siemanko, moglbys przyblizyc temat bo jakos nigdy nie ustawialem bardziej krycia obroncow itp
Juz przybliżam, ale na marginesie napisze, że jestem zdziwiony, że nikt ci sprawy nie przybliżył po tych kilkunastu godzinach.
A i ja sam boje się pisać, bo ktoś za chwile wyskoczy (juz tak raz było) i napisze, że jestem idiotą w ogóle nie znam się na taktyce i powinienem grać w tetris. Zastanawiam się dlaczego te osoby uaktywniają się gdy trzeba zbesztać osobę próbującą pomóc a nie zabiorą głosu pomocy jako pierwsi?
Ok koniec o idiotach, przejdźmy do krycia piłkarzy.
Jeśli gra ktoś na ciebie np 433 wtedy ustawiasz krycie :
twój LB kryje RWF przeciwnika , RB LWF a przeciwnika CFa może przykryć twój DMF, ale nie wszyscy chcą DMFa bo może w środku pola później go brakować, wiec możesz użyć CB, ale do krycia maksymalnie użyj jednego CB nigdy dwóch.
A jeśli ktoś gra na czas i wymienia piłkę między obrońcami wtedy ustawiasz krycie na jego obronę.
LWF czy lewy SS ustawiasz na jego RB tak samo swoją prawą stronę ataku na jego LB a CFa czy AMF a ustawiasz na jego CB itd. Oczywiscie próbujesz go odcinać od podań i oczywiście umiejętnie pressowac.
Kurde musze się nauczyć pisać długie i składane teksty na telefonie