Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 150560 razy)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #380 dnia: Czerwiec 03, 2012, 19:26:57 »
Nie powalił go, tylko go popchnął na Evrę. No, chyba że Ferdinand (któremu swoją drogą do 2 m brakuje 11 cm) ma wrodzoną funkcję turboprzyspieszenia w bok. Co z tego, że gdyby się nie zasłonił rękami, mógłby złamać kręgosłup. Zresztą, różnica wzrostu pomiędzy Cahillem a Mertensem to 19 cm - a niektóre źródła podają, że Belg jest jeszcze niższy.

Ta druga linijka jest o Mertensie. Myślałem, że to logiczne - w końcu Suarez po swoim zagraniu nawet nie powąchał piłki, więc jak miał ją wbijać do bramki?
" border="0

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 09.11.2009r.
« Odpowiedź #381 dnia: Czerwiec 03, 2012, 19:34:23 »
Tych 2 sytuacji nie ma co porównywać. Mertens popchnął Cahilla z wiele większa siłą niż Suarez Ferdinanda.
Jestem przekonany, że nawet gdyby Urugwajczyk nie zrobił ruchu ręką, gracze United i tak by się zderzyli.
Suarez poprostu bardzo chamsko ich wykiwał.
" border="0
" border="0

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.12.2007r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #382 dnia: Czerwiec 03, 2012, 20:36:50 »
Nie powalił go, tylko go popchnął na Evrę. No, chyba że Ferdinand (któremu swoją drogą do 2 m brakuje 11 cm) ma wrodzoną funkcję turboprzyspieszenia w bok.
Prędzej się zasłonił i dodał od siebie trochę impetu, lecz nie było tak, że planował to i celowo czekał na okazję do wepchnięcia ich na siebie. Bez przesady, gdyby miał wcześniej zamiar zrobienia im krzywdy, to wykonałby to mocniej.
(któremu swoją drogą do 2 m brakuje 11 cm)
wyolbrzymienie, związane z ironiczną odpowiedzią. ;)

Co z tego, że gdyby się nie zasłonił rękami, mógłby złamać kręgosłup. Zresztą, różnica wzrostu pomiędzy Cahillem a Mertensem to 19 cm - a niektóre źródła podają, że Belg jest jeszcze niższy.
Jestem przekonany, że nawet gdyby Urugwajczyk nie zrobił ruchu ręką, gracze United i tak by się zderzyli.
to samo chciałem powiedzieć.

Ta druga linijka jest o Mertensie. Myślałem, że to logiczne - w końcu Suarez po swoim zagraniu nawet nie powąchał piłki, więc jak miał ją wbijać do bramki?
spoko, nie pamiętałem całej akcji, ale patrząc że Suarez biegł na bramkę, można się było domyśleć iż mógł strzelić gola.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #383 dnia: Czerwiec 04, 2012, 18:23:44 »
Cytat: robi
Prędzej się zasłonił i dodał od siebie trochę impetu, lecz nie było tak, że planował to i celowo czekał na okazję do wepchnięcia ich na siebie.

(...)

Cytat: chmielu
to samo chciałem powiedzieć.
Może i by się stuknęli, ale na pewno ten "wypadek" nie miałby takich rozmiarów bez udziału Suareza. Choć Ferdinand znajdował się blisko Evry, nie biegł prosto na niego, a przez Suareza został popchnięty lekko w bok - i to nie dotknięty, bo Urugwajczyk zrobił to dość energicznie. Rio wyraźnie nabrał impetu. Obejrzyjcie filmik do końca, od 9. sekundy wszystko dokładnie widać.

Bez przesady, gdyby miał wcześniej zamiar zrobienia im krzywdy, to wykonałby to mocniej.
Równie dobrze mógł - jak to boiskowy cwaniak - wyeliminować rywala i zachować twarz (do momentu pokazania powtórek z odpowiedniej perspektywy wydawało się, że nie miał z tą "kraksą" nic wspólnego), piekąc dwie pieczenie na jednym ogniu.

Cytat: chmielu
Tych 2 sytuacji nie ma co porównywać.
A czy ja cokolwiek porównałem? Napisałem szyderczo, że Mertens "inspirował się" Suarezem. Inspirowanie się to nie plagiat.

Mertens popchnął Cahilla z wiele większa siłą niż Suarez Ferdinanda.
Jasne, że z większą, bo Cahilla i Harta dzieliła większa odległość niż Evrę i Ferdinanda.

