Autor Wątek: PES 2014 - problemy, błędy, pytania  (Przeczytany 457647 razy)

Offline Raphael

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 26.12.2013r.
Odp: PES 2014 - problemy, błędy, pytania
« Odpowiedź #1320 dnia: Styczeń 03, 2014, 13:07:49 »
To jest żałosne !!! przez yebane servery konami mam nadane rate "c" i nie moge brac udziału w turniejach oO to sie w głowie nie mieści !!! raz wyszedlem bo z mojej winy mialem disconnect ! jak sie ludzi osądza za połączenie to najpierw pdalska firma konami niech posprząta swój burdel u siebie bo jak narazie żółtki nie potrafią ogarnąć błędów i coś im nie idzie.
Co teraz niby ? mam czekac 8 lat aż dostane rate "b" i liczyć na cud że [cenzura] z konami mnie nie rozłączą ?
Wiem że to nie moja wina bo gram na codzień w Battlefield 3 i mam wszystko z netem wporządku !

Offline JacobCFC

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 30.12.2010r.
  • Gram w: PES 2018
« Odpowiedź #1321 dnia: Styczeń 03, 2014, 16:51:46 »
To jest żałosne !!! przez yebane servery konami mam nadane rate "c" i nie moge brac udziału w turniejach oO to sie w głowie nie mieści !!! raz wyszedlem bo z mojej winy mialem disconnect ! jak sie ludzi osądza za połączenie to najpierw pdalska firma konami niech posprząta swój burdel u siebie bo jak narazie żółtki nie potrafią ogarnąć błędów i coś im nie idzie.
Co teraz niby ? mam czekac 8 lat aż dostane rate "b" i liczyć na cud że [cenzura] z konami mnie nie rozłączą ?
Wiem że to nie moja wina bo gram na codzień w Battlefield 3 i mam wszystko z netem wporządku !

Człowieku ile razy jeszcze napiszesz jedno i to samo? Wszystkie Twoje posty odnoszą się do tego jaka to gra nie jest chu***a, a KONAMI dało dupy. Tak więc po co grasz w to dalej? Sprzedaj lub odłóż grę głęboko do szafy i będziesz mieć spokój, a nie wyładuj swojej frustracji na forum. Na kilkanaście turniejów online, rywale uciekli w takiej ilości, że policzył bym to na palcach jednej ręki.

Offline Raphael

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #1322 dnia: Styczeń 03, 2014, 17:23:11 »
Człowieku ile razy jeszcze napiszesz jedno i to samo? Wszystkie Twoje posty odnoszą się do tego jaka to gra nie jest chu***a, a KONAMI dało dupy. Tak więc po co grasz w to dalej? Sprzedaj lub odłóż grę głęboko do szafy i będziesz mieć spokój, a nie wyładuj swojej frustracji na forum. Na kilkanaście turniejów online, rywale uciekli w takiej ilości, że policzył bym to na palcach jednej ręki.

Jeśli nie widzisz tego że chce sie dowiedzieć w jaki sposób mój rating zmieni sie na "b" to jesteś ułomem... pisze jak chce i bede to robił nie zależnie od tego czy ci to pasi czy nie...zamiast krytykowac moje posty użył byś mózgu i odpowiedział lub poradził mi co i jak,ale po co jak sie ma tunel próżniowy w banaiku.
Jak ci nie pasuje to "odłóż sie głęboko do szafy" i nieczytaj moich postów.

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
  • Dostał Piw: 37
  • Na forum od: 10.01.2011r.
  • Madridistas :)
    • Status GG
    • Barcelona jest modą,Real legendą
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1323 dnia: Styczeń 03, 2014, 18:06:55 »
żeby ranking zmienił ci się na B z C musisz rozegrasz parę meczy bez rozłączenia z czyjejś winy (niestety nie wiem ile to te parę,mi jak z AAA spadł na AA, to po 10 meczach miałem znowu AA) Gram turnieje tam mecze są po 5 min, łatwo ugrać dużo pkt,łatwo też stracić,no i quterów tam nie ma praktycznie i Ranking uprzejmości szybciej się zmienia.

