Autor Wątek: Real Madrid C.F. by mojsesh. | Siluetas de Jugadores de Fútbol #1 |  (Przeczytany 19173 razy)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Wydanie: 1

Kluczowym moment? Mecz na Camp Nou. Tam miało się rozstrzygnąć wszystko. Gdyby wygrała Barcelona Królewscy mieli by zaledwie jeden punkcik przewagi, a do końca zostało jeszcze kilka kolejek. Tak się rzecz jasna nie stało. Galaktyczni wyszli zmotywowani jak nigdy, bowiem gdzie nie przypieczętować mistrzostwa jak nie na terenie największego wroga. Zaczęło się świetnie, choć przypadkowo. Mowa o bramce Khediry. Gol zdecydowanie po błędzie na linii Valdes - Puyol. Brak komunikacji na takim poziomie? Czy może agresywność Samiego spowodowała to, że mecz zaczął się układać na korzyść Królewskich. Tego nie wiemy. Mecz toczył się dalej. Do głosu zaczęła dochodzić Blaugrana, aż w końcu na swój markowy rajd zdecydował się Messi. Akcja na przebitkę ale jednak bardzo skuteczna. Wydawało się, że po strzale Tello wszystko się zakończy, ale nie nie.. Piłkę dobija piłkarz ze środkowej linii. Futbolówka nie fortunnie przeleciała pomiędzy nogami Arbeloi. Casillas próbował w jakiś sposób uratować swój zespół, ale upadek Sancheza wbił piłkę do siatki. Szał radość na Camp Nou oraz niedowierzanie piłkarzy Madrytu, a twarze Xabiego Alonso oraz Arbeloi mówiły sama za siebie. W szeregach Królewskich, jednak jest jeszcze ktoś! Mowa o Cristiano Ronaldo, który przez wielu jest krytykowany za słabą grę w wielkich meczach? Za to, że lubi dobrze wyglądać? Dziwny jest ten świat, no ale my - normalni ludzi nic na to nie poradzimy. Wracając do meczu. Własnie ten Cristiano dwie minut po golu Sancheza ponowie wyprowadził Królewskich na prowadzenie. A bramkę fetował gestem jakiego nie kiedyś użył sam wielki Raul. " Ja tu jestem wielki! Wy bądźcie cicho! " Do końca nic się nie zmieniło, a po zakończeniu spotkania radość w szeregach całego klubu była przeogromna, bowiem każdy zdawał sobie sprawę z tego, że zwycięstwo dało już niemalże pewność co do wygrania Ligi! I tymi oto słowami wstępu chciałbym was zachęcić do śledzenia poczynań Madryckiej maszyny w sezonie 2012/13.

31.07.2012

" Celem Liga Mistrzów "

Nie ma co obijać w bawełnę. Poprzedni sezon był dla nas doskonały. Pobiliśmy wszelkie możliwe rekordy, także czujemy się mocni, jednak nie ma spoczywać na laurach. Przed nami kolejny sezon i kolejne wiele ciężkich potyczek. Głównym celem jest Liga Mistrzów. Czy nam się uda? Zobaczymy, ale zrobimy wszystko, żeby wróci na tron w Europie. W ubiegłym sezonie zdobyliśmy aż 100 punktów w lidze i jestem pewien, że żaden inny klub w Hiszpanii tego nie pobiję. Ba, jestem nawet pewny, że w Europie nikt nie powtórzy tego wyczynu. Obronienie mistrzostwa będzie na pewno ciężkim zadanie, ale nie niemożliwe. Walka będzie zapewne do samego końca, a komu będzie łatwiej dowiemy się w trakcie sezonu. (...) Kaka, Sahin, Carvalho, Altintop? Jeżeli postanowią odejść to nie mam nic przeciwko. Jeżeli zostaną to również będę zadowolony. Na razie mamy pierwsze oferty za Ricardo i Hamita, ale to też piłkarze muszą się zgodzić na indywidualne warunki kontraktu z danym klubem. (...) Potrzebujemy również jednego klasy światowej pomocnika. Kto nim będzie to na razie nie wiem bo na rynku aż roi się od tych piłkarzy. Za dwa dni wylatujemy do Stanów, aby tam dobrze przygotować się do sezonu, a potem będziemy myśleć nad wzmocnieniami. - zakończył The Only One!

