Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 604509 razy)

Offline cube

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 11.08.2008r.
  • Gram w: ...
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #1580 dnia: Listopad 02, 2011, 19:27:20 »
Hmm, Raul przygodę z piłką zaczynał w Atletico(Kto wie, jakby się potoczyła jego kariera, gdyby nie rozwiązano wtedy drużyn młodzieżowych Rojiblancos), a jest żywą legendą Realu. Nie orientuję się szczerze mówiąc jakie są relacje na linii Manchester-Liverpool(chodzi o miasta), więc jak możesz to rozwiń to Ned, wnioskuję, że zbyt ciekawie z tym nie jest:D.

Co do "Bóg przebacza, Rooney nigdy!", no to proszę Cię NexaT, przecież to jest tekst rodem z piaskownicy/przedszkola(no dobra w obecnych realiach z gimnazjum). Takie denne hasła nie świadczą zbyt dobrze o Tobie, jest to po prostu dla mnie śmieszne. Czego niby ten Rooney nie przebacza?

C2Q Q6600 4x2.4GHz;Gigabyte S-series;Gigabyte GF GTX260 896MB;4GB DDR2 OCZ 800Mhz;Samsung 320GB, OCZ 600W;DVD LG;MODECOM STEP

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1581 dnia: Listopad 02, 2011, 20:47:10 »
Hmm, Raul przygodę z piłką zaczynał w Atletico
A Giggs w City. Grał wtedy pod starym nazwiskiem - Wilson czy jakoś tak.

Nie orientuję się szczerze mówiąc jakie są relacje na linii Manchester-Liverpool(chodzi o miasta), więc jak możesz to rozwiń to Ned, wnioskuję, że zbyt ciekawie z tym nie jest:D.
Manchester i Liverpool leżą dość blisko siebie i mają dwie najbardziej utytułowane angielskie drużyny, więc logiczne, że kochać się nie będą. United z Poolem mają taką kosę, że aż sam nie wiem, czy to City są wrogami publicznymi numer jeden na Old Trafford, czy jednak The Reds. Z Evertonem jest już łagodniej, ale miasta się nie lubią (zresztą nawet w... FMie mają ustawioną wrogość rzędu 30 czy tam 40%) i to jakoś się przekłada na relacje międzykibicowskie. Niby gdy Saha, Howard i Neville przechodzili do The Toffees nikt wrzawy nie robił, ale gdy wcześniej Whiteside powędrował na Goodison, został obwołany zdrajcą i nosi to znamię do dzisiaj, chociaż niewiele osób go jeszcze pamięta.

Rooney jest fenomenem dlatego, że jest żywą legendą United będąc scouserem (rodowitym mieszkańcem Liverpoolu, a nie piłkarzem LFC, jak się powszechnie uważa*). Takich ludzi się w Manchesterze nie lubi, bo to tak jakbyś przyjechał do Warszawy i chwalił się na każdym kroku, że jesteś z Poznania. Jak myślisz, ile byś pożył w spokoju?

Co do "Bóg przebacza, Rooney nigdy!", no to proszę Cię NexaT, przecież to jest tekst rodem z piaskownicy/przedszkola(no dobra w obecnych realiach z gimnazjum).
Nie zdziwię się, jeśli to oficjalna przyśpiewka klubu. Wiesz, niektóre są tak żałosne, że szkoda gadać. Przykład w języku polskim: "Ooo Ryan Giggs, wygrał to [mistrzostwo] 19 razy, ooo, Giggsy, wygrał to 19 razy" albo "Oł Owen Hargreaves, jesteś miłością mego życia, oł Owen Hargreaves, pozwolę ci przelecieć moją żonę, oł Owen Hargreaves, pragnę też twoich kręconych włosów".

No. Fajne to.

*W LFC nie ma żadnego scousera. Chociaż... pewnie kilku młodzików się znajdzie.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1582 dnia: Listopad 02, 2011, 21:39:25 »
Dobra.. rozumiem was, nie będę się kłócił bo nie ma o co.
Ale trzymajcie mnie.. jak oglądam dzisiejszy mecz to mnie szlag trafia. Chicharito niech zostawi sobie skrzydło, i strzały z dystansu, bo z tych akcji spokojnie mogły 2 gole wpaść. Evans oczywiście faul w nogi w środku boiska, i Berba jak nas przyzwyczaił, na razie drewno.

