Moi faworyci wśród srebrnych piłek.
LB:
- Maxwell, wszędzie go pełno, dobry w odbiorze piłki, przecina sporo podań idących na skrzydła, dobrze włącza się do ataku.
RB:
- Sergi Roberto, że ten człowieczek jest w srebrnej piłce, to aż dziw bierze, gość jest niesamowity zarówno w obronie jak i w ataku, gdzie bardzo często się podłącza,
- Nelson Semedo, czyli malutki i szybki obrońca, bardzo waleczny,
- Meunier, kolejny facet co zasługuje na ovr +5 do tego co on gra, wymiata kompletnie,
- Vrsaljko, nie znałem tego piłkarza, pograłem nim trochę z ciekawości i muszę przyznać, że bardzo solidny piłkarz w każdym aspekcie.
CB:
- Chiriches, rumuński obrońca, który często jest dokładnie tam, gdzie go potrzeba, dobrze czyści i lubi nieco wyjść na przedpole,
- Rudiger, bardzo mocny fizycznie i ostatnio grałem nim przeciwko facetowi co miał 3x czarna piłka na ataku, o dziwo dawał sobie z nimi radę, taka twierdza na środku obrony ze srebrnej piłki,
DMF:
- N. Mendy, nazywam go srebrnym Kante, bo bardzo go przypomina swoją grą, malutki, szybki i waleczny, jest dosłownie wszędzie w środku pola, Anchor Man,
- M. Elneny, bardzo żywy i ruchliwy DMF, a do tego ma całkiem niezłe uderzenie z dystansu,
- Lemina, nie znałem gościa, ale bardzo mnie denerwował w drużynach przeciwników, więc go sobie wypróbowałem i rzeczywiście jest dobry, nie brakuje mu niczego, wydaje się jakby bardzo dobrze przewidywał grę, świetnie się ustawia,
- Diawara, to taki niczym nie wyróżniający się DMF, bez żadnych specjalnych umiejętności ani sławy, ale na boisku jest niczym kiedyś Makelele, czyli niby go nie widać, ale dopiero jak go braknie to widać ile robił,
CMF:
- Rabiot, fajny pomocnik, który czasem ma mecze, że wszystko mu wychodzi, dużo biega, często wraca się głęboko do obrony, żeby za chwilę być już pod polem karnym przeciwnika,
- Iborra, facet za którym nie przepadam, bo miewa słabe mecze, ale genialnie główkuje i potrafi posłać naprawdę wyśmienitą prostopadła piłkę, raczej statyczny pomocnik, który woli rozdawać piłki (podawać), niż być tym do którego podają
AMF:
- M. Rog, dobry drybling, szybki, przyzwoite uderzenie, czyta grę, bardzo bardzo często podłącza się do ataku lub nawet lubi wymienić pozycją z CF, dość bramkostrzelny patrząc na to, że gra u mnie w środku pola, a nie na ataku,
- Kaka, gdy grał jako CMF to był dnem i kupą wodorostów, jednak na AMF wymiata, odbiory, przejęcia, dryblingi, uderzenia, podania, wszystko mu wychodzi lepiej niż nie jednemu ze złotej piłki.
RWF:
- Bernardo Silva, szybki skrzydłowy, który lubi grę na wolne pole, stawia duże kroki, przez co łatwiej jest nim sobie wypuszczać piłkę przed przeciwnika, więcej asystuje niż strzela,
- Quaresma, jeszcze nie mam go na 30lvl, ale już pokazuje pazur, potrafi wyśmienicie grać szybką piłkę, dryblować, celnie podawać w trudnych sytuacjach, często jest w miejscu na dobitkę.
LWF:
- Rafa Silva, malutkia strzała na lewej stronie boiska, zapiernicza jakby mu dodatkowy motorek zamontowali, do tego przy dobrej formie drybluje tak, że tych jego małych nóżek mu nie widać, takie są szybkie, dużo lepiej podaje i centruje niż strzela,
- Young, jest gibki i elastyczny jak guma, chwieje się na tych swoich gibkich nogach, że ja sam nie wiem w którą stronę on zaraz pobiegnie, a co dopiero przeciwnik
do tego całkiem niezła prędkość, bardzo dobre podania i nawet uderzyć potrafi.
CF:
- Pavoletti, długo nie mogłem się do niego przekonać, bo niczym niby się nie wyróżnia, ale zawsze jakoś bramkę strzeli i znajdzie się w takiej sytuacji, gdzie nie jeden napastnik nie potrafiłby się znaleźć,
- Carrillo, napastnik którego zauważyłem jak mi jeden facet sieknął nim taką bramkę, że mi szczena opadła i pomyślałem "kurde, co to za typ?", sprowadziłem go do siebie i faktycznie, jak na ovr 75 to gość gra bardzo dobrą piłkę, jest skuteczny a czasem jak sieknie z dystansu to aż się dziwię, że on to potrafi,
- Traore, u mnie gra naprawdę wyśmienicie, bardzo dużo i bardzo często cofa się po piłkę, także jak akcja idzie do przodu, to często go nie ma w polu karnym, bo on tą akcję właśnie rozegrał i ze środka pola wyprowadził, nie wiem czemu, ale u mnie Traore rzadko kiedy chce używać głowy i co tylko może, to strzela z nogi, jak na swój wzrost ma wyśmienitą koordynację ruchową i dobrze podaje, w przeciwieństwie przykładowo do takiego Janko (ten sam ovr), przykładowo bramka Traore (lvl29) po akcji Bernardo Silvy:
&feature=youtu.be
Serio on u mnie głowy używać nie chce, gdyby mógł to by nogami nad głową strzelał, główka to już tylko w sytuacji jak nie ma opcji aby z nogi strzelić.
SS:
- Iago Aspas, gra u mnie jako CF i traci 2pkt w ovr, jednak śmiało mogę napisać, że to zawodnik którego piłka sama szuka w polu karnym, jest mały, szybki, zwinny, zwrotny i wyśmienicie główkuje, pomimo małego wzrostu strzela dużo bramek głową,
- Gabbiadini, również gra u mnie jako CF i muszę powiedzieć, że to geniusz na ataku pod każdym względem, chyba najlepszy srebrny napastnik ze wszystkich jakich do tej pory miałem, ma to wszystko co ma Iago Aspas i Traore rzem wzięci, plus dobre uderzenie gratis