Autor Wątek: Chelsea FC  (Przeczytany 619309 razy)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
Odp: Chelsea Londyn - all o tym teamie
« Odpowiedź #1920 dnia: Wrzesień 26, 2011, 16:49:17 »
Widzisz ja jedno a Ty swoje. Ja nigdzie nie napisałem że Chelsea była lepsza w tym meczu czy jest nawet lepsza niż United.
Z pewnością.

"Wcale nie był lepszy ale wiadomo liczy się to co w siatce."
"Nie mówię że Chelsea ten mecz powinna wygrać bo z taką grą nie zasługiwali."
"Więc nie gadaj mi o tym że Manchester był lepszy..."
"Wcale lepszy Manchester w tym meczu nie był, miał więcej szczęścia."

A, i jeszcze na osłodę to (już nie wspominając, że zgodność z prawdą tego zdania jest mocno wątpliwa): "Szczególnie że porównując wszystko to Manchester jest bardziej faworyzowany (brak karnego na Ramiresie w LM)". Jakiś czas później marudziłeś:"Widzę że już będziecie się podpierać spotkaniem na Stamford przez ładnych parę lat". No człowieku.

Można z tego równie dobrze wywnioskować, że "w grze był remis", co skrywane "ale i tak Chelsea była lepsza". Sorry bardzo, United byli lepsi o dwie bramki. Nie było to zwycięstwo ani przesadnie wymęczone, ani szczęśliwe, więc wyhamuj. Nic nie poradzę, że niektórym i pięć porażek w sześciu meczach nie wystarczy, by trochę z kłapaniem dziobem przystopować.

i rozumiesz to jeszcze na swój sposób.
Fajnie, na drugi raz może lepiej wyrażać się jaśniej.
No i miło, że olałeś cały mój post. Nawet nie wiem, czy po prostu ci się nie chce, czy po prostu spie_dalasz przed odpowiedzialnością i udajesz, że ci się nie chce.

Nie wdam się w dalszą dyskusję bo jest po prostu bez sensu.
Szkoda, że nie myślałeś tak przed tym, gdy dałeś się wciągnąć w - bądź co bądź - prowokację NexaTa.

Co do obrońcy, to pierwszy z brzegu - Pique.
Ano tak. Widać, gdzie się wychował piłkarsko. :P Z tym, że z Hiszpanem nie pamiętam, czy i w jego przypadku dochodzi nawet do takich kuriozalnych przypadków (przyznam, że zbyt wiele meczów Barcelony nie oglądałem, a w tych, które miałem przyjemność, tego nie widziałem), że zapędza się z akcją i przed sobą nie ma już żadnego kolegi przed nim... Z Jonesem było tak w sobotę.

Jak ktoś strzeli jednego gola, ma jeden strzał w całym meczu przez resztę gra nieporadną piłkę, ale szczęśliwą to jest na boisku lepszy?
Owszem. Bo nie dał sobie strzelić ani jednej bramki, a wystarczył mu jeden strzał do wygranej. Prawda, że proste?

Cytat: Pikachu
Znajdź mi drugiego takiego jak on
No to masz. Phila Jonesa. Gdziekolwiek go nie posadzisz, on i tak będzie robił za box-to-boxa. Pique czyni to aż tak często?
Serio pytam.
" border="0

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #1921 dnia: Wrzesień 26, 2011, 17:21:08 »
Nie olałem całego posta, bo przeczytałem. Nie chciało mi się odpisywać bo cały czas zarzucasz mi stronniczość. Napisałem już przed meczem że Chelsea z obecną formą faworytem na pewno nie jest. Zresztą na Old Trafford w ogóle jest być ciężka faworytem jeśli się nie jest Manchesterem Utd. Dlatego pisałem że remis brałbym w ciemno.

