Autor Wątek: Real Madrid C.F. by mojsesh. | Siluetas de Jugadores de Fútbol #1 |  (Przeczytany 19358 razy)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
Odp: Real Madrid C.F. by mojsesh. | Zwycięstwo na zakończenie Tournee. |
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 21, 2012, 20:24:05 »
Już na początku urazu doznał Kaka, co było pierwszą złą wiadomością. Potem było lepiej bo gra wam się jakoś układała. Może nie była ona jakoś wielce widowiskowa, ale jednak. Ronaldo jak u mnie Rooney na razie bez formy. Na szczęście Pipita jest w gazie i dzisiaj dzięki jego dwóm bramkom wygrywacie to spotkanie. Szkoda, że kontuzja Ricardo jest tak poważna... Arsenal zrobił świetny ruch pozyskując na zasadzie wypożyczenia Sahina. U was i tak by się nie przebił.

pasztelan

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 21, 2012, 20:28:10 »
He he, co to się dzieje, Arbeloa kapitanem  :D

No, w turnieju 2 zwycięstwa, jeden remis, pozazdrościć szczęścia  :D Choć formą możecię się pochawlić, myślę, że w Superpucharze pójdzie wam podobnie jak z PSG. W Realu brakuję defensywnego pomocnika - jeżeli Kaka odejdzie, w ofensywie zrobi się problm. Khedira może nie wystarczyć

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 21, 2012, 21:23:38 »
Szkoda Kaki, miał walczyć o stałe miejsce w pierwszym składzie a tu końcówka przygotowań wyklucza go na dwa miesiące - ogromny pech. Celtowie najlepiej radzą sobie w lidze, bo gdzie nie pokażą się w Europie to zbyt daleko nie zachodzą. Efektowne zwycięstwo i pokaz świetnej formy strzeleckiej Higuaina. Myślę, że sprzedaż Sahina to dobry pomysł, chociaż osobiście mi go szkoda, że nie zdołał pokazać więcej i jego przygoda z Realem nie potrwała dłużej.

Offline jackz

• Menadżer
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 21, 2012, 21:52:05 »
no i sie udalo, po remisie z milanem przyszla wygrana z celticem na koniec tournee. napewno to was podbuduje przed startem ligi. mam nadzieje ze rozpoczniecie ja od zwyciestwa. co do transferu sahina to sie ciesze, bo arsenal potrzebowal takiego wzmocnienia. co do kaki to mi go szkoda, znowu kolejny uraz i bedzie mial z glowy spora czesc sezonu.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 22, 2012, 11:47:44 »

Wydanie: 6

" Jesteśmy na odpowiedniej drodze "

Okres przygotowawczy za nami. Królewscy w trzech meczach zwycięsko schodzili aż dwa razy. Innym wynikiem niż zwycięstwo zakończył się tylko mecz z Milanem, bowiem tam padł remis 1-1. Zapytaliśmy Jose Mourinho co sądzi o tegorocznym Tournee po Stanach i czego oczekuję od siebie i członków drużyny.

To już trzeci rok kiedy byliśmy w Stanach. Tutaj ja po prostu świetnie. Nie chodzi o to, że przyjeżdżają tutaj największe kluby Europy, ale chodzi o samą atmosferę. Piłkarze bardzo dobrze się czują. Cały czas wokół nas panuję dobra atmosfera. Jesteśmy na naprawdę dobrej drodze do tego aby w zbliżającym się sezonie zdobyć kolejne trofea. Poprzedni sezon pokazał wszystkim co może być efektem ciężkiej pracy. Zdobyliśmy upragnione Mistrzostwo kraju i w tym sezonie zrobimy wszystko, aby znów powrócić na Cibeles i to nie raz!

Granero? Esteban rozegrał bardzo dobre trzy mecze. Jestem z jego postawy bardzo zadowolony bo to pokazuję, że nasi wszyscy piłkarze potrafią wnieść wielką świeżość do drużyny. Sezon oczywiście pokaże na co każdego stać, ale wydaję mi się, że o formę moich podopiecznych nie mam się co martwić.

