Grafika grafiką, problem jest taki, że na PC będzie wersja Z PS3/Xbox360, a PS4/Xbox1 to całkiem inna gra. Kto miał okazje gruntowniej testować Pes 15 to wie o czym mówię.
no ja się nie mogę z Tobą zgodzić w tej kwestii, bo mam w domu PES2015 na PC, a młodszy brat się pomądrował i kupił sobie PES'a2015 na Xbox One
trudno powiedzieć abym gruntownie przetestował wersję z X'One ale z 15 meczy może zagrałem i nie miałem żadnych problemów z przejściem z PC na Xboxa, w identyczny sposób rozgrywałem akcje, identyczne reakcje zawodników, jeśli są jakieś różnice w gameplayu to naprawdę muszą być poukrywane w detalach
różnica między wersją next-gen a pc nie ma nic wspólnego z tą różnicą jaka była w PES2008 między wersją PC a PS2, lub W przypadku PES2 różnica między PS2 a PSX
i nie wynika to z tego, że wersja PC trzyma poziom, po prostu tym razem next-genowy krok w przód był bardzo mały, szczerze mówiąc to gdyby nie denerwujące klikanie przycisków RB i LB w nowych padach xboxa to miałbym wrażenie, że w dalszym ciągu gram na Xboxie 360
grafika faktycznie jest trochę lepsza na next-genie ale tylko trochę i na te trochę składa się wygląd kibiców, większa rozdzielczość stadionowych cieni (co sprawia, ze granie w dzień na x'one bywa irytujące), trochę lepsza tekstura trawy, trenerzy i otoczka, ale to na PC było w 2014, a już np twarze zawodników lepiej wyglądają IMO na PC, naturalniejsze odbicia światła
a po wgraniu herbów, strojów, to całokształtnie PC może mieć nawet przewagę
mój ogólny wniosek jest taki, fox engine w MGS V robi szał, ale w Pesie szału nie robi