Offline Raphael

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #1324 dnia: Styczeń 03, 2014, 20:14:06 »
żeby ranking zmienił ci się na B z C musisz rozegrasz parę meczy bez rozłączenia z czyjejś winy (niestety nie wiem ile to te parę,mi jak z AAA spadł na AA, to po 10 meczach miałem znowu AA) Gram turnieje tam mecze są po 5 min, łatwo ugrać dużo pkt,łatwo też stracić,no i quterów tam nie ma praktycznie i Ranking uprzejmości szybciej się zmienia.

Dzięki wielkie kolego za odpowiedź :D zauważyłem właśnie że master league i w turniejach tak nie rozłącza :D cześniej grałem tylko rankingowe mecze i 3,4 mecze na /10 rozłącza i tam sie dorobiłem "C"
Teraz musze sobie poprawić na "B" bo na "C" na turnieje nie wpuszcza ;p
Dzięki za odpowiedź jeszcze raz i pozdrawiam :D

Offline Michael^^

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 23.10.2011r.
« Odpowiedź #1325 dnia: Styczeń 04, 2014, 16:05:47 »
Wie ktoś czemu gdy poruszam prawą gałką w dół to nie reaguje , w prawo lewo i góre działa. Mam włączone analogi , oraz podczas kalibrowania pada oś z (czyli góra , dół prawa gałka) ten niebieski pasek jest do połowy i rusza się tylko w jedną strone. Na xp dobrze działało a tu na 7 nie chce

Offline es_sabbi

• Prezydent FIFA
  • Dostał Piw: 35
  • Na forum od: 22.10.2008r.
  • 达米安是我的主人
    • Status GG
  • Gram w: PES 2017 PC
« Odpowiedź #1326 dnia: Styczeń 04, 2014, 16:35:37 »
Witam, otóż mam taki problem...
Moja karta graficzna to
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Czyli teoretycznie gra powinna śmigać aż miło, jednak gra strasznie tnie, w ustawieniach wyskakuje mi komunikat, który dołączam w screenie...
Wyprzedzając odpowiedzi typu "uruchom w procesie NVIDIA", uruchamiam, ale to nic nie daje... Mam ustawione jako domyślne uruchamianie gier przez NVIDIE...
Ma ktoś podobny problem? Wie jak sobie z nim poradzić? Pozdro i liczę na odpowiedź.

A kto Cię tak okłamał że Twoja karta jest super?? Przecież już od razu widać że to karta graficzna do laptopów a one są o wiele wiele słabsze niż pełnowartościowe karty graficzne.
Po prostu masz za słabą grafikę do PESa 14

Offline sempre_barca

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 16.08.2011r.
« Odpowiedź #1327 dnia: Styczeń 04, 2014, 17:07:45 »
Parę lat temu kupiłem sobie pada. Używałem go do każdej kolejnej wersji PES począwszy od 2009 roku. Niestety w najnowszej wersji pad ten nie działa. Przypisuję wszystko tak jak miałem w poprzednich częściach ale i tak nie daje to efektu. Mógłby ktoś coś poradzić?

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1328 dnia: Styczeń 04, 2014, 18:12:29 »
Parę lat temu kupiłem sobie pada. Używałem go do każdej kolejnej wersji PES począwszy od 2009 roku. Niestety w najnowszej wersji pad ten nie działa. Przypisuję wszystko tak jak miałem w poprzednich częściach ale i tak nie daje to efektu. Mógłby ktoś coś poradzić?
A zaznaczyłeś opcje DirectInput jak ustawiasz klawisze??
author=APATOROWIEC link=topic=132474.msg901034#msg901034 date=1388849037]
Witam, otóż mam taki problem...
Moja karta graficzna to
Czyli teoretycznie gra powinna śmigać aż miło, jednak gra strasznie tnie, w ustawieniach wyskakuje mi komunikat, który dołączam w screenie...
musisz ustawić na domyślna karte ta geforca bo ci wyczytuje ta druga.Czytaj tutaj REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline Raphael

