Zaskakująca deklaracja kapitana reprezentacji Polski!
Przegląd Sportowy
- Cel minimum? Nie ma takiego. Naszym celem na Euro jest wygranie turnieju. Wyjście z grupy? To tylko jeden z etapów przy jego realizacji. Tak jak każde kolejne spotkanie, które przyjdzie nam rozegrać. Pierwszy etap to wygrana z Niemcami - zapowiedział kapitan reprezentacji Polski Maciej Żurawski.
- Oczywiście wiem, że jeśli coś nam nie wyjdzie, szybko przypomnicie mi te słowa. Jestem optymistą, szczególnie, że widzę, iż nasza dyspozycja rośnie. W meczu z Danią (1:1) nogi nie niosły nas jeszcze tak, jak powinny, ale mimo tego nie wyglądało to najgorzej. Wiem, że moje nastawienie może dziwić. Ale chyba lepiej tak, niż narzekać czy martwić się, jak to będzie i co tam nas czeka. Po co? Tyle, że jest jeden problem. Wszystko, o czym rozmawiamy, to tylko teoretyczne rozważania, a będzie tak, jak będzie - dodał.
- Trochę nam jeszcze brakuje, z pewnością na razie nie jesteśmy jeszcze w optymalnej formie. W takiej będziemy w niedzielę. Czego nam brakuje? Tych kilku dni spokojnego treningu, luzu, pracy nad świeżością, szybkością, taktyką, stałymi fragmentami. Spokojnie, w odpowiednim momencie będziemy gotowi - dodał Żurawski.