Co do Pique - tak zapędza się często. Może ostatnio już tak nie, ale wystarczy zobaczyć mecz z Interem (dwa lata temu?) gdy strzelił gola na Camp Nou. A tak z polskich boisk to nie tak dawno Arboleda robił za napastnika z reguły jak drużyna przegrywała ale mimo wszystko. Phila Jones'a widziałem z takimi akcjami właśnie w meczu z Chelsea i... mecz wcześniej chyba. Jest na pewno dobrym obrońcą, wiedziałem już to gdy przechodził do Manchesteru.

Aha i obrażanie Johna Terry'ego. Tak mi się dziś właściwie przypomniało że ostatnią gwiazdą takowych "wybryków" był nie kto inny jak Ryan Giggs który bodajże sypiał z żoną swojego brata? (Było coś w ten deseń.)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2011, 17:29:45 wysłana przez Lukaszeq »

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1922 dnia: Wrzesień 26, 2011, 17:56:04 »
Aha i obrażanie Johna Terry'ego. Tak mi się dziś właściwie przypomniało że ostatnią gwiazdą takowych "wybryków" był nie kto inny jak Ryan Giggs który bodajże sypiał z żoną swojego brata? (Było coś w ten deseń.)
Zacytowany przeze mnie fragment przyśpiewki dotyczył "Wawrzyniaka" na Łużnikach, którego wywinął Terry. Z jego wybrykami pozaboiskowymi nie ma to nic wspólnego, chociaż trzeba przyznać, że cała ta jego rodzina jest bardzo "udana".

Tak, Giggs sypiał z żoną własnego brata. Rhodri ganiał za nim z czymś tam, nie wiem czy nie z siekierą. Wszyscy widzieli w nim wzór do naśladowania, ale tylko przez jego spokojne zachowanie na boisku, bo widać nikt już nie pamięta, że na przełomie ostatniej dekady XX wieku było z niego niezłe ziółko. Taki modelowy przykład brytyjskiego piłkarza. Tak się składa, że rolę tego "wzoru" powinien już dawno przejąć Scholes. Abstynent, spokojny na boisku i poza nim. Tylko czasami jakąś czerwoną kartkę dostał za atak wyprostowaną nogą albo najładniejszy gol zdobyty ręką w historii tego sportu.

Tak na marginesie, afera z Terrym kojarzy mi się z konfliktem z Wayne'em Bridge'em. Tym jego niepodaniem "koledze" ręki w stylu Gary'ego Neville'a (w obu przypadkach była to zdrada, ale inaczej rozumiana). Tylko do dzisiaj nie mogę zrozumieć, dlaczego kibice Chelsea gwizdali akurat na Bridge'a, gdy ten był przy piłce... No tak, jego wina, że kobieta, którą chciał puknąć Terry, była jego dziewczyną.

Co do Pique - tak zapędza się często. Może ostatnio już tak nie, ale wystarczy zobaczyć mecz z Interem (dwa lata temu?) gdy strzelił gola na Camp Nou.
Chodziło mi o coś innego, niż "wszyscy do ataku" w ostatniej minucie, ale i tak wierzę na słowo.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1923 dnia: Wrzesień 26, 2011, 18:31:41 »
Szkoda, że nie myślałeś tak przed tym, gdy dałeś się wciągnąć w - bądź co bądź - prowokację NexaTa.
:))

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Po takich komentarzach mam ochotę rozwalić monitor:

No nie wiem jak wy,ale ja myślę,że MU już się wystrzelało i teraz będą tylko spadać w dół i tracić pkt ze średniakami.Pokazał to chociażby wczorajszy mecz ze Stoke.Do tego jeszcze kontuzje Rooney'a i Chicharito no i wszystko jasne.GOGOGOGO THE BLUES!!!

Do tego gościa (i tak tego nie przeczyta, ale trudno)
Manchester to nie Chelsea, która rozstrzelała się w tamtym sezonie a potem same porażki / remisy. :)
(nie gniewajcie się za to. :d)

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1924 dnia: Wrzesień 26, 2011, 20:04:54 »
Cytat: NexaT
Po takich komentarzach mam ochotę rozwalić monitor

Miałem bardzo podobnie po przeczytaniu na stronie United artykułu "Dlaczego nie lubimy Barcelony" (czy jakoś tak).