Kaka? No cóż ten zawodnik ma po prostu pecha. Gdy schodził w meczu z Celticem od razu wiedziałem, że coś mu się groźnego przydarzyło, jednak nie mi dane jest to oceniać. Po analizie lekarzy wychodzi na to, że Ricardo będzie gotów dopiero za dwa miesiące. Nam jako klub pozostaję go tylko mocno wspierać, a jak wróci to już sami zobaczymy ile wniesie do zespołu.

Teraz chodzi nam po głowie tylko mecz w ramach Super Pucharu. Mamy jeszcze cztery dni na odpowiednie przygotowanie się do tego spotkania. Rok temu nie zabrakło wiele, no ale taki jest futbol, czasem dla tych lepszych nie sprawiedliwy, ale żyjemy w takim świecie z takimi ludźmi, że już tego nie zmienimy. My będziemy walczyć bo każde trofeum traktujemy równorzędnie. Czy wygramy? Nie jestem tego pewien, ale najbardziej utytułowanemu klubowi w historii piłki nożnej po prostu nie wypada przegrywać.

13.08.2012

Kaka zostanie w Madrycie?

Wszystko wskazuję na to, że Brazylijczyk Ricardo Kaka pozostanie w Madrycie co najmniej do zimy. W niedawno czytanych wypowiedziach przez Jose Mourinho, można dojść do wniosku, że Portugalczyk widzi Ricardo w swoich szeregach na sezon 2012/13. Oczywiście obecnie Kaka leczy uraz, którego nabawił się w trzeciej minucie spotkania z Celticem, ale piłkarz może spać spokojnie i nie zawracać sobie głowy czy to już jego ostatnie dni w Madrycie. Na razie pozostaję nam życzyć szybkiego powrotu do zdrowia, a potem? To już czas okaże.

13.08.2012

Zaczynamy sezon! Na początek Barcelona!

Co roku czekają nas takie batalie. Jeszcze kilka sezonów temu ludzie cenili sobie ten mecz wyżej niż finał Mistrzostw Świata, ale teraz? Wszystko powoli ulega zmianie. Przyczyna? Przez nie których aktorstwo piłkarzy, a dla nie których po prostu czasami dość brutalny futbol i częste przepychanki po między piłkarzami. Czemu? Zazwyczaj chodzi o arbitra, który nie zawsze postępuje sprawiedliwie.. Czy tak będzie za cztery dni? Nie wiadomo, ale obie drużyny chcą rozpocząć ten sezon od zwycięstwa. Ostatnio w Super pucharze tryumfowali Katalończycy. Teraz życzymy sobie zupełnie innego scenariuszu. Blaugrana przed obecnym sezonie wzmocniła dwie pozycję. Obronę i pomoc. Do szeregów zdobywcy Pucharu Króla trafili Song i Alba. Królewscy w tym sezonie nie kupili żadnego piłkarza. Głośno się mówi o środkowym pomocniku, a szczególnie o Luce Modrću, ale jakoś Chorwat jest dalej niż bliżej Madrytu. Nie miej potyczka, która czeka nas 17. sierpnia zapowiada się nie zwykle ciekawe. Jak to się zakończy nie wiemy, ale spodziewamy się ciekawego widowiska.

Przypuszczany skład Królewskich:

Casillas (c) - Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao - Xabi Alonso, Khedira - Granero - Ronaldo, Higuain, di Maria

13.08.2012

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
Odp: Real Madrid C.F. by mojsesh. | Sezon co raz bliżej! |
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 22, 2012, 11:54:00 »
Cóż, życzę powodzenia w meczu z Barcą. Myślę, że masz dobry skład, który ma spore szanse w starciu z Katalończykami. Moim zdaniem jeśli chcesz aby Kaka został do dawaj mu szanse w meczach...
Jeśli chodzi o realność, to czy wpierw nie powinien być mecz ligowy?
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 22, 2012, 19:04:14 »
Ciekawe wydanie tego magazynu. Mou widzę w dobrym humorze po przepracowanym okresie przygotowawczym w Stanach. Bardzo chwali ten kraj, ale nie ma się co dziwić to już 3 rok z rzędu kiedy Królewscy jadą tam na Tournee. Przed nami pierwsze Gran Derbi w tym sezonie. Wiem, że dla kibiców obu klubów to święta wojna, ja jednak jako bezstronny obserwator nie widzę w tym nic szczególnego. Ostatnio to albo aktorstwo, lub też sama brutalność... No cóż może teraz będzie inaczej. Powodzenia.

