Autor Wątek: Chelsea FC  (Przeczytany 619312 razy)

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
Odp: Chelsea Londyn - all o tym teamie
« Odpowiedź #1940 dnia: Październik 20, 2011, 12:10:33 »
Lukaku nie zostal zgloszony do rozgrywek, ale chyba bedzie mogl grac po fazie gropowej. Drogba jest kompletnie bez formy, pokazal to w meczu z Evertonem, nie nadazal za akcjami i do pilek nie dochodzil, jego podania komplenie byly nie celne.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline krolewski1902

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 10.06.2009r.
  • Real Madrid Best Club XX,XXI Century
« Odpowiedź #1941 dnia: Październik 20, 2011, 14:15:14 »
Szkoda mi Drogby, co na to wladze Chelsea upchnal go komus czy zostawia. Tylko ze w zespole jest Torres,Kalou,Anelka ,Lukaku,Sturridge imoze ktos jeszcze kogo nie pamietam wiec rywalizacja jest spora..

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1942 dnia: Październik 20, 2011, 15:54:19 »
Rywalizacja jest, więc jest dobrze :)
Drogba nie ma formy to nie gra, zaś Lukaku tak, jak ktoś pisał nie został zgłoszony do LM.
Cieszy to, że Torres powoli zaczyna strzelać bramki regularnie, kto wie, może to on w niedalekiej przyszłości strzeli zwycięską bramke w finale LM :D

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #1943 dnia: Październik 20, 2011, 16:06:30 »
A jeszcze bodajże stronę temu każdy na Torresie wieszał psy :)
W końcu widzę Torresa takiego jak widziałem w Atletico i w najlepszych czasach w Liverpoolu. Ma zmysł, wie jak uderzyć i nie panikuje. Widać że te bramki, a szczególnie bramka z Manchesterem wywołała u niego jakiś luz i zapomniał już o niefortunnym pudle :)
Chelsea ma obecnie dość szeroką kadrę, może trochę brakuje dobrego rezerwowego bramkarza i obrony na takim poziomie jak podstawowa. Przyda się taka kadra do grania w wielu rozgrywkach. Liga, Puchar, Puchar, LM.

Warto dodać że w LM z angielskich klubów to właśnie Chelsea gra jak się oczekuje. Manchester Utd. nie oszukujmy się, słabo. City ledwo co wygrało ostatnio, tak samo Arsenal po którym w sumie niczego innego się nie spodziewałem. Do tego z tych klubów to City i Chelsea ma najmocniejszą grupę jak by nie patrzeć.
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2011, 16:14:34 wysłana przez Lukaszeq »

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1944 dnia: Październik 20, 2011, 18:07:54 »
W końcu widzę Torresa takiego jak widziałem w Atletico i w najlepszych czasach w Liverpoolu. Ma zmysł, wie jak uderzyć i nie panikuje. Widać że te bramki, a szczególnie bramka z Manchesterem wywołała u niego jakiś luz i zapomniał już o niefortunnym pudle :)
Chelsea ma obecnie dość szeroką kadrę, może trochę brakuje dobrego rezerwowego bramkarza i obrony na takim poziomie jak podstawowa. Przyda się taka kadra do grania w wielu rozgrywkach. Liga, Puchar, Puchar, LM.

Ty porównujesz Torresa z Chelsea, do Torresa z Liverpoolu? Chłopie.. Torres w Live wyprawiał rzeczy jakie się nie śniły, strzelił teraz kilka bramek, ale do świetności ma bardzo daleko. Mam nadzieje, że odzyska formę bo szkoda mi takiego dobrego piłkarza. Ale to porównanie na prawdę było nie na miejscu..
Zgadzam się zaś co do stwierdzenia z LM, Chelsea wystartowała bardzo ładnie, Manchester się męczy, ale mam nadzieje, że to minie. :)

Lecz.. pamiętajmy o poprzednich sezonach, gdzie Manchester zaczynał bardzo słabo a w zimę można sobie dośpiewać.

