Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 604487 razy)

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #1460 dnia: Wrzesień 27, 2011, 23:01:10 »
Jeszcze by dobra akcja była gdyby to wybicie piłki z włanej połowy przez gracza Basel wpadło.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1461 dnia: Wrzesień 27, 2011, 23:26:00 »
Po takiej dyspozycji w meczu nawet wstyd na sędziego zwalać, a jak zwykle FA i UEFA muszą przydzielać United upośledzonych arbitrów... No, ale w końcu sędziował fryzjer. Z zawodu. Z zamiłowania broni innych własnym ciałem, może dlatego na boisku zabiega drogę piłkarzom.
" border="0

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1462 dnia: Październik 01, 2011, 11:58:00 »
De Gea zaj*bał pączka w Tesco :D hehe

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1463 dnia: Październik 01, 2011, 18:50:39 »
Dzisiejszy mecz = padaka.. Anderson nic nie grał, Chicharito to samo. Jedynie Rooney rozgrywał piłkę, i pod koniec meczu prawie przelobował bramkarza. Po za tym świetny występ Jonesa.

PS. Pączki w Tesco?  :o

Offline Sprinter.

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 06.04.2010r.
« Odpowiedź #1464 dnia: Październik 05, 2011, 08:28:17 »
zjadł z kuzynem pączki bo głodni byli tylko David zostawił portfel w samochodzie, ale nie bójcie się, zapłacił

Offline BaKuSManUtd

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 27.10.2010r.
  • I <3 Manchester United
« Odpowiedź #1465 dnia: Październik 13, 2011, 21:01:30 »
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=8f6e8c73df135d4d91a1cc19b5ee6cca&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=8f6e8c73df135d4d91a1cc19b5ee6cca&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1466 dnia: Październik 14, 2011, 12:52:12 »
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=8f6e8c73df135d4d91a1cc19b5ee6cca&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=8f6e8c73df135d4d91a1cc19b5ee6cca&amp;action=login">LOGOWANIE</a>&feature=related

He,he.

Jutro mecz z Liverpoolem!
GG MU!

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1467 dnia: Październik 16, 2011, 11:16:08 »
1:1 to świetny wynik. Zwycięstwo obstawiali tylko niepoprawni optymiści, spodziewany był raczej rezultat niekorzystny.

Suarez obrażał wczoraj Evrę na tle rasistowskim, ale oczywiście uszło mu to na sucho. Najlepsze jest to, że wszystko słyszał sędzia, a za dyskusję na tle Urugwajczyk-Francuz ukarał... obrońcę MU. Gdyby to Rooney obrażał Mikela chociażby, nie zagrałby w lidze aż do Euro.
" border="0

Offline Irius

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.09.2010r.
« Odpowiedź #1468 dnia: Październik 16, 2011, 13:25:37 »
Skąd takie informacje dotyczące tego obrażania na tle rasistowskim? Pytam z czystej ciekawości, oczywiście nie podważając ślepo tego co mówisz. Meczu nie oglądałem ale trochę szkoda mi tego wyniku tym bardziej, że The Reds prowadzili już 1:0. Mówię to jako wieloletni sympatyk Liverpoolu. Tak, tylko sympatyk, nie zagorzały fan.  ;D

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
« Odpowiedź #1469 dnia: Październik 16, 2011, 14:06:05 »
ja już nie będę mówił o niepodyktowanym karnym dla Liverpoolu za zagranie ręką w polu karnym
" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1470 dnia: Październik 16, 2011, 16:47:05 »
Skąd takie informacje dotyczące tego obrażania na tle rasistowskim? Pytam z czystej ciekawości, oczywiście nie podważając ślepo tego co mówisz.

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=8f6e8c73df135d4d91a1cc19b5ee6cca&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=8f6e8c73df135d4d91a1cc19b5ee6cca&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

To plus trąbienie o całej sytuacji w sieci.

Nie mówię, że on to zrobił na pewno, bo niczego mu nie udowodniono, ale jest to bardzo możliwe. Suarez jest najgorszym typem latynoskiej dziwki na boisku. A to sobie zagra piłkę ręką i udaje, że nic się nie dzieje (za to to akurat można mieć do niego najmniejsze pretensje), a to ugryzie przeciwnika, a to zaliczy kilka bezczelnych "zejść pod wodę" z tym irytującym uśmieszkiem na twarzy, a to kogoś sprowokuje i z tonem "mamo, a Tomek zrobił to i tamto" leci do sędziego. Umiejętności ma, ale pod względem charakteru jest zwyczajną szmatą.