Rozmowa miała się toczyć o Mertensie, a zeszła na boczny tor. Nie to było moim zamiarem.
" border="0

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #384 dnia: Czerwiec 04, 2012, 18:44:58 »
Może i by się stuknęli, ale na pewno ten "wypadek" nie miałby takich rozmiarów bez udziału Suareza. Choć Ferdinand znajdował się blisko Evry, nie biegł prosto na niego, a przez Suareza został popchnięty lekko w bok - i to nie dotknięty, bo Urugwajczyk zrobił to dość energicznie. Rio wyraźnie nabrał impetu. Obejrzyjcie filmik do końca, od 9. sekundy wszystko dokładnie widać.
lol jak można być popchniętym w bok, nie bd dotkniętym ? O.o
brzmi to trochę jak teorie rodem ze Smoleńska.
Równie dobrze mógł - jak to boiskowy cwaniak - wyeliminować rywala i zachować twarz (do momentu pokazania powtórek z odpowiedniej perspektywy wydawało się, że nie miał z tą "kraksą" nic wspólnego), piekąc dwie pieczenie na jednym ogniu.
tak, szczególnie że media śledziły go przy każdym poruszeniu się w sferze Evry.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #385 dnia: Czerwiec 04, 2012, 19:00:49 »
lol jak można być popchniętym w bok, nie bd dotkniętym ? O.o
Jakbym chciał napisać to, co masz na myśli, to napisałbym "niedotknięty" łącznie. Chodziło mi o to, że nie został ledwo dotknięty, tylko potraktowany nieco mocniej.

tak, szczególnie że media śledziły go przy każdym poruszeniu się w sferze Evry.
Jakoś uwaga mediów nie przeszkodziła mu w kopnięciu piłką w kibiców pod koniec pierwszym połowy, "polowaniu" na Evrę (mam tu na myśli próby celowego nabicia go piłką) i sugestywnym sprawdzaniu, czy koszulka mu się nie "ubrudziła", gdy Valencia złapał go za ramię.
" border="0

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #386 dnia: Czerwiec 04, 2012, 19:28:43 »
Jakbym chciał napisać to, co masz na myśli, to napisałbym "niedotknięty" łącznie. Chodziło mi o to, że nie został ledwo dotknięty, tylko potraktowany nieco mocniej.
logiczniej, bo nie czaje o co ci chodzi.

Jakoś uwaga mediów nie przeszkodziła mu w kopnięciu piłką w kibiców pod koniec pierwszym połowy, "polowaniu" na Evrę (mam tu na myśli próby celowego nabicia go piłką) i sugestywnym sprawdzaniu, czy koszulka mu się nie "ubrudziła", gdy Valencia złapał go za ramię.
jeszcze może kopnął czarnoskórego kibica ? :D Aferę kręcą kibice ManU, nawet bulwarówki się jakoś specjalnie nie rozpisywały, więc daj sobie spokój z tą nienawiścią, bo fakty które przedstawiasz są naciągane. Co śmieszniejsze Patrice, był jedynym świadkiem w sprawie mniemanego rasizmu, względem... jego samego, lol.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #387 dnia: Czerwiec 04, 2012, 19:32:39 »
Co śmieszniejsze Patrice, był jedynym świadkiem w sprawie mniemanego rasizmu, względem... jego samego, lol.

I to nie pierwszy raz...  Zresztą co ma Suarez do Euro 2012 panowie?!

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #388 dnia: Czerwiec 04, 2012, 19:58:27 »
Cytat: robi99
logiczniej, bo nie czaje o co ci chodzi.
Jaśniej, jeśli już. Chodzi mi o to, że Suarez jednak dość energicznie popchnął Ferdinanda (choć oczywiście nie tak mocno jak Mertens Cahilla) i nie było tak, że go tylko musnął palcami.

więc daj sobie spokój z tą nienawiścią
Z jaką nienawiścią? To chłodne przedstawianie faktów. Ale jasne, lepiej wszystko zwalić na emocje, bo on tego w ogóle nie zrobił. Przecież nie wymyślam żadnych niestworzonych rzeczy.

bo fakty które przedstawiasz są naciągane.
Ludzie, którzy widzieli mecz - choćby w telewizji - widzieli to dokładnie.

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=f038558e27a30abca6c20c5ee4ba5ead&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=f038558e27a30abca6c20c5ee4ba5ead&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Chwilę potem podszedł do niego Valencia. Nie wiem po co, ale przypuszczam, że nie do końca podobało mu się zachowanie Urugwajczyka. Nie sądzę, by wypalił w jego kierunku coś w stylu "e, ptak ci na ramię nasrał".