31.07.2012

Przygotowania w Stanach

Real Madryt do zbliżającego się sezonu przygotuję się w Stanach Zjednoczonych, a dokładnie w trzech miastach: Los Angeles, Nowy Jork oraz Filadelfia. Tam Królewscy rozegrają trzy mecze kolejno 3. sierpnia, 6. sierpnia oraz 9. sierpnia, a rywalami Los Blancos będą drużyny PSG, Milanu oraz Celticu. Po obozie piłkarze wrócą do Madrytu gdzie zaczną treningi przed nowym sezonem. Pierwszym meczem sezonu będzie spotkanie, które odbędzie się 15. sierpnia z FC Barceloną w ramach Super Pucharu Hiszpanii. Kilka dni później Królewscy rozegrają pierwszy mecz w lidze, a potem czeka ich rewanż w wcześniej wspomnianym Super Pucharze. Jak wiemy w poprzednim sezonie bo zaciętym dwu meczu lepsi okazali się rywale z Katalonii, także czas najwyższy się zrewanżować i zacząć sezon z pewną przewagą psychologiczną.

31.07.2012

Nie będę wam mówił czemu zacząłem Realem.. bo chyba wszyscy wiecie dlaczego. Dla niektórych to na pewno miła wiadomość, a dla niektórych wręcz przeciwnie. W karierze będę starał się zachować pewien realizm. Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie tak jak tego oczekuję, a kariera będzie również długa jak ta poprzednia, która trwała dobre pięć miesięcy!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2012, 17:45:22 wysłana przez mojsesh »

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
Odp: Real Madrid Club de Futbol by mojsesh.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 18, 2012, 14:42:37 »
Dla mnie to bardzo dobra informacja! :)
Wasz cel jest jasny - walka o dominację z Dumą Katalonii, na pewno będzie to jak co roku zażarta i pełna emocji batalia. Ciekawe, czy Real powiekszy swój dorobek w Lidze Mistrzów, bo już teraz jest bardzo pokaźny. Tournee w Stanach, cóż, takie kluby jak Real muszą dbać o swój wizerunek nie tylko w Europie :)
Powodzenia ziom

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2012, 14:51:08 »
Real :)
Spodziewałem się tego. Powodzenia :)

Offline kacp94er

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 12.06.2011r.
  • ¡¡¡ HALA MADRID ¡¡¡
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2012, 15:21:01 »
Można było się tego domyśleć  ;) Ja Cię rozumiem ukochanym klubem gra się najlepiej  ;) Twoje kariery zawsze były wspaniałe a szczególnie ta Realem mam nadzieję, że ta będzie równie dobra a nawet lepsza  ;)

Będę u Ciebie stałym czytelnikiem bo ja również bezgranicznie kibicuje Królewskim  ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2012, 15:22:36 wysłana przez kacp94er »

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 18, 2012, 15:26:17 »
Wracasz do tego co kochasz najbardziej na całym świecie. Królewscy to klub którym najlepiej ci się gra. Życzę ci powodzenia w prowadzeniu Madrytczyków. Cieszę się ,że znów wracasz na Santiago Bernabeu. ;) Świetny początek. Opisałeś wszystko tak jak należy. Super się czytało. Plany Mourinho są chyba jasne co w tym sezonie planuje zdobyć Real. Po 33 tytuł , po 10 Puchar Mistrzów ! :)

Offline vapmos

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.01.2012r.
  • Grom - Pogrom
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 18, 2012, 15:58:27 »
Galaktyczni wracają ! A warz z nim Mojsesh co to oznacza ?
Kolejną fantastyczną karierę :D

Offline Douglas

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 14.12.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 18, 2012, 16:00:26 »
no i super że wracasz do kariery realem, jest to mój ulubiony klub więc będę tu często zaglądał ;)

