Witam was serdecznie! Pewnie paru z was pamięta mnie jeszcze z czasów prowadzenia kariery Celticu Glasgow. Niestety brak czasu spowodował moją absencję przez...rok[?]. Teraz jednak wracam i zaczynam prowadzić nową karierę
HUTNICZY KLUB SPORTOWY RUCH CHORZÓW
Adres: ul. Cicha 6, 41-506 Chorzów
Założenie klubu: 20 kwietnia 1920
Większościowy udziałowiec: Dariusz Smagorowicz
Honorowy Prezes: Gerard Cieślik
Prezes: Ja
Dyrektor ds. sportowych: Mirosław Mosór
Kierownik ds. administracji i bezpieczeństwa: Krzysztof Hermanowicz
Specjalista ds. administracji i bezpieczeństwa: Tomasz Sekuła
Trener:
Waldemar Fornalik:
Info dotyczące gry:
Patch: PES 6,5 v.6
Skills: Profesjonalista
Czas gry: 5 minut
Tak więc zaczynamy:
Nowy prezes przy Cichej!
Jak podała nam TV Silesia, od Sezonu 2012/2013 posadę prezesa przejmuje nieznany nikomu w środowisku piłkarskim Kamil Rudnicki. Jak podaję nam ta sama telewizja w młodości prezes był adeptem szkółki piłkarskiej Ruchu, gdzie występował w roli bramkarza.
Fornalik dla TVS:
TVS: Król Waldek dalej piastuje swoje rządy...
WF: Nie bądźmy śmieszni. Okrzykiwanie mnie królem za dwa miejsca na podium ligi jest mocno na wyrost. Rozumiem, gdybym zdobył mistrzostwo i przynajmniej 2 razy z rzędu je obronił, ale nie teraz, bądźmy poważni.
TVS: Czyli mam rozumieć, że na ten sezon, celem jest mistrzostwo Polski?
WF: Zawsze gramy o najwyższe cele. Gdybym nie miał ambicji na wszystko co wiąże się z ligowym prymem, to pewnie nie prowadziłbym dzisiaj klubu, w którym zdobywałem ostatnie mistrzostwo Polski jako piłkarz.
TVS: Czy nowy prezes stawiał jakieś warunki?
WF: Powiedział krótko, "albo skończycie na podium i będą podwyżki, albo pan traci robotę, a klub trenera".
TVS: Arogancko...
WF: Ja go rozumiem. od 1989 roku minęło sporo czasu. Głód sukcesu jest tym większy, że w liczbie zdobytych Czempionatów powoli goni nas Wisła Kraków, co na pewno podwaja, jeżeli nie potraja ambicji moich i chłopaków z drużyny.
TVS: Tak więc życzę sukcesów i powodzenia. Dziękuje za wywiad.
WF: Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć.
Zapraszam do komentowania