Autor Wątek: Chelsea FC  (Przeczytany 632522 razy)

Offline LuKeL

• Piłkarz ekstraklasy
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.01.2010r.
  • Visca el Barca !!
Odp: Chelsea Londyn - all o tym teamie
« Odpowiedź #880 dnia: Lipiec 30, 2010, 16:37:34 »
To będzie najmodniejsza drużyna w Premiership! Działacze Chelsea zlecili uszycie strojów galowych projektantom Dolce & Gabbana, jednym z najpopularniejszych i najbardziej cenionych na świecie.

Klub ze Stamford Bridge z popularnymi projektantami zawarł trzyletni kontrakt. Dolce & Gabbana mają stworzyć nową linię garniturów dla piłkarzy i przeprojektować salkę lounge przeznaczoną dla samej wierchuszki Chelsea, a także klubową recepcję.

- Bardzo cieszymy się na tę współpracę. Nasza marka będzie teraz łączona z tak prestiżowym klubem jak Chelsea - skomentowali Domenico Dolce i Stefano Gabbana.

- To dla nas zaszczyt, że będziemy współpracowali z tak renomowanym domem projektowym - w podobnym tonie wypowiadał się jeden z dyrektorów Chelsea Ron Gourlay.

Projektanci zgodzili się tym bardziej, że Chelsea jest klubem z Londynu, który dla włoskich designerów zawsze był wielką miłością i inspiracją.

Nowe szaty piłkarzy "The Blues" to trzyczęściowy granatowy garnitur z dwoma guzikami, niebieską koszulą i żakardowym krawatem. Całość zostanie uzupełniona wyszywanym herbem klubu, wszystko ma odpowiadać niebiesko-białym barwom klubu. Domenico Dolce i Stefano Gabbana pomyśleli też o płaszczach dla zawodników. Swój osobny komplet będzie miał trener Carlo Ancelotti.

W nowych garniturach piłkarze Chelsea udadzą się w niedzielę na sparing z Eintrachtem we Frankfurcie. Przeprojektowane przez Dolce & Gabbana klubowe pomieszczenia zostaną z pompą otwarte 14 sierpnia, kiedy Chelsea zainaugurują nowy sezon meczem z West Bromwich Albion.
" border="10

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #881 dnia: Lipiec 31, 2010, 01:24:51 »
Juz dawno to czytalem, ciekawe jak nasi gracze sie zaprezentuja w nich, ale tamte wczesniejsze tez byly fajne podajze Hugo Bossa
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline scaloni

• Junior
  • *
  • Na forum od: 21.11.2009r.
« Odpowiedź #882 dnia: Sierpień 01, 2010, 20:37:45 »
porażka z Eintrachtem 2-1
teraz grali juz dosc solidnym składem.

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=72e294b70996479b01482e7ba04f9a8f&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=72e294b70996479b01482e7ba04f9a8f&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline lukasz cfc

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 09.11.2008r.
  • Chelsea Till I Die
    • http://rapideo.pl/polecam,lukaszcfc
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #883 dnia: Sierpień 02, 2010, 10:32:53 »
Ojj źle się dzieje :( Musimy teraz wygrać z HSV
" width="500" height="200

Offline Cesc Fabregas

• Trener
  • Na forum od: 14.11.2008r.
« Odpowiedź #884 dnia: Sierpień 02, 2010, 11:12:33 »
Ojj źle się dzieje :( Musimy teraz wygrać z HSV

Nie musimy wygrać. Musimy wygrać na inaugurację z West Bromich. Teraz liczy się gra, choć jak wiadomo tutaj też rewelacyjnie nie jest. Ale myślę, że z dnia na dzień będą się poprawiać :)
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

za dużo jest tutaj cienkich pipek

REJESTRACJA lub LOGOWANIE - moje bramki online :)

Offline lukasz cfc

• Prezes klubu
  • Chelsea Till I Die
« Odpowiedź #885 dnia: Sierpień 03, 2010, 23:53:39 »
Wygrać musimy w niedzielę mecz z MU o tarczę wspólnoty :)

Offline scaloni

• Junior
  • *
  • Na forum od: 21.11.2009r.
« Odpowiedź #886 dnia: Sierpień 04, 2010, 22:12:19 »
i kolejna porażka...tym razem z Hsv takim samym rezultatem jak z Frankfurtem.

Offline Cesc Fabregas

• Trener
  • Na forum od: 14.11.2008r.
« Odpowiedź #887 dnia: Sierpień 05, 2010, 13:40:19 »
Benfica: Ramires sprzedany do Chelsea

Oba kluby zakończyły negocjacje dotyczące transferu rozgrywającego Benfici Lizbona - Ramiresa Santosa do Nascimento. Wczoraj wieczorem mistrz Portugalii potwierdził swoją zgodę poprzez stronę portugalskiego Komitetu ds. Rynku Papierów Wartościowych (CMVM).