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=f038558e27a30abca6c20c5ee4ba5ead&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=f038558e27a30abca6c20c5ee4ba5ead&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Jeśli nie chciało się tego dostrzec, to jasne, że się tego nie dostrzegło.

Co śmieszniejsze Patrice, był jedynym świadkiem w sprawie mniemanego rasizmu, względem... jego samego, lol.
Skręcisz się ze śmiechu, jak ci powiem, że Suarez się do tego rasizmu przyznał?

Cytat: thekrzychu
Zresztą co ma Suarez do Euro 2012 panowie?!
Nic i to jest najdziwniejsze. Wrzuciłem mimochodem film z jednym z jego nie do końca zgodnych z duchem gry zagrań i ludzie się go uczepili, zamiast trwać przy meritum (faulu Mertensa).
" border="0

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #389 dnia: Czerwiec 04, 2012, 20:42:08 »
Jaśniej, jeśli już. Chodzi mi o to, że Suarez jednak dość energicznie popchnął Ferdinanda (choć oczywiście nie tak mocno jak Mertens Cahilla) i nie było tak, że go tylko musnął palcami.
logiczniej, bo dla mnie to co napisałeś sensu nie miało.
a co do energicznego popchnięcia to już napisałem, więc nie wiem po co powtarzasz swój argument, skoro ja swoje zdanie na ten temat wyraziłem.
Z jaką nienawiścią? To chłodne przedstawianie faktów. Ale jasne, lepiej wszystko zwalić na emocje, bo on tego w ogóle nie zrobił. Przecież nie wymyślam żadnych niestworzonych rzeczy.
można to i tak wyjaśnić...

Ludzie, którzy widzieli mecz - choćby w telewizji - widzieli to dokładnie.

Chwilę potem podszedł do niego Valencia. Nie wiem po co, ale przypuszczam, że nie do końca podobało mu się zachowanie Urugwajczyka. Nie sądzę, by wypalił w jego kierunku coś w stylu "e, ptak ci na ramię nasrał".

Jeśli nie chciało się tego dostrzec, to jasne, że się tego nie dostrzegło.
no, rzeczywiście wykopał tą piłkę na 10m w sektor największych fanów... Równie dobrze piłka mogła trafić w bandy. Gdyby chciał nią w kogoś kopnąć, to by uderzył ją wyżej.
co do 2 sytuacji, to spójrz na ruch ręki Antonio. Prędzej to on nią coś wytarł o Suareza, aniżeli ten by się otrzepywał z jego "dotyku".
Skręcisz się ze śmiechu, jak ci powiem, że Suarez się do tego rasizmu przyznał?
problem jest w tym, że on nie ma nerwów. 2 problem to powiedzieć to kibicowi MU, który zaraz uzna, że w emcojach zwyzywał Evrę. On nie ma po prostu mocnej psychiki, co pokazał ukazująćcśrodkowy palec po meczu z Fulham, gdy ktoś coś do niego krzyczał. Przeprosił za zachowanie, bo znajdował się pod naciskiem innych i zrobił to prędzej dla świętego spokoju.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Autor wątku
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #390 dnia: Czerwiec 04, 2012, 20:43:23 »
Podobno Trapattoni podał skład Irlandii na pierwszy mecz (Chorwacja)

Shay Given, Richard Dunne, John O'Shea, Sean St Ledger, Stephen Ward, Damien Duff, Keith Andrews, Greg Whelan, Aidan McGeady, Robbie Keane, Kevin Doyle.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #391 dnia: Czerwiec 04, 2012, 21:09:33 »
prostu mocnej psychiki, co pokazał ukazująćcśrodkowy palec po meczu z Fulham, gdy ktoś coś do niego krzyczał. Przeprosił za zachowanie, bo znajdował się pod naciskiem innych i zrobił to prędzej dla świętego spokoju.

Tak, a później ten sam kibic był ukarany za rasistowskie wyzwiska :) A to czy Urugwajczyk wyzwał Francuza to wiedzą tylko oni dwaj. Suarez niesłusznie czy słusznie ukarany. To już nieważne.  Panowie ! Skupcie się lepiej na Euro, bo przecież o tym jest ten topic :)

Podobno Trapattoni podał skład Irlandii na pierwszy mecz (Chorwacja)

Shay Given, Richard Dunne, John O'Shea, Sean St Ledger, Stephen Ward, Damien Duff, Keith Andrews, Greg Whelan, Aidan McGeady, Robbie Keane, Kevin Doyle.

