Tede jest legendą w polskim HH. WFD-"Nastukafszy" należy do grona 3 płyt które zmieniły oblicze polskiego hip-hopu. Poziom coraz niższy? A płyt sprzedaje się coraz więcej
Komercja? Wszyscy mówią, że polski rap trzeba wzorować na Ameryce. P. Diddy prowadzi program na MTV. On też jest dzi.wką?
Więc o co chodzi?
Że nagrywa z Kukulską czy Mrozem? Jak Jay-Z nagrywa z Rihanną a Eminem wykorzystuje sample Eltona Johna do piosenki 2Paca to jest dobrze?
Że wystąpił w paru filmach? Patrz na filmografię Lil Wayne'a
Że podkładał głos do jakiejś bajki? A Snoop Doggy Dogg to co?
Ma program na TVN Turbo? A Xzbit i Fat Joe mają swój "Pimp My Ride" i jest ok.
Że nosi blinki i złoto? Jakoś jak 2Pac nosił czy nosi Kanye West to nikomu to nie przesadza.
Ku.rwa ludzie.... Już nie mam słów....
Nie mam nic do Rycha, ale naprawdę nie rozumiem dlaczego ktos kto nie wywodzi sie z biedy i nagrywa rap musi być odbierany jako ku.rwa...
1. A ja myslalem, ze w rapie chodzi o to, zeby byc soba, miec swoj wlasny styl a na nikim sie nie wzorowac.
2. Jay-Z czy Eminem to raperzy pelna geba, czego nie mozna powiedziec o tym pozerze. Lirycznie pozamiatali by tego tedunia
3. TVN Turbo.. patrz 1 punkt. To ze inni robia cos to nie znacz ze ja tez musze to samo robic zeby byc prawdziwym raperem?
A Lil Wayne? Dla mnie to jeden z najgorszych raperow za oceanem. Nic nie warte teksty, skillsy tez huyowe... Wiec niech lepiej sobie w tych filmach pracuje.
Dla mnie rap to przekaz. Teksty dzieki ktorym sluchac zastanowi sie nad swiatem itd. dlugo by pisac. A tedunio co ma? Pekniet jez i inne debilne teksty.. JJak juz mowilem, rap dla mnie to nie tlko muzyka, to cos znacznie wiecej, cos co przemawia do sluchaczy, dociera do nich. A Tede to moze sie nadawac tylko na dyske, bo nigdzie indziej z takimi tekstami. A juz napewno nie do rozkminiania. Inni robia rap od serca, z sercem, bo kochaja to co robia, a on robi to tylko dla $$$$$$$ Dla mnie jest komercyjna dzi.wka a juz szczytem debilizmu i bezczelnosci byl tekst skierowany do Rycha, ze niszczy Polski Rap...
Warszafski Deszcz- Nastukafszy. Legenda, gdyż ten właśnie album zapoczątkował ten nowy styl w polskim hip-hopie. Już nie wspominam o kasecie WuWua (wiesz o czym wogóle mówię?).
Mało tego. Tede udzielał się na również legendarnym "Skandalu" Molesty, który zapoczątkował uliczny rap w Polsce.
Legendarna bitwa Płocka gdzie Tede w pojedynkę rozniósł Obrońców Tytułu.
Później był S.P.O.R.T gdzie Tede pierwszy podjął bardzo trudny temat dla polskiego HH-temat hajsu. Później przykład z niego wzięli inni rapperzy- m.in Ryszard Peja :PTo PeZet pierwszy zdissował Tedego-dograł się na kawałek Onara pt."Kiedy powiem na osiedlu"
Daaaawno moze cos mu tam wyszlo, ale na miano legendy napewno nie zasluzyl. A ostatnio to co robi, prawdziwym rapem nazwac nie mozna.