Czyli jak to zwykle bywa- skompromitowali się. Ile było pokazywania next-gen twarzy, mówienia o ultra zajebistych animacjach, a tu będzie wersja past gen na PS3 i 360 (a tym samym taka sama na PC w lepszej rozdziałce)
Nowy silnik na takich starych sprzętach nie ma szans zaskoczyć.
No ale nic, mi PES13 się podobał, może 14 będzie lepsza, to się kupi. Oby, oby.
Jak dla mnie dobry ruch ze strony Konami.
Napisali, przyznali się, że ich po prostu nie stać. I słusznie, nie ma co się dziwić. Sprzedaż PES'a 2013 na tle FIFY 13 wynosiła 60:1. Na 120 osób w sklepie tylko jedna kupiła PES'a, reszta kupiła FIFĘ. A że FIFA sprzedała ponad 100 mln egzemplarzy , PES sprzedał niecałe 2 mln.
Wydawali takiego samego bubla od 2008 roku, więc i sprzedaż mała.
Poza tym Adam Bhatti odpowiedział też w inny sposób na pytanie, czemu nie będzie PES'a na next gen: ,,A jak myślisz, ile osób kupi konsole nowej generacji w tym roku? Nie patrz na siebie, patrz na innych".
I z tym się zgodzę, bo ja również nie kupie konsoli next genu w tym roku. Kupię albo XBOX'a 360 albo PS3, gdyż cena tych dwóch konsol będzie o wiele mniejsza. I na te konsole ludzie kupią nowego PES'a, gdyż nowa FIFA będzie po prostu aktualizacją składów. Już wiele fanów FIFY zapowiedziało, że nie kupi w tym roku gry od EA na PC, bo to strata pieniędzy.
W tym roku PES sprzeda się o wiele lepiej niż poprzednio, jestem tego pewny.