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #1945 dnia: Październik 20, 2011, 18:15:33 »
Napisałem że w dotychczasowych meczach w tym sezonie Torres wygląda już tak dobrze jak w Liverpoolu czy też Atletico. A to akurat prawda, wie już jak się ustawić itd. W poprzednim sezonie widać było kompletny brak zgrania i jak by trema? Przecież on miął problemy z przyjęciem piłki, czystym uderzeniem, a teraz? Średnia bodajże gol na mecz (albo prawie).

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1946 dnia: Październik 21, 2011, 00:38:10 »
Ty porównujesz Torresa z Chelsea, do Torresa z Liverpoolu?
On porownoje style gry, nie chodzi o strzelanie goli tylko o poruszanie sie na boisku, szybkosc, dynamika, drybling i technika. Jeszcze Nando sie poprawi na najlepszego i zacznie co mecz strzelac po 2 gole i mijac rywali jak tyczki.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #1947 dnia: Październik 21, 2011, 21:40:53 »
Jako kibic Chelsea wierze w niego i dlatego tak pisze. Sam osobiście za nim nie przepadam.
Widać, że chłopak nareszcie czuje tą grę, dalej jednak to nie to samo co w Live. Można mieć nadzieje, że teraz będzie już tylko lepiej

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1948 dnia: Październik 21, 2011, 23:30:45 »
On porownoje style gry, nie chodzi o strzelanie goli tylko o poruszanie sie na boisku, szybkosc, dynamika, drybling i technika. Jeszcze Nando sie poprawi na najlepszego i zacznie co mecz strzelac po 2 gole i mijac rywali jak tyczki.

To prawda.. jego gra staje się pewniejsza, ale na prawdę.. porównywanie go za czasów Live, a teraz jest bez sensu! To zupełnie inny poziom, on już chyba nigdy nie będzie taki jak kiedyś, niestety. Porusza się pewniej, jest dynamiczny, ale oglądając filmiki za czasów Live w jego wykonaniu, to mm.. tamte czasy już nie wrócą.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1949 dnia: Październik 21, 2011, 23:48:02 »
W Liverpoolu fajnie nurkował. To chyba nietrudno jest powtórzyć.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1950 dnia: Październik 22, 2011, 00:11:24 »
W Liverpoolu fajnie nurkował. To chyba nietrudno jest powtórzyć.

W Chelsea też będzie nurkował, lecz "musi nabrać pewności siebie".

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #1951 dnia: Październik 22, 2011, 01:46:52 »
Heh filmiki :) W filmikach to i Schevchenko wygląda pewnie dobrze w barwach Chelsea :D Jeśli ktokolwiek sugeruje się filmikami a nie meczami to nie mam z kimś takim o czym rozmawiać :)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1952 dnia: Październik 22, 2011, 11:20:03 »
Akurat kompilacje z Torresem w barwach Liverpoolu - bo o takich wspomniał NexaT - raczej nie kłamią. No, chyba że twierdzisz iż El Nino grał słabo w Poolu i te filmiki fałszywie podciągają jego wartość, ale wtedy ciach bajera, lights out. Co do reszty się zgadzam, kiedyś przy okazji plotek o sprowadzeniu Aliadiere'a do Legii chwalono się filmikiem, na którym pokazano kilka jego bramek - jedną sam na sam, dwie po karygodnych błędach obrony i jeszcze kilka przy zwykłym fuksie. Najlepsze, że to były wszystkie jego bramki w Arsenalu.

Na kompilacjach to i z Bebe zrobisz genialnego piłkarza. Szkoda tylko, że on nawet w pożegnalnym meczu Neville'a nie wykazywał chęci do gry.

Jeszcze wspominając o nurkowaniu: smutne, że Latynosi i Iberyjczycy, którzy przyjeżdżają na Wyspy już któryś rok z rzędu wprowadzają modę na wywrotki. Teraz nawet Anglikom się udzieliło i potrafią ładnie nabrać sędziego...