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #1329 dnia: Styczeń 04, 2014, 20:47:01 »
Orientuje sie ktoś czy da sie zwrócić gre na steam ? kończe raczej przygode z PES 14 bo sie nie da w to grać MU vs MILAN 1:0 70 min... 2 x longball i typ mi 2 bramki pakuje bo wystarczy ze uda sie longball a bramkarz na 99% nie wybroni... okropnie sQrwili tą gre,aż szkoda bo tyle lat sie grało i takie gówno z ulubionego tytułu zrobili.
Nie wiem jak wy ale ja jestem w choj nerwowym człowiekiem i jak by obok mnie siedział typ który spamuje longball-e to pociął  bym mu morde nożem za takie coś...
50% pustaków w tej grze 20% skill playerzy,a 30% kupiła gre i jeszcze nie wie w jaki chłam sie wpierdo**ła xd
Dziś już wiem dlaczego zmienili kilka lat temu nazwe z EVOLUTION na PES... ta gra nie EWOLUUJE od tamtego czas xd
Pozdro !

Offline pavulon666

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 03.10.2012r.
« Odpowiedź #1330 dnia: Styczeń 04, 2014, 21:15:06 »
Dlatego nie ma co kupować gry bez wypróbowania. Ta czesc ma tak nierowny w cholere poziom i tak ewidetne bugi ze widac ze zadnych testow nie bylo. Nie ma sie co wkurzac lepiej sciagac wersje scenowe jesli konami robi jaja z demem i nie kupowac.  Fifa moze i nie ma tak dobrej fizyki pilki ale calosc trzyma jako taki poziom bez ewidetnych wpadek.
Pogralem chwile i juz wiem ze ilosc sprzedanych sztuk to nie tylko marketing bo da sie czerpac przyjemnosc z rozgrywki.
Jesli konami juz nie stac na dopracowywanie gier niech zrezygnuja albo wydaja gierke jako Indie.

Mozna zastanawiac sie nad  ta firma skoro po wzglednie grywalnej 13ce wydaja skopana 14ke i co roku likwiduja elementy udane zastepujac jakimis biednymi np. wypuszczanie zawodnika. A wchodząc w tryby gry mozna wrecz zrywac pajeczyny tu od lat nikt nie zaglądał. Od pesa 6 ta seria cierpi na zastoj i brak logiki juz jakiejkolwiek.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2014, 21:19:28 wysłana przez pavulon666 »

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1331 dnia: Styczeń 04, 2014, 21:25:29 »
Dziś już wiem dlaczego zmienili kilka lat temu nazwe z EVOLUTION na PES
tamto E oznacza EVOLUTION
" border="0" border="0

Offline Raphael

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #1332 dnia: Styczeń 04, 2014, 21:47:37 »
tamto E oznacza EVOLUTION

Tak wiem lecz nazwa zmieniona jest ... ewolucja bugów.
Ludzie na różnych forach,recenzjach,opiniach piszą/mówią że "pes to symulator" i chybą sie mylą razem z tymi co tą gre robili xd
Ja grałem w 14 na piracie i mi sie podbało mimo wielu błędów jakie widziałem,zdecydowałem sie kupić pes 14 i mam w niego przegrane jakies 50meczów online i nie miałem zielonego pojęcia że tak łatwo kilka a nawet kilkanaście razy w jedym meczu można minąć obrone przeciwnika,jednym zagraniem i obrona patrzy sie jak debile po czym dopiero  rozpoczyna bieg i w momencie jak czują dupe przeciwnika pada bramka i tak co chwile ; O lub kolejna cudowna gra w wykonaniu debili grających taki iż zaczynają od środka pola wykonując 2 sztuczki(zwody) i tym że wspaniałym pomysłem są już pod naszym polem karny,teraz wystarczy użyć lobowania bo bramkarz stojący nawet na 2metrze przed bramką nie da rady sie cofnąć tej jakże długiej drogi i wybronić ten piekielnie silny strzał ! :D
Dobrze wiedzieć  że jest kolega taki jak wyżej Pavulon666 który widzi błędy i jako realista podchodzi do sprawy a nie wywyższa tytuł PES jako jego fan !
Szczerze byłem fanem PES od chyba 10 lat i nienawidziłem fify,ale dzisiaj bym z chęcią sprawdził jak sie gra w fifke ; ) ale jak narazie nie moge bo wydałem hajs na Bug Pes 2014. Trudno za rok może będzie lepiej ;p

