Za pewne wszystko na komputerze masz oryginalne, złodzieju.
Po pierwsze: elementarne braki w ortografii, jak kogoś obrażasz, to już przynajmniej zadbaj o poprawną pisownie, byś nie dostał kontr riposty. Jak piszemy "zapewne"?
Po drugie: zważywszy, że na moim PC mam Windowsa, którego dostałem z firmy (oczywiście oryginalny) i programy potrzebne mi do pracy (też oryginalne, choć ani grosza mnie nie kosztowały, firmowe), to tak- wszystko jest legalne. Przeglądarki internetowe istnieją w wersji darmowej, nie oglądam filmów w domu (chodzę do kina jak mam czas i ochotę w weekend), w gry gram na konsoli (nigdy nie miałem pirata, nawet nie wiem jak się to robi- czy się coś przerabia itp, wiedzieć nie potrzebuję). Mam PS Plusa, zresztą jestem osobą dorosłą, pracuję wiec mam i srodki by sobie kupić te dwie lub trzy gry mieś, już gorzej z czasem wolnym, to jest problem.
Jasne, piractwo jest i było, ale jak ktoś jest już złodziejem to niech się tym nie chwali. To oczywiście wina moderacji, która jest tu po prostu śmieszna: sprzedajecie oryginały a nie tępicie piractwa- ot banami. Można założyć nowe konto, jednak staty mówią, że 30% zbanowanych tego nie robi (wiem bo przez dłuższy okres moderowałem pewne forum). Nawet tyle się wam nie chce, dlatego tez ludziom normalnym coraz rzadziej sie chce tu przychodzić. A szkoda, jest tu sporo fajnych gości, pasjonatów piłęczek (np Artur, kilku innych jeszcze- znają się i fajnie z nimi pogadac)