Modyfikacje i Dodatki do Pro Evolution Soccer > Patche i OF - PC
PROJEKT "KOMENTARZ PES 2016 - Tommy9999pl" + FILMIK!!
pentoza133:
ja mailem 30 chetnych. zobaczyli ogrom pracy (to sie tak tylko latwo mowi) to niestety zostalo 5 w tym jeden gigant ktoremu jestem wdzieczny. Moge pomoc zapraszam na PW.
MUNIOZ:
Panowie... Są dwie zasadnicze sprawy.
Pierwsza to przetłumaczenie.
Druga nagrywanie komentarza.
Co do drugiej to:
Dzięki Pentozie,który jako pierwszy w historii dał nam coś takiego zajebistego jak komentarz po polsku, mogłem znając pliki odpowiedzialne za piłkarzy..np.Dograć ,nagrać kwestie NP. TRZCIŃSKI PRZY PIŁCE..zobaczymy co zrobi? plus nazwiska kolegów,bo zrobiłem swoją drużynę z kumpli. Nagrałem,zastąpiłem i włożyłem do gry. To były czasy że zdjęcie można było wkleić jako zawodnika! I co? Biegnie mój kumpel,który wygląda jak on sam i jeszcze w komentarzu jest Mikołaj Baranek(np) Kumple ocipieli! Póżniej stwierdziłem że mój kumpel aktor ma lepszy głos i poprosiłem go o dogranie 50 nazwisk kolegów i reprezentacji POLSKI w której nie było wszystkich nazwisk.Aaa i LECHI GDAŃSK. ZAJEBIŚCIE SIE GRAŁO! Ale póżniej połączyłem Szpaka,Borka i Pentoze razem! i Malina!
Wracając do żeczy.Naranie zawodowo głosu to wyższa szkoła jazdy.Czyli zanim nagrasz jedną kwestie musisz to przetrenować kilka-kilkanaście razy-odsłuchac i wyżezbiic Piękny tekst. Bywałem aktorem i wiem co mówie,ale kolega aktor,którego poprosilem przypiwku grając oczywiscie w PESA sypnoł jak z rekawa.. jak chcesz ?tak?srak? I były emocje-dykcja i ...Zajebista GRA W PESA! Więc trzymam kciuki Tommy! Nagrywanie głosu jes t bardzo wazne! Dasz RADĘ! Ale jak będziesz miał bazę do nagrywania,to nie spiesz się! Powodzenia w projekcie i wielki szacun dla Pentozy!
combos22:
wszystko pieknie ładnie szacuneczek pełen ale to "zeczy " bardzo razi w oczy;) czekam na komentarz;d masz jakas probke głosów połaczonych szpaka borka i pentoze razem?
tommy9999pl:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEPanowie... Są dwie zasadnicze sprawy.
Pierwsza to przetłumaczenie.
Druga nagrywanie komentarza.
Co do drugiej to:
Dzięki Pentozie,który jako pierwszy w historii dał nam coś takiego zajebistego jak komentarz po polsku, mogłem znając pliki odpowiedzialne za piłkarzy..np.Dograć ,nagrać kwestie NP. TRZCIŃSKI PRZY PIŁCE..zobaczymy co zrobi? plus nazwiska kolegów,bo zrobiłem swoją drużynę z kumpli. Nagrałem,zastąpiłem i włożyłem do gry. To były czasy że zdjęcie można było wkleić jako zawodnika! I co? Biegnie mój kumpel,który wygląda jak on sam i jeszcze w komentarzu jest Mikołaj Baranek(np) Kumple ocipieli! Póżniej stwierdziłem że mój kumpel aktor ma lepszy głos i poprosiłem go o dogranie 50 nazwisk kolegów i reprezentacji POLSKI w której nie było wszystkich nazwisk.Aaa i LECHI GDAŃSK. ZAJEBIŚCIE SIE GRAŁO! Ale póżniej połączyłem Szpaka,Borka i Pentoze razem! i Malina!
Wracając do żeczy.Naranie zawodowo głosu to wyższa szkoła jazdy.Czyli zanim nagrasz jedną kwestie musisz to przetrenować kilka-kilkanaście razy-odsłuchac i wyżezbiic Piękny tekst. Bywałem aktorem i wiem co mówie,ale kolega aktor,którego poprosilem przypiwku grając oczywiscie w PESA sypnoł jak z rekawa.. jak chcesz ?tak?srak? I były emocje-dykcja i ...Zajebista GRA W PESA! Więc trzymam kciuki Tommy! Nagrywanie głosu jes t bardzo wazne! Dasz RADĘ! Ale jak będziesz miał bazę do nagrywania,to nie spiesz się! Powodzenia w projekcie i wielki szacun dla Pentozy!
