Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 604478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #1480 dnia: Październik 17, 2011, 18:28:09 »
VdS mógł poczekać jeszcze z 2 sezony

Bez komentarza..

Offline Hulk

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 14.10.2011r.
  • Początkujący Karieropisarz :]
« Odpowiedź #1481 dnia: Październik 17, 2011, 20:48:42 »
Wiecie co, wolę już nie przesiadywać w tym wątku bo tu śmierdzi tylko chamskimi ekspertami, po prostu na forum pokazujecie 100% sarkazm

I zero pytań i odpowiedzi na temat mnie i moich postów

Piszę tylko kariery, reszta forum mnie czasami nie obchodzi ;)

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1482 dnia: Październik 17, 2011, 21:16:33 »
Wiecie co, wolę już nie przesiadywać w tym wątku bo tu śmierdzi tylko chamskimi ekspertami, po prostu na forum pokazujecie 100% sarkazm

O co Ci chodzi? Nederland odpowiedział Ci na twój komentarz. Wytłumaczył wszystko bardzo dobrze, oprócz zdania z tym, że VDS mógłby grać jeszcze 2 sezony.. Nie wiem co o tym pisać, dlatego napisałem, że bez komentarza, bo to śmieszne.

Ale jak tak nalegasz, to Ci wytłumaczę. :)

Więc tak.. w grudniu 2010 roku jego żona Annemarie doznała wylewu krwi do mózgu, przez co Van Der Sar chciał poświęcić więcej czasu dla swojej rodziny. W styczniu ogłosił, że na koniec sezonu zakończy swoją karierę. Dosięgał szczytu formy moim zdaniem, miał świetne parady, 40 lat, lecz cytuje "Mój wiek nie ma znaczenia. Mam 40 lat, ale wciąż czuję, że jestem w formie". Mogę dodać jeszcze, że w takim wieku (jak na piłkarza to bardzo stary) może być momentalny spadek formy, a tak nikt by nie chciał. Także są plusy i minusy odejścia VDS na emeryturę. WYTŁUMACZYŁEM?

Głupia wymówka, jak wcześniej wspomniałem Nederland odpowiedział na cały TWÓJ post, zbłaźniłeś się.. przyznaj.

PS.
De Gea musi jeszcze sporo poćwiczyć ale jak na swój wiek gra całkiem nieźle
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=67b2cd61fc4a1f81483193038036cb3a&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=67b2cd61fc4a1f81483193038036cb3a&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=67b2cd61fc4a1f81483193038036cb3a&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=67b2cd61fc4a1f81483193038036cb3a&amp;action=login">LOGOWANIE</a>&feature=related
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=67b2cd61fc4a1f81483193038036cb3a&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=67b2cd61fc4a1f81483193038036cb3a&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2011, 21:32:05 wysłana przez NexaT »

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1483 dnia: Październik 17, 2011, 22:22:36 »
Jak ktoś zdejmuje pajęczynę z tego tematu, to jako jedyny obok NexaTa stały bywalec wątku osobiście wolę porozmawiać sobie z kimś, kto nie wypina rzyci na fakty i nie próbuje tworzyć alternatywnej rzeczywistości.

Jasne, w ogóle nie odpowiedziałem na twój post. O ja nieszczęsny.

po prostu na forum pokazujecie 100% sarkazm
Pokażesz mi, gdzie użyłem sarkazmu?

Cytat: NeXaT
Dosięgał szczytu formy moim zdaniem, miał świetne parady, 40 lat, lecz cytuje "Mój wiek nie ma znaczenia. Mam 40 lat, ale wciąż czuję, że jestem w formie". Mogę dodać jeszcze, że w takim wieku (jak na piłkarza to bardzo stary) może być momentalny spadek formy, a tak nikt by nie chciał. Także są plusy i minusy odejścia VDS na emeryturę. WYTŁUMACZYŁEM?
Dodam, że sprowadzony z Fulham van der Sar miał być bramkarzem na sezon, góra dwa. Kuszczaka wypożyczono, a potem kupiono między innymi po to, by był następcą Holendra i pierwszym bramkarzem klubu. Jak wyszło, wiadomo. Inaczej. Van der Sar i tak ciągnął niewyobrażalnie długo, podpisywał nowe kontrakty, łamał obietnice, dając się przekonać kibicom. Chciał odejść będąc na szczycie jak Cantona, pewnie przestraszył się upadku na dno, jaki przytrafił się chociażby Scholesowi czy Gary'emu Neville'owi.

