Zagrałem parę meczy. Gra chodzi płynnie ewentualnego warpa czasem łapie przy replayu ale nie często. a początku podobała mi się rozgrywka. Dość realny klimat meczu czasem fajną akcję można było skonstruować jak wyszedl jakis trick to bylo fajnie. animcje ładne i ogólne rozgrywanie piłki przyjemne na full manualu (bez manuala te podania są jakieś za celne wg mnie). Jedyne co raziło to to że piłkarze w obronie biegnąc do piłki poruszają sie po sztywnej linii i bez supercancela nie zmienią kirunku. W ifie to jest lepiej rozwiazane. Podobnie z dobieganiem do podań. Prawie kompletny brak mozliwości wyprzedzenia przeciwnika który nawet stoi i czeka na podanie. Ew też supercancelem ale ma się wrażenie że żeby normalnie biegać trze baby mieć włączony supercancel bez przerwy. W fifie tak jest i sprawdza się znakomicie. Czuć dzięki temu wolność a przynajmniej czuć to że zawodnicy robią to co chcemy. Z ogromną chęcią zostałbym przy PESie w tym roku. Ogólny klimat gameplayu mi się podoba. Niestety dużo bym przeżył gdyby nie to, że przez opóxnienia we wszystkich aspektach gra jest zupełnie niegrywalna. żeby podać z pierwszej piłki to podanie trzeba ndusić niemal w momencie wcześniejszego podania itd. Niby wyszedł ten patch ale nie wiem skąd go zassać (mam wersję "pożyczoną" i nie żałuję, bo gdybym wydał pieniądze na to co dzieje się teraz na boisku byłbym bardzo zawiedziony a nawet zły)
Ogólnie: Gra ma duży potencjał, dużo zalet, czuć ograniczenie trochę wolności w podejmowaniu decyzji, natomiast wszystko zaprzepaszcza to że jest kompletnie niegrywalna jak do tej pory przez opóźnienia.