Autor Wątek: PES 2014 - problemy, błędy, pytania  (Przeczytany 457642 razy)

Offline APATOROWIEC

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 28.12.2006r.
Odp: PES 2014 - problemy, błędy, pytania
« Odpowiedź #1340 dnia: Styczeń 05, 2014, 14:31:30 »
Ale ja nie mówię, że moja karta jest taka zajebista, bo wiem, że jest to przeciętniak na dzisiejsze czasy, ale jak na wymagania PESa jest bardzo dobra.
Patch 1.06 wgrałem, directX zainstalowany mam, popróbowałem z tą synchronizacją pionową, ale i tak nic nie pomogło, ale teraz wpadłem na pomysł... Możliwe, że to od... zakurzonego wiatraczka? Bo zauważyłem, że gdy włączam PESa zaczyna głośno chodzić, a dawno nie był czyszczony...
Inne oprogramowanie odpada, bo mam w zasadzie wgranego samego windowsa + sterowniki + kilka najpotrzebniejszych programów, no i PESa, nic więcej.
Ogarnia ktoś czy to może być wina wiatraczka?
Pozdro!

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #1341 dnia: Styczeń 05, 2014, 14:56:49 »
Jesteś pewien że wgrałeś all sterowniki do tego laptopa jakie są potrzebne... raczej tam gdzieś musi być wina.
Mniemam że sterowniki wgrałeś od grafy ale pod wydanie laptopowe, nie desktopowe ?
Możesz po przeczyszczać sloty w tym laptopie jak potrafisz.
Raczej to nie wina wiatraka. Po prostu zwiesza obroty pod obciążeniem to głośniej chodzi, możliwe potrzebne smarowanie łożysk, mogą też być przetarte, ale to nie tego wina :P

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
  • Dostał Piw: 37
  • Na forum od: 10.01.2011r.
  • Madridistas :)
    • Status GG
    • Barcelona jest modą,Real legendą
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1342 dnia: Styczeń 05, 2014, 15:41:43 »
Ale ja nie mówię, że moja karta jest taka zajebista, bo wiem, że jest to przeciętniak na dzisiejsze czasy, ale jak na wymagania PESa jest bardzo dobra.
Patch 1.06 wgrałem, directX zainstalowany mam, popróbowałem z tą synchronizacją pionową, ale i tak nic nie pomogło, ale teraz wpadłem na pomysł... Możliwe, że to od... zakurzonego wiatraczka? Bo zauważyłem, że gdy włączam PESa zaczyna głośno chodzić, a dawno nie był czyszczony...
Inne oprogramowanie odpada, bo mam w zasadzie wgranego samego windowsa + sterowniki + kilka najpotrzebniejszych programów, no i PESa, nic więcej.
Ogarnia ktoś czy to może być wina wiatraczka?
Pozdro!
a pobierałeś najnowsze sterowniki do grafiki ??? REJESTRACJA lub LOGOWANIE
jak masz najnowsze to spróbuj odinstalować i wgraj te z płyty co miałeś z karta lub pobierz starsze.
Możesz jeszcze pobrać program Advanced SystemCare 7 REJESTRACJA lub LOGOWANIE ma on dużo funkcji takich jak : rozwiązywanie problemów związanych z błędnymi wpisami w rejestrze, naprawianie konfiguracji systemu, usuwanie komponentów szpiegowskich i reklamowych z komputera czy zwalnianie miejsca na dysku poprzez kasowanie zbędnych plików. i jest po polsku odznacz w nim aby funkcje aktualizuj system i go wałcz ,jest po polsku, poza tym program ma funkcje Tryb Wydajności po której włączeniu wyłącza niepotrzebne programy działające w tle zamulające komputer i czyszczę nie pamieć ram,poza tym widzisz na pasku programu jakie jest zużycie CPU i ramu. To wszystko czyści kompa i usprawnia system,radze spróbować nawet po formacie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2014, 15:46:13 wysłana przez lukakosa »

Offline tomek243

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.12.2012r.
« Odpowiedź #1343 dnia: Styczeń 06, 2014, 10:20:13 »
Witam, ja mam dwa problemy z grą.. i bardzo prosze o pomoc :) po pierwsze brak dzwieku w grze, a po drugie za kazdym razem koło 70 minuty meczu wyrzuca mnie z gry z informacja ze wystapił błąd, ktos mógłby podrzucic jakies rozwiązania tych problemów? z góry dzieki :)

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1344 dnia: Styczeń 06, 2014, 11:58:41 »
Witam, ja mam dwa problemy z grą.. i bardzo prosze o pomoc :) po pierwsze brak dzwieku w grze, a po drugie za kazdym razem koło 70 minuty meczu wyrzuca mnie z gry z informacja ze wystapił błąd, ktos mógłby podrzucic jakies rozwiązania tych problemów? z góry dzieki :)
co do błędu,to jak masz jakieś pacze czy spolszczenie to na pewno wina tego wiec odinstaluj pacz lub jak się nie da to przeinstaluj grę,usuń pliki z Ukrytego folderu na Dysk C/program Data/Download/Konami
A co do dźwięku to zaktualizuj DirectX  REJESTRACJA lub LOGOWANIE
jak nie pomoże to w zakładce audio w settings zmień z surround na stereo lub odwrotnie.

