Autor Wątek: Chelsea FC  (Przeczytany 619002 razy)

Offline Nejdro

• V - ligowiec
  • **
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 26.04.2012r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: Chelsea Londyn - all o tym teamie
« Odpowiedź #3140 dnia: Maj 20, 2012, 15:20:59 »
przeciętny lampard skrzydła to kompletna masakra po jednej stronie mata czyli rzemieślnik z przebłyskami

Nie rozśmieszaj mnie, człowieku.

P.S.
Zanim cokolwiek piszesz naucz się nazwisk swoich ulubieńców :)
Prawdziwą porażką nie jest przegrać, ale nie podjąć walki w ogóle.

Offline jajo111

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 19.12.2008r.
« Odpowiedź #3141 dnia: Maj 20, 2012, 15:51:44 »
Nie mogę słuchać tych co piszą że Chelsea nie ma stylu >:( Powiedźcie mi która drużyna na świecie która w ciągu sezonu zmienia trenera gra swój piękny styl.... żadna. Dlaczego? ...bo styl i piękna gra = zgranie, a to buduje sie sezonami. A to że Chelsea potrafiła wygrać z takimi zespołami jak: Napoli, Barcelona, Bayern które budowały swój styl latami to świadczy o wielkiej klasie zawodników Chelsea.
Blue is the colour, football is the game

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #3142 dnia: Maj 20, 2012, 15:59:09 »
Co ty pieprzysz, że tak powiem? A Chelsea ile budowali, Di Matteo zbudował ten zespół od marca? Proszę Cię, piłkarze po prostu wypięli dupę na Boasa, może go nie lubili, nie mieli motywacji, więc grali piach. Di Matteo po prostu przywrócił dawną Chelsea.

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #3143 dnia: Maj 20, 2012, 16:01:26 »
Pokazalismy charakter w tegorocznej Lidze Mistrzow, moze w PL nam nie poszlo, ale Puchar Europy nam sie nalezal za caloksztalt, za te niefartowne lata, za oszustwo w Liverpoolem i Barcelona, za dramat z Moskwy! W koncu nasi gracze doczekali sie pucharu na stare lata, szzegolnie dla Drogby.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #3144 dnia: Maj 20, 2012, 16:20:40 »
Co ty pieprzysz, że tak powiem? A Chelsea ile budowali, Di Matteo zbudował ten zespół od marca? Proszę Cię, piłkarze po prostu wypięli dupę na Boasa, może go nie lubili, nie mieli motywacji, więc grali piach. Di Matteo po prostu przywrócił dawną Chelsea.

100% racji dla mnie mimo sukcesu w LM skład Chelsea powinien być mocno zmieniony i odmłodzony. AVB chciał to  zrobić to nagle wszystko się posypało bo wyraźnie piłkarzom starej generacji to się bardzo nie podobało, Di Mateo powrócił do dawnego statusu i zaczęło to jakoś wyglądać.

Mata - rzemieślnik z przebłyskami :D Może od razu mały drwal :D
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
« Odpowiedź #3145 dnia: Maj 20, 2012, 16:30:22 »
ivanowić
maireles
maluda
stuardigge

w zastępstwie pozostaje przeciętny lampard skrzydła to kompletna masakra po jednej stronie mata czyli rzemieślnik z przebłyskami a po drugiej maluda będący cieniem samego siebie i niema dla nich żadnej alternatywy

Mistrz :D

Co do finału to myślę, że poprzez swoją nieprzewidywalność mógł się podobać. Skończył się dla mnie najlepiej jak tylko mógł i nareszcie doczekałem zwycięstwa w LM :)
Wiadome było nie od dziś, że CFC zagra w tym meczu bardzo defensywnie, być może wielu się ten styl nie podoba, jednak nie zapominajmy o co chodzi w piłce. Meczy nie wygrywa się posiadaniem piłki, czy rzutami rożnymi tylko bramkami.

Co do składu to myślę, że jest to idealny moment, aby pożegnać paru, zaawansowanych wiekowo zawodników. Zdobyli najcenniejsze klubowe trofeum w Europie, więc mogą czuć się poniekąd spełnieni. Wiadomo, że ciężko będzie się rozstać z Drogbą czy Maloudą, jednak prędzej czy później nadejść to musi. Teraz wszystko w rękach Romana, miejmy nadzieje że nie wywali po czymś takim RDM.
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2012, 16:33:12 wysłana przez mrozio11 »