Więc tak.. w grudniu 2010 roku jego żona Annemarie doznała wylewu krwi do mózgu, przez co Van Der Sar chciał poświęcić więcej czasu dla swojej rodziny.
I w tym okresie Kuszczak był w trójce najlepszych bramkarzy na świecie, a najlepszym na Wyspach to już na pewno - to tak nawiasem, dla jego hejterów, bo już znalazł się tutaj taki, który twierdził, że Tomek się nawet na krakowską Wisłę średnio nadaje.
" border="0

Offline Florq

• Menadżer
  • Na forum od: 19.09.2008r.
  • Gary Neville is a red, he hates scousers...
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1484 dnia: Październik 18, 2011, 14:51:39 »
Dziś mecz z Otetul Galati. Nie no, nawet 4. zespołem można wygrać z tymi ogórami.

Offline HandyMan

• Amator
  • *
  • Na forum od: 04.10.2011r.
« Odpowiedź #1485 dnia: Październik 19, 2011, 19:46:31 »
0:2 wreszcie piękne zwycięstwo w LM, śmieszne jest to że oba padli z rzutów karnych

Carrick zaliczył świetny mecz, Lindegaard też ładnie zagrał, śmiało się nie bał okazji dla Otelul

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1486 dnia: Październik 19, 2011, 20:17:13 »
Dziś mecz z Otetul Galati. Nie no, nawet 4. zespołem można wygrać z tymi ogórami.

Po meczu można stwierdzić, że aż takimi ogórami nie są.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1487 dnia: Październik 19, 2011, 20:53:11 »
0:2 wreszcie piękne zwycięstwo w LM, śmieszne jest to że oba padli z rzutów karnych

Carrick zaliczył świetny mecz, Lindegaard też ładnie zagrał, śmiało się nie bał okazji dla Otelul

Więc tak, te Galati to przeciętny klub, debiutant w lidze mistrzów. My (Manchester United) jesteśmy najlepszym klubem na świecie po Barcelonie, a z takim przeciętniakiem wygrywamy 2:0, i to jeszcze po dwóch karnych.. Trzymajcie mnie, jak to można nazwać pięknym meczem? Carrick? Chyba nie oglądałeś meczu, zmarnował świetną okazje w 2 połowie, piłka została mu wystawiona idealnie, gdzieś hmm.. 7 metr? Przestrzelił aż się za głowę złapałem. Przytaknę i przyznam racje, że zaliczył całkiem dobre podania i przejęcia, ale to wszystko. Lindegaard, świetny mecz, czy ja wiem? Takie strzały to powinien obronić każdy bramkarz, po za niegroźnymi główkami, były strzały z 20m, które latały w jego ręce albo za bramkę. Przeciętny występ, ale można go pochwalić za świetną grę nogami.

Tak jak już wspomniałem wcześniej, nie zagraliśmy jak na 20-krotnego mistrza ANGLII! Barcelona rozwaliła by te Oteluli aż miło, nie zdradzam swojego klubu, ale nasza gra nie zachwyciła. Graliśmy piach, Valencia w ogóle stracił formę z sezonu 09/10, brakuje mi jego występów z meczów takich jak np. z Bayernem Monachium w 1/4.  Nani to samo, brakuje tutaj jego rajdów, i strzałów z 20+ metrów. Nie zaprzeczajmy, brakuje nam trochę Cristiano Ronaldo.. Brakuje mi w moim kochanym klubie szybszej gry, musimy grać bardziej ofensywnie, teraz gramy jak Barcelona, czyli ciągłe podania, rozumiem, że trzeba tworzyć składne akcje, ale w Anglii to nie przechodzi. Z taką grą w LM daleko nie zajedziemy, powinniśmy grać jak w meczu z Arsenalem (8:2), ciągłe ataki i kropka.