Offline tomek243

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1345 dnia: Styczeń 06, 2014, 13:49:59 »
dzieki wielkie, spróbuje to wszystko zrobic :)

Offline tomek243

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1346 dnia: Styczeń 06, 2014, 14:32:31 »
Pierwszy raz zagralem caly mecz z dzwiekiem hehe, dzieki :) tylko co teraz z paczami? bo nie mam nowych tranfserów, nie wiesz jak zrobic zeby znowu mnie nie wyrzucalo gdy sciagne patcha?

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1347 dnia: Styczeń 06, 2014, 14:52:06 »
Pierwszy raz zagralem caly mecz z dzwiekiem hehe, dzieki :) tylko co teraz z paczami? bo nie mam nowych tranfserów, nie wiesz jak zrobic zeby znowu mnie nie wyrzucalo gdy sciagne patcha?
zainstaluj pacza 1.06 konami sobie (wersje DVD = .zip) nie bedzie wyrzucało po orginalnym paczu i rozgrywka sie poprawi REJESTRACJA lub LOGOWANIE
a transfery i twarze to ściągnij DLC Z POZIOMU GRY: Odpal GRĘ - następnie INFORMATION i pobierz DATA PACK UPDATE  ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2014, 14:53:42 wysłana przez lukakosa »

Offline Vitas1990

• Amator
  • *
  • Na forum od: 18.12.2013r.
« Odpowiedź #1348 dnia: Styczeń 06, 2014, 15:25:30 »

Witam
irytują mnie  ciągłe sytuacje gdy w polu karnym gościu wysuwa mi piłkę obrońca skręca i zabiera piłkę gdybym miał kontrole nad zawodnikiem mógł bym zmienić kierunek i przejąć piłkę niestety mój zawodnik biegnie cały czas prosto do momentu aż przeciwnik przejmie piłkę lub  podanie dojdzie do mnie co zdarza się niezwykle rzadko
ten auto ruch bardziej przeszkadza niż pomaga
czy da się to wyłączyć w ustawieniach PES 14 /za pomocą jakiegoś moda lub po prostu wciskając odpowiedni przycisk na padzie podczas gry
gram na PC
Za odpowiedź z góry dziękuje

Offline tomek243

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1349 dnia: Styczeń 06, 2014, 16:23:20 »
Dzieki, juz wszystko gra :) jeszcze jedno pytanie, czy gra online zalezy glownie od szybkosci internetu? czy zacinanie sie moze byc spowodowane czyms innym jeszcze? czyms co mozna poprawic samemu?

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1350 dnia: Styczeń 06, 2014, 17:09:00 »
Dzieki, juz wszystko gra :) jeszcze jedno pytanie, czy gra online zalezy glownie od szybkosci internetu? czy zacinanie sie moze byc spowodowane czyms innym jeszcze? czyms co mozna poprawic samemu?
musisz mieć tez ping w miarę dobry (czym niższy tym lepszy) zrób speed testa tu REJESTRACJA lub LOGOWANIE i podaj wyniki.
Oczywiście może sie przycinać jak masz za słabego kompa to i online się będzie cięło, reszta lagów to niestety wina serwerów konami lub gości którzy spowalniają transfer i kombinują nie uczciwie.

Offline tomek243

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1351 dnia: Styczeń 06, 2014, 17:24:27 »
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
i jak uwazasz?

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1352 dnia: Styczeń 06, 2014, 18:00:58 »
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
i jak uwazasz?
spokojnie wystarczy...

Offline tomek243

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1353 dnia: Styczeń 06, 2014, 18:04:11 »
Ok, dzieki serdeczne za cała pomoc :) dobrze ze są tacy ludzie :)

Offline ptaszysko1

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.10.2013r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1354 dnia: Styczeń 07, 2014, 09:09:24 »
Witam mam problem i nie za bardzo wiem jak to opisać.
Otóż kupiłem sobie oryginała żeby się uczciwie nią pocieszyć
Zainstalowałem gre i wszystko oki potem instalowałem ze stronki pesedit blog następujące patche 01,02 ,1.0 1.1 oraz ostatni który zainstalowałem to 1,3 i wszystko grało do momentu kiedy przy wczytywaniu gry otwierała mi się strona internetowa na której pisze An update is required i do pobrania na dole dwa pliki
DVD Version Update File: PES2014Patch106.zip
Download Version Update File: PES2014_Patch1_06.exe
Niestety żadnego z nich nie mogę zainstalować wywala jakiś problem.Dzisiaj rano zainstalowałem patch 2,1 niestety gra zaczęła się wgrywać lecz niestety czarny ekran dalej się nie wgrywał więc spowrotem zainstalowałem patch 1,3 i wszystko gra mam Data pack 1.00 Version 1.01 jak to poinstalować żeby wszystko chodziło