PS. Ciekawe czy kupisz Modrića?

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 22, 2012, 19:55:24 »
Wszystko idzie zgodnie z planem, a mimo to dla Kaki to kolejny pechowy okres. Wydaje się, że to jego ostatnia szansa na to, by po wyleczeniu kontuzji przekonać do siebie Mourinho. Ciekawi mnie jak potoczą się jego losy w rundzie jesiennej a potem zimowym okienku.
Zbliża się chyba największa batalia w europejskim futbolu. Pojedynki Barcy i Realu to zawsze punkt zapalny we wszelkich mediach, w relacjach między kibicami całego świata a także pomiędzy zawodnikami/trenerami. Bez wątpienia to jedno z ważniejszych wydarzeń w roku.

Offline Rudinek

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 23.06.2010r.
  • FOOTBALL IS MY LIFE!
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 22, 2012, 19:58:13 »
Okres przygotowawczy zakończył się pomyślnie. Wszyscy wracają w dobrych humorach, no może za wyjątkiem Kaki, który rzeczywiście ma pecha. Na początek mecz z Barceloną ! W realnym świecie kibicowałbym oczywiście Katalończykom, ale tutaj kibicuję twojemu zespołowi. Dobrze, że sprzedałeś Sahina do Arsenalu. Myślę, że tam będzie się lepiej komponował. Nie ma co kupuj Modric'a !

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 22, 2012, 20:14:50 »
Mou ostrożnie się wypowiada, widać że już nie lubi wypowiadać się kontrowersyjnie. w Superpucharze macie spore szanse, ale sprawa zwycięstwa jest otwarta-Barca to też wielki zespół.
Kaka jest wielkim pechowcem, a w obliczu obecnej kontuzji prawie na pewno nie zmieni klubu. szkoda, bo w Realu raczej grozi mu tylko ławka.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 23, 2012, 10:33:13 »
Z Celtikiem poradziliście sobie lepiej niż było w prawdziwym świecie. ;) Ronaldo zaliczył asystę a Higuain 2 razy dobił rywali. ;) W meczu z Barcą , nie zagra Marcelo , widać zmęczenie po Igrzyskach oraz dobra forma Coentrao odebrały mu miejsce w pierwszej jedenastce. Kadre Macie silną , to trzeba przyznać i chyba nie zmieniła się od poprzedniego sezonu. ;) Jak Kaka zostanie , to moim zdaniem to będzie dobre posunięcie. ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 24, 2012, 13:04:46 »

Wydanie: 7

Super Puchar Hiszpanii

Barcelona znów rozmontowana! Wielki Mesut daję zwycięstwo!

Barcelona 1-2 Real Madryt

90' Xavi Hernandez - 14' Mesut Ozil, 72' Mesut Ozil

90' Xavi Hernandezi (Barcelona)

Mesut Ozil (Real Madryt) - 7,5

61' Jose Callejon, 61' Karim Benzema
61' Angel di Maria, 61' Gonzalo Higuain

Królewscy w pierwszym meczu na dobre inaugurującym potyczki piłkarskie w europie pokonali na Camp Nou Dumę Katalonii 1-2. Przypomnijmy, że nie jest to pierwsze zwycięstwo na terenie największego wroga, bowiem w ubiegłym sezonie Blancos również ograli Barcelonę, a gola dla Galaktycznych zdobyli Sami Khedira i Cristiano Ronaldo. Dziś na wyżyny umiejętności wzbił się Mesut Ozil, która dzięki swoim dwóm trafieniom stawia Real w bardzo dogodnej sytuacji przed rewanżem.