W komunikacie dostępnym dla wszystkich na stronie wymienionej wyżej instytucji czytamy, że:

"Klub Sportowy Benfica Lizbona zgodnie z artykułem 248 Kodeksu Papierów Wartościowych informuje, iż osiągnięto wstępne porozumienie z Chelsea FC w sprawie sprzedaży praw sportowych i gospodarczych do zawodnika - Ramires w kwocie 22 milionów euro.

"Informujemy również, że porozumienie to zostanie sfinalizowane po badaniach medycznych zawodnika na które klub wyraził zgodę, a także po podpisaniu umowy zawodnika z zespołem Chelsea."

Chelsea FC nie ma w zwyczaju informować o jakichkolwiek transferach do klubu, przed podpisaniem umowy z zawodnikiem, więc kibice muszą uzbroić się w cierpliwość.

Jak podaje jednak serwis "O Jogo" Ramires dzisiaj przejdzie testy medyczne i podpisze kontrakt wiążący go z klubem na następne 5 lat.

Biorący udział w transakcjach Kia Joorabchian, dyrektor Jazzy Limited, które otrzyma 11 milionów euro (50% całej kwoty) z tego transferu mówi o Ramiresie w następujący sposób:

"Ramires jest bardzo dynamicznym graczem. Gdybym miał go porównać do kogoś z Premier League to wybrałbym Stevena Gerrarda.

"Odniesie w Anglii sukces. Jest utalentowanym pomocnikiem biegającym od jednego pola karnego do drugiego. Nie przestaje biegać i walczyć przez 90 minut meczu. Będzie wzmocnieniem dla każdego klubu ligi angielskiej."

Obecność dodatkowej strony w całym przedsięwzięciu martwiła wielu fanów, którzy pamiętali jakie kłopoty prawne miał West Ham United po transferach Carlosa Teveza i Javiera Mascherano (przy obu udział miał Joorabchian). Wydaje się jednak, iż Chelsea rozwiązała ten problem i bez ryzyka ściągnie Ramiresa na Stamford Bridge. Oby Brazylijczyk odnalazł się w Premier League tak dobrze jak Tevez i Mascherano.

23-latek w rozmowie z "A Bola" podziękował kibicom z Lizbony.

"Mam nadzieję, że wszyscy zrozumieją tą decyzję. Taka jest piłka. To rozwiązanie jest dobre dla mnie, jak i dla klubu.

"Uwielbiam Benficę; na zawsze pozostanie w moim sercu. Nie zapomnę wsparcia jakie otrzymałem od fanów, mistrzowskiego sezonu i wspaniałego roku spędzonego tutaj. Benfica ma świetnych fanów, liczę, że będzie wygrywała kolejne trofea, będę jej kibicował.

"Właśnie tu zostałem po raz pierwszy ojcem. W tak krótkim czasie spotkało mnie tak wiele dobrych rzeczy. Mam nadzieję, że każdy zrozumie, iż przenosiny do Londynu są dla mnie lepsze pod względem osobistym, finansowym, a także sportowym" - zakończył.

Nie pozostaje czekać na komunikat ze strony Chelseafc.com
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

za dużo jest tutaj cienkich pipek

REJESTRACJA lub LOGOWANIE - moje bramki online :)

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #888 dnia: Sierpień 05, 2010, 19:52:26 »
Czekam na oficjalne potwierdzenie
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #889 dnia: Sierpień 06, 2010, 12:24:04 »
Ramires został ciepło pożegnany przez fanów Benfiki. - Mam nadzieję, że każdy rozumie co skłoniło mnie do podjęcia takiej decyzji. To jest piłka nożna, a oferta londyńczyków okazała się bardzo opłacalna. Jednak Benfica na zawsze pozostanie w moim sercu - powiedział Ramires.
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #890 dnia: Sierpień 06, 2010, 15:00:23 »
Ramires z radą u Baptisty i Gilberto Silvy

Brazylijski pomocnik - Ramires, przyznał, że udał się z radą do jego reprezentacyjnych kolegów - Gilberto Silvy i Julio Baptisty, którzy to jeszcze całkiem niedawno byli zawodnikami Arsenalu Londyn. To właśnie oni pomogli podjąć mu ostateczną decyzję.

Dyspozycja piłkarza na Mistrzostwach Świata, skusiła Carlo Ancelottiego na pozyskanie go do zachodniego Londynu. Chodź transfer nie został jeszcze oficjalnie potwierdzony, wszystko wskazuje na to, że jest to kwestia kilku nadchodzących dni.

Kwota, za jaką trafi, a może już trafił Ramires zamyka się w 18 milionach funtów. Cena ta może wydawać się nieco wygórowana, lecz Brazylijczyk już w pierwszym sezonie pobytu w Benfice znacznie przyczynił się do odzyskania przez nią mistrzowskiego tytułu.

