Znasz wszystkich ludzi z całej Ameryki Południowej ?
...
Nie, ale u nich wypowiadanie słowa "negro" (czarnuch) na prawo i lewo nie jest niczym dziwnym. A potem się dziwić, że Suarez nie ma pojęcia, co jest obraźliwego w tym słowie i na jaw wychodzi, że Messi mówił tak na Roystona Drenthe wiele razy.
Może oni po prostu mniej maskują swoje rasistowskie potrzeby.
Co za idiotyczne zdanie.
Teraz kiedy możliwe jest, że kontuzje Terrego i Cahilla ich wyelimują z EURO ta decyzja stała się trochę bardziej sensowna.
Sensowna byłaby wtedy, gdyby Hodgson przewidział kontuzje swoich dwóch obrońców. Nie zrobił tego, a Jagielkę powołał już dobre kilka dni temu. To po prostu zbieg okoliczności.
Cahill na Euro nie jedzie, Terry ma się wykurować.
gadałem z facetem który był na Pucharze Konfederacji przewodnik po RPA otwarcie mówił aby w pewne dzielnice nie chodzić bo już się żywy z nich nie wyjdzie.
W Harlemie (dzielnica Nowego Jorku, nazwa oczywiście zgapiona od Holendrów, którym to miasto zostało odebrane) ponoć wystarczy się krzywo spojrzeć na Murzyna, żeby skończyć z nożem w brzuchu, a Kapsztad to - o ile mi wiadomo - najbardziej niebezpieczne miasto świata.
Cahil nie jedzie na Euro, w jego miejsce wskakuj Kelly z Liverpoolu
Hodgson wyżej od Ferdinanda i Richardsa ceni sobie piłkarza, który zagrał 10 meczów ligowych w 8. drużynie Premier League. On chyba sobie jaja robi. Ale czego się spodziewać po gościu, który na listę rezerwową wsadził 19-letniego bramkarza, który w swojej karierze nie zagrał ani jednego meczu w trzeciej lidze, a co mówić o wyższych klasach rozgrywkowych?
Kelly został
szóstym zawodnikiem Liverpoolu w kadrze Synów Albionu na Euro. Ten klub już nawet przed powołaniem tego młodego obrońcy miał najliczniejszą delegację w reprezentacji Anglii. Jeśli wziąć pod uwagę wszystkie drużyny, LFC z 8 piłkarzami jest czwartym zespołem pod względem ilości zawodników na Euro po Bayernie Monachium (13), Realu Madryt (11) i Dynamie Kijów (10).