Co do ciągu Pique na bramkę to po dłuższym zastanowieniu to nie ma sensu :) Nie przypominam sobie meczu, w którym ruszył by za akcją jak Lucio za najlepszych lat.

" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1925 dnia: Wrzesień 26, 2011, 20:11:12 »

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1926 dnia: Wrzesień 26, 2011, 20:39:31 »
"Dlaczego nie lubimy Barcelony" (czy jakoś tak).
Eee tam. Już kilka razy o tym felietonie przypominałem, gdy miałem z nim spięcie. :P Przydatne.
Poczytaj lfc.pl, mekka internetowych idiotów. Szczególnie, jak im rzucisz temat United.

Nie przypominam sobie meczu, w którym ruszył by za akcją jak Lucio za najlepszych lat.
O Jonesie mówi się, że to takie połączenie Terry'ego z Lucio właśnie. Cóż, zobaczy się, jak dalej pójdzie, szczególnie gdy do gry wróci Vidić, ale wydaje mi się, że ten chłopak może wiele wnieść do gry klubu i reprezentacji przez najbliższe kilka(naście) lat.
" border="0

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #1927 dnia: Wrzesień 26, 2011, 21:24:57 »
Pique może nie lata tak jak Lucio za najlepszych czasów ale ma świetne wprowadzenie piłki do gry.

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1928 dnia: Wrzesień 27, 2011, 10:24:44 »

Po takich komentarzach mam ochotę rozwalić monitor:

No nie wiem jak wy,ale ja myślę,że MU już się wystrzelało i teraz będą tylko spadać w dół i tracić pkt ze średniakami.Pokazał to chociażby wczorajszy mecz ze Stoke.Do tego jeszcze kontuzje Rooney'a i Chicharito no i wszystko jasne.GOGOGOGO THE BLUES!!!

Manchester to nie Chelsea, która rozstrzelała się w tamtym sezonie a potem same porażki / remisy. :)
Nie znasz dnia a ni godziny i nie wiesz co moze sie zdazyc, kazdy ma spadek formy i pamietaj na Manchester tez przyjdzie czas, wiec nie sciemniaj ze wy to nie Chelsea bo napewno zlapiecie zadyszke jak kazdy.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
« Odpowiedź #1929 dnia: Wrzesień 27, 2011, 10:57:10 »
Zwykły komentarz jakich pełno na stronach poświęconych klubom piłkarskim. Zajrzyj na manusite tam też jest wiele na takim samym poziomie a nawet na niższym.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1930 dnia: Wrzesień 27, 2011, 16:24:28 »
Zajrzyj na manusite tam też jest wiele na takim samym poziomie a nawet na niższym.
Na chelsea.pl za to prawie w ogóle nie ma komentarzy. :F Taki ewenement. Podejrzewam więc, że zacytowana przez NexaTa wypowiedź pochodzi z jakiegoś onetu czy wp, gdzie wyróżniają się głównie kilkunastoletni barceloniści.
Głupie komentarze są na każdym aktywnym portalu fanowskim (dlatego wszystkim polecam fora), tylko wyróżniłem lfc.pl, bo tam większość osób co roku mówi, że Liverpool idzie na mistrza, a w maju zaś tłumaczy się, że zwyczajnie nie mieli szczęścia. Kilka miesięcy temu zapowiadali nawet, że The Reds za dwa lata odzyskają rekord w ilości zdobytych Mistrzostw Anglii...

Cytat: Bogo_Chelsea
kazdy ma spadek formy i pamietaj na Manchester tez przyjdzie czas
Spadek formy miał miejsce już w sezonie 2009/10. Zresztą jakby się uprzeć i popatrzeć na finały LM, to cały czas forma jest na średnim poziomie. Tylko czasami zdarzają się takie wyskoki jak z Blackburn czy Arsenalem.
" border="0

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
« Odpowiedź #1931 dnia: Wrzesień 27, 2011, 17:33:02 »
Na chelsea.pl za to prawie w ogóle nie ma komentarzy. :F Taki ewenement. Podejrzewam więc, że zacytowana przez NexaTa wypowiedź pochodzi z jakiegoś onetu czy wp, gdzie wyróżniają się głównie kilkunastoletni barceloniści.

