska to bardzo rzadko bramkarz wykazywał się nadludzkimi zdolnościami. Teraz ,po patchu tak często jest i wygląda to raz, że mega nienaturalnie, na każdym kroku widać, że to tylko gra (a fajnie symulowało przedtem futbol) , dwa ze wprowadza duży random do gry - bo widzisz, że walczysz ze skryptem, to co dzieje się na ekranie to jedno a "cyferki losujące co się stanie" swoje rogi pokazują i parady nieprawdopodobne sa bardzo częste

Nie wiem kto wcześniej narzekał na bramkarzy ale nie rozumiem tego bo byli idealni. Dokładne odwzorowanie (jak na gre oczywiście) człowieka. Nie sztuką jest przecież zrobić to co zrobiono teraz- od przesunięto suwaczki- a mówiąc  precyzyjniej widełki prawdopodobieństwa obrony strzału zostały przesunięte ot i tyle, żadna filozofia , pare chwil roboty. Mogli bez problemu przesunąć bardziej i zrobić Goala 3, gdzie gol padałby tylko po zokautowaniu bramkarza  ;D ;D ;D

Offline r.a.j.a.n

• Asystent trenera
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 18.10.2010r.
  • It's gonna be a legen - ... wait for it... - dary!
  • Gram w: PES 2016 na PS4
« Odpowiedź #1801 dnia: Październik 13, 2012, 19:26:48 »
Mogli bez problemu przesunąć bardziej i zrobić Goala 3, gdzie gol padałby tylko po zokautowaniu bramkarza  ;D ;D ;D
Zazwyczaj piłką strzeloną pod ziemią.

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #1802 dnia: Październik 13, 2012, 23:21:11 »
Jak dla mnie, to w tej łatce nie ma żadnej integracji w bramkarzy. Bronią tak samo.

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #1803 dnia: Październik 14, 2012, 10:51:41 »
Z racji tego że nie każdy śledzi całego forum, chciałbym podać tutaj link do posta odnośnie pewnego szczegółu, kierowanego do Adminów (których nie ma):

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

---

Ja nie widzę integracji w bramkarzy... kto tak w ogóle twierdzi... może coś tam Konami dopieściło ale nie podało w info o Patchu... ale czy to ważne....

Offline pavulon666

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 03.10.2012r.
« Odpowiedź #1804 dnia: Październik 14, 2012, 11:32:36 »
bramkarze zawsze stoja przy krotkim slupku na atakujacego wiec wpada wiekszosc bramek po dlugim;] ot takie wlasnie inteligetne ulepszenie konami

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #1805 dnia: Październik 16, 2012, 16:35:13 »
w ogóle z tego co pamietam podobne rzeczy działy się przy okazji PES 2012 - Konami co patch coś zmieniało -co wkurxało ludzi bo kupili grę "taką a taką"  a ci im proponowali coś innego. Nie zrozummy się źle- to są zawsze kosmetyczne różnice jednak dla ludzi którzy znają tę grę i bardzo lubią piłki -te różnice wydają się spore.

ja wynotowałem takie zmiany: osłabione strzały , wiecej główek wchodzi (in plus) , podkręcono zwrotnośc piłkarzy i ich czas reakcji (in minus bo to krok w stronę Fify, duży minus). Różnice są niby niewielkie ale jak dla mnie całościowo robią różnicę , update in minus jak dla mnie

Dalej jest nie użyty online pass ...w ogóle na PC macie coś takiego? Ja jestem ciekaw kiedy Konami go nakaże użyć , pewnie coś niedługo dodadzą i przy okazji poproszą o wpisanie kodziku , tak bez "żadnej okazji" to chyba nie zrobią tego
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2012, 16:38:22 wysłana przez Kostek123 »

Offline pavulon666

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 03.10.2012r.
« Odpowiedź #1806 dnia: Październik 16, 2012, 17:33:14 »
w ogóle z tego co pamietam podobne rzeczy działy się przy okazji PES 2012 - Konami co patch coś zmieniało -co wkurxało ludzi bo kupili grę "taką a taką"  a ci im proponowali coś innego. Nie zrozummy się źle- to są zawsze kosmetyczne różnice jednak dla ludzi którzy znają tę grę i bardzo lubią piłki -te różnice wydają się spore.