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1583 dnia: Listopad 02, 2011, 21:41:58 »
Berba jak nas przyzwyczaił, na razie drewno.

Bo nie potrafi przejść 48 obrońców rywala jednym zwodem? Akurat do niego nie powinniście mieć pretensji
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1584 dnia: Listopad 02, 2011, 21:46:40 »
Bo nie potrafi przejść 48 obrońców rywala jednym zwodem? Akurat do niego nie powinniście mieć pretensji
48 obrońców? ::)
Dlaczego do niego mamy nie mieć pretensji? W poprzednim sezonie zdobył 20 bramek, to do czegoś zobowiązuje.
PS. A kto tu pisze o wykańczaniu akcji? Chodzi o samo poruszanie się na boisku.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1585 dnia: Listopad 03, 2011, 00:19:26 »
No to wypaliłeś Berbatov drewno inteligentny zawodnik który brak szybkości nadrabia świetną techniką a piłke potrafi rozegrać lepiej niż niejeden pomocnik
" border="0" border="0

Offline bartiveb

• V - ligowiec
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 17.06.2009r.
« Odpowiedź #1586 dnia: Listopad 03, 2011, 07:47:12 »
Ale gdzie tam NexaT ma swój świat, swoją piaskownice i swoje kredki. Niewiedzę próbuje tuszować ciągłą dyskusją w każdym temacie.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1587 dnia: Listopad 03, 2011, 15:53:07 »
No to wypaliłeś Berbatov drewno inteligentny zawodnik który brak szybkości nadrabia świetną techniką a piłke potrafi rozegrać lepiej niż niejeden pomocnik
Oglądałeś mecz? Coś tej jego techniki nie widać od początku sezonu..
Jak na razie kręci kółeczka, i odgrywa do tyłu. To tylko moja sugestia.

Ale gdzie tam NexaT ma swój świat, swoją piaskownice i swoje kredki. Niewiedzę próbuje tuszować ciągłą dyskusją w każdym temacie.
Tak! Zdemaskowałeś mnie!
Nie wiem co to była za zaczepka, wyraziłem opinie. Gdybyś oglądał mecz, też podzielał byś moje zdanie.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1588 dnia: Listopad 03, 2011, 16:22:36 »
Oglądałeś mecz? Coś tej jego techniki nie widać od początku sezonu..
Jak na razie kręci kółeczka, i odgrywa do tyłu. To tylko moja sugestia.
To co technikę można na chwilę stracić potem odzyskać zastanów się.. Albo coś masz albo nie a on co najwyżej może być nieograny i bez formy bo cały sezon po świetnym poprzednim i koronie króla strzelców został wyznaczony do grzania ławy bo taki jest ich manager prawie jak panienka ciężko przewidzieć co teraz zrobi lub w tym przypadku jakie podejmie personalne decyzje
" border="0" border="0

Offline pes666

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 25.09.2010r.
  • Polska Biało-Czerwoni !! Born in 1982 :)
« Odpowiedź #1589 dnia: Listopad 03, 2011, 17:00:02 »
Dla mnie Berbatov i Rooney to jest żelazny duet napastników na każdą okazję :P Aż się boję myśleć jakie inne "genialne" pomysły skrywa głowa Fergiego :)

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1590 dnia: Listopad 03, 2011, 18:06:19 »
To co technikę można na chwilę stracić potem odzyskać zastanów się.. Albo coś masz albo nie a on co najwyżej może być nieograny i bez formy bo cały sezon po świetnym poprzednim i koronie króla strzelców został wyznaczony do grzania ławy bo taki jest ich manager prawie jak panienka ciężko przewidzieć co teraz zrobi lub w tym przypadku jakie podejmie personalne decyzje

Berba nie grzeje ławy bez powodu. Chicharito zaliczył świetny sezon, i niestety Bułgar musiał mu odstąpić miejsca.
Niby nie jest ograny (Berba), ale na treningach też grają mecze. To nie jest to samo, ale w obecnej chwili nic nie pokazuje.