Zacytował komentarz ze strony Chelsea, więc chciałem mu pokazać że nie tylko kibice The Blues są idiotami i piszą głupoty, co przez pokazanie owego komentarza chciał najwyraźniej pokazać. Zresztą chyba wyraźnie napisałem słowo też, więc to podkreśla co miałem na myśli
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2011, 17:38:21 wysłana przez mrozio11 »

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1932 dnia: Wrzesień 28, 2011, 14:33:59 »
Mata wraca na stare śmieci! Czas na LM

Przewidywane składy:

Guaita, Miguel, Rami, Alba, Mathieu, Banega, Canales, Parejo, Piatti, Aduriz, Soldado

Cech, Bosingwa, Luiz, Terry, Cole, Mikel, Ramires, Meireles, Mata, Sturridge, Torres
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1933 dnia: Wrzesień 28, 2011, 22:46:10 »
No i po meczu, Valencia-Chelsea 1-1. Jak Kalou wchodzi na Boisko wiedz ze cos sie dzieje ... ;/

Offline gorzo08

• Kapitan reprezentacji
  • Na forum od: 22.04.2009r.
« Odpowiedź #1934 dnia: Wrzesień 28, 2011, 22:49:48 »
Niech drewno (Kalou) wypier*ala jak najszybciej z tego klubu ! Kolejny trening muszą poświęcić 1 na 1 bo dziś im to nie wychodziło ;/ Mam ładny wkurw bo zremisowaliśmy wygrany mecz ;/
" border="0
1 miejsce w :
Typer Premiership 2010/2011

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1935 dnia: Wrzesień 28, 2011, 22:59:35 »
Wieczny talent zapewnil nam remis, najbardziej nie moge zniesc tych przegranych pojedynkow jeden na jeden.

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #1936 dnia: Październik 02, 2011, 17:59:22 »
Po dzisiejszym spotkaniu Chelsea dopisuje sobie kolejne trzy punkty i pięć bramek. Wynik meczu Bolton 1:5 Chelsea zdecydowanie zasłużony chociaż szkoda że The Blues spuścili z tonu po czwartej bramce, mogliby pokusić się od strzelenie wiekszej ilości goli bo niebawem to właśnie ta statystyka może decydować o tym kto będzie na miejscach 1-3. Boli trochę kolejny gol stracony po stałym fragmencie gry. To zdecydowanie największa bolączka Chelsea. Takiego gola stracili z Manchesterem, Swansea, teraz z Boltonem.
Dobry mecz Lamparda :)

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1937 dnia: Październik 02, 2011, 19:27:45 »
Lampard zamknal usta pismakom !! Zadaje sobie pytanie co kazda kolejke, dlaczego Chelsea traci bramke w kazdym meczu i na dodatek frajersko ?

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1938 dnia: Październik 19, 2011, 21:52:26 »
Chelsea - Genk, do przerwy 4-0, 2x torres, mereiles, ivanovic :) mysle ze chelsea nie spusci z tonu i pyknie pare goli :D

Offline krolewski1902

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 10.06.2009r.
  • Real Madrid Best Club XX,XXI Century
« Odpowiedź #1939 dnia: Październik 20, 2011, 09:33:56 »
5:0 swietny mecz, dosyc dobry mecz Torresa.. 2 gole i asysta i nawet Oriol Romeu zagral, szkoda ze Sandomierski nie bronil, a i mam pytanie do fanow Chelsea Lukaku ma kontuzje czy moze nie zostal zgloszony do rozgrywek LM. A co sie dzieje z Drogba brak formy? uraz, Boas na niego nie stawia/

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1939 dnia: Październik 20, 2011, 09:33:56 »