ja wynotowałem takie zmiany: osłabione strzały , wiecej główek wchodzi (in plus) , podkręcono zwrotnośc piłkarzy i ich czas reakcji (in minus bo to krok w stronę Fify, duży minus). Różnice są niby niewielkie ale jak dla mnie całościowo robią różnicę , update in minus jak dla mnie

Dalej jest nie użyty online pass ...w ogóle na PC macie coś takiego? Ja jestem ciekaw kiedy Konami go nakaże użyć , pewnie coś niedługo dodadzą i przy okazji poproszą o wpisanie kodziku , tak bez "żadnej okazji" to chyba nie zrobią tego
mnie bardzo wpienialy zmiany konami w 2012 ostatniego ich pacza nie wgrywalem bo grac sie juz nie dalo taki to byl gniot

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #1807 dnia: Październik 16, 2012, 17:49:49 »
mnie bardzo wpienialy zmiany konami w 2012 ostatniego ich pacza nie wgrywalem bo grac sie juz nie dalo taki to byl gniot

i to jest nie fair po prosty , tak nie postępuje dobry developer. Korekty tak ale KOREKTY minimalne , własciwie usuwanie bugów tylko.

Bo co- zaproponowali nam taką a taką wersję gry demem- oceniliśmy i kupilismy dany produkt, nie jest fair , że jest ciagle na nim wiwisekcja przeprowadzana. Oczywiście prawo do tego mają ale nie jest to fajne.

Ja mam tak, ze Fifa -choć dobra gra -to nie jest dla mnie. Ot jest za szybkka, zbyt arkejdowa, wiem, ze można to lubić mi się jednak to nie podoba. Jestem skazany na Konami siłą rzeczy i powiem wam...że uwazam tę firmą za strasznie głupią niestety :/

czwmu? ot proste- od 3 lat ludzie WSZĘDZIE w sieci ŻEBRZĄ o matchmaking jak w fifie bo np ktoslubi grac słabymi druzynami a i kogos mecze barca- real nie ciesza. i co? I jak grochem o ścianę. I masę masę takich strasznych durnych akcji- zamulanie łącza po sieci gdy oszust chce zerwać mecz- dalej obecne kur..a mac- to jest przeciez nie do zdzierżenia

Powiem tak- jedyna firma która mi się z Konami kojarzy to Nokia. też przez lata miała w dupie to co mówią klienci i spadła na szary koniec. Konami ma farta bo jest tylko jeden konkurent, gdyby ludzie od NBA 2K zrobili piłkę  , mogło by być po zabawie dla japonii - kto grał w NBA 2K wie co to za jakosć
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2012, 17:56:07 wysłana przez Kostek123 »

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #1808 dnia: Październik 16, 2012, 18:23:26 »
kostek przestan zrzedzic, bo Ty juz pokazales wczesniej ile wiesz, piszac, ze bramkarze wyciagaja sety, a tu zadnej integracji w gre bramkarzy nie ma  ;D Jesli sa zmiany, to delikatne. W PES 2012 patch zmienial kompletnie gameplay. Tutaj wiekszych zmian nie dostrzegam. Gra sie tak samo przyjemnie jak wczesniej.

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #1809 dnia: Październik 16, 2012, 19:03:08 »
no są delikatne, czego ty oczekiwales , przecież tu o niuanse chodzi. Ja tylko swe zdanie wypowiadam- imo minus

i częsciej padają samobojce bramki - nie dużo ale częsciej. Odrobinę jak w PES 202 pamietacie po pinballu czy zablokowanym strzale głupie gole? takie tam padały tu ich jest mniej ale się pojawiły. takie są moje spostrzeżenia
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2012, 19:33:53 wysłana przez Kostek123 »

Offline MacRiot30

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 15.10.2012r.
« Odpowiedź #1810 dnia: Październik 16, 2012, 19:50:06 »
a mi sie latwiej podaje i strzela a gram na manualu przed patchem bylo ciezej chyba ze sie juz nauczylem gry na manualu :P

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #1811 dnia: Październik 16, 2012, 20:02:33 »
a mi sie latwiej podaje i strzela a gram na manualu przed patchem bylo ciezej chyba ze sie juz nauczylem gry na manualu :P

to prawda!!!! ułatwili to - mniej wiecej przesunięcie jest takie, że dawna dwie kreski to teraz jedna- gra się jak przedtem na dwóch. Ułatwili to znacznie. Niepotrzebnie.