Ramires, z ostateczną decyzją, wstrzymał się aż do rozmowy z Gilberto Silvą i Julio Baptistą:

Gilberto i Julio nadali mi pewność siebie, że to świetny krok dla mnie - muszę wykorzystać tą szansę. - mówi Ramires dla 'The Sun'

Oferta Chelsea jest nie do odrzucenia - nie tylko ze względu na pieniądze, ale szansę gry w jednym z najlepszych klubów świata. - kontynuuje.

Jako młody chłopiec, często oglądałem angielską piłkę - od kiedy pamiętam Chelsea zawsze prowadziła atrakcyjne batalię z Manchesterem United. Ten rok jest dla mnie jak z bajki - tytuł z Benficą, powołanie do reprezentacji Brazylii i szansa gry w Premier League w jednym. - kończy.

Offline Bartek10

• Prezes klubu
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 06.08.2008r.
« Odpowiedź #891 dnia: Sierpień 07, 2010, 18:49:56 »

Ross Turnbull, Didier Drogba, Ricardo Carvalho, Yossi Benayoun, Yuri Zhirkov, Gael Kakuta, Daniel Sturridge, Jeffrey Bruma

Jakieś  jaja to są czy jak??

Na ManU z takim składem to ja juz dziekuje
2 miejsce w :
Typer Premiership 2010/2011, Typer Ligi Mistrzów 2011/2012, Typer Champions League 2012/13
3 miejsce w :
Typer Premiership 2009/2010, Typer Premiership 2011/2012, Typer Premiership 2012/2013, Typer MŚ 2010,Typer Primera Division 2012/2013

Offline lukasz cfc

• Prezes klubu
  • Chelsea Till I Die
« Odpowiedź #892 dnia: Sierpień 07, 2010, 23:14:17 »
To jest ławka rezerwowych :)

Pierwszy skład

Henrique Hilario - Paulo Ferreira, Branislav Ivanovic, John Terry, Ashley Cole, Michael Essien, John Obi Mikel, Frank Lampard, Salomon Kalou, Nicolas Anelka, Florent Malouda

Offline LuKeL

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 04.01.2010r.
  • Visca el Barca !!
« Odpowiedź #893 dnia: Sierpień 07, 2010, 23:52:53 »
Były piłkarze portugalskiej kadry Deco został piłkarzem Fluminense Rio de Janeiro. Deco przejdzie do brazylijskiego klubu z Chelsea Londyn i podpisał z nowym klubem dwuletni kontrakt. Oficjalna prezentacja 33-letniego Deco ma nastąpić w poniedziałek.
" border="10

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
« Odpowiedź #894 dnia: Sierpień 08, 2010, 14:52:56 »
Brazylijczyk Kaka w samych superlatywach wypowiada się o nowym rozgrywającym Chelsea Ramiresie i typuje go na najlepszego piłkarza na tej pozycji na świecie. - Nie mam żadnych wątpliwości: Chelsea kupiła najlepszego rozgrywającego młodego pokolenia - twierdzi piłkarz "Królewskich".
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #895 dnia: Sierpień 08, 2010, 15:11:43 »
Ross Turnbull, Didier Drogba, Ricardo Carvalho, Yossi Benayoun, Yuri Zhirkov, Gael Kakuta, Daniel Sturridge, Jeffrey Bruma

Jakieś  jaja to są czy jak??

Na ManU z takim składem to ja juz dziekuje
Myślałeś że zagramy 8 zawodnikami w tym dwójką obrońców? :D

Czekamy na meczyk :) Szczerze mówiąc troszkę się obawiam, ale wiara jest i tak ;]
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2010, 15:18:59 wysłana przez Lukaszeq »

Offline Bartek10

• Prezes klubu
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 06.08.2008r.
« Odpowiedź #896 dnia: Sierpień 08, 2010, 17:34:46 »
2-0 Dzieki Carlo
2 miejsce w :
Typer Premiership 2010/2011, Typer Ligi Mistrzów 2011/2012, Typer Champions League 2012/13
3 miejsce w :
Typer Premiership 2009/2010, Typer Premiership 2011/2012, Typer Premiership 2012/2013, Typer MŚ 2010,Typer Primera Division 2012/2013

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #897 dnia: Sierpień 08, 2010, 17:50:55 »
jeszcze gorzej... 3:1 :/ Hilario błąd przy ostatniej bramce, przy poprzednich to jednak były kontry i złe ustawienie :/ Można by rzec że 60% przeważaliśmy, szczególnie w pierwszej połowie. No cóż :/
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2010, 17:52:35 wysłana przez Lukaszeq »

Offline jajo111

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 19.12.2008r.
« Odpowiedź #898 dnia: Sierpień 08, 2010, 17:56:52 »
Powiem krótko: żal mi cię Carlo :(
Blue is the colour, football is the game

Offline scaloni

• Junior