Modyfikacje i Dodatki do Pro Evolution Soccer > Patche i OF - PC
PROJEKT "KOMENTARZ PES 2016 - Tommy9999pl" + FILMIK!!
tommy9999pl:
REJESTRACJA lub LOGOWANIETommy naprawdę głos masz jak Iwański :D Ogólnie fajne te próbki, wreszcie Można by było miło słuchać komentarza i grać ;)
--- Koniec cytatu ---
Co wy macie z tym Iwanem?:)) Słyszę ten tekst od którejś już osoby z rzędu. Na prawdę!
REJESTRACJA lub LOGOWANIEoj rozne dziwne sytuacje. Moze sie okazac ze dana kwestia nie pasuje do sytuacji na boisku.
Moze byc uzyta np. nazwa klubu w innym miejscu jako rozpoczecie zdania (to co wspominali o ropozczynaniu zdan od nazwy klubu a potem jakies info z oddzielnego pliku)
Moga sie wlaczyc w sytuacji na boisku gdzie pilka szybko zostanie zagrana w pole karne a kwestia sie nie skonczy i np. padnie gol a ktos dopiero wypowie kwestie z nazwiskiem lub wczesniejszym podaniem.
Jest kilka mankamentów, szczególnie ze niektore polskie odpowiedniki nijak nie wkomponują się do sytuacji meczowej. Co nie zmienia faktu ze i tak jesli zrobia to dobrze i z dbałością to śmieszne błędy nie będą nikogo razić i obchodzić ;-)
--- Koniec cytatu ---
- Tak wiem do czego konkretnie zmierzasz, ale na ten moment mam plan przetłumaczyć wszystko domyślnie. Przetestuję to jak to w ogóle będzie się zachowywać w grze, a dopiero później będą dalsze postanowienia. Koncepcji nikt nie zabrania pisać w temacie więc piszę o swoich wizjach komentarza i pytam ludzi co o nim sądzą. Przykładem takich niedopasowanych kwestii była chyba FIFA 06/07? Nie dość że kwestii było mało, to do tego często nie trafione adekwatnie do sytuacji meczowej. Zobaczymy jak to się ułoży.
- Jeśli chodzi o program, powiedzmy że zostanie to jeszcze przez jakiś czas tajemnicą, bo pomagało mi szukać rozwiązania kilka osób i nie każdy sobie życzy sobie o tym otwarcie wspominać.
Z jakością dźwięku też jest różnie, ale właśnie i kurs spikera i porady dobrego realizatora dźwięku jakoś mi to pomogły w miarę "ogarnąć" i dostosować. Fakt, ciężko jest cokolwiek z nim zrobić, jak zresztą więszkością modyfikacji do PESa. Ale dzięki za wsparcie :)
pentoza133, ile czasu zajęło wam przepisanie kwestii do plików i samo nagrywanie ? Nie śledziłem nigdy waszego tematu, choć co zabawne miałem okazje przetestować wasz Komentarz :)
tommy9999pl:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEJakie problemy masz na myśli?
--- Koniec cytatu ---
Problemy z długością dźwięku, wysypywał się wyłączał po zbyt długim tekście, jakość dźwięku też była hm... mizerna, zbyt duża liczba dogrywania plików powodowała wieszanie się gry, albo komentator zwalniał pod koniec kwestii (jak na winylu) było tego troszkę :) Stąd też moje opóźnienia w wydaniu Spolszczenia na X-a. Ale będzie dobrze! ;)
pentoza133:
my robilismy
1. dzielenie kwestii na poszczegolnych forumowiczów
2. tlumaczenie samodzielne ze sluchu
3. odbieranie tekstow
4. nagrywanie teksto po 100 w 1 linii
5. cięcie tekstów i zapisywanie po kolei
6. wrzutka i testy.
Ogolnie kolo 7 miesięcy ale to bylo amatorsko i ze wsparciem góra 5 osób.
Jak się zepniecie to w 3 miesiące dacie rade all...
szkoda ze nie zdradzisz ale skoro mowisz ze sie nameczyliscie to w gre wchodzily pewnie przeróżne opcje i moge jakies programowanie dlatego sie nie zaglebialem. Jestem komputerowcem nie informatykiem wiec moze kiedys bedzie mi dane. Trzymam kciuki bo sami 24 tysiace przepisac ze sluchu? Dramat. Ja pamietam ze przepisalem sam okolo 10 tys. 5 tys pomogli inni w tym Willerod on wzial kolo 3 tys. pamietam najelpszy pomagacz.
tommy9999pl:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEmy robilismy
1. dzielenie kwestii na poszczegolnych forumowiczów
2. tlumaczenie samodzielne ze sluchu
3. odbieranie tekstow
4. nagrywanie teksto po 100 w 1 linii
5. cięcie tekstów i zapisywanie po kolei
6. wrzutka i testy.
Ogolnie kolo 7 miesięcy ale to bylo amatorsko i ze wsparciem góra 5 osób.
Jak się zepniecie to w 3 miesiące dacie rade all...
szkoda ze nie zdradzisz ale skoro mowisz ze sie nameczyliscie to w gre wchodzily pewnie przeróżne opcje i moge jakies programowanie dlatego sie nie zaglebialem. Jestem komputerowcem nie informatykiem wiec moze kiedys bedzie mi dane. Trzymam kciuki bo sami 24 tysiace przepisac ze sluchu? Dramat. Ja pamietam ze przepisalem sam okolo 10 tys. 5 tys pomogli inni w tym Willerod on wzial kolo 3 tys. pamietam najelpszy pomagacz.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie. Trochę tego było, ale musiałem nauczyć się tego na jakiej zasadzie działają te formaty WAV/MP3/ADX każdy jest inny a np. w takiej grze, brzmi dobrze, no więc jak? Na prawdę, od momentu wydania Gry, robiłem jednocześnie i spolszczenie i szukałem rozwiązań. Mam kilku realizatorów dźwięku, głównie przez to że sam tworze muzykę i gdzieś tam zawsze jest ktoś o większych umiejętnościach ode mnie. Poznałem prace Spikera sportowego, sprzętu na jakim mniej więcej się tam nagrywa, ale mają sprzęt w domu o wartości np. 1500 zł, nie będe kupował głupiego mikrofonu za 400-500, tylko po to żeby mieć super-ultra-cud-miód fistaszki komentarz. Ale jeśli chodzi o mnie... dalej ADX/MP3 do HCA.... niestety...
Też będę raczej nagrywać po ileś kwestii naraz, bo bawienie się w zapisywanei każdego jest tragicznie żmudne. Może się uda, zrobić to tak jak sobie to wymarzyłem, ale tak jak sam wspomniałeś, musi być wsparcie. Póki co wygląda to dobrze, chociaż ludzie rezygnują z przerażenia :P Strach ma wyjątkowo duże oczy ;)
combos22:
wypraszam sobie;d ja rezygune z braku czasu nie umiejetnosci;)
Nawigacja
[#] Następna strona