Dziennikarzom telewizji nSport udało się dowiedzieć, w jakim składzie reprezentacja Polski rozpocznie dzisiejszy mecz z drużyną Hiszpanii.
Przeciwko aktualnym mistrzom Europy i jednym z faworytów mundialu w ekipie Franciszka Smudy zagrają: Tomasz Kuszczak - Grzegorz Wojtkowiak, Michał Żewłakow, Kamil Glik, Dariusz Dudka - Sławomir Peszko, Rafał Murawski, Adrian Mierzejewski - Jakub Błaszczykowski, Robert Lewandowski, Dawid Nowak.
Według nieoficjalnych informacji Vicente Del Bosque desygnuje do gry następującą jedenastkę: Iker Casillas - Alvaro Arbeloa, Gerard Pique, Carles Puyol, Joan Capdevila - Sergio Busquets - Andres Iniesta, Xavi, Xabi Alonso, David Silva - David Villa.
Dudka znowu na lewej, nie rozumiem tego eksperymentu, sam Darek mówi że nie lubi grac na tej pozycji (znowu będzie musiał przekładać piłkę na prawą nogę przy wrzutkach
)
Dziwi mnie też brak Matuszczyka w podstawowym składzie, myślę że wypoczęty Matuszczyk bardziej poradził by sobie w takim meczu gdzie potrzebna bedzie technika i dobry odbiór piłki. Matuszczyk w klubie gra na tej pozycji, Mierzejewski dopiero sie ogrywa na nowej pozycji. Ciekawe jak to będzie wyglądal. Myślę że nasi szczelą coś np Lewandowski
, może 3:1 dla Spain