Królewscy wybiegli bardzo zmotywowani. Wiedzieli, że szybko strzelony gol da im pewien komfort gry, aczkolwiek to Blaugrana zaczęła jako pierwsza atakować. Już w dwóch pierwszych akcjach blisko szczęścia był Afellay, który dwukrotnie nie wykorzystał dobrych podań Leo Messiego. Co dziwne Argentyńczyk dziś wybiegł z opaską kapitana co potocznie powinien mieć na swoim ramieniu pod nie obecność Puyola - Xavi. Po tych dwóch dość groźnych akcjach do głosu zaczęli dochodzić Królewscy. Efektem tego była zdobyta bramka już w 13. minucie. Wtedy to Ozil świetnie dograł do di Marii, ten oddał Khedierze, a Niemiec posłał piłkę w pole karne. Futbolówka odbiła się od Pique i trafiła wprost pod nogi Ozila, który bez wahania skierował ją do siatki. Założenie Królewskich przed meczem było proste trafić bramkę oraz nie przegrać spotkania. Jak na razie wszystko kroczyło ku tej myśli. W pierwszej połowie zupełnie nie widoczny był Argentyńczyk - Leo Messi, który albo to szybko tracił piłkę, albo po prostu był zatrzymywany przez parę stoperów Blancos. Co innego można powiedzieć o Cristiano, który na skrzydle był bardzo aktywny i świetnie rozgrywał piłkę z partnerami. W drugiej połowie za wiele się nie zmieniło. Gra nadal stała na dość wysokim poziomie, choć na drugą bramkę trzeba było czekać do 72. minuty. Wtedy to fatalny błąd popełnił Victor Valdes. Hiszpański golkiper zamiast wybić futbolówkę podał wprost pod nogi Ozila, który po raz drugi w tym meczu skierował piłkę do siatki. Wartę przypomnienia jest to, że golkiper Blaugrany podobny błąd popełnił w pierwszym ligowym klasyku ubiegłego sezonu. Już dwie minuty później po stracie bramki przez Barcelonę swoją dogodną sytuację miał Sanchez, jednak w jego próbie zabrakło dokładności. Pod koniec spotkania nadzieję gospodarzą przywrócił Xavi, który mierzony strzałem zdobył jedynego gola w tym meczu. Chwile później piłkarz Barcelony otrzymał żółtą kartkę za nie umyślny faul na Arbeloi co oczywiście wywołało lekkie spięcie u obu ekip.

Spotkanie zakończył się wynikiem 1-2 i to Królewscy są faworytem przed rewanżem, który ma miejsce na Santiago Bernabeu. Z dobrej strony pokazał się Ozil, który podtrzymał swoją dobrą formę z presezonu. Kolejnym rywalem Królewskich będzie Atletico Madryt, z którym Blancos zmierzą się w pierwszej kolejce ligi hiszpańskiej.

Jose Morunho: Moja drużyna zagrał dobry mecz. Piłkarze wywiązali się z obowiązków, które założyliśmy sobie przed meczem. Naszym celem było zwycięstwo i to nam się udało. Nie mam do nikogo pretensji. Dobre zawody w wykonaniu arbitra dzisiejszego spotkania pozwoliły, aby mecz ten był dość przyjemny widowiskiem. Takich meczy nie jest za wiele, ale jak już się zdarzą to mile jest na to wszystko popatrzeć. Mesut dziś pokazał, że trafił z formą. Początek ostatniego sezonu był dość przeciętny w jego wykonaniu, ale teraz wszyscy mamy z niego pociechę. Teraz skupiamy się już tylko na meczu z Atletico.

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
Odp: Real Madrid C.F. by mojsesh. | Wielki Mesut daję zwycięstwo w klasyku! |
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 24, 2012, 13:31:39 »
Zwycięstwo jak najbardziej zasłużone. Świetny mecz Oezila. Powodzenia w rewanżu!

