Powiedz mi człowieku co to jest hip-hop a co to rap?Bo załóżmy, że nie wiem... (daje dyche że 3/4 tego forum myśli ze rap i hip-hop to to samo)...Sory ale Kalibra na tej scenie już nie ma i nie będzie...Z resztą człowieku na bank dopiero teraz usłyszałeś o Kalibrze...Mam duży szacunek do Magika ale jego działalność artystyczna już się zakończyła...Gdzie byłeś za lat świetności kalibra?Te kawałki są dawno oklepane...a nie wierze że chce ci się w kółko słuchać tego samego
Wracając do tematu Galernika...PeZeta nazywasz durniem?Człowieku ogarnij się PeZet ma flow co pokazuje w kawałku "Gdyby miało nie być jutra"...Fakt faktem, że PeZet to wg mnie jeden z najgorszych lirycznie raperów w Polsce...
Chcecie dobry rap?z bałnsem?
To ma pie*dolnięcie
Dobra dzieciaku nie będę się z tobą sprzeczał, bo myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i jesteś wielce mądry, bo to dzięki Kalibrowi, dziś dzieciaki pokolenia disco - polo mogą dziś wielce szpanować wiedzą z wikipedii i się sprzeczać o coś czego nie ma. Więc nie mów mi, że Kaliber nie był na tej samej scenie co inni dzisiejszy "raperzy" i raperzy. Ta muzyka panocku miała w zamyśle uczenie ludu logicznego myślenia i zabawy słowem. Jeżeli dla ciebie wykładnikiem rapu jest flow i te twoje wielkie "pier****e", to już wiem dlaczego słuchasz hip-hopolo. Ta muza ma mieć przesłanie. Odsyłam do kawałków miuosha, PFK, PKHTZ, DKA, Grubsona, FU, WWO, bo jak ty to ująłeś "skill i flow" nie są wykładnikiem muzyki podziemia.
Nie wiem jakie podziemie masz na myśli pokazując mi kawałek Fokusa z 1997 roku? Który już dawno zapomniał znaczenie słowa "Podziemie"
Chodziło mi o teraz zajaranych dzieciaków rapem którzy nawijką sięgają do najlepszych...może nie profesjonalizmem ani charyzmą...Powiedzcie mi co sądzicie o nowym PeZecie...Ja myślę że on to tak skompletował...
Muzyka Klasyczna (Dostaliśmy ok 50 minut klasycznego rapu)
Muzyka Poważna (PeZet nawija poważnie)
Muzyka Rozrywkowa (Szybkie rytmiczne kawałki)
Muzyka Emocjonalna (Kawałki w których górę biorą emocje)
O Matko!!!! Proszę cię powiedz mi kto tu jest raperem,a kto zerem, bo ja mimo tego, że mam lat 17 i tą muzyką delektuje się już lat 12, to pewnie ty mimo iż pewnie jesteś młodszy to wiesz więcej ode mnie. Mimo tego, że Ojciec zabrał mnie na koncert pożegnalny PFK, i byłem na Odjazdach w 1997 roku to ty i tak będziesz wiedział więcej....
Wiesz co? Najpierw wyjdź poza krąg Mezo i innych debili; przesłuchaj sobie piosenki wyżej przeze mnie wymienionych i wsłuchaj się w teksty, a dopiero wtedy zastanów czy warto ze mną wojnę zaczynać.
hip-hop to subkultura, nie tylko muza ale też styl ubierania się, graffiti itp
a rap to muzyka tylko i wyłącznie
nie myle sie ?
Ne tu masz całkowitą rację Galernik....