Szanowny kolego pozwól że się wtrącę. Zadajmy sobie pytanie jak długo grasz w PESa? Jeżeli przegrywasz i tak ma każdy gonisz wynik to wtedy masz delikatnie pod górkę tak jak w normalnym realnym świecie piłkarze też się "denerwują" zauważ pewną prawidłowość że jeżeli już prowadzisz kilkoma bramkami to wpada dosłownie wszystko, morale bramkarza zostało osłabione i puszcza szmatki. Zaraz na pewno znajdzie się jakiś mędrzec co mi powie że pisze bajki wiec od razu mówię pograjcie a sami do tego wniosku dojdziecie... A całe gadanie skrypty, handicapy dla mnie tj śmieszne ponieważ jak jedziesz któryś mecz z rzędu bez odnawiania staminy i goście nie mają siły to popełniają więcej błędów tj naprawdę proste i logiczne!
No nie dosc dlugo okolo 3 miesiace ( 200 meczy) ale mialem tez kontakt z innym badziewiem fut bo tylko te tryby mnie interesuja , ale coz to zmienia w tym rozumowaniu o ktorym pisalem wczesniej ? Nie traktuj mnie jak jakiegos lamusa co nie wie do czego konami stworzylo taktyke czy tez inne zarzadzania energia typu stamina bo widac ze "patrzysz na mnie z gory" pomimo tego zwrotu grzecznosciowego na poczatku zdania ta cala reszta wyglada jak jakies pouczenia dla niedorozwinietego nastolatka .Do rzeczy , mi nie biega o to czy sie zawodnicy zestresowali ze wzgledu na fakt ze momentum zdecydowalo ze nie wygram pojedynku glowkowego 3x z rzedu choc bylem lepiej ustawiony niz przeciwnik czy tez ze moj figo nie potrafi podac na skrzydlo na dobieg do iturbe choc nikt go nie kryje , pomijajac slupki i kosmosy z 10 m ( przewaznie zolte strzalki w gore lub poziome u napastnikow , raz nawet czerwona w gore ) , mi chodzi o to ze doslownie kazdy z moich zawodnikow gra jak kaleka od samego poczatku do konca !!! Ostatnio mialem mecz z gosciem ok 750 rank i on mnie loil niemilosiernie pomimo podobnych statystyk 6:0 i nagle skosil mi napastnika w pozycji sam na sam ( jego obronca), dostal czerwona i cooooo , nagle skrypt sie odwraca i on w napadzie nie umie nagle wymienic 2 podan konsekwencja czego traci 3 bramki .Jesli ty tu widzis jakis sens i logike to gratulacje dla abstrakcyjnego myslenia , ta gra ma z realizmem tyle wspolnego co ubogacenie kulturowe ludzi z bliskiego wschodu dla europejczyka , to jest kpina i obraza inteligencji tych co poswiecaja czas dla tej gry .Nie wspominajac o transach w ktore od czasu do czasu wpadaja napastnicy co bez zadnych zwodow przechodza cala obrone jakby mieli na sobie niewidzialne pole silowe , nie wspominajac niemozliwosci przelaczenia innego lepiej ustawionego obroncy by zapobiec strzalowi przeciwnika , nie wspominajac blokadzie przycisku gdy twoj obronca jest sam w odleglosci 10m od napastnika , nie wspominajac o niemozliwosci zmniany trajektori biegu obroncy by skrocil kat i szybciej dobiegl do pilki .To wszystko a nawet wiecej , to taki realizm ze ho ho i jaki fun dla graczy 5:5 , 7:1 , 10:0 , to takie realne wyniki ze az matka natura gryzie sie w wargi ze wczesniej o tym nie pomyslala .Dajcie sobie spokoj fanboje normalny czlowiek pogra tu chwile i daruje sobie takie niezdrowe emocje .Aha fanboje z EA tez pisza za wszystko ok z ich gra , a to powinno wam dac wiecej do myslenia , czyli co aby bozek konami sie do mnie usmiechnal musze kupic coinsy
jak w fifce ?