Pewnie tego nie przeczytacie, ale co tam..

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1488 dnia: Październik 19, 2011, 21:23:52 »
Po ostatnich meczach można stwierdzić, że Manchester United tak naprawdę nie jest mistrzem Anglii. Przynajmniej nie ten, którego mamy wątpliwą przyjemność oglądać w ostatnich meczach.

Cytat: NexaT
My (Manchester United) jesteśmy najlepszym klubem na świecie po Barcelonie
Przeciętni fani Realu się za to obrażą. Naruszasz ich ego zajmujące trzy czwarte przeciętnej sali gimnastycznej.

nie zagraliśmy jak na 20-krotnego mistrza ANGLII!
Na razie tylko 19-krotnego. Ale kto wie, może to tylko kwestia kilku miesięcy.

Z taką grą w LM daleko nie zajedziemy,
Do półfinału powinniśmy dotrzeć, bo poza Barceloną i może Realem absolutnie nie widzę drużyny, która mogłaby nam poważnie w tym przeszkodzić. No chyba że ktoś wyskoczy jak Bayern półtora roku temu.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1489 dnia: Październik 19, 2011, 21:31:30 »
Tak, tak, z tym 20 krotnym mistrzem Anglii to była literówka, niestety już tak mam.. :D

Do półfinału powinniśmy dotrzeć, bo poza Barceloną i może Realem absolutnie nie widzę drużyny, która mogłaby nam poważnie w tym przeszkodzić. No chyba że ktoś wyskoczy jak Bayern półtora roku temu.

Nie obrażajmy innych drużyn. :) Chelsea aż takim słabym zespołem nie jest, jak wpadną w dobrą formę, to są z nimi kłopoty, zwłaszcza na Stamford Bridge..

Przeciętni fani Realu się za to obrażą. Naruszasz ich ego zajmujące trzy czwarte przeciętnej sali gimnastycznej.

To mam Ci czego zazdrościć, niestety u mnie (nie wliczając mnie), fani Barcelony stanowią 4/4 na sali gimnastycznej, a może i nawet w całej szkole..

Offline Irius

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.09.2010r.
« Odpowiedź #1490 dnia: Październik 20, 2011, 10:55:42 »
To mam Ci czego zazdrościć, niestety u mnie (nie wliczając mnie)

Nie bardzo rozumiem sens tej części zdania.   :D

fani Barcelony stanowią 4/4 na sali gimnastycznej, a może i nawet w całej szkole..

Marny stereotyp, kibicuje Barcelonie od dobrych 8 lat i zawsze starałem się być obiektywny, widząc własną głupotę i błędy drużyny.
Poza tym, przeinaczasz sens wypowiedzi, chyba pisząc to byłeś w jakiejś furii. Ned napisał, że fani Realu mogli by się obrazić, bo wg nich to Real jest drugą lub nawet pierwszą drużyną świata, nie United. Tym czasem ty przytoczyłeś fanów Barcy, która przez prawie każdego obiektywnego fana piłki nożnej jest uznawana za najlepszą na ten czas (patrz wyniki które to potwierdzają).

Offline HandyMan

• Amator
  • *
  • Na forum od: 04.10.2011r.
« Odpowiedź #1491 dnia: Październik 20, 2011, 13:48:19 »
Piękne zwycięsto - chodziło mi o to że wreszcie zdobyliśmy zwycięstwo w tego rocznej Lidze Mistrzów, wam się to kojarzy z rozgromem i dużą ilością bramek tak jak w przypadku meczu z Arsenalem, dla fanów piłki to jest szok, bo Manchester w przykładzie wygrał z WBA 1:2. Jest fakt że United grało na wyjeździe ale nawet w tym dniu co wygrali 8:2. Na Emirates wygrali by...3:6 może i padł inny wynik, ja tylko tak podejrzewał jakby co :). Arsenal szybko się wzmocnił no i już widać postępy, tak jak wczoraj 0:1 dla Arsenalu po ładnym golu Ramseya. Ale nadal w PL sobie nie radzi. Za bardzo odchodzę od tematu.