Niby pierdoły ale tych pierdół jest sporo. Dalej idzie mi aż za dobrze, dużo lepiej niż w totalnie randomowym PES 2012 (strzały w środek-każdy wie) ale przed patchem wszystko co miałem przegrac przegrywałem, co wygrac- na plus szło. Aktualnie meczyk skonczyłem - 2-1 wygrałem ale zasłużyłem na przegraną, rywal mi kilka słupków przysadził. Przed patchem bym przegrał i wcale mnie te zwyciestwo nie cieszy bo wiem , ze będą mecze gdy mi zasłużone zwyciestwo zostanie odebrane.

Już nie mówie o tym, ze 2 razy wygrywałem 2 -0 i 3-0 i zamulili łacze i po meczu. I co- Konami jest madre????? ja się pytam - przeciez jak facet włączy 100 okienek yt to jego [cenzura] JEGO powinno wywalić z meczu a nie mecz anulowac..nosz kurde durnie z Konami od 6 lat tego nie naprawili a ludzie to b.czesto stosują.

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #1812 dnia: Październik 16, 2012, 20:24:51 »
kostek, na prawde skoncz juz, prosze Cie  ;D ;D ;D

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #1813 dnia: Październik 16, 2012, 20:46:55 »
dlaczego , bo mówie coś na temat czegoś masz inne zdanie? mi się nie podoba, tobieinaczej -ciesz sie kolego  :)

chyba, ze zrobisz rozpiskę co tu wolno pisac , i ak sie nie dostosuje ale zrób  :P

zresztą akurat napisalem rzeczy niepodważalne jak rozłaczanie meczy - wiesz o co chodzi , spotkałeś się może????????????????????????????????????????????????????????????????????????

albo z ciagłymi meczami Barca- Real- może o tym pan słyszał????
bo miliony ludzi na to narzekają, może chociaz to zauwayłeś  :o  nie ma na co psioczyć? nie ma???? od lat ten sam bulshit a to takie proste do naprawienia

może tok temu tez nie widziałeś różnicy miedzy upami?

co do ustawien supportu -to przesunieto troszkę suwaczki i jest łatwiej , tego pewny jestem bo gram na manualu i nie wierzę, że w ciagu 6 dni progres zrobiłem duży - dużo celniej mi się podaje itd, mam mniej błedów. Imo też minus bo po to gram TYLKo na manualu bo chcę hardkoru

mówię tylo o online bo nie zagrałem meczu z konsolą od lat chyba 5 , serio, ani jednego  :P

zresztą popatrz- facet widzi to samo, że latwiej mu się gra- ja tez to zauważyłem- a ty "ej skończ już". Ot ktoś widzi , ktoś nie- zależy jakie mas zdo tego oko.

Przeciż pingi to dla przykładu milisek - jedni widzą różnice miedzy 50 ms a 80 ms, inni zauważają to dopiero na granicy laga

tak samo jak niektórzy nie widza różnicy meidzy 60 fps a 50 a dla mnie to zabójstwo gry (przykąłd, tu się akurat nic nie zmieniło)

Nie pisz posta pod postem /pawlodar
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2012, 21:29:48 wysłana przez pawlodar_10 »

Offline Krystek10

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.10.2009r.
« Odpowiedź #1814 dnia: Październik 17, 2012, 01:35:23 »
Witam. O to co udało mi się wykombinować z grafiką w PESIE 2013. Tzn krótko mówiąc bawiłem się kolorami programem o nazwie "SWEETfx" jest w nim trochę zabawy ale powiem wam że efekty są imponujące. Chociażby można zobaczyć jak to wygląda w BF3 pięknie na prawdę pięknie. Jak każdy dobrze wie PES od 11 słynął z bladości nie było pełniejszych kolorów. Postanowiłem to zmienić i dodać tej grze barw a jak wyszło ? oceńcie sami. Mnie natomiast się podoba jest ładniej niż oryginał. Prosiłbym o powiększenie sobie zdjęcia po wklejeniu adresu. Jeżeli komuś przypadnie do gustu proszę na pw pisać a powiem co i jak by uzyskać taki efekt.