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 12.12.2007r.
« Odpowiedź #3146 dnia: Maj 20, 2012, 16:32:26 »
wg. mnie Chelsea była zespołem słabszym w finale i w mojej opinii nie zasługiwała na puchar. O ile z Barcą głównym zamysłem było bronić się przez 90min. to tutaj nie widziałem czegoś takiego - czyt. założenia taktyczne były inne. To, że cały czas Bayern gościł pod ich polem karnym, było zasługą dobrze przeprowadzanych ataków Bawarczyków i trochę nieudolności Londyńczyków w ofensywie. Może i posiadanie piłki wynosiło 55% - 45% na korzyść Niemców, ale co z tego, jeżeli Chelsea nie potrafiła dłużej utrzymać się pod bramką przeciwnika ? W mojej opinii to Bayern zasługiwał na zwycięstwo, poprzez zagrożenie, jakie ciągle stwarzali pod bramką przeciwnika piłkarze Heynckesa. Poza tym zaimponowali mi swoim świetnym przygotowaniem kondycyjnym (jak to Niemcy ::) ), bo po tylu akcjach pod bramką (zmianami pozycji, przyspieszaniem, strzelaniem) wyglądali na tak samo zmęczonych jak zawodnicy rywala. Jeżeli chodzi o Chelsea, to mieli farta, i trochę umiejętności (potrafili wykończyć akcje w przeciwieństwie do oponenta), bo to, że strzelą gola w 88 minucie, mało kto oczekiwał. Po bramce trochę się uaktywnili, ale później w dogrywce głos znów miał głównie Bayern, tak jak przez większość spotkania. Podsumowując, to piłkarze z południa Niemiec zasłużyli na ten puchar, lecz nie mieli po prostu szczęścia, które sprzyjało Londyńczykom. Ale nie tylko dzięki niemu wygrali. Dać o sobie znała skuteczność, dzięki której strzelili nieoczekiwanie gola w 88 min i pogrążyli Monachijczyków w karnych...
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
« Odpowiedź #3147 dnia: Maj 20, 2012, 17:55:37 »
Szczęścia to oni by nie mieli jakby stworzyli sobie przynajmniej 5 bardzo dobrych okazji i na prawde cudem Chelsea nie traciła bramek. Bayernowi zabrakło umiejętności i niczego innego
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #3148 dnia: Maj 20, 2012, 18:08:09 »
Cytat: Nejdro
Z kontry to grał Real w tamtym roku z Barcą.
Gol Drogby z Barceloną też nie padł z kontry, nie?

Cytat: Rojiblanco
Na Chelsea jest potrzebny napastnik, który jest skuteczny, a zarazem dobry technicznie i dlatego czekam z niecierpliwością jak Atletico poradzi sobie z The Blues w Superpucharze
Czekać nikt ci nie zabroni. Ten puchar pod względem renomy stoi na poziomie FA Community Shield i Pucharu Ekstraklasy, więc nie sądzę, by komuś z Chelsea na nim specjalnie zależało. Że najpewniej przegrają, wiem już dzisiaj. W całej historii tego pucharu zdobywcy PZP/PUEFA/LE mają tylko o jeden triumf mniej od tryumfatorów PEMK/LM (18 do 19), a to musi o czymś świadczyć.

Cytat: robi99
To, że cały czas Bayern gościł pod ich polem karnym, było zasługą dobrze przeprowadzanych ataków Bawarczyków i trochę nieudolności Londyńczyków w ofensywie.
Napisałem co nieco o tych genialnie przeprowadzanych atakach. Polecam przeczytać.

Cytat: RMF
Szczęścia to oni by nie mieli jakby stworzyli sobie przynajmniej 5 bardzo dobrych okazji i na prawde cudem Chelsea nie traciła bramek. Bayernowi zabrakło umiejętności i niczego innego
Zgadzam się.
" border="0

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #3149 dnia: Maj 20, 2012, 19:08:56 »
Gomez (wyrzut z autu, podanie do niego, a on ani kiwał, ani strzelał, ani podawał...), strzał Robbena (co Cech sparował na słupek), strzał Mullera (po dośrodkowaniu Contento), Ribery (nie czysto trafił w piłkę, miał przed sobą całą bramkę), gol Mullera, karny...
Napisałem co nieco o tych genialnie przeprowadzanych atakach. Polecam przeczytać.
nawet jeżeli tak slabo zagrali w ataku to i tak ilość sytuacji nie jest szczególnie mała.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline lukasz cfc

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 09.11.2008r.
  • Chelsea Till I Die
    • http://rapideo.pl/polecam,lukaszcfc
« Odpowiedź #3150 dnia: Maj 20, 2012, 19:55:33 »
Dlaczego tak każdy stara się udowodnić ze Chelsea nie zasłużyła na puchar? Bayern sam jest sobie winien że nie zdołał więcej strzelić. Więc co tutaj jest niesprawiedliwe. Ludzie ochłońcie...
" width="500" height="200

