Cześć! Jestem nowy na forum i niejako chciałem wylać swoje żale dotyczące nowego pes'a, ale również zasięgnąć kilku porad.
Powiedzcie mi, dlaczego nie wyeliminują tak irytującego momentu po stracie piłki? Wiele lat grałem w piłkę i w większości sytuacji, kiedy ją traciłem, nie musiałem przez pół sekundy nie myśleć, nie reagować, przeskakiwać 3 razy na jednej nodze. Białej gorączki od tego dostaję. Idiotyczne zachowania bramkarzy, to zupełnie osobny temat.
Pytanie nr 1: Jak najlepiej bronić się przed długimi wrzutami z głębi pola na środkowego napastnika? Jest jakaś taktyka/polecenie dla gracza? Każda porada się przyda.
Pytanie nr 2: Jak się bronicie, to jaką kombinację przycisków stosujecie? Trzymanie "X" nie działa do końca, gdyż zawodnik biegnie prosto do piłki, co przysparza wielu problemów. Czy coś dodajecie? Czy najpierw same strzałki i "czaicie się" na 2x"X"? Proszę o szczegółowe przykłady gry defensywnej, bo każdy pewnie jakiś tam sposób wypracował. Powiem szczerze, że na przestrzeni lat twórcy zepsuli mi grę, gdyż uwielbiałem grać bez wciśniętego biegania, robiąc typowy slalom, a teraz praktycznie od razu tracę piłkę.
Pytanie 3: Jaka formacja jest najlepsza na obronę/atak. Chodzi mi o najlepszą generalnie, gdyż zdaję sobie sprawę, że zależy od przeciwnika. Pewnie jednak wielu z was grało setki meczy online i wypracowało coś co działa najczęściej. (ranking przeciwników 400-550). (Ja Gram Allegrim 3(3xŚO)-5(LM-DM-CM-DM-RM)-2(CF-SS)
Pytanie 4: Czy są jakieś pomniejsze ustawienia w obronie i ataku, które sprawdzają się w większości przypadków przy podanym wyżej rankingu?