Chorwacja?! Wtf?!  W tym składzie dziś Irlandia gra towarzysko z Węgrami.  Obecnie powoli kończy się pierwsza połowa. Mecz jest otwarty, szanse miały obie drużyny. Given wspaniale broni. Swoją drogą nie pamiętam aby Robbie Keane grał tak słabo...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2012, 21:16:53 wysłana przez thekrzychu »

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #392 dnia: Czerwiec 04, 2012, 21:35:52 »
a co do energicznego popchnięcia to już napisałem, więc nie wiem po co powtarzasz swój argument, skoro ja swoje zdanie na ten temat wyraziłem.można to i tak wyjaśnić...
Cóż, pewnie po to, żeby wyrazić swoje.

no, rzeczywiście wykopał tą piłkę na 10m w sektor największych fanów... Równie dobrze piłka mogła trafić w bandy. Gdyby chciał nią w kogoś kopnąć, to by uderzył ją wyżej.
A mógł zabić!

Nie no, to usprawiedliwianie na siłę robi się już zabawne. Kopnął sobie piłkę ot tak, widocznie mu się nie spodobała, co?

co do 2 sytuacji, to spójrz na ruch ręki Antonio. Prędzej to on nią coś wytarł o Suareza, aniżeli ten by się otrzepywał z jego "dotyku".
Można to i tak interpretować, bo spośród trzech wymienionych przeze mnie sytuacji (nie licząc tej ze zderzeniem Evry z Ferdinandem), to ta jest najbardziej zagadkowa. Według mnie Valencia po prostu zaczepił Suareza, by zwrócić uwagę i coś mu powiedzieć. Gdybym na jego miejscu chciałbym o niego "wytrzeć" rękę, "przejechałbym" dłonią po koszulce Urugwajczyka. Ekwadorczyk ledwo go dotknął.

Przeprosił za zachowanie, bo znajdował się pod naciskiem innych i zrobił to prędzej dla świętego spokoju.
Albo dlatego, że rzeczywiście był winien. Ale to by było za proste... Pierwszy raz słyszę o człowieku, który przyznaje się do czynu karalnego, którego nie popełnił, dla świętego spokoju.

Cytat: thekrzychu
Skupcie się lepiej na Euro, bo przecież o tym jest ten topic
Miło by było.
" border="0

Offline madridista1400

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 26.10.2011r.
« Odpowiedź #393 dnia: Czerwiec 04, 2012, 23:17:30 »
U Lisa był Smuda i Wasyl. Pierwszy raz widziąłem taką długą rozmowe Smudy, zazwyczaj to tylko konferencje i jakies kroniki na po sporcie na jedynce. Az tak zle zdan nie składa. Duzo się jąka (jezeli to mozna nazwac jakaniem), duzo ''yyyyyy''. Czasami powie zamiast ''są'' to ''jest''. Tylko ostatnie wypowiedzi cos mu nie wyszły.

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #394 dnia: Czerwiec 04, 2012, 23:37:41 »
A mógł zabić!

Nie no, to usprawiedliwianie na siłę robi się już zabawne. Kopnął sobie piłkę ot tak, widocznie mu się nie spodobała, co?
problem jest w tym, że on nie ma nerwów.
a więc jak dla mnie zrobił to ze złości, gdyż znajdował się pod naciskiem i nie wiem... nie mógł sobie poradzić z rywalami ?

Można to i tak interpretować, bo spośród trzech wymienionych przeze mnie sytuacji (nie licząc tej ze zderzeniem Evry z Ferdinandem), to ta jest najbardziej zagadkowa. Według mnie Valencia po prostu zaczepił Suareza, by zwrócić uwagę i coś mu powiedzieć. Gdybym na jego miejscu chciałbym o niego "wytrzeć" rękę, "przejechałbym" dłonią po koszulce Urugwajczyka. Ekwadorczyk ledwo go dotknął.
dotknął, przejechał... Nie ma jednoznacznych dowodów, że to był odruch rasistowski.
Albo dlatego, że rzeczywiście był winien. Ale to by było za proste... Pierwszy raz słyszę o człowieku, który przyznaje się do czynu karalnego, którego nie popełnił, dla świętego spokoju.
bo tłumaczenie się nie miało już dalej sensu, a chciał załagodzić spór ? Najwidoczniej masz 1 przykład człowieka, który przyznał się do czynu karalnego, którego nie popełnił.