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 18, 2012, 21:04:22 »
Real... coz spodziewalem sie tego po Tobie. Nie za bardzo lubie ten klub (jestem fanem FCB) ale na pewno bede tu zagladal ze wzgledu na wysoki poziom twoich karier.
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline TekU

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.07.2010r.
  • Never Say Never <3
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 18, 2012, 22:19:18 »
Można było się tego spodziewać. Kariery Realem podobnie jak devilowi(Manchesterm) wychodzą najlepsze. Liczę na wiele sukcesów. Co ja plece z tym zespołem nie da się nic nie wygrać. Powodzenia :)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 18, 2012, 22:44:32 »
to wcale nie zdziwiło. wracasz do ukochanej drużyny, a to zwiastuje długą i ciekawą przygodę. gdy w Juve pojawił sie dylemat, to byłem tego niemal pewny. powodzenia Galacticos, cele na sezon jasne, i od dawien dawna niezmienne. :)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 18, 2012, 23:13:00 »
To już się robi nudne.
" border="0

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 18, 2012, 23:22:51 »

Wydanie: 2

Carvalho oraz Altıntop odchodzą z Realu!

Portugalczyk Ricardo Carvalho oraz Turek Hamit Altintop już pierwszego dnia okienka transferowego zmienili swoich pracodawców. Były gracz Chelsea Londyn w sezonie 11/12 po przez kontuzję stracił miejsce w podstawowym składzie, a gdy już wyleczył uraz nie był brany pod uwagę nawet gdy Mourinho wybierał kadrę meczową. Portugalczyk początkowo negocjował z FC Bragą, jednak ostatecznie zdecydował powrócić do Premier League, a dokładnie Ricardo zasilił progi Newcastle United z którym związał się rocznym kontraktem. Carvalho widać kroczy już powoli ku zakończeniu swojej dość bogatej piłkarskiej kariery. W sezonie 10/11 był ważnym punktem w ekipie Jose Mourinho. Powodzenia Ricardo w nowym klubie!

Hamit Altintop do Realu Madryt przybył w zeszłym sezonie. Miał on być typową zapchaj dziurą i dosłownie takim piłkarzem on był. Turek nie był brany praktycznie wcale pod uwagę, a gdy już grał to dostawał szanse pod koniec spotkań. Nie miej w meczu z Barceloną zagrał od pierwszych minut i można powiedzieć, że był to jedyny taki mecz, gdzie Turek wybiegł w pierwszym składzie. Hamit jeszcze w trwającym sezonie 11/12 dogadał się z Galatasaray, także gdy tylko rozpoczęło się okienko transferowe od razu wyruszył do Turcji, aby tam czuć się nieodzowną częścią drużyny.

1.08.2012

Kadra na Tournee po Stanach.

Królewscy już dziś w nocy wylatują do Stanów aby tam rozegrać trzy mecze sparingowe. Jose Mourinho podał listę zawodników, którzy wraz z nim polecą do Stanów. Na liście znaleźli się prawie wszyscy zawodnicy Królewskich prócz Marcelo, który jest na Igrzyskach oraz Nuriego Sahina. Taki obrót spraw oznacza, że Turek jest co raz bliższy odejścia z Madrytu, albo po prostu The Only One zlecił piłkarzowi treningi indywidualne. Poniżej pełna kadra na mecze sparingowe:

Bramkarze:

1. Iker Casillas
13. Antonio Adan
35. Jesús Fernández

Obrońcy:

2. Raphaël Varane
3. Pepe
4. Sergio Ramos
5. Fábio Coentrão
17. Álvaro Arbeloa
18. Raúl Albiol
32. Nacho

Pomocnicy:

6. Sami Khedira
8. Kaká
10. Mesut Özil
11. Esteban Granero
14. Xabi Alonso
21. José Callejón
22. Ángel Di María
24. Lassana Diarra
30. Alex

Napastnicy:

7. Cristiano Ronaldo
9. Karim Benzema
19. Jese
20. Gonzalo Higuaín
29. Álvaro Morata

1.08.2012

To już się robi nudne.
Ważne, żeby mi się nie nudziło.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
Odp: Real Madrid Club de Futbol by mojsesh. | Dwóch odchodzi | Kadra na Tournee |
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 19, 2012, 00:00:50 »
Piłkarze Madrytu dosyć w smutnym stylu kończą przygodę często w niezbyt wielkich rozmiarów klubach, aż mi się przypomina Guti, który też ostatecznie wylądował w Turcji. No ale skoro nie są już potrzebni albo są bliscy zakończenia kariery to proszę bardzo.

