@FiedziuLink był wypowiedzią jednego z twórców PESa z końca kwietnia. PES 2016 miał mieć "więcej licencji niż kiedykolwiek".
Miał też mieć nowości w ML, w MyClubie, miał mieć kontuzje, stamine, taki hype był nakręcany, nagrody na gamescomie i co? Conami zwlekało z wiadomościami do końca, bo żadnych wiadomości nie ma. Dlatego o grze głównie było bardzo cicho. Bo to co w niej jest w żaden sposób nie pokrywa się z obietnicami.
Który już raz?
ale nic na to nie poradzisz.. Takie jest życie i tyle..
Czyli jak ktoś przyjdzie i powie Ci że masz płacić za oddychanie, to też nic na to nie poradzisz? Będziesz wiernie kupował, rok w rok, a może będzie lepiej, a może się zmieni, czy musze przypominać jakie to jest FRA-JER-SKIE?
@gac88No nareszcie któryś zrozumiał o co chodzi.
Zrozumcie, gdyby grę futbolową na poziomie PESa 16 wydało jakieś niezależne studio na Steamie w przeciętnej cenie dobrej gry tamże(20-25€), które funkcjonuje jak każde normalne studio, tworzy grę, poprawia bugi, prowadzi dialog z graczami, to bym był w tym temacie fanbojem numer jeden.
Ale rozumiecie że conami próbuje wepchnąć swojej społeczności za tą cenę zwyczajny patch z poprawkami i paroma starymi opcjami? Czy naprawde to jest takie niezrozumiałe? Tak, to jest abonament, płacicie bo może kiedyś będzie lepiej i będziecie płacić do usranej śmierci.
Wkład pracy, jakość produktu, zmiany względem starej wersji i przede wszystkim stosunek tej firemki do swojej własnej społeczności która zmieniła PESa z gry w coś więcej po prostu nijak mają się do takiej ceny.
Nie czepiałbym się licencji. Nie obchodzą mnie. Z tym że komani dumnie zapowiedziało że będzie więcej niż kiedykolwiek, i nie dość że nie nic szałowego, to jest ich mniej. Co to jest? Oszustwo. Zwyczajne oszustwo. I jeżeli ktoś tego nie widzi, nie moge go nazwać inaczej niż frajerem.
Wyjdzie gra i te same problemy powrócą w tematach forumowych. Lagi, skrypty, kontuzje, beznadziejne online, wrócą jak co roku. No ale co, nie ma innej alternatywy, może następnym razem będzie lepiej.
Teraz się już powtarzam. Bo, bedę szczery, takie podejście graczy jest temu współwinne. Comani dobrze wie że jest bezkarne, i tak jak przewidywałem chwile po wyjściu piętnastki, nie będzie już słuchać nikogo. No to teraz macie.
Może w 2020 przesiądziecie się na DirectX 10. Hehe.
EDIT:
@MGSNie ma co porownywac WoWa do PESa. Utrzymanie serwera dla pilki Konami kosztuje grosze.
To jest w ogóle śmiechowa parodia. Jak to jest, że stawiam sobie serwer do PESa 6 zrekonstruowany przez paru patchmakerów i jestem jeszcze w stanie z kimś na nim grać, żadnych lagów, żadnych input lagów, nawet liste teamów i zawodników mogę sobie zrobić sam.
Za PESa zapłaciłem 23€ (cdkeys.com), przez MIESIĄC nie mogłem zagrać ani jednego meczu online (tak jak 90% graczy) bo COŚTAM, a jak już się dało, to nawet z netem 80mb/s musiałem walczyć z input lagiem i innym śmieciarstwem.
Teraz mam o wiele słabszy net, 8 do 10 mega, gra jest niemożliwa. Tyle że grałem tak w FIFE (brrr), grałem tak w Mount&Blade Warband (hostując własny serwer), grałem w Chivalry:Medieval Warfare (gdzie ping i dobry net to podstawa), hostowałem grę w Europe Universalis IV dla czterech-pięciu osób (tysiące obliczeń na sekunde, wszędzie, wszystko, komp sie jara).
I tylko ten nieszczęsny PES, który z tych gier ma chyba najmniej graczy online miał takie szalone problemy. Ile człowiek ma zapłacić i ile ma czekać, żeby móc zagrać w gre którą kupił? I jeszcze to że ludzie tacy jak wy to akceptują, kupują i sie uśmiechają
trudno co możemy zrobić.
To jest po prostu upadek.