Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 633569 razy)

Offline LuKeL

• Piłkarz ekstraklasy
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.01.2010r.
  • Visca el Barca !!
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #460 dnia: Czerwiec 04, 2010, 16:18:53 »
A Ebi "Gwiazdor" Smolarek jednak zostaje w Greckiej Kavali ;) Fajnie by było jakby mu wróciła forma i zaczął grać tak dobrze jak w latach największej świetności :) Jakby wrócił do Reprezentacji na Euro 2012 z dobrą formą to bym się cieszył :)

I fajnie dał na imię synkowi :P Messi ;D
" border="10

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #461 dnia: Czerwiec 04, 2010, 17:18:02 »
Lepszy Messi Smolarek, niż Lennox Lewis Matuszczyk  ::) ::) ::)
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #462 dnia: Czerwiec 04, 2010, 17:30:01 »
Niektórzy krytykują tu Lewego i Matuszczyka a zobaczcie że Matuszczyk gra w Koln i już strzelał bramki w Bundeslidze, Lewandowskim interesują się bardzo dobre kluby z zagranicy BVB czy Fenerbace. A kiedyś właśnie porzucaliśmy takich piłkarzy bo raz czy 2 zagrali słabo w klubie np: Podolski, Klose, Trochowski ;)
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #463 dnia: Czerwiec 04, 2010, 17:48:26 »
co wy chcecie ??? smuda porównuje go do młodego Cruyfa a nie Cruyfa w w najlepszym okresie z tego co przypuszczam nie widzieliście jak grał Cruyf na początku swojej kariery a smuda raczej to widział i lepiej zna cechy i sposób gry niż wy

Czy widział, to taki pewien nie jestem. W czasach młodości Smudy nie każdy miał w domu telewizor. Zresztą to nawet logiczne, że nie miał na myśli Cruijffa u szczytu kariery, bo w takim przypadku rychle trafiłby do psychiatryka.
A Lewandowski w ogóle będzie grał lepiej? On jest dobry, ale tylko na polskie warunki. Imho za granicą kompletnie się nie sprawdzi, czeka go ławka. Za kilka lat będzie zdobywał mistrzostwo... Cypru, ewentualnie grał w jakimś greckim średniaku.

Cytat: Rogal
Nie dość, że zawsze twierdziłem że Lewandowski jest słaby to teraz jeszcze musze zmienić zdanie o Smudzie, za normalny on nie jest

Ten sam Smuda "polską odpowiedzią na Xaviego i Iniestę" nazywa... Matuszczyka i Bandrowskiego.

A kiedyś właśnie porzucaliśmy takich piłkarzy bo raz czy 2 zagrali słabo w klubie np: Podolski, Klose, Trochowski

Na świecie mnie wtedy nie było, ale być może mieliśmy możliwość pozyskania do naszej kadry... Schmeichela. Urodził się jako Polak, duńskie obywatelstwo otrzymał w późniejszym okresie.
" border="0

Offline LuKeL

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 04.01.2010r.
  • Visca el Barca !!
« Odpowiedź #464 dnia: Czerwiec 04, 2010, 17:58:22 »
Lewandowski lepszy nie będzie ? On ma dopiero 22 lata więc cała kariera stoi przed nim. Pojedzie za granice rozwinie sie i jeszcze pokaze na co go stać.
" border="10

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #465 dnia: Czerwiec 04, 2010, 18:00:44 »
Lewandowski lepszy nie będzie ? On ma dopiero 22 lata więc cała kariera stoi przed nim. Pojedzie za granice rozwinie sie i jeszcze pokaze na co go stać.
Niestety nie przykro mi ; ) Drewno się nie rozwinie choćby nie wiem co ; )

A za niedługo się okaże, że Messi też mógł grać dla Polski ;p
Bo o Schmeichelu nie słyszałem

Offline eMeK

• Trener
  • Na forum od: 16.03.2009r.
« Odpowiedź #466 dnia: Czerwiec 04, 2010, 18:57:14 »
Oby w Polsce kazdy pilkarz byl takim drewnem jakim jest Lewandowski :)

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
« Odpowiedź #467 dnia: Czerwiec 04, 2010, 19:20:40 »
Napastnicy typu Lewego to np: van Nisterlooy, Huntelaar, Martin Palermo, Toni czy Heskey ale przecież wszyscy patrzą na Rooneya, Ronaldo, Messiego i do nich porównują Lewego
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline CiagorexSTW

• Prezes klubu
  • Na forum od: 23.11.2008r.
« Odpowiedź #468 dnia: Czerwiec 04, 2010, 19:20:59 »
dokładnie. Dobrze Kuba powiedział, internetowi hejterzy, sam nic w życiu nie osiągnął ale innych krytykuje
" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #469 dnia: Czerwiec 04, 2010, 22:06:30 »
wszyscy patrzą na Rooneya, Ronaldo, Messiego i do nich porównują Lewego

