Autor Wątek: Chelsea FC  (Przeczytany 619321 razy)

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: Chelsea Londyn - all o tym teamie
« Odpowiedź #1900 dnia: Wrzesień 20, 2011, 21:26:02 »
a kogo oni nie chcą kupić?
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
« Odpowiedź #1901 dnia: Wrzesień 20, 2011, 21:27:43 »
Lampard nie dość że jest już dosyć stary, to nie ma formy... nie rozumiem po co im on.
Zresztą on i tak nie odejdzie.

Offline lukasz cfc

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 09.11.2008r.
  • Chelsea Till I Die
    • http://rapideo.pl/polecam,lukaszcfc
« Odpowiedź #1902 dnia: Wrzesień 20, 2011, 23:32:37 »
a kogo oni nie chcą kupić?

No w sumie racja xD

@Mrozio no bez przesady 33 lata to jeszcze nie starość i spokojnie kilka lat może jeszcze pograć ale prawdopodobnie to już nie będzie to co kiedyś.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2011, 23:34:08 wysłana przez lukasz cfc »
" width="500" height="200

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #1903 dnia: Wrzesień 24, 2011, 18:03:41 »
Szkoda że takiej skuteczności jak dziś Ramires nie miał w meczu z Man Utd. Dobry wynik po całkiem niezłej grze.

Chelsea 4:1 Swansea

Offline Irius

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.09.2010r.
« Odpowiedź #1904 dnia: Wrzesień 24, 2011, 20:08:18 »
I Torres 2 bramki, czyżbym miał powoli zwracać honor Hiszpanowi?  :D

A nie, 1 Torres strzelił, coś mi się pomyliło.  ;)

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1905 dnia: Wrzesień 24, 2011, 21:06:09 »
@Irius, 2 Bramki strzelone ma josku.
Brawa dla Chelsea za ten mecz, pewnie swietne widowisko bylo na Stamford, ja nie moglem obejzec meczu bo nie mialem jak ;/ Cieszy mnie ze Torres zaczyna strzelac powoli, szkoda ze tak szybko zszedl za czerwien, pewnie dolozyl by jeszcze jednego gola.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
« Odpowiedź #1906 dnia: Wrzesień 25, 2011, 09:03:14 »
Ten Torres to naprawde jest gigant... On w każdym meczu musi coś odwalić. Czerwona kartka za faul na środku boiska, w dodatku niepotrzebny. Mimo wszystko Chelsea ładnie poradziła sobie bez niego.

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1907 dnia: Wrzesień 25, 2011, 10:54:24 »
Teraz jak Nando sie rozkreca to bedzie zawieszony za kartki, echh jak pech to pech mysle ze cos utrzeli z Valencia.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1908 dnia: Wrzesień 25, 2011, 18:42:56 »
Ramires & Torres #&*@!*^!%$, jesli takich sytuacji sie nie wykorzystuje to jak mozna wygrac mecz ?? jak by ramires strzelil to przy stanie 1-1 bylo by inaczej, ale no coz United wygrali (po bledach sedziowskich).

Jak mnie wkurzają takie komentarze, wygraliśmy bo byliśmy lepsi, a nie po błędach sędziego. Przypomnę Ci mecz z tamtego roku przegrany przez United 1-2. Pozdroo, Nederland wytłumaczył wszystko za mnie.

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #1909 dnia: Wrzesień 25, 2011, 19:02:05 »
Jak mnie wkurzają takie komentarze, wygraliśmy bo byliśmy lepsi, a nie po błędach sędziego. Przypomnę Ci mecz z tamtego roku przegrany przez United 1-2. Pozdroo, Nederland wytłumaczył wszystko za mnie.
Skoro powiedział wszystko za Ciebie to po co do tego wracasz? Już dawno temat zamknęliśmy. Wcale lepszy Manchester w tym meczu nie był, miał więcej szczęścia. 1 gol ze spalonego, drugi w sumie też był spalony ale już niech będzie (i tak powinien być zatrzymany przez 2-3 piłkarzy a miał mnóstwo miejsca), no a trzeci to w ogóle jakiś "bug" obrony. Więc nie gadaj mi o tym że Manchester był lepszy...
Widzę że już będziecie się podpierać spotkaniem na Stamford przez ładnych parę lat :) gdzie karnego podyktowało by 5/10 sędziów.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1910 dnia: Wrzesień 25, 2011, 19:35:05 »
Więc nie gadaj mi o tym że Manchester był lepszy...
W piłce chyba chodzi o strzelanie bramek, nie? Przypominam też po raz kolejny, co napisałeś: "Nie mówię że Chelsea ten mecz powinna wygrać bo z taką grą nie zasługiwali."

no a trzeci to w ogóle jakiś "bug" obrony.
Podobnie jak jedyna bramka dla Chelsea.