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1355 dnia: Styczeń 07, 2014, 11:56:15 »
Witam mam problem i nie za bardzo wiem jak to opisać.
Otóż kupiłem sobie oryginała żeby się uczciwie nią pocieszyć
Zainstalowałem gre i wszystko oki potem instalowałem ze stronki pesedit blog następujące patche 01,02 ,1.0 1.1 oraz ostatni który zainstalowałem to 1,3 i wszystko grało do momentu kiedy przy wczytywaniu gry otwierała mi się strona internetowa na której pisze An update is required i do pobrania na dole dwa pliki
DVD Version Update File: PES2014Patch106.zip
Download Version Update File: PES2014_Patch1_06.exe
Niestety żadnego z nich nie mogę zainstalować wywala jakiś problem.Dzisiaj rano zainstalowałem patch 2,1 niestety gra zaczęła się wgrywać lecz niestety czarny ekran dalej się nie wgrywał więc spowrotem zainstalowałem patch 1,3 i wszystko gra mam Data pack 1.00 Version 1.01 jak to poinstalować żeby wszystko chodziło
Jak chcesz grać online to nie instaluj tych paczy pesedit bo maja błędy i wywala z gry albo się nie chce włączyć,offline zreszta to samo radze grac na czystym nie ma wtedy problemów (a jak juz instalujesz to nie musisz wgrywać wszystkich po kolej tylko ostatni to jest chyba REJESTRACJA lub LOGOWANIE i wystarczy)
 Żeby gra teraz chodziła to odinstaluj grę,usuń pliki z Ukrytego folderu na Dysk C/program Data/Download/Konami (to bardzo ważne bo tam jest pesedit i po od instalowaniu gry on tam zostanie i nic ci to nie da,musisz pokazać ukryte foldery żeby widzieć ten folder na Windows 7 może to nie byc w program data tylko innym ukrytym folderze, więc poszukaj folderu Download/konami gdzieś jest na pewno). Jak to zrobisz wgraj Grę od nowa, później pobierz i zainstaluj pacza 1.06 konami sobie (wersje DVD = .zip) nie będzie wyrzucało po oryginalnym paczu i rozgrywka się poprawi REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Na koniec ściągnij DLC Z POZIOMU GRY: Odpal GRĘ - następnie INFORMATION i pobierz DATA PACK UPDATE  (doda ci transfery i dużo nowych twarzy i parę zestawów koszulek i butów i jest potrzebne do online. To wszystko  ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2014, 12:07:15 wysłana przez lukakosa »

Offline rytwin13

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.01.2014r.
« Odpowiedź #1356 dnia: Styczeń 07, 2014, 16:59:56 »
Witam
Kupilem swojego lapa 3 lata temu. Od zawsze grałem w PESa i każda kolejna część począwszy od 11 chodzi mi normalnie na ustawieniach HIGH. Grając parę miesięcy temu jeszcze w PES 13 gra chodziła bez zarzutu. Miałem mały problem format i te sprawy. Po ponownym zainstalowaniu gry zauważyłem że mam rozmazane tekstury (tzn. stroje są takie rozmazane boisko też) i szczerze mówiąc gra mi sie jakoś tak dziwnie od tamtego momentu tysiac razy odinstalowywalem i instalowalem ponownie gre. nic to nie dało. Gdy tylko wyszła 14nastka zainstalowałem ją a problem pozostał taki sam. Nie mam pojęcia co mam zrobić i bardzo proszę o pomoc. Z góry dziekówa!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2014, 17:01:35 wysłana przez rytwin13 »

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1357 dnia: Styczeń 07, 2014, 18:53:00 »
Witam
Kupilem swojego lapa 3 lata temu. Od zawsze grałem w PESa i każda kolejna część począwszy od 11 chodzi mi normalnie na ustawieniach HIGH. Grając parę miesięcy temu jeszcze w PES 13 gra chodziła bez zarzutu. Miałem mały problem format i te sprawy. Po ponownym zainstalowaniu gry zauważyłem że mam rozmazane tekstury (tzn. stroje są takie rozmazane boisko też) i szczerze mówiąc gra mi sie jakoś tak dziwnie od tamtego momentu tysiac razy odinstalowywalem i instalowalem ponownie gre. nic to nie dało. Gdy tylko wyszła 14nastka zainstalowałem ją a problem pozostał taki sam. Nie mam pojęcia co mam zrobić i bardzo proszę o pomoc. Z góry dziekówa!
zaktualizuj sterowniki od grafiki.

Offline rytwin13

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.01.2014r.
« Odpowiedź #1358 dnia: Styczeń 07, 2014, 19:26:01 »
a co jezeli te sterowniki od karty graficznej juz zaktualizowalem? i ciagle mam to samo?

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1359 dnia: Styczeń 07, 2014, 19:33:07 »
a co jezeli te sterowniki od karty graficznej juz zaktualizowalem? i ciagle mam to samo?
to odinstaluj i wgraj z płyty oryginalne co miałeś z karta lub znajdź w necie starsze niż te co masz.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1359 dnia: Styczeń 07, 2014, 19:33:07 »