--- Koniec cytatu ---
Oczywiśćie że nie jest to łatwe, zważywszy uwagę na fakt, że nagrywanie komentarza nagrywa się przy mikrofonie a nie przy oglądanym meczu. Spróbuje sam coś wymyślić, zrobię tak jak mówię, krótka próbka możliwości, tym razem bezpośrednio z gry. Udostępnię, posłuchacie, ocenicie. W końcu robię to dla was a nie dla siebie. Nie problemem jest dla mnie wymienić 14 tys. nazwisk, ale problemem zawsze będą kwestie w których musisz umieć szybko się odnaleźć "na niby" w meczu. Póki co jakiś plan jest, postępy idą szybko.
Ja to ja, opowiadam wiersze dla poprawy dykcji, nagrywam hip hopowe kawałki, czy nagrywam luźne kwestie w domu dla własnej wiedzy. Może i stąd mój głos jest bardziej donośny od mniej doświadczonego kolegi Dziadka.
Kwestie poprawię w osobnym okresie, ale gdyby kiedyś pojawiło się pytanie o nowe dograne nazwiska do gry... będziemy do dyspozycji ;)
REJESTRACJA lub LOGOWANIEwypraszam sobie;d ja rezygune z braku czasu nie umiejetnosci;)
--- Koniec cytatu ---
Spokojnie, nie byłeś jedyny, któremu się przypomniały inne sprawy po zobaczeniu tylu kwestii ;)
Mnie też reanimowano po przeliczeniu plików ;)))
REJESTRACJA lub LOGOWANIEja mailem 30 chetnych. zobaczyli ogrom pracy (to sie tak tylko latwo mowi) to niestety zostalo 5 w tym jeden gigant ktoremu jestem wdzieczny. Moge pomoc zapraszam na PW.
--- Koniec cytatu ---
Na ten moment, robi się selekcja sama z siebie. Pamiętam jak była tutaj grupka chętnych do robienia własnego Spolszczenia do PES, bo za czasów kiedy Ja i kriss jeszcze ze sobą współpracowaliśmy, chcieli zrobić zdrową konkurencję. Nie pamiętam kto, ale temat był chyba ciągnięty ze 3-4 tygodnie, niby jakieś postępy były, niesamowicie podobne do naszych skopiowanych z poprzedniego roku, aż w końcu projekt zawiesili bo zobaczyli ile trzeba się poświęcić. W tym roku co prawda nie było konkurencji, chociaż przez własną głupotę wysłałem krissowi przetłumaczony miesiącami plik z ostatniego spolszczenia a on je wydał jako swoje... Pamiętacie? Niby 100 % przetłumaczonego "Nieoficjalnego Spolszczenia", które w rzeczywistości nie miało nic nowego przetłumaczonego, bo ja osobiście tego nie zaczynałem. Baaaa, jeśli nawet jesteście spostrzegawczy zobaczycie że skopiował tak samo wstęp na forach (mój wstęp!) z Nieoficjalnego Spolszczenia PES 2015 ;))) Mimo kilku tysięcy wyświetleń więcej od naszego, dalej byłem uparty i dopiąłem swego. Przygotowałem chyba najlepsze tłumaczenie w mojej skromnej karierze dla ludzi, którzy i kochają PESa i marzą o tym żeby mieć je w pełnej Polskiej Wersji językowej z ikonkami i wszystkim innym, i dla tych którym dalej się wydaje, że to ja bez krissa nie potrafiłem sobie poradzić... W praktyce wyszło zupełnie odwrotnie... I mam szczerą nadzieję, że dopnę tego samego z Polskim Komentarzem!
pentoza133:
Jak się uprzesz to dopniesz swego. 24 tysiace to nie jest sporo pod warunkiem ze:
1. Pomoze ci ktos (a teraz mozna nawet za to zaplacic)
2. Szybko ogarniesz tlumaczenie (ja 4 msc czekalem na pelny tekst. samo nagrywanie i ciecie to bylo z miesiac moze dluzej i testy ze 2 tyg.)
Nawigacja
[#] Następna strona