Offline Grzegorz1321

• I - ligowiec
  • Na forum od: 13.12.2009r.
  • Hala Madrid!!
« Odpowiedź #1333 dnia: Styczeń 05, 2014, 00:32:59 »
Dobrze Cię rozumiem ja też jestem w tej grze od dawien dawna ale to co się dzieje z roku na rok przechodzi ludzkie pojęcie.. kiedyś ta gra według mnie gromiła Fife. Teraz mam tą i tą gre choć fifa dalej mnie wkurza to wydaje mi się że nasz dzisiejszy PES nie ma do niej startu. Już same tryby ostro [cenzura].. a o online lepiej nie wspominać
" border="0" border="0

Offline APATOROWIEC

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 28.12.2006r.
« Odpowiedź #1334 dnia: Styczeń 05, 2014, 02:23:25 »
Po dogłębnym przeszukaniu internetu udało mi się znaleźć File Loader, ściągnąłem go, poustawiałem i teraz sprawa wygląda następująco...

Udało się ustawić, aby odczytywało kartę graficzną GeForce jako tą główną (wcześniej, mimo iż miałem ustawione uruchom procesor NVIDIA o dużej wydajności i tak nie widziało tej lepszej karty), wszędzie jest Good/OK (a swoją drogą, co jest lepsze? Good czy OK?) więc teraz już żaden znawca chyba mi nie powie, że mam za słabą kartę graficzną...
Aczkolwiek problem pojawia się nadal, tzn. mimo tego iż mój komp spełnia wszystkie wymagania tej gry, nie da się grać... Tnie na maxa, na najniższych, średnich i wysokich detalach... Nie da się grać, a gra powinna chodzić płynnie na najwyższych (i jakiś czas chodziła, dopiero od pewnego czasu zaczęła ciąć), zrobiłem format, bo myślałem, że komp zasyfiony, ale to nie pomogło, sterowniki mam wszystkie najnowsze zainstalowane...
Wie ktoś o co może chodzić? Co zrobić żeby gra działała płynnie?
Pozdro

Offline JacobCFC

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 30.12.2010r.
  • Gram w: PES 2018
« Odpowiedź #1335 dnia: Styczeń 05, 2014, 09:38:01 »
Orientuje sie ktoś czy da sie zwrócić gre na steam ? kończe raczej przygode z PES 14 bo sie nie da w to grać MU vs MILAN 1:0 70 min... 2 x longball i typ mi 2 bramki pakuje bo wystarczy ze uda sie longball a bramkarz na 99% nie wybroni... okropnie sQrwili tą gre,aż szkoda bo tyle lat sie grało i takie gówno z ulubionego tytułu zrobili.
Nie wiem jak wy ale ja jestem w choj nerwowym człowiekiem i jak by obok mnie siedział typ który spamuje longball-e to pociął  bym mu morde nożem za takie coś...
50% pustaków w tej grze 20% skill playerzy,a 30% kupiła gre i jeszcze nie wie w jaki chłam sie wpierdo**ła xd
Dziś już wiem dlaczego zmienili kilka lat temu nazwe z EVOLUTION na PES... ta gra nie EWOLUUJE od tamtego czas xd
Pozdro !