Widzę że już będziecie się podpierać spotkaniem na Stamford przez ładnych parę lat :) gdzie karnego podyktowało by 5/10 sędziów.
Podpierać to się można tym bezsensownym gdybaniem z ułamkami. Zresztą sorry, ale skończ pieprzyć, bo kto jak kto, ale to nie fani United nonstop przywołują faul na Ramiresie w polu karnym... "Gdzie karnego podyktowałoby 5/10 sędziów".

1 gol ze spalonego, drugi w sumie też był spalony ale już niech będzie (i tak powinien być zatrzymany przez 2-3 piłkarzy a miał mnóstwo miejsca)
Dolicz do tego niepodyktowane dwa karne oraz brak czerwieni dla Cole'a i tego, który skosił Naniego w szesnastce, to pogadamy.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1911 dnia: Wrzesień 25, 2011, 22:03:41 »
Skoro powiedział wszystko za Ciebie to po co do tego wracasz? Już dawno temat zamknęliśmy. Wcale lepszy Manchester w tym meczu nie był, miał więcej szczęścia. 1 gol ze spalonego, drugi w sumie też był spalony ale już niech będzie (i tak powinien być zatrzymany przez 2-3 piłkarzy a miał mnóstwo miejsca), no a trzeci to w ogóle jakiś "bug" obrony. Więc nie gadaj mi o tym że Manchester był lepszy...

Wracam do tego bo wnerwiają mnie tacy ludzie. :( "Bug obrony" powiadasz? No.. tutaj przyznałeś SAM, że Manchester jest lepszy. Jakby Chelsea była lepsza to nie pozwoliłaby strzelić sobie 3 goli. :)

Co do tego, że wracam do tamtego spotkania.. (na stamford bridge) Wracam, ponieważ piszecie (fani chelsea), że Manchesterowi pomagają sędziowie, więc ja nie będę gorszy i też chce wam co nie co wypomnieć. Trzeba mieć jakąś podporę, no nie?

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #1912 dnia: Wrzesień 25, 2011, 22:24:23 »
Hehe a to dobre :)
Jak ktoś strzeli jednego gola, ma jeden strzał w całym meczu przez resztę gra nieporadną piłkę, ale szczęśliwą to jest na boisku lepszy? Odpowiedzcie sobie.
Przy bramce Chelsea był "bug" w obronie Manchesteru? Pokaż mi gdzie? Bo to raczej było gelnialne podanie niż złe wybicie Terry'ego odbicie od innego piłkarza i przypadkowo piłka trafiła do Rooneya.
Nie widziałem by ktoś przywoływał tak często faul na Ramiresie jak Wy to że Chelsea ostatnio wygrała z Manchesterem dzięki nieprawidłowemu karnemu. Z tym że w LM jest dodatkowy sędzia za bramką który widzieć to powinien.
Jakie znowu niepodyktowane dwa karne?! Faul na Nani'm był, o czerwonej tam nie mogło być mowy. Co do Cole'a... Być może, sędzia tego na pewno za dobrze nie widział. Jednak było już po akcji, sędzia nie może wrócić do tego a co najwyżej ukarać kartką, co zrobił.
Do przerwy Manchester miał bodajże 3 celne i 3 strzelone bramki. Na boisku nie było tego dnia specjalnie lepszej drużyny. Poszczególne fazy meczu należały do Man Utd i Chelsea. A jak ktoś mi mówi że Manchester był lepszy bo strzelił 3 bramki, to jest dla mnie śmieszne dość. W golach - okej, wizerunek jednak pozostawili całkiem taki sam jak Chelsea.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1913 dnia: Wrzesień 25, 2011, 22:41:25 »
Hehe a to dobre :)
Jak ktoś strzeli jednego gola, ma jeden strzał w całym meczu przez resztę gra nieporadną piłkę, ale szczęśliwą to jest na boisku lepszy? Odpowiedzcie sobie.
Przy bramce Chelsea był "bug" w obronie Manchesteru? Pokaż mi gdzie? Bo to raczej było gelnialne podanie niż złe wybicie Terry'ego odbicie od innego piłkarza i przypadkowo piłka trafiła do Rooneya.
Nie widziałem by ktoś przywoływał tak często faul na Ramiresie jak Wy to że Chelsea ostatnio wygrała z Manchesterem dzięki nieprawidłowemu karnemu. Z tym że w LM jest dodatkowy sędzia za bramką który widzieć to powinien.
Jakie znowu niepodyktowane dwa karne?! Faul na Nani'm był, o czerwonej tam nie mogło być mowy. Co do Cole'a... Być może, sędzia tego na pewno za dobrze nie widział. Jednak było już po akcji, sędzia nie może wrócić do tego a co najwyżej ukarać kartką, co zrobił.
Do przerwy Manchester miał bodajże 3 celne i 3 strzelone bramki. Na boisku nie było tego dnia specjalnie lepszej drużyny. Poszczególne fazy meczu należały do Man Utd i Chelsea. A jak ktoś mi mówi że Manchester był lepszy bo strzelił 3 bramki, to jest dla mnie śmieszne dość. W golach - okej, wizerunek jednak pozostawili całkiem taki sam jak Chelsea.