Offline Mattias12

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.11.2011r.
  • Real Madryt and Manchester United
« Odpowiedź #1591 dnia: Listopad 03, 2011, 18:47:25 »
Berba nie grzeje ławy bez powodu. Chicharito zaliczył świetny sezon, i niestety Bułgar musiał mu odstąpić miejsca.
Niby nie jest ograny (Berba), ale na treningach też grają mecze. To nie jest to samo, ale w obecnej chwili nic nie pokazuje.

No to dlaczego MU nie da mu odejść, jest to świetny napastnik. Prawda jest to drewno które słabo biega ostatnio ale brameczki potrafi zdobywać. Niech przejdzie np. do PSG, Malagi czy Anzhi ;)

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1592 dnia: Listopad 03, 2011, 19:04:16 »
Prawda jest to drewno które słabo biega ostatnio ale brameczki potrafi zdobywać.
Następny, mam nadzieję, że chodziło Ci o jego bieg nie technikę! ::)
" border="0" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1593 dnia: Listopad 03, 2011, 19:17:34 »
No to dlaczego MU nie da mu odejść, jest to świetny napastnik. Prawda jest to drewno które słabo biega ostatnio ale brameczki potrafi zdobywać. Niech przejdzie np. do PSG, Malagi czy Anzhi ;)

Oni chcą go sprzedać.. Sprzedać, a także są propozycje wymiany. Niestety nie pamiętam o jakie tu kluby chodzi, ale poszukam, i napisze.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1594 dnia: Listopad 03, 2011, 19:29:46 »
PSG, Valencia
" border="0" border="0

Offline Mattias12

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.11.2011r.
  • Real Madryt and Manchester United
« Odpowiedź #1595 dnia: Listopad 03, 2011, 20:06:58 »
PSG, Valencia

Valencia, ale na pewno pod warunkiem jak odejdzie Soldado

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1596 dnia: Listopad 03, 2011, 20:16:58 »
Dlaczego...? On i tak nie odejdzie to typowy napastnik najlepszy strzelec zespołu, a Berbatov idealnie nadałby się za jago plecami do tego techniczny hiszpański futbol idealne miejsce dla niego
" border="0" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1597 dnia: Listopad 04, 2011, 21:41:43 »
Jak ja lubię czytać te wszystkie pierdoły o Berbatowie. Gdy drużynie nie idzie, najłatwiej znaleźć jakiegoś kozła ofiarnego: czy to Carricka, czy Gibsona, czy Kuszczaka (c_uj, że nie gra) czy Bułgara właśnie - to nieistotne. Ważne, żeby było komu wsadzić na głowę wiadro wypełnione gównem, bo wtedy człowiek czuje się lepiej.

Zacznę od tego, że tych, którzy uważają że Berbatow jest drewnem zapraszam do telewizorów, bo chyba rzeczywiście za wymiernik braku techniki u Berby biorą brak skłonności do dryblingu... Technika takiego np. Ronaldo opiera się na efektownym dryblingu z zastosowaniem trików, Messiego na prowadzeniu piłki krótko przy nodze i świetnym balansie ciałem, a Berbatowa na świetnym przyjęciu piłki, bardzo dobrym jej prowadzeniu, ciekawych pojedynczych zwodach i kreatywnych, dokładnych zagraniach. Przykro mi, że tego nie widzicie.

Idiotyczne jest wymaganie od niego powtórzenia wyczynu z ubiegłego sezonu. On od zawsze miał pod górkę. Odkąd tylko dołączył do United, na każdym kroku słyszał, że jest beznadziejny. Przyszedł genialny rok, w którym zdobył 20 goli w Premiership i zamiast ukończyć drogę od zera do bohatera, przyszło mu skręcić w od zera do... jeszcze większego zera. Strzelił po hat-tricku Liverpoolowi i Birmingham - co tam, fuksa miał, "dzień konia". Wbił pięciokrotnie w jednym meczu piłkę do siatki Blackburn - "każdy by to strzelił". No sorry, ale nawet Messiemu i Ronaldo rzadko zdarza się wbijać tyle goli w jednym spotkaniu ligowym. Nie wiem nawet, czy kiedykolwiek tego dokonali, nie sprawdzałem.