1. REJESTRACJA lub LOGOWANIE
2. REJESTRACJA lub LOGOWANIE
3. REJESTRACJA lub LOGOWANIE
4. REJESTRACJA lub LOGOWANIE
5. REJESTRACJA lub LOGOWANIE
6. REJESTRACJA lub LOGOWANIE
7. REJESTRACJA lub LOGOWANIE
8. REJESTRACJA lub LOGOWANIE
9. REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline r.a.j.a.n

• Asystent trenera
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 18.10.2010r.
  • It's gonna be a legen - ... wait for it... - dary!
  • Gram w: PES 2016 na PS4
« Odpowiedź #1815 dnia: Październik 17, 2012, 08:28:54 »
Jeśli instrukcja uzyskania takiego efektu nie jest bardzo skomplikowana, to zamieść od razu tutaj.

Offline Krystek10

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.10.2009r.
« Odpowiedź #1816 dnia: Październik 17, 2012, 13:49:49 »
Proszę bardzo.

1. Ściągamy SweetFX'a jest on już edytowany więc nie musicie nic zmieniać
2. Wklejamy wszystko co jest w paczce do głównego folderu z grą
3. Odpalamy PES'a i cieszymy się lepszą kolorystyką.

Jeżeli natomiast ktoś by chciał się pobawić sam w edytowanie to odpowiedzialny jest za to plik SweetFX_settings.txt

DOWNLOAD SweetFX -----------------> REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #1817 dnia: Październik 17, 2012, 19:23:56 »
przypomniało mi się a propios tego, co móiłem wcześniej.

Została dodana możliwośc zagrania z Japonczykami, którzy grają jak wiadom Winning Eleven. Myslę, że wiekszość orientuje się czym różni się japoński odpowiednik od europejskich wersji gry- ot od zawsze był bnardziej dynamiczny i troszkę bardziej arcade.

skoro tak to musiano dostosować "naszego" pesa bo inaczej takie potyczki byłyby niemożliwe. Mi to nie pasi akuratnie ale z tego co wiem są ludzie w Polsce , którzy (jeszcze za dawnych czasów) importowali WE bo im bardziej leżał ze względu na dynamike (wtedy WE działał np w 6o klatkach, pal miał 50 klatek)

Offline MichW

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 21.06.2009r.
  • Od kołyski, aż po grób: Stilon Gorzów ZKS :)
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1818 dnia: Październik 17, 2012, 19:37:14 »
No Kostek masz sporo racji. Ja grywam Wisłą w Bundeslidze jeśli chodzi o offline, bo gra Realem czy Barcą traci sens. Krystek dzięki za info. Pobawię się przy tym trochę ;)
Chcesz dorobić sobie na szybko 15$? Pisz GG: 7886524

Offline WykaszatoR

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 13.10.2012r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1819 dnia: Październik 22, 2012, 14:42:20 »
Gdzie te czasy ,że grając gdy za mocno nacisneliśmy strzał to piłka leciała w kosmos ? Teraz gram On-line i granie w trybie NIE coach mode równa się jednej zasadzie :

Ludzie kupują zawodników po 65-80 CW z TOP spd na poziomie 90-95 i explosive power , a reszta "szara" i podanie na "pałe" do przodu , nasi obrońcy bez szans na wyłapanie tego , i leci dwóch sam na sam . Przeciwnik wali pasek na maxa na pełnym biegu i o dziwo piłka wpada do bramki (!) , to samo strzały z R2 zawodnik bez techniki i accuracy strzela bez najmniejszego problemu... gdzie tu logika , to po co wydawać miliony na CR7 , Di Natale, jak jest Mphela , Van Der M , czy Agaban cośtam . Robi się Fifa normalnie gdzie wystarczy nacisnąć i leci w światło bramki.(Chociaz w 2012 i 2013 nie grałem  to nie wiem jak teraz) , Dlaczego bramkarze nie mają skilli ? Buffon Czy Neu nikt z nich nie ma 1 na 1 albo karnych ?? Kto ma mieć jak nie oni ?
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

1.04 CRACK

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1819 dnia: Październik 22, 2012, 14:42:20 »