Offline kacp94er

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 12.06.2011r.
  • ¡¡¡ HALA MADRID ¡¡¡
Odp: Real Madrid Club de Futbol by mojsesh. | Dwóch odchodzi | Kadra na Tournee |
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 19, 2012, 09:05:15 »
Kolonia Portugalczyków powoli się zmniejsza szkoda, że Carvalho odchodzi bardzo cenie sobie tego zawodnika choć z drugiej strony dobrze, że  go sprzedałeś niech się wygra przed zakończeniem kariery  ;) W końcu na każdego przyjdzie ten smutny moment pożegnania z futbolem  ;) Co do transferu Altintopa no to raczej jest to dobre posunięcie, Turek i tak grał jak na lekarstwo więc nie było powodu go trzymać  ;)

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 19, 2012, 11:01:38 »
Pozbyłeś się piłkarzy, którzy i tak nie decydowali o sile Twojej drużyny. Masz teraz więcej miejsca w kadrze. Ogólnie cóż mogę powiedzieć, Twoją poprzednią karierę śledziłem bardzo uważnie i naprawdę zasługiwała na wielkie uznanie. Liczę na powtórkę. Mam nadzieję,że będzie równie długa i dobra co tamta.

Offline Przemek112

• Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 19, 2012, 11:38:51 »
Cieszy fakt ,że swoją szanse dostaną piłkarze z Castilli. Ciekawe czy Jese coś pokaże ;)

Kadrę macie silną , prawie w ogóle nie zmieniła się od tej z zeszłego sezonu. ;) Odeszli ci piłkarze , którzy nie mięli już miejsca w klubie. Altintop przyszedł jako taka klasyczna zapchajdziura , lecz Carvalho pierwszy sezon rozegrał fenomenalnie i zdobywał ważne gole. ;) Co do drugiego roku , to gdyby nie kontuzje , byłby idealnym obrońcą. ;) Czy potrzebny jest wam ktoś jeszcze ? Hmm .. może Modrić , dla Realizmu gry. To jest taki zawodnik , który mógł by pograć z Alonso w pomocy. Wie kiedy zwolnić a kiedy przyśpieszyć tempo gry.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 19, 2012, 12:06:06 »
Tego prędzej czy później można się było spodziewać. :) Ale to dobrze, że wracasz do Realu, jakoś nie widzę Cię przy innych klubach :) Trochę szkoda odejścia Carvalho, lubię tego gracza, ale swoje lata już ma i może to była dobra decyzja żeby coś jeszcze na nim zarobić. Transferu Altintopa od początku nie rozumiałem, także dobrze, że zdecydowałeś się go pozbyć. Kadra jak kadra, cieszy mnie to, że jest kilka młodych nazwisk, oby zagościli oni w pierwszej kadrze Realu na dłużej.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 19, 2012, 12:45:33 »
No i mamy to co chcieliśmy. Ja w United ty w Realu. Coś wietrzę dobre kariery. Najlepiej się pisze ukochanym klubem i to widać po tym początku. Bardzo wciąga i człowiek chce więcej. Co do sprzedaży Carvalho i Altintopa to nie była dla nich miejsca i proste, że musieli odejść. Kadra na Tournee bez niespodzianek. Sahin odejdzie a w jego miejsce przyjdzie Modrić. Tak mi się wydaję.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:39:17 »

Wydanie: 3

World Football Challenge

Królewscy zdeklasowali Paryżan!

