No i mam jeszcze kilka pytań w związku z rozgrywką, może ktoś były w stanie pomóc.
1. W defensywie u mnie jest czasami taki kabaret, że szok. Przeciwnik prawie w każdej sytuacji mnie przepycha. Następna sytuacja, moi się przewracają, nie ma nic. Następnym razem ja odbieram rywalowi piłkę w ten sam sposób i jest faul - WTF?
2. Rozgrywając atak pozycyjny moi zawodnicy przyjmują piłkę na 2 metry prawie za każdym razem. Czy byłby to Van Persie czy inny random, zawsze to samo, zanim zdążę wcisnąć podanie piłkę już dawno ma przeciwnik(Uprzedzam pytania, nie trzymam wciśniętego sprintu).
3. Gdy przeciwnik rozgrywa piłkę i powstaje luka w mojej obronie, już wiem że on wykona wypuszczenie do danego zawodnika, problem w tym że jak przełączam kursor dzieje się to tak wolno, że on już dawno mnie wyprzedza i strzela bramkę, są jakieś ustawienia może które choć trochę zniwelują te opóźnienia?
4. W jednym meczu moi zawodnicy się pokazują do gry, są aktywni i ataki ładnie się kleją. W następnym meczu stoją na swojej połowie nie wychodząc nawet do podań, samym Van Persiem nic nie zrobię. Czy to też może być wina trenera?(H. Hamzaoglu, taktyka 4-2-3-1.) Rozglądam się za innym, jeszcze wczoraj był dostępny ten trener z Napoli, dziś już go nie ma i żaden nie spełnia moich wymagań, reszta jest poblokowana.
Cześć jestem nowym graczem PESa i chciałbym pomóc innym nowym graczom,przynajmniej podstawy gry obronnej. Mój ranking to 500+ i na ten poziom moje porady zwyczajnie wystarczą, bo rankingi ciut wyższe 600 + mnie rozpracowują
. Dwa razu już odinstalowywałem grę, dwa razy tez hard reset MyCluba miałem takich tuzów jak Neymar, Bacca, Ibra, Van de Wart,Kahn itp.Gra doprowadzała mnie do szału, teraz czasem tylko denerwuje a to już poprawa
Trzeba wywierać presję na przeciwniku, Kiedy przeciwnik próbuje grać z klepki zaczynając na swojej połowie mam wciśnięty przycisk sprintu (przypuśćmy że on atakuje w prawo) trzymam analog w lewo plus dwa na raz "X" "A" jednocześnie. Musimy jednak uważać aby nie za głęboko wejść na przeciwnika bo jednak szybka piła rywala w stronę swojego napastnika i nie ma jak go dogonić. Jeśli przeciwnik stosuje przykładowy pressing to nie poklepiesz sobie podaniami w prosty sposób,graj zmiennym tempem np dwa szybkie podanie i przytrzymaj troszkę piłkę dryblując samym analogiem i później obserwuj piłkarzy którzy ci się wysuwają, wszystko zależy od trenera. staraj się dryblować jakimiś pomocnikami lub atakującymi, obrońcami to lepiej się nie bawić w kiwkę. Nie podawaj do przodu będąc odwróconym tyłem, animacja jest długa , podanie nieprecyzyjne i łatwe do przechwycenia. Sprintu nie nadużywaj,wypuszczenie piłki to praktycznie przechwycona piłka przez obrońce i pomocnika. Pewnie zaawansowani gracze się uśmiechają widząc te głupoty które nasmarowałem , ale może innym nowym fanom PESa uchronię przed jak to mówi Szpaku masakracją gamepada.