Może jest tak, że ci co narzekają przyzwyczaili się za bardzo do PES 2013, szybkiego tempa, natychmiastowych zwrotów o 90 stopni i strzałów z każdego miejsca jak by nie był ustawiony. Teraz dopiero czuć, że to namiastka symulacji.
- Zawodnicy są ociężali - może jest tak, że nie są ociężali, tylko nareszcie ważą tyle, ile powinni. W PES 13 ich waga, masa nie miała żadnego znaczenia, latali jak szaleni w te i we wte jakby byli Usainami Boltami. Messi tak przebierał nogami, że nie było ich prawie widać:P Teraz czuć że coś ważą, poruszają się dla mnie podobnie jak w FIFIE i to mi się podoba.
Grałem w demo FIFY 14 przez ostatnie dni i szczerze mówiąc u mnie mają takie same opóźnienie jak w PES 14, nie skrecają w miejscu i natychmiastowo, tylko potrzebują czasu - jak naprawdę. Fizyka ciał po prostu.
- Wszystkie te nowe opcje sterowania da się wyłączyć i ja tak zrobiłem, ale w treningsch będę ogarniał co i jak, może okaże się przydatne, na razie jednak nie ogarniam i gram na starym.
- Bramkarze czasem popełniają błędy, ale ogólnie są ZAJEBISCI - zasaveowałem ze 4 ich interwencje, gdy wyjmowali niesamowite piłki jedną ręką w okno - cudo po prostu.
Ich animacje są świetne, nareszcie rzucają się z.jedną ręką wyciągniętą, a nie dwoma.
Wyrzut piłki już nie wygląda jak balonik, jest mocny i szybki - tego mi brakowało.
- Gameplay jest wolny, ale ja lubię konstruować akcję długo i teraz mam ku temu okazję. Gra faworyzuje tych, którzy umieją grać i rozgrywać akcję, a nie szybka piłka na palę do CR7 i sam na sam, tego już nie ma. Trzeba przecienika ropodawać i znaleźć słaby punkt obrony - coś pięknego.
Obrońcy SI są cholernie inteligentni, zastawiają wolne pole, wyprzedzają moje ruchy, walczą do końca i myślą, w końcu są mądrzy.
- Rękawice bramkarskie w końcu przylegają do rąk:)
- Gra bramkarzem jest raczej słaba i nudna, takjak i u konkurencji, ale mimo wszystko dobrze, że jest.
- Brak 70% prawdziwych twarzy zawodników to żenada ze strony Konami, nie wiem czemu ma służyć ten zabieg - przecież stworzenie twarzy 1 tysiącowi zawodników dwóm osobom zajęło by może 3 dni, nie więcej. Głupota.
- Stracili mnóstwo licencji, nawet na Japońską kadrę - Japońska gra a nie ma w niej narodowej kadry - żenada. EA kopie leżącego.
Legia ma w składzie niejakiego Wientczrka na bramce, widać że Legia robiona na odwal się i z randomowego teamu.
- Overale są dziwne, bo dlaczego Furman ma mieć 85, Żyro 83 chyba na lewym ataku, kto tam jeszcze - Diego Milito ponad 90, Kaka 88? Za co? no wiele jest randomowych overali, ale przynajmniej docenili w końcu gwiazdy - Lewy z 78 na 91, Falcao też z 78 chyba na 95, Van Persie 95 na CF, El Sharawy 87.
Z Overalami pojechali, ale lepiej za dużo niż za mało jak dla mnie.
-