Real Madryt 4-1 Paris Saint-Germain

14' Callejon (Granero), 23' Benzema (Granero), 37' Granero, 74' Morata - 9' Ibrahimović (Lavezzi)

Granero (Real Madryt) - 8,0

45' Raul Albiol, 45' Xabi Alonso, 45' Alex, 45' Ronaldo, 45' Morata, 45' di Maria
45' Pepe, 45' Khedira, 45' Granero, 45' Jese, 45' Benzema, 45' Callejon

Królewscy okres przygotowawczy zaczęli od pewnego zwycięstwa z vice mistrzem Francji. Spotkanie początkowo nie zapowiadało się dobrze, jednak z czasem wszystko wracało do normy, a piłkarze mistrza Hiszpanii pokazali, że nadal są w doskonałej dyspozycji.

Już w 9. minucie byliśmy świadkami pierwszej bramki. Długa piłka od Lavezziego trafiła dokładnie pod nogi wbiegającego Ibrahimovića, który mimo iż miał na swoich plecach Arbeloe to i tak zdołał oddać strzał, który odbijając się od słupka wpadł do bramki. Zaczęło się źle, ale już po pięciu minutach Blancos zaczęli grać swoje. Piłkę na lewej stronie otrzymał Jese. Młody Hiszpan podał do Granero, który z pierwszej piłki zagrał do Callejona, a ten dość na raty bo na wślizgu wbił piłkę do siatki rywala. Królewscy z minuty na minute grali co raz lepiej, a efektem tego była kolejna bramka. Tym razem w 23. minucie na listę strzelców wpisał się Karim Benzema, który wykorzystał doskonałą piłkę od Estebana Granero. PSG w tym meczu zbyt wiele do powiedzenia nie miało. Piłkarze ów drużyny próbowali ataków górnymi piłkami, ale i to nie wychodziło im najlepiej. W 37. minucie Callejon świetnie zabrał się z futbolówką po czym podał do Granero. Hiszpan bez wahania oddał strzał, który nabrał świetnie rotacji i wpadł do bramki. Real deklasował rywala do przerwy, a to wszystko dzięki dobrej postawie Granero. W drugiej połowie było aż sześć zmian. Na boisku pojawili się Albiol, Alonso, Alex, Ronaldo, Morata oraz di Maria. Piłkarze ci również pokazywali wysoki poziom, jednak im brakowało dziś skuteczności. Często bramkarza próbował zaskoczyć Ronaldo, ale jego strzały zazwyczaj były niecelne. W 67. minucie doskonałą sytuację miał Ibrahimović, który przed sobą miał pustą bramkę, a i tak piłkę skierował obok. W 74. minucie swoją bramkę dołożył Morata, który z wielką łatwością minął Thiago Silva i skierował piłkę do bramki. Do końca spotkania mimo kilku ataków Królewskich wynik nie uległ już zmianie.

Podsumowując Real zagrał dziś świetne spotkanie. Wychodziło niemalże wszystko, a to pokazuję, że forma piłkarzy jest bardzo wysoka. Geniuszem błysnął Granero, który zdobył bramkę oraz dwie asysty. Kolejne spotkanie to mecz z Milanem.

Do was wpadnę jakoś po meczu Real Madryt vs. Valencia, bowiem teraz zbieram się na własnym mecz, a jak wrócę to od razu zacznę oglądać Królewskich.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2012, 13:41:25 wysłana przez mojsesh »

Offline Przemek112

• Gracias Raul ! ♥
Odp: Real Madrid Club de Futbol by mojsesh. | Królewscy zdeklasowali Paryżan!
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:44:04 »
No takiej remontady to chyba żaden specjalista futbolowy się nie spodziewał. ładnie poradziliście sobie z Szejkami i to wy wychodzicie zwycięsko z tego starcia.  Z całego spotkania chyba najbardziej cieszą młodzi zawodnicy. Morata wpisał się na listę strzelców już w pierwszym meczu. A Granero - choć jemu lat nie brakuje :D - też pokazał swoje umiejętności. ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Real Madrid Club de Futbol by mojsesh. | Królewscy zdeklasowali Paryżan!
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:44:04 »