Na pewno powodem słabszej gry Manchesteru to na pewno są kontuzje. Ale dobrze że już niedługo powraca Rafael :)

Oteul to na pewno niespodzianka roku, do czasu kiedy zajrzałem do tabeli LM na Wikipedii to nie znałem tego klubu. Oteul należy do grona z Apoelem czy Basel bo ostatnio grają cudownie

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1492 dnia: Październik 20, 2011, 15:02:06 »
Nie bardzo rozumiem sens tej części zdania.   :D

Przeczytaj jeszcze raz, może zrozumiesz..

Tym czasem ty przytoczyłeś fanów Barcy, która przez prawie każdego obiektywnego fana piłki nożnej jest uznawana za najlepszą na ten czas (patrz wyniki które to potwierdzają).

Tak tylko 3/4 fanów Barcelony nie zna historii klubu, gdy zapytałem się kilku kolegów, którzy kibicują Barcelonie, np. kiedy zdobyli ligę mistrzów, ile razy zdobyli puchar hiszpanii itp.. nie odpowiedzieli na żadne. :) I właśnie to są fani Barcelony, niektórzy są inni, ale mało jest takich osób. Dzieci im kibicują ponieważ ta drużyna ciągle wygrywa, a starsi raczej są z innego powodu kibicami tego klubu.
PS. Wiem co napisał Nederland, i nie musisz mnie "pouczać", wiem, że pisano o Realu, ale ja przytoczyłem sytuacje w mojej szkole, także przeczytaj wszystko jeszcze raz a może zrozumiesz.

Piękne zwycięsto - chodziło mi o to że wreszcie zdobyliśmy zwycięstwo w tego rocznej Lidze Mistrzów, wam się to kojarzy z rozgromem i dużą ilością bramek tak jak w przypadku meczu z Arsenalem

A słowo piękność z czym ma się nam kojarzyć? :o Wysyłam do wikipedii..

Oteul to na pewno niespodzianka roku, do czasu kiedy zajrzałem do tabeli LM na Wikipedii to nie znałem tego klubu. Oteul należy do grona z Apoelem czy Basel bo ostatnio grają cudownie

"Oteul" gra cudownie, i jest niespodzianką roku? Ha,ha proszę Ciebie, wracaj z tej planety!

Offline Irius

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1493 dnia: Październik 23, 2011, 15:17:36 »
Macie może jakąś fajną transmisję dla nie posiadającego Canal +?  ;) Ta co oglądałem pierwszą połowę to tragedia, przycina i marna jakość.

Offline menkol

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.09.2010r.
  • Hala Madrid !
« Odpowiedź #1494 dnia: Październik 23, 2011, 15:57:34 »
każda transmisja u mnie tnie a mam dobrego neta.. a co do meczu to już 0-3 :) :)

Offline krab13

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 23.12.2008r.
« Odpowiedź #1495 dnia: Październik 23, 2011, 16:19:31 »
1:5 no to widać jednak że z MU jest słabo

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1496 dnia: Październik 23, 2011, 16:21:15 »
Łohoho.. takiego wyniku chyba nikt nie obstawiał
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline menkol

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.09.2010r.
  • Hala Madrid !
« Odpowiedź #1497 dnia: Październik 23, 2011, 16:21:56 »
już 1-6  ;D ;D

Offline Irius

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1498 dnia: Październik 23, 2011, 16:21:59 »
Jest 1-6 dla City. Swojego czasu w internecie można było spotkać entuzjazm fanów United po wygranych nad Tottenhamem i Arsenalem oraz huczne zapowiedzi co będzie w meczu z LFC i City. Sądzę, że ten entuzjazm został rozdeptany przez City. Dla no life-ów którzy się nie mogą pogodzić z porażką ulubionej drużyny. Nie najeżdżam na United, choć dla was i tak to już będzie prowokacja.  :)

Offline krab13

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 23.12.2008r.
« Odpowiedź #1499 dnia: Październik 23, 2011, 16:22:04 »
Już 6 do 1 to poprostu dramat kibiców united

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1499 dnia: Październik 23, 2011, 16:22:04 »