Wracając jeszcze do tego meczu z Liverpoolem - każdy inny zawodnik United zostałby po nim dozgonnym idolem kibiców i bohaterem. Ale nie Berbatov, bo miał fuksa. Gość, który ma ~1,9m wzrostu podbił sobie piłkę kolanem i strzelił piękną bramkę z przewrotki, a jeśli chodzi o nożyce to już nie pierwszą - przywołam tu chociażby gola przeciwko WHU. I co wtedy na to napinacze? "Że nawet Crouch strzelał gole z przewrotki, więc każdy może". A jak Rooney walnął w taki sposób w derbach, to "o matko boska" i "jak on to k_rwa zrobił". No bez jaj.

Berba jest takim typem zawodnika, który nie sprawdza się jako osamotniony napastnik, bo to nie jest typowy snajper, choć lubi grać na szpicy - ale tylko wtedy, gdy w ataku ma partnera. Nie sprawdza się też jako joker, bo w końcówce meczu gra się głównie z kontry, a Bułgar to niezbyt "mobilny" gracz najlepiej czujący się w ataku pozycyjnym. W dodatku ma taką wadę, że musi się rozegrać, czyli zagrać kilka meczów pod rząd, wtedy łapie formę. Ale cóż począć, skoro nawet po genialnych występach przeciwko Rovers i Birmingham - jeśli dobrze pamiętam - kolejne spotkania rozpoczynał na ławce. Co to ma znaczyć?

On i tak ma anielską cierpliwość, że w tym klubie jeszcze siedzi. Rozgrywa fantastyczny sezon, przez długi czas lideruje klasyfikacji strzelców będąc fenomenem na skalę światową, bo nie wiem czy był kiedyś król strzelców będący rezerwowym w swoim klubie. Miejsce w składzie musi oddać Chicharito - bez względu na to, jaki on jest dobry, to już na starcie jakiś dzieciak z Meksyku zabiera miejscówkę sprowadzonemu za cztery dychy napastnikowi, któremu akurat wtedy zaczęło coś wychodzić. :| A jak potem w hierarchii wyprzedził go gość, który wrócił z wypożyczenia z Sunderlandu, gdzie miał bilans bodajże 26/6 (imponujący, naprawdę), to podziwiam go, że jeszcze nie wybuchł jak Tevez.

O właśnie, wielu z was uważa "Carlitosa" za debila. Na koniec zastanówcie się, jakbyście się czuli jako kapitan klubu i król strzelców ligi, który wraz z rozpoczęciem nowego sezonu siada na ławie na rzecz sprowadzonego w lecie piłkarza i gościa, który dotychczas zdobył dla klubu AŻ DWIE BRAMKI! (teraz już jedenaście, ale nie o to chodzi. Gdyby Tevez grał, pewnie też zaliczyłby kilka trafień)

Szczerze wątpię, że siedzielibyście z buzią na kłódkę.

Dlaczego...? On i tak nie odejdzie to typowy napastnik najlepszy strzelec zespołu,
Znając Real i jego oddawanie wychowanków lekką ręką, pewnie się po Soldado niedługo zgłoszą.
" border="0

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1598 dnia: Listopad 04, 2011, 22:23:58 »
Znając chajs Realu nie wezmą nawet tak świetnego wychowanka bo mogą Neymara. Z resztą widzę się zgadzamy.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2011, 22:27:35 wysłana przez Artur 7 »
" border="0" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1599 dnia: Listopad 04, 2011, 22:31:20 »
Czy ja wiem... Soldado to w tej chwili materiał nawet na napastnika numer 1 w Realu, przynajmniej tak mi się wydaje. Praktycznie w całości wypełnił bolesną lukę po Villi w Valencii.
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1599 dnia: Listopad 04, 2011, 22:31:20 »