Do lukiego
Jeżeli nie grałeś w PES2015 to się nie wypowiadaj, bo brzmi to jakby prawiczek mówił ile to panienek zaliczył.
Grałem w PES2015 na PS3 i ta edycja do swoich poprzedniczek jest naprawdę świetna. A poświęciłem trochę czasu tej grze. Faktem jest, że pod względem animacji jest okrojona, ale kosztem grywalności. Lepszej grafiki z PS3 już nie wyciągniesz, a i tak zawodnicy nienagannie wyglądają jak na tę generacje konsol. Natomiast, gram obecnie w PES2015 na PS4 i to jest całkiem inny świat. Grafika jest super i płynność ruchów piłkarzy robi wrażenie przez co lepiej wczuwasz się w grę. Murawa wygląda świetnie, efekt kałuż po deszczu i lekko rozwiewający je wiatr, gdy bramkarz wybija piłkę z 5 metra, a kamera jest za jego plecami robi wrażenie. Efekt wirowanie kropelek wody w okół piłki, gdy mocno oddasz strzał (nie zawsze jest ten efekt w grze jak pada deszcz, w zależności od opadów deszczu, co jest realistyczne. A w Fifie15, jak pada deszcz ten efekt jest nadmiernie wykorzystywany i wygląda to jakby cały czas grali na jakimś polu ryżowym). Trybuny tętnią życiem. To nie są już wycięte kartony przypominające ludzi. Animację wyjścia na boisko piłkarzy są w każdym meczu i świetnie przemyślane, ponieważ w jednym z meczów masz czekanie piłkarzy w holu na sędziego, żeby wyjść na boisko zaś w drugim meczu pokazane jest jak się już witają na boisko itp. Co sprawia, że nie ma monotonni. Hymn drużyn narodowych też są. W PES2015 piłkarze rewelacyjnie wyglądają. W Fifie15 jak grałem z szwagrem na PS4 to każdy piłkarz od Ibrahimovica, Szczęsnego, Messiego aż po Lahm'a wygląda jak koks ta sam postura, szerokie bary. Bardziej przypominają rugbystów niż piłkarzy. Jest wiele smaczków, które się odkrywa im częściej się gra i cieszą buzie w PES2015 na PS4. Począwszy od grywalności aż po grafikę. Jak pisałem wcześnie gra w PES2015 na PS4 to całkiem inny świat. Każdemu prawdziwemu fanowi serii życzę, żeby mógł zagrać w tę grę na nextgenach.