Van der Vaart: Słyszałem o zainteresowaniu Chelsea
Rafael van der Vaart, niechciany rozgrywający Realu Madryt, przyznał na łamach mediów, że z chęcią porzuciłby Hiszpanię i przeniósł się na Wyspy Brytyjskie. Taka wypowiedź daje wiele do myślenia niektórym klubom, które wcześniej bacznie obserwowały sytuację Holendra. Wśród nich była także Chelsea Londyn, ale czy teraz odnowi to zainteresowanie?
Rafael van der Vaart gra obecnie dla Realu Madryt, do którego trafił w roku 2008 roku. Holender błyszczał w Bundeslidze, ale w lidze hiszpańskiej nie może się od samego początku w pełni odnaleźć. 27-letni pomocnik dostrzega walory gry dla Królewskich, jednak zdaje sobie jednocześnie sprawę, że pora na kolejną przygodę w karierze - przeprowadzkę do Anglii.
Real jest jednym z najbardziej prestiżowych klubów na świecie i oczywiście jestem dumny, że miałem szansę tu zagrać. Jednakże mam już swoje lata, a piłkarz w moim wieku potrzebuje regularnych występów. Słyszałem, że interesują się mną kluby z Premier League, Chelsea Londyn oraz Liverpool - zdradza dziennikom AS Rafael van der Vaart.
Jeśli ktoś z tej dwójki zdecyduje się poczynić stanowcze kroki do pozyskania mnie, to z chęcią podejmę rozmowy. Nie spodziewam się problemów, w Realu wszyscy rozumieją moją sytuację. Zaznaczam, że w grę wchodzi tylko przeprowadzka do Anglii, nie wrócę do Bundesligi - zachęca do starań o swoją osobę gwiazdor Oranje.
Według mnie to jeżeli zawodnik chce przejść do Chelsea, a Real chce go sprzedać to Ancelotti powinien go kupić bo szuka pomocnika takiego jak on
ale jak znam życie to Ancelotti chce zrobić z Chelsea drugi Milan (czyli średnia wieku powyżej 30 lat
) i zostawi Deco