PS. W rzeczywistości już tak łatwo nie było, bo Real przegrał 3:2 ;D
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 24, 2012, 22:21:08 »
no cóż, w rzeczywistości 2 gole wam nie wystarczyły. tutaj jednak wielki Mesut daje wam jakże cenną wygraną, nieprzecenioną zaliczkę. Barca musi strzelić co najmniej dwa gole, co w ich przypadku jest raczej łatwe do wykonania, ale wy będziecie szukać swojej szansy w ich lukach obronnych. widzę, że Puyola wciąż nie ma, a Mascherano to nie jest typowy stoper.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 24, 2012, 23:11:44 »
mecz wbrew pozorom miał sporo podobieństw do tego z rzeczywistości. Real strzelił dwie bramki, a błąd popełnił Valdes. nie obyło się widzę bez spięć... wygrywacie, duży wpływ na to miała słaba postawa Messiego, którego przerosła opaska kapitańśka i zdobył się jedynie na dwa dobre zagrania. bramka Xaviego nieco kompiluje sprawę, jednak sądzę, że skromna zaliczka starczy przed rewanzęm.

Offline mati0336

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
  • Hala Madrid
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 25, 2012, 02:44:54 »
powiedzmy szczerze nawet jak by Barca wygrała 2:1 nadal miał byś dużą szansę, ale tu jest 2:1 dla Realu, myślę że spokojnie trofeum zostanie w Madrycie, życzę powodzenia, no i mam nadzieje że na Santiago będzie 3:1 dla Realu 2 bramki Ronaldo 

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 25, 2012, 13:04:12 »
Gratulacje , sytuacja przed drugim meczem jest już bardziej otwarta. Nie możesz dopuścić by Katalończycy biegali z Pucharem po boisku SB. ::) Mesut nareszcie pokazał,że jest w Realu nie tylko od asyst. To znakomity piłkarz , nieprawdopodobne jest to jak potrafi podać , ale dzisiaj pokazał ,że umie także strzelać. ;) Szkoda tylko tego gola Xaviego , daje on wam trochę niepewności w rewanżu , jednak macie dwie bramki na wyjeździe i musicie zachować spokój. Powodzenia na Bernabeu. ;)

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 25, 2012, 13:28:29 »
wielki mesut dal wam wygrana, za co naleza mu sie slowa uznania, bo strzelenie dwoch goli barcelonie to nie jest byle jaki wyczyn i najwazniejsze ze udalo sie wam wygrac. jak do teraz to real gra naprawde dobrze i poczatek sezonu zapowiada sie na udany.

Offline Campeão

• Amator
  • *
  • Na forum od: 23.08.2012r.
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 25, 2012, 15:29:08 »
Nie jestem jakimś miłośnikiem Realu Madryt, ale lubię ten klub i cieszę się kiedy wygrywają  :) Prowadzisz bardzo dobrą karierę, ale z tego co widzę po komentarzach to już nie jest twoje pierwsze cudo  ;) W pierwszym spotkaniu o Super Puchar Hiszpanii Real za sprawą Ozil wygrał  mecz bez wątpienia Niemiec zasłużył na miano zawodnika mecze  ;) Ale co ważniejsze po pierwszych 90 minutach dwumeczu jesteście w lepszej sytuacji  ;)

Szkoda, że w realnym świecie pierwszy mecz potoczył się tak a nie inaczej  :) Mam nadzieję, że na Santiago Real pokaże klase  ;)

Jestem pewien, że gdybym grał bez koszulki, to moje mecze miałby jeszcze większą oglądalność niż dotychczas. - Cristiano Ronaldo

Offline PrzybyL#10

• Amator
  • *
  • Na forum od: 25.08.2012r.
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpień 25, 2012, 15:29:38 »
Ozil zagrał świetny mecz, strzelił dla was 2 gole które pozwoliły wam wygrać z Barceloną

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #59 dnia: Sierpień 25, 2012, 15:29:38 »