Jak można porównać jednego zawodnika jednocześnie do Rooneya i Messiego (pomijając, że to cholernie nietrafne), skoro prezentują kompletnie odmienne style gry?

dokładnie. Dobrze Kuba powiedział, internetowi hejterzy, sam nic w życiu nie osiągnął ale innych krytykuje

Psychologiczne pytanie - co twierdzisz na temat gry Rasiaka?
A Błaszczykowski (bo to raczej o niego - nie mnie chodzi), widzę, ma szklaną osobowość, boi się wszelkiej krytyki. Podejście "nic nie osiągnąłeś - nie krytykuj" świadczy bowiem o skrajnej głupocie i paraliżu co najmniej połowy mózgu.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2010, 22:08:25 wysłana przez Nederland »
" border="0

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 26.11.2009r.
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
  • Gram w: PES 06, FIFA 2001, FIFA08
« Odpowiedź #470 dnia: Czerwiec 04, 2010, 22:25:55 »
 Moim zdaniem powinno być więcej piłkaży ze śląskich klubów...

Offline eMeK

• Trener
  • Na forum od: 16.03.2009r.
« Odpowiedź #471 dnia: Czerwiec 04, 2010, 22:34:58 »
Gdzie powinno byc wiecej pilkarzy ze Slaskich klubow? Bo nie bede zartowal i o Reprezentacje nie zapytam :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2010, 22:37:53 wysłana przez eMeK »

Offline rageman

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.06.2009r.
  • Ballpackmaker
« Odpowiedź #472 dnia: Czerwiec 04, 2010, 22:41:41 »
Gdzie powinno byc wiecej pilkarzy ze Slaskich klubow? Bo nie bede zartowal i o Reprezentacje nie zapytam :)

Mistrzowie ciętej riposty zawsze czujni :p
A tak na poważnie eMek masz racje, co jak co ale na śląsku to akurat jest słabo ( Odra, Piast, Bytom , Wrocław )
A z Ruchu masz kilku piłkarzy w kadrze

Offline CiagorexSTW

• Prezes klubu
« Odpowiedź #473 dnia: Czerwiec 04, 2010, 23:05:55 »
no chyba że Twojej głupocie. Gdyby Rasiak był takim drewnem to by kariery nie zrobił to samo Robert a skoro gra w Reprezentacji to drewnem nazwac takiego zawodnika nie można bo nie wiem jak chcesz nazwać swój poziom jeśli jego nazywasz drewnem to Ty przy nim jesteś kim ???
" border="0

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 12.12.2007r.
« Odpowiedź #474 dnia: Czerwiec 04, 2010, 23:16:26 »
@Nederland
Ronney, Messi, czy Ronaldo to typowe "10" czyli gracze szybcy, zwinni, a Lewandowski to typowy lis pola karnego, który potrafi wypracować pozycje i strzelić gola. ;)
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline CiagorexSTW

• Prezes klubu
« Odpowiedź #475 dnia: Czerwiec 04, 2010, 23:23:05 »
właśnie o czym nie raz przekonał
" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #476 dnia: Czerwiec 04, 2010, 23:38:43 »
no chyba że Twojej głupocie.

Taki pocisk, że nie ma co zbierać. Nie wspominając, że kontekst skłania do refleksji na temat twojej wątpliwej umiejętności oceny sytuacji.

Gdyby Rasiak był takim drewnem to by kariery nie zrobił to samo Robert a skoro gra w Reprezentacji to drewnem nazwac takiego zawodnika nie można bo nie wiem jak chcesz nazwać swój poziom jeśli jego nazywasz drewnem to Ty przy nim jesteś kim ???

Widzę, że kolejny raz nie zrozumiałeś i że masz spaczone pojęcie na temat krytyki czegokolwiek.
Smuda zapowiedział, że nie będzie powoływał Krzynówka i Lewandowskiego (wiadomo którego - tego, co grać na jako takim poziomie międzynarodowym potrafi), bo są za słabi jak na jego koncepcję gry.
Ale wg ciebie Smuda musi strzelać mocniej niż Krzynówek i rozbijać ataki lepiej niż Lewy, by tak sądzić, co? Smutne...

Ronney, Messi, czy Ronaldo to typowe "10" czyli gracze szybcy, zwinni

Raz, że typowe dziesiątki to rozgrywający. Pewno pomyliłeś je z dziewiątkami.
Dwa, że chodziło mi o to, że Messi to gracz techniczny, a Rooney skłania się ku sile i grze ciałem. Tak jak niegdyś Cantona (btw: w głosowaniu kibiców wybrany kiedyś najlepszym piłkarzem w historii klubu, wyprzedził nawet Besta, Charltona, Keane'a itd.), którego poniekąd w MU Wayne zastępuje.

właśnie o czym nie raz przekonał

Wybacz, ale nie porównuj obrońców polskich, z którymi Robcio sobie radzi, do niemieckich - grających lepiej, bardziej zdecydowanie i twardo niż polscy, z którymi przyjdzie mu się zmierzyć jesienią. No... przynajmniej teoretycznie, bo pierwszy skład mu nie grozi.