A ile dniu już masz grę? Wg polskiego prawa masz 10 dni na zwrócenie zakupionego towaru, chociaż wystarczy minuta googlowania i wywnioskujesz, że masz 1% szans, że uda Ci się odzyskać pieniądze za grę kupioną w steamie.

Tutaj jest ciekawy artykuł na ten temat:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2014, 09:40:00 wysłana przez JacobCFC »

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1336 dnia: Styczeń 05, 2014, 12:24:24 »
Udało się ustawić, aby odczytywało kartę graficzną GeForce jako tą główną (wcześniej, mimo iż miałem ustawione uruchom procesor NVIDIA o dużej wydajności i tak nie widziało tej lepszej karty), wszędzie jest Good/OK (a swoją drogą, co jest lepsze? Good czy OK?) więc teraz już żaden znawca chyba mi nie powie, że mam za słabą kartę graficzną...
Aczkolwiek problem pojawia się nadal, tzn. mimo tego iż mój komp spełnia wszystkie wymagania tej gry, nie da się grać... Tnie na maxa, na najniższych, średnich i wysokich detalach... Nie da się grać, a gra powinna chodzić płynnie na najwyższych (i jakiś czas chodziła, dopiero od pewnego czasu zaczęła ciąć), zrobiłem format, bo myślałem, że komp zasyfiony, ale to nie pomogło, sterowniki mam wszystkie najnowsze zainstalowane...
Wie ktoś o co może chodzić? Co zrobić żeby gra działała płynnie?
Pozdro
good jest lepsze niż ok.  Twoja karta nie jest taka dobra,do pesa powinna wystarczyć,ale do innych gier jest już słaba. Możesz zobaczyć jaka masz częstotliwość odświeżania Hz na monitor (PPM/rozdzielczość ekranu/ustawienia zaawansowane/monitor) i zobacz czy pomogło,a jak nie to włacz program nvidia i wyłącz synchronizacje pionowa.

Zloty

• Gość
« Odpowiedź #1337 dnia: Styczeń 05, 2014, 13:27:25 »
Mam w laptopie taką samą kartę graficzną i ilość pamięci ram ale za to gorszego procka i gra mi działa na full detalach.Mam procesor pentium b960 2x2.2 ghz.

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #1338 dnia: Styczeń 05, 2014, 13:53:59 »
Bez przesady że do innych gier się nie nadaje.
Sądzicie że gry muszą być odpalane na full detalach ? Tym mają się wzorować gracze, wydawać kasę na najnowsze podzespoły. Nie dla każdego liczy się grafika.

Wgrałeś patch 1.06 ?
Zainstalowałeś DirectX z płyty ?
Wejdź w ustawienia karty graficznej (GeForce) i wyłącz synchronizacje pionową, oraz poustawiaj niektóre elementy na wydajność (coś w ten deseń).
Może jakieś inne oprogramowanie zbyt obciąża system lub koliduje z grą.
Możesz też spróbować podnieść priorytet w menadżerze zadań dla pes2014.exe na wysoki.

Offline Raphael

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #1339 dnia: Styczeń 05, 2014, 14:04:12 »
A ile dniu już masz grę? Wg polskiego prawa masz 10 dni na zwrócenie zakupionego towaru, chociaż wystarczy minuta googlowania i wywnioskujesz, że masz 1% szans, że uda Ci się odzyskać pieniądze za grę kupioną w steamie.

Tutaj jest ciekawy artykuł na ten temat:

Gre posiadam od 28grudnia ;p własnie przed momentem wysłałem wiadomośc do steam-a z zapytaniem o możliwość zwrotu kasy i usunięcie produktu z mojego konta.
Mam nadzieje że sie uda bo w innym wypadku będe zmuszony grać w tą 14 ; / co mi nie podchodzi za bardzo.
Dzięki za pomoc :D

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1339 dnia: Styczeń 05, 2014, 14:04:12 »