Żałosne jest to, że najpierw UEFA, FIFA i inne organizacje prowadząc zakrojone na szeroką skalę kampanie pokazują, jak to one walczą z rasizmem, wywieszają transparenty, wygłaszają przemowy, kiedyś nawet reklamę widziałem - a potem mają gdzieś skargi czarnoskórych zawodników. Nawet jak przyjdzie co do czego, to kończy się na grożeniu palcem i gadce "nie znaleziono dowodów potwierdzających oskarżenie". Nie chcę tu pozować na męczennika i wymyślać sobie, że FA jest katem, który zaciągnął MU pod gilotynę (chociaż coraz częściej tak bywa), ale te wszystkie "zbiegi okoliczności" już naprawdę śmierdzą, a ryba psuje się od głowy.

Rooney pewnie zostałby ukarany dotkliwie, tak jak w meczu eliminacyjnym z Czarnogórą - z tym, że zakaz gry w fazie grupowej na Euro jest sprawiedliwy - dla odmiany, co warto podkreślić. O tym, że Wayne nie jest traktowany równo mieliśmy okazję się przekonać wiosną, kiedy za kilka niecenzuralnych słów wypowiedzianych do kamery został ukarany, a Messiemu kopnięcie (i zapewne zniszczenie) mikrofonu uszło na sucho. A kiedyś to za zniszczenie chorągiewki narożnej była kara...

Warto też wspomnieć, że w tej samej kolejce Essien zaatakował (i trafił) piłkarza Stoke dwoma wyprostowanymi nogami. Nie dostał nawet żółtej kartki.

Ba, Rooney za ten incydent z kamerą dostał zawieszenie na trzy mecze, a w przypadku Suareza sędzia udaje, że nic nie słyszał... Już widzę Suareza tłumaczącego się, że powiedział nagger (zrzęda) a nie nigger (czarnuch)... Coś jak Busquets z tym swoim "mówiąc 'małpa' miałem na myśli śmieszną fryzurę Marcelo".

Inna sprawa, że aż żal patrzeć, że poza Rafaelem i Rooneyem nie ma już w tym zespole żadnego wojownika, który wybiłby Suarezowi takie zagrania z głowy. Same cipy zostały na placu boju...

Cytat: PortoFan
ja już nie będę mówił o niepodyktowanym karnym dla Liverpoolu za zagranie ręką w polu karnym
Paradoksalnie fajnie byłoby, gdyby United przegrali, może wreszcie poszli po rozum do głowy, bo nie rozumiem ich padaki w ostatnim okresie, a co dopiero mówić o wprowadzeniu do gry Rooneya i jednego z myślę trzech najlepszych skrzydłowych na świecie w 70 minucie... Paranoja po prostu.

A przy golu z wolnego Gerrarda Suarez był na spalonym. Przepisy FIFA mówią wyraźnie, że spalony jest wtedy, gdy zawodnik drużyny atakującej jest najbliżej bramki i jego postawa może rozpraszać uwagę bramkarza. To pajacowanie Suareza pod to podchodzi. Aha, i faul Ferdinanda na Adamie (warto wspomnieć, że padła po nim bramka) również był mocno wątpliwy.

Dobrze, że teraz łatwiejszy niż wczorajszy mecz - z City. Mogą sobie kupić za petrodolary wiele punktów ligowych, ale już nie raz pokazali, że mecze o dużą stawkę to na razie nie na ich głowy, więc jestem umiarkowanie spokojny o wynik.

Pozdrawiam tych, którym chciało się to wszystko czytać.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1471 dnia: Październik 16, 2011, 17:31:38 »
Zgadzam się z całą wypowiedzią Nederlanda, ale Suarez jest na prawdę wkurzający. Przez cały wczorajszy mecz suszył sobie zęby, minę miał jakby nawalił w gacie.. Kopnął Evre w kolano, to gówno dostał.. Żadnej kartki. Gdyby to był Rooney, to nie dość, że poleciała by czerwień to jeszcze pewnie 3 mecze zawieszenia. Ech, United zawsze musi mieć pod górkę.

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
« Odpowiedź #1472 dnia: Październik 16, 2011, 18:51:11 »
ta... pod górkę, zazwyczaj to Wy macie farta u sędziów, ale nagle pod górkę :D
" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1473 dnia: Październik 16, 2011, 18:55:06 »
Z sędziami bywa różnie, tyle że ci którzy się na ich błędy powołują najczęściej, zapominają o licznych pomyłkach na niekorzyść United.