Ciekawi mnie tylko, dlaczego tak hiperbolizujecie maluczkiego Lewandowskiego, a nierzadko mówicie o Brożku, że łamaga i grać nie umie. Tak jak kiedyś o Żurawskim - w obu przypadkach nie przeszkadza wam to, że grali / grają lepiej niż Lewy.
"On ma dopiero 22 lata", powiecie. No i co z tego? Freddy Adu był gwiazdą DC United i bodaj ich najlepszym zawodnikiem w wieku 15 - 16 lat. Brożek akurat wystrzelił z formą w bardziej zaawansowanym wieku.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2010, 23:47:04 wysłana przez Nederland »
" border="0

Offline CiagorexSTW

• Prezes klubu
« Odpowiedź #477 dnia: Czerwiec 04, 2010, 23:43:36 »
Smuda zapowiedział, że nie będzie powoływał Krzynówka i Lewandowskiego (wiadomo którego - tego, co grać na jako takim poziomie międzynarodowym potrafi), bo są za słabi jak na jego koncepcję gry.

nie są za słabi tylko nie pasują do jego koncepcji gry człowieku. Nie przemieniaj zdań
" border="0

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 26.11.2009r.
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
  • Gram w: PES 06, FIFA 2001, FIFA08
« Odpowiedź #478 dnia: Czerwiec 04, 2010, 23:45:00 »
Mistrzowie ciętej riposty zawsze czujni :p
A tak na poważnie eMek masz racje, co jak co ale na śląsku to akurat jest słabo ( Odra, Piast, Bytom , Wrocław )
A z Ruchu masz kilku piłkarzy w kadrze
EmEk to zwykły hejter, a nie mistrz ciętej riposty. A powinni grać. Mówiąc śląsk miałem na myśli obydwa województwa. Chociażby Ćwielong ze Śląska Wrocław. Proszę cie! Sobiech to nawet nie zaczynał na śląsku, więc go n ie licze jako ślązaka. Jedyny Sadlok, ale on mieszkał na tym samym osiedlu gdzie ja. Czasy Śrutwy, Furtoka i innych już nie wrócą i to źle...

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 12.12.2007r.
« Odpowiedź #479 dnia: Czerwiec 04, 2010, 23:46:52 »
Raz, że typowe dziesiątki to rozgrywający. Pewno pomyliłeś je z dziewiątkami.
Dwa, że chodziło mi o to, że Messi to gracz techniczny, a Rooney skłania się ku sile i grze ciałem.
ta pomyliłem się ;d
Tylko powiedz jedną rzecz, po co powoływać Lewandowskiego M. skoro mamy młodszych, uzdolnionych piłkarzy na tej pozycji - Matuszczyk, Murawski. A gdzie ty w kadrze widzisz miejsce dla Krzynówka ? Przyjmę to za żart. Rozumiem, że jesteś z pokolenia starszych fanów futbolu, ale przyjmij to do siebie, że czasy się zmieniają, dochodzą nowi piłkarze, którzy zastępują starych. Zacznij wreszcie widzieć w kolorach, a nie piszesz o tym jacy to super są stary Lewandowski, czy Krzynówek, a beznadziejni Błaszczykowski i Lewandowski. Kuba i Lewy, to perełki i miejmy nadzieję, że będzie nadal polepszało się polskie trenowanie młodzieży. :)

EDIT:
EmEk to zwykły hejter, a nie mistrz ciętej riposty. A powinni grać. Mówiąc śląsk miałem na myśli obydwa województwa. Chociażby Ćwielong ze Śląska Wrocław. Proszę cie! Sobiech to nawet nie zaczynał na śląsku, więc go n ie licze jako ślązaka. Jedyny Sadlok, ale on mieszkał na tym samym osiedlu gdzie ja. Czasy Śrutwy, Furtoka i innych już nie wrócą i to źle...
A co ja mam powiedzieć ? Mieszkam na WM i jedynym piłkarzem jaki gra w kadrze z mojego województwa jest Mierzejewski. Ostatnim reprezentantem z WM był Zahorski. Ja jakoś nie narzekam, a na Śląsku na pewno jest lepsza sytuacja piłkarska niż na WM.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2010, 23:49:19 wysłana przez robi99 »
" border="0
You'll Never Walk Alone

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #479 dnia: Czerwiec 04, 2010, 23:46:52 »