Demko jest dużo lepsze od pierwszego demka PES-a 2012. Gra się o wiele przyjemniej i nie ma takiej nerwówki jak w pierwszym demku poprzedniczki. Tradycyjnie zacząłem od poziomu Professional i ogrywam komputer po 2:0, 3:0, czasem 3:1, co w demku PES-a 2012 było raczej mało realne. Prędzej to ja dostawałem w d**ę. Oby tylko tego nie schrzanili jak to było rok temu.
Druga sprawa to bramkarze. W końcu golkiperzy komputera grają jak ludzie, a nie jak roboty ze zmysłem Spider-Mana, broniący strzały z 5-8 metrów. Owszem zdarzają się takie interwencje, ale teraz jest łatwiej im strzelić gola z bliska. Dużo bramek wpada precyzyjnymi strzałami po dolnych rogach bramek.
Trzecia sprawa to dobre sędziowanie. Nie ma już tak, że jest drobna kolizja lub wejdę graczowi komputera ciałem i już jest faul. Tutaj sędzia pozwala na grę ciałem i nie faworyzuje CPU. Oby tego nie zmieniali w wersji finalnej.
Czwarta sprawa to fajne menu, scoreboard, pasek z wynikiem meczu i statystyki pomeczowe.
Jak dla mnie duży plus. W końcu czerpię radość z tej gry i oby tak było w wersji finalnej.