Bardzo żałuję, że ta liga jest aż tak międzynarodowa.
" border="0

Offline Radeqq81

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 214
  • Na forum od: 01.04.2010r.
  • Najlepszy Patchmaker/Twórca Dodatków 2012r.
    • Status GG
    • Moje mody,dodatki do PES.
« Odpowiedź #1953 dnia: Październik 22, 2011, 12:30:21 »
Bardzo żałuję, że ta liga jest aż tak międzynarodowa.

Ja tez bardzo zaluje to juz nie te same czasy co kilkanscie lat temu, chociazby jak Blackburn zdobywalo mistrzostwo gdzie w calym skladzie na bodajze dwudziestu kilku zawodnikow obcokrajowcow mozna by policzyc chyba na palcach 1 reki
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
NIE POMAGAM NA PW-OD TEGO JEST FORUM!

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #1954 dnia: Październik 23, 2011, 18:57:24 »
Po dzisiejszym meczu mogę tylko powiedzieć że dziękuję zawodnikom Chelsea za próby gry do końca :) Gdybym chciał się rozpisywać bardziej to musiałbym zacząć mówić o sędziowaniu ale wolę to zostawić innym.

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #1955 dnia: Październik 23, 2011, 19:13:06 »
Strasznie głupie zachowanie Drogby, nie rozumiem po co taki faul w środku boiska.
Co do reszty to nie ma nawet co komentować, nie żebym coś zarzucał sędziemu, bo sędziował bardzo dobrze <lol2>

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1956 dnia: Październik 23, 2011, 19:24:54 »
Najbardziej kontrowersyjny mecz ogladalem przeciwko chelsea ;/ karny z dupy sedzia takiego czegos nie powinienen dyktowac bo byl naciagany jak nic, 2 czerwone kartki nas wykluczyly z gry juz w pierszej polowie. Sedzia nie nadaje sie do sedziowania po dzisiejszym spotkaniu, wykartkowal chelsea jak najbardziej sie da, gdy lampard byl atakowany w polu karnym a pozniej david luzi to sedzia nic nie zauwazyl, tylko zauwazyl jak gracz qpr odskoczyl jak worek z pyrami po cyrkniecu davida luiza.;/ Nie wiem dlaczego tak sie stalo, QPR nie wygralo meczu a wlasnym stadonie od kwietnia, a tu nagle wygrywa i na dodatek z Chelsea po bledach sedziowskich na korzysc QPR. O bym nie ogladal wiecej takich meczy, bo malo TV nie wyrzucilem za okno .... !!!

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1957 dnia: Październik 23, 2011, 22:42:53 »
No muszę wam przyznać, że sędzia pomógł QPR. Po przeanalizowaniu faulu na rzut karny, ewidentnie było widać jak piłkarz QPR symulował. Prawdę mówiąc nie było to mocne popchnięcie, mógł się utrzymać na nogach. Drogba zupełnie bezmyślny, nie dość, że nie gra często przez formę to jeszcze sobie kartki zbiera. Bosingwa powinien dostać max. żółtą.. Bywa!

Ale jednak! Ja jako fan United jestem zadowolony z wyniku, bo mamy 2 miejsce! :)

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #1958 dnia: Październik 24, 2011, 16:14:42 »
Teraz w środe Carling Cup z Evertonem. Mam nadzieje, że znowu szanse dostaną młodzi, a ci bardziej doświadczeni będą odpoczywali przed Derbami Londynu w sobote

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1959 dnia: Październik 29, 2011, 12:00:22 »
Po wymęczonym zwycięstwie nad Evertonem przyszedł czas na derby i to nie byle jakie, tylko z Arsenalem! Chelsea oraz właśnie Arsenal od lat są stawiani w roli faworytów do zwycięstwa wPremier League i Lidze Mistrzów. Przyszedł czas by rozstrzygnąć, która z drużyn jest lepsza na chwilę obecną! Jaki wynik obstawiacie ??

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1959 dnia: Październik 29, 2011, 12:00:22 »