Podejrzewam, że NexaTowi chodziło o FA. W takim wypadku ma całkowitą rację.
" border="0

Offline Hulk

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.10.2011r.
  • Początkujący Karieropisarz :]
« Odpowiedź #1474 dnia: Październik 16, 2011, 18:56:16 »
Suarez to jest Urugwajski miłośnik nietoperzy, przez to takie zachowanie z jego strony

A tak na poważnie to kolesiowi po MŚ ostatnio odbija, myśli o sobie że jest SuperMega gwiazdą, Jeszcze na MŚ to go lubiłem gdyż to przez niego Urugwaj zaszedł tak daleko (jeszcze do tego strzelający Forlan), ale jeszcze w Ajaxie jego zachowanie było negatywne, tak samo ponownie zaczyna się w Liverpoolu, nie wyobrażał bym go sobie w barwach Manchesteru United, po prostu był by czarnym punktem w tym klubie, nie chodzi mi o to że on grzał by ławę i grał słabo ale i tak on nie był by nam na 100% potrzebny, właściwie chodzi mi o to że zawodnik psuł by atmosferę na meczach jak i w szatni oraz na treningach tzn. Był by jak Ibrahimowić w Milanie albo Balotelli w MC.

Widziałem tą bramkę dla Liverpoolu, De Gea musi jeszcze sporo poćwiczyć ale jak na swój wiek gra całkiem nieźle

Piszę tylko kariery, reszta forum mnie czasami nie obchodzi ;)

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
« Odpowiedź #1475 dnia: Październik 16, 2011, 19:44:56 »
Lubię Liverpool, ale Suareza nie trawię, lubiłem go do 1/4 MŚ, tak chamskiego zachowania jak to w meczu z Ghaną nie widziałem
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1476 dnia: Październik 16, 2011, 20:39:43 »
PortoFan - Fart u sędziów? Sędzia też człowiek, może się pomylić. Nie będę rozciągał tego tematu, ale przyznaj mi, że nie tylko United ma do nich farta. Innym drużynom sędziny też pomagają, i to częściej niż nam.. Dobra nie wnikam, ale nie pisz takich głupot, że to MY TYLKO mamy fart u sędziów.

Nederland - tak, chodzi mi tutaj o FA. Chociaż niektórzy sędziowie nie traktują nas całkiem normalnie. Moim zdaniem dostajemy bardziej "bolesne" kary..

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1477 dnia: Październik 16, 2011, 20:50:17 »
Widziałem tą bramkę dla Liverpoolu, De Gea musi jeszcze sporo poćwiczyć
...

Rzygłem.

Co ty chcesz od de Gei? Uratował nam już któryś mecz z rzędu, tylko dzięki niemu nie przegraliśmy. Bramka to 200% winy Giggsa, odchylił się przed nadlatującą piłką, robiąc dziurę w murze...
" border="0

Offline Hulk

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.10.2011r.
  • Początkujący Karieropisarz :]
« Odpowiedź #1478 dnia: Październik 17, 2011, 14:10:16 »
O kur** :D :D

Wielki ekspert sportowy się znalazł, może znajdzie się dla ciebie miejsce w Eurosporcie bądź w Nsport

Po prostu widzę jak on się stara ale on jeszcze na pierwszego bramkarza Manchesteru United się nie nadaje, a le po chu* kupować Cecha czy Neuera jak on kosztują kosmiczne pieniądze jak za kilka lat De Gea będzie jak Casillas czy Neuer bądź nawet lepszy. VdS mógł poczekać jeszcze z 2 sezony, Friedel jeszcze jakoś radzi
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2011, 14:11:52 wysłana przez Hulk »

Piszę tylko kariery, reszta forum mnie czasami nie obchodzi ;)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1479 dnia: Październik 17, 2011, 15:44:40 »
O kur** :D :D Wielki ekspert sportowy się znalazł, może znajdzie się dla ciebie miejsce w Eurosporcie bądź w Nsport
Nie tyle co ekspert, co ktoś, kto ogląda mecze swojej ulubionej drużyny. Tobie też polecam, chyba że oczy masz w dupie i zwyczajnie nie widzisz, że de Gea od dłuższego czasu nie popełnił babola. Ja też go krytykowałem, gdy puszczał [cenzura], ale teraz naprawdę trzeba mieć coś z głową, by nie przyznać, że punkty w meczach przeciwko Stoke i Liverpoolem to w głównej mierze jego zasługa. W dodatku bramka United jest najczęściej ostrzeliwana w całej lidze.

a le po chu* kupować Cecha czy Neuera jak on kosztują kosmiczne pieniądze
Transfer de Gei kosztował 22 miliony euro. Mniej więcej tyle samo, ile Bayern zapłacił za Neuera.
Gratuluję poinformowania.

czy Neuer bądź nawet lepszy.
On już od jakiegoś czasu jest lepszy od Neuera.

VdS mógł poczekać jeszcze z 2 sezony,
Zrobił bardzo dobrze. No ale po tym zdaniu widać, że ewidentnie nie mamy o czym rozmawiać.

Albo nie, chciałbym jeszcze wiedzieć, czym niby de Gea zawinił przy bramce dla Liverpoolu.
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1479 dnia: Październik 17, 2011, 15:44:40 »