- a ja nigdzie nie napisałem, iż ty powiedziałeś, że Krzynówek miałby być słaby
- Błaszczykowski nie mówi, że jest gwiazdą i się wcale nią nie czuje, to chyba coś znaczy, nie ?
Któryś z was tu napisał, że Kuba (jak mniemam, to Błaszczykowski), uważa, że "internetowi hejterzy, sam nic w życiu nie osiągnął ale innych krytykuje". Nie jestem psychologiem, ale sądzę, że o skromności to nie świadczy.
Poza tym - to, że tak twierdzi, nie znaczy jeszcze, że tak naprawdę uważa. Obłuda jest naszą cechą narodową.
- a ja nigdzie nie napisałem, iż ty powiedziałeś, że Krzynówek miałby być słaby Uśmiech
Przepraszam. Tam miało być "dobry".
Smuda stawia na młodzież. Zauważyliście może, że to tania podróbka Wengera? M. Lewandowskiego Franio wywalił z kadry dlatego, bo ...jest defensywnym pomocnikiem i woli piłkę podać do tyłu... Gruntownie odmładza też kadrę. Sorry, ale jeśli skład na Euro wyglądać będzie tak...
Szczęsny - Piszczek, Glik, Sadlok - Błaszczykowski, Matuszczyk, Bandrowski, Mierzejewski, Peszko - Lewandowski, Sobiech
...to ja wątpię, czy w ogóle punkt ugramy. Chyba, że trafimy na Webba, który wyciągnie go nam z kapelusza.
Oczywiście nie można wykluczyć, że dla Smudy tacy piłkarze jak Błaszczykowski, Kuszczak czy Peszko za dwa lata będą "za starzy".
A co ja mam powiedzieć ? Mieszkam na WM i jedynym piłkarzem jaki gra w kadrze z mojego województwa jest Mierzejewski. Ostatnim reprezentantem z WM był Zahorski. Ja jakoś nie narzekam, a na Śląsku na pewno jest lepsza sytuacja piłkarska niż na WM.
Nie narzekajcie, bo ja nawet nie pamiętam, jak się nazywał ostatni reprezentant Polski z lubelskiego.
Ty Nederland to widzę jak tomaszewski wszystko krytykujesz tylko.
Jak na razie, to w tym temacie zdążyłem skrytykować tylko mocno wątpliwe umiejętności Lewandowskiego, Smudę i twój tok myślenia, wskazujący na to, żeś się wczoraj urodził. Nie mów, że nie znasz realiów polskiej piłki.
Wyobraź sobie, że pomiędzy gadką trenera, że ktoś "jest słaby", a "nie pasuje do jego koncepcji gry" jest wręcz kosmetyczna. Wszystko zależy od odwagi szkoleniowca - czy ma odwagę powiedzieć to wprost, czy zasłania się taki tekstami bojąc się ewentualnej krytyki. Mój kumpel, gdy kilka lat temu wyleciał z sekcji juniorskiej Wisły, usłyszał takie same słowa, jak te, o których mowa.
Był rezerwowym bramkarzem.
Taki Robercik - dlaczego nie interesuje się im Barcelona, Chelsea albo Inter? Bo nie pasuje do koncepcji gry Guardioli? Jak w Barsie będzie wakat na stanowisko chłopaka chodzącego po pączki do lokalnej cukierni, to wybiorą kogoś z mniejszą pensją.