Z tą bramką Torresa to mi się pomyliło, ale nie ważne.

Masz racje, 1 połowa była bardzo wyrównana, Torres miał szanse w 12 min., ale nie strzelił, a co za tym idzie - słaba skuteczność. 1 bramka była na spalonym, sędzia tego nie zauważył, ale czy to nasza wina?  Manchester zagrał dobrze, a może nawet lepiej od Chelsea, tylko, że ty nie widzisz tych nieudanych akcji np. Chicharito. W 37 min. ładna bramka Naniego, błąd był po waszej stronie - po stronie waszej obrony. Nie wspominajmy tu o spalonym, bo Nani był po prostu słabo kryty, wykorzystał to i było 2:0.  To samo końcówka meczu, Manchester przejął inicjatywę i strzelił 3 bramkę, było widać przy tej akcji świetną komunikacje między zawodnikami. Terry niestety źle wybił (smutne), a Rooney to wykorzystał. Mało prawdopodobne, aby inni piłkarze wykorzystali tą sytuacje, (oczywiście nie mówię tu, że nikt by nie wykorzystał) cud, że przyjął tą piłkę. Ja np. byłbym trochę rozkojarzony. Druga połowa to przebłysk Chelsea, bramka Torresa (ach, ależ ten chłopak ma formę..) i 3:1.. Ale to była chyba nieliczna akcja Chelsea. Potem strzał Naniego w poprzeczkę (mało jeszcze akcji Manchesteru?), karny dla Rooneya, słupek Rooneya, i ostatnia akcja meczu.. Ja myślę, że na boisku była lepsza drużyna,m i jest tto drużyna z Old Trafford. Ale to tylko moje zdanie, nie pisz więcej głupot, że nie było celnych strzałów na bramkę. (to, że w 1 połowie były tylko 3 strzały, nie oznacza, że cały mecz był taki)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1914 dnia: Wrzesień 25, 2011, 23:38:16 »
Przy bramce Chelsea był "bug" w obronie Manchesteru? Pokaż mi gdzie?
Jeżeli ktoś wychodzi na sam na sam z bramkarzem po podaniu mijającym obronę (trzech zawodników bodaj) i które przeszło pomiędzy nogami Naniego, to chyba można mówić o błędzie? No ale zapomniałem, Chelsea zawsze jest zajebista. To jedno zwycięstwo w ostatnich sześciu meczach z United również jest warte więcej niż pięć adwersarzy, jakżeż mogłem zapomnieć.

Bo to raczej było gelnialne podanie niż złe wybicie Terry'ego odbicie od innego piłkarza i przypadkowo piłka trafiła do Rooneya.
Fajnie. To ja mogę powiedzieć, że gdyby nie błędy obrony, to Barcelona nie strzeliłaby na Wembley żadnej bramki. Nie myliłbym się, ale wyszedłbym na kretyna.
No i smutne, że Terry źle wybił. Równie przykre, że śpiewa się o nim "Could've won the cup, but he fucked it up". Oczywiście nie warto wspomnieć o poprzedzającej błąd świetnej akcji Jonesa. Znajdziesz drugiego środkowego obrońcę z takim ciągiem na bramkę?

Nie widziałem by ktoś przywoływał tak często faul na Ramiresie jak Wy to że Chelsea ostatnio wygrała z Manchesterem dzięki nieprawidłowemu karnemu.
I dzięki temu, że wyrównującego gola strzelił wtedy gość, który wtedy powinien się znajdować w szatni, ale mniejsza.
Nie moja wina, że wy, fani Chelsea sracie się dosłownie po każdym przegranym meczu o sędziów, a już szczególnie, gdy ta porażka przychodzi z United. Zawsze źle, że sędzia, że niedziela 17:00, Słońce świeci, że dzieci w Afryce głodują, że w poniedziałek sprawdzian z matmy, że nie ma się w co ubrać, a Karolinie to jednak śmierdzi z buzi. Nigdy nie przejdzie wam przez gardło, że kibicujecie drużynie zwyczajnie gorszej. Drużynie, która co warto zauważyć - zupełnie nie istnieje bez Mourinho. Drużynie, której bez portugalskiego szkoleniowca udał się tylko jeden sezon od dawna - 2009/10. Ale idąc twoim tokiem myślenia, Chelsea nie zdobyła wtedy mistrzostwa kraju, tylko United fatalnymi występami w końcówce sezonu go przegrali.