nie przekonuj mnie dalej, bo ja swoje wiem i przez to robimy tylko spam
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #395 dnia: Czerwiec 05, 2012, 09:27:39 »
U Lisa był Smuda i Wasyl. Pierwszy raz widziąłem taką długą rozmowe Smudy, zazwyczaj to tylko konferencje i jakies kroniki na po sporcie na jedynce. Az tak zle zdan nie składa. Duzo się jąka (jezeli to mozna nazwac jakaniem), duzo ''yyyyyy''. Czasami powie zamiast ''są'' to ''jest''. Tylko ostatnie wypowiedzi cos mu nie wyszły.
Oglądałem :) Smuda miał wczoraj chyba lepszy dzień. Powiedział również , że Obraniak już bardzo dużo mówi po polsku.

Portugalia już w Polsce.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2012, 09:56:43 wysłana przez D17 »

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
« Odpowiedź #396 dnia: Czerwiec 05, 2012, 11:14:27 »
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #397 dnia: Czerwiec 05, 2012, 13:57:03 »
Piłkarze naturalizowani na Euro 2012: Eduardo da Silva (Chorwacja), Marko Dević (Ukraina), Artem Miłewski (Ukraina), Behrang Safari (Szwecja), Emir Bajrami (Szwecja), Lukas Podolski (Niemcy), Miroslav Klose (Niemcy), Pepe (Portugalia), Rolando (Portugalia), Nani (Portugalia), Jores Okore (Dania), Thiago Motta (Włochy), Patrice Evra (Francja).

Piłkarze potomkowie emigrantów/imigrantów na Euro 2012: Eugen Polanski (Polska), Sebastian Boenisch (Polska), Adam Matuszczyk(Polska), Damien Perquis (Polska), Ludovic Obraniak (Polska), Jose Holebas (Grecja), Theodor Gebre Selassie (Czechy), Khalid Boulahrouz (Holandia), Ibrahim Affellay (Holandia), Jetro Willems (Holandia), Luciano Narsingh (Holandia), Jerome Boateng (Niemcy), Mesut Oezil (Niemcy), Ilkay Gundogan (Niemcy), Sami Khedira (Niemcy), Mario Gomez (Niemcy), Angelo Ogbonna (Włochy), Mario Balotelli (Włochy), Gordon Schildenfeld (Chorwacja), Zlatan Ibrahimović (Szwecja), Sean St Ledger (Irlandia), Kevin Kilbane (Irlandia), Paul Green (Irlandia), Jonathan Walters (Irlandia), Simon Cox (Irlandia), Theo Walcott (Anglia), Phil Jagielka (Anglia), Jermain Defoe (Anglia), Danny Welbeck (Anglia), Ashley Cole (Anglia), Adil Rami (Francja), Laurent Koscielny (Francja), Samir Nasri (Francja), Blaise Matuidi (Francja), Yann M'Vila (Francja), Alou Diarra (Francja), Hatem Ben Arfa (Francja), Karim Benzema (Francja), Steve Mandanda (Francja), Florent Malouda (Francja).
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2012, 14:55:36 wysłana przez Ukassiu »

Offline Blues Fan

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 09.01.2012r.
« Odpowiedź #398 dnia: Czerwiec 05, 2012, 13:59:48 »
moim zdaniem ta pierwsza grupa powinna być zakazana
&quot; border=&quot;" border="0

To Blues Fan, tego nie ogarniesz ... - Hose444

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #399 dnia: Czerwiec 05, 2012, 14:41:41 »
moim zdaniem ta pierwsza grupa powinna być zakazana

Tja, jasne...Co ma powiedzieć taki Evra ?! Co prawda urodził się w Senegalu, ale nie mając więcej niż 12 miesięcy wyjechał do Belgii, dwa lata później do Francji, tam się wychował, tam dorastał, tam się uczył, tam stawiał pierwsze piłkarskie kroki itd.  Ale idąc Twoim tokiem rozumowania nie może reprezentować Europejskiego Kraju, tylko ma reprezentować Senegal!?

Albo Behrang Safari - pochodzenie irańskie, niecałe dwa lata z rodziną przeniósł się do Szwecji i tam dorastał. Ale mimo to miałby reprezentować Iran!? Bo tylko tam się urodził i stamtąd pochodzi?! Skoro większą część swojego życia spędził w Europie!?

Owszem akurat są piłkarze którzy są naturalizowani na siłę np Eduardo . Ale bez przesady, nie cała grupa...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2012, 14:49:18 wysłana przez thekrzychu »

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #399 dnia: Czerwiec 05, 2012, 14:41:41 »