ja mam PESa na PC i Xbox One i naprawdę uważam, że różnice nie są aż tak duże, gameplay praktycznie identyczny, animacje te same, twarze na kompie wyglądają tak samo dobrze, no są bajery w postaci trenerów za linią, kamerzystów, kibice mają płynną animację (na PC te ruchy kibiców z 3 klatkami na sekunde sa irytujace)
pod niektórymi względami PC jest nawet lepszy, na Xboxie nie można wgrywać herbów, mało tego chyba nawet nie ma kreatora aby samemu coś zaimprowizować
na PC juz nie ma problemów z połączeniem z przeciwnikiem w MyClub a na XboxOne nadal są
wg mnie grubo przesadzają ludzie którzy oceniają wersje nextgen na 9.5/10 a PC 6/10 , wersja nextgenowa aż tak dupy nie urywa.
może to wina telewizora, ale np bandy z reklamami o wiele bardziej mi się podobają na PC, na Xboxie te elektroniczne jakoś tak migocą, tak irytująco wyglądają
do wad obu wersji zaliczyłbym jeszcze to, że na tym nowym silniku gra jest zbyt kontrastowa, za kolory są za bardzo przesycone, chcieli się upodobnić do h**owej FIFY
2. Jeśli już koniecznie musimy użyć wulgaryzmu to niezbędne jest jego "ocenzurowanie" (zamiana kilku liter w środku wyrazu np. na znaczki ***). Regulamin!!!