Już najlepsze w tym wszystkim jest to, że sędziowie sumarycznie popełniają po prostu więcej błędów na korzyść Chelsea, przez co kibice tego klubu brzmią trochę jak Mourinho. O, Villas-Boas również pieprzył takie farmazony. Znalazł się drugi Benitez. I on się oburza, jak się go do Mourinho porównuje... Lepszy jest chyba tylko Dalglish ze swoim "Liverpool jest lepszy od United i Barcelony". Propaganda jak w Północnej Korei.

Jakie znowu niepodyktowane dwa karne?! Faul na Nani'm był, o czerwonej tam nie mogło być mowy.
Twoje "5/10 sędziów" dałoby wtedy sentofa. Nani był praktycznie sam na sam? Był. Został sfaulowany od tyłu? Został. Był to faul taktyczny? Był. Są więc wszelkie podstawy do czerwonej kartki.

Co do Cole'a... Być może, sędzia tego na pewno za dobrze nie widział.
Wygodny wykręt. Sędzia nie widział też ręki Ivanovicia w polu karnym przed tygodniem, Webb na wiosnę nie widział dwóch karnych dla United, arbitrzy nie widzieli teatru Zhirkova, nie widzieli fauli na czerwoną kartkę... No i nie widział spalonego widmo Naniego. Dalej czekam na zdjęcie.
No ale spoko, to są sędziowie angielscy. Walton nie podyktował karnych za brutalny faul na Hernandezie, przewinienie na Berbatovie i rękę w polu karnym w meczu ze Stoke, a Webb w tej samej kolejce dał żółtą kartkę graczowi Evertonu za wejście bark w bark. Paranoja, to sędziowanie na Wyspach.

Do przerwy Manchester miał bodajże 3 celne i 3 strzelone bramki.
To chyba prędzej świadczy o frajerstwie Chelsea niż słabości United.
Zresztą o czym my w ogóle mówimy, skoro zawodnicy pewnego klubu nie potrafią zrobić nic ze swojej przewagi w posiadaniu piłki, nie trafiają na pustą bramkę, a wewnętrznym MotM jest Torres... Wstyd.

A jak ktoś mi mówi że Manchester był lepszy bo strzelił 3 bramki, to jest dla mnie śmieszne dość.
Nie wiem, czy ty w ogóle sam sobie słyszysz. Prześpij się trochę, wstań rano, przeczytaj to sobie na głos i przemyśl sprawę. Naprawdę, w futbolu lepszy jest ten, kto strzela więcej bramek. Mecz był w miarę wyrównany, ale to United byli o wiele skuteczniejsi. Możesz się z tego śmiać, trudno. Obracanie porażek w żart również jest rozwiązaniem.
" border="0

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #1915 dnia: Wrzesień 26, 2011, 00:45:30 »
Widzisz ja jedno a Ty swoje. Ja nigdzie nie napisałem że Chelsea była lepsza w tym meczu czy jest nawet lepsza niż United. Ale nie pierwszy raz tak czytasz to co chcesz czytać i rozumiesz to jeszcze na swój sposób. Nie wdam się w dalszą dyskusję bo jest po prostu bez sensu.

Co do obrońcy, to pierwszy z brzegu - Pique. A nawet Ivanovic (jak drużynie nie idzie) lubi się zapędzić i coś uderzyć, jednak często z marnym skutkiem ;)

Offline lukasz cfc

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 09.11.2008r.
  • Chelsea Till I Die
    • http://rapideo.pl/polecam,lukaszcfc
« Odpowiedź #1916 dnia: Wrzesień 26, 2011, 14:59:03 »
Ludzie przestańcie się kłócić po już nie ma o czym gadać. Prawda jest taka że graliśmy lepiej i mieliśmy więcej okazji bramkowych ale MU strzelał gole a my nie. Taka jest prawda że samą doba grą nie wygramy. Trzeba też strzelać bramki.
" width="500" height="200

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #1917 dnia: Wrzesień 26, 2011, 15:12:26 »
Znajdziesz drugiego środkowego obrońcę z takim ciągiem na bramkę?
Już lukaszeq mnie ubiegł z tym Pique :). Znajdź mi drugiego takiego jak on ;).

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1918 dnia: Wrzesień 26, 2011, 15:55:42 »
Prawda jest taka że graliśmy lepiej i mieliśmy więcej okazji bramkowych

Padłem..

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1919 dnia: Wrzesień 26, 2011, 16:01:12 »
No taka jest prawda ze mielismy wiecej okazji na gola, ale MU byl bardziej skuteczny strzelil nam 3 bramki i to oni wygrali ten mecz, wiec po co sie klocic ?? Zawsze w pojedynkach Chelsea-Man.U. sedzia popelnia bledy, raz na korzysc nasza, raz na korzysc Manchesteru...

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1919 dnia: Wrzesień 26, 2011, 16:01:12 »