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #3151 dnia: Maj 20, 2012, 20:14:49 »
Dlaczego tak każdy stara się udowodnić ze Chelsea nie zasłużyła na puchar? Bayern sam jest sobie winien że nie zdołał więcej strzelić. Więc co tutaj jest niesprawiedliwe. Ludzie ochłońcie...
Bo z przebiegu meczu był zespołem lepszym. Prędzej to Bawarczycy przegrali puchar, aniżeli Chelsea go wygrała. Gdy zestawi się te 2 drużyny i przeanalizuje grę, widać ze to Bayern był ekipą lepszą i dlatego The Blues nie zasługują na to trofeum. Mówie to obiektywnie, pomimo że jestem kibicem LFC i po ostatnim meczu w FA Cup nie muszę być przyjaźnie nastawiony do was, choćby z tak błahej sprawy jak porażka z wami. ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2012, 20:16:38 wysłana przez robi99 »
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • Status GG
« Odpowiedź #3152 dnia: Maj 20, 2012, 20:15:56 »
Boże, skończ!

Offline lukasz cfc

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 09.11.2008r.
  • Chelsea Till I Die
    • http://rapideo.pl/polecam,lukaszcfc
« Odpowiedź #3153 dnia: Maj 20, 2012, 20:32:30 »
Teraz szybko to się nie skończy...
" width="500" height="200

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #3154 dnia: Maj 20, 2012, 20:39:51 »
A dlaczego ty się starasz wszystkim udowodnić, że Chelsea zasłużyła na ten puchar?

Offline cube

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 11.08.2008r.
« Odpowiedź #3155 dnia: Maj 20, 2012, 20:44:55 »
Zasłużyli, bo k*rwa wygrali, czaisz? Sędziowie im w niczym nie pomogli, okazali się na koniec lepsi, po uczciwym meczu, czy to jest na prawdę takie skomplikowane?

C2Q Q6600 4x2.4GHz;Gigabyte S-series;Gigabyte GF GTX260 896MB;4GB DDR2 OCZ 800Mhz;Samsung 320GB, OCZ 600W;DVD LG;MODECOM STEP

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #3156 dnia: Maj 20, 2012, 20:49:23 »
Bo z przebiegu meczu był zespołem lepszym. Prędzej to Bawarczycy przegrali puchar, aniżeli Chelsea go wygrała. Gdy zestawi się te 2 drużyny i przeanalizuje grę, widać ze to Bayern był ekipą lepszą i dlatego The Blues nie zasługują na to trofeum. Mówie to obiektywnie, pomimo że jestem kibicem LFC i po ostatnim meczu w FA Cup nie muszę być przyjaźnie nastawiony do was, choćby z tak błahej sprawy jak porażka z wami. ;)
Ja to wiem, Ty to wiesz i prawie wszyscy wiedzą, że Bayern był piłkarsko lepszy wczorajszego wieczoru. Futbol jest nieprzewidywalny i niesprawiedliwy za to właśnie wiele osób (w tym ja) kocha tę grę. Może i Bayern bardziej zasłużył na to trofeum może. Chelsea wykonała wspaniałą pracę w obronie i zagrała z sercem i trzeba im to oddać. Nie mówię, że wygrała drużyna lepsza, wygrała drużyna bardziej kompletna mimo tylu osłabień i to dało im puchar, mimo wszystko zasłużony. I nie mówcie, że wygrali go fuksem/fartem bo mnie krew zalewa, fartem to by było gdyby Wisła wyeliminowała APOEL.

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #3157 dnia: Maj 20, 2012, 20:55:52 »
Ja to wiem, Ty to wiesz i prawie wszyscy wiedzą, że Bayern był piłkarsko lepszy wczorajszego wieczoru. Futbol jest nieprzewidywalny i niesprawiedliwy za to właśnie wiele osób (w tym ja) kocha tę grę. Może i Bayern bardziej zasłużył na to trofeum może. Chelsea wykonała wspaniałą pracę w obronie i zagrała z sercem i trzeba im to oddać. Nie mówię, że wygrała drużyna lepsza, wygrała drużyna bardziej kompletna mimo tylu osłabień i to dało im puchar, mimo wszystko zasłużony. I nie mówcie, że wygrali go fuksem/fartem bo mnie krew zalewa, fartem to by było gdyby Wisła wyeliminowała APOEL.
tylko fartem go nie wygrali, ale szczęście też im w dużej mierze sprzyjało (choćby w rzutach karnych).
Zasłużyli, bo k*rwa wygrali, czaisz? Sędziowie im w niczym nie pomogli, okazali się na koniec lepsi, po uczciwym meczu, czy to jest na prawdę takie skomplikowane?
z wyniku może zasłużyli, z przebiegu gry nie koniecznie. :)
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #3158 dnia: Maj 20, 2012, 21:04:44 »
Co wy tak o tej zajebistej obronie Chelsea? Była dziurawa jak ser szwajcarski.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #3159 dnia: Maj 20, 2012, 21:10:05 »
Dziurawa to była obrona Arsenalu w pierwszym meczu z United w sezonie.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #3159 dnia: Maj 20, 2012, 21:10:05 »