A moim zdaniem ludzie po prostu nie lubią zmian. Została wprowadzona kolosalna zmiana - moim zdaniem na lepsze. Chociaż miałem chwile zwątpienia, po rozegraniu dużej ilości spotkań, pokombinowaniu z ustawieniami, każdy mecz nakręca mnie na kolejny... PES poszedł ostro w stronę symulacji, a co za tym idzie realizmu. I naprawdę wyszło im to dobrze. Ale wiadomo że nie każdemu się to podoba, niektórzy wolą dynamiczniejszą akcje, szybkie odbiory i jeszcze szybsze kontry
. W końcu istnieje możliwość strzału z wolnego z 20 metrów, przecież w 13 to było praktycznie nie możliwe, poprawiono bramkarzy - narzekacie na to że bronią strzały z dystansu a puszczają babole z bliska. A jak jest w prawdziwym futbolu? Świetne jest odwzorowanie bramkarzy. Odbiór piłki jest teraz trudniejszy, i dobrze. Nie wystarczy teraz trzymać R1 + X i oglądać jak odbieramy piłkę. Trzeba samemu się dobrze ustawić i w odpowiednim momencie kliknąć podwójnie X. Całe budowanie akcji od obrony to dla mnie cudo
.
Na minus opóźnienie przy zmianie zawodnika. To akurat boli, ale myślę że Konami wypuści patch który to naprawi. Strzały z pierwszej - to również do poprawy. No i ogólnie siedzę na treningu i ni cholery nie idzie ogarnąć tricków. Auto feint mam wyłączony a i tak nie idzie nic uklepać - nie wiem czy nie ma to związku z tym opóźnieniem jak ze zmianą zawodnika.
Ludzie - spróbujcie wczuć się w mecz